Τσεπόφρων – Εθνικόφρων

«Τα χέρια στις τσέπες τα βάζουμε από αμηχανία, όταν κρυώνουμε ή όταν θέλουμε να σιγουρευτούμε για κλειδιά και μετρητά»

Του Παναγιώτη Λιάκου

Πρόσφατα παρέλαβα ηλεκτρονική επιστολή από αναγνώστη, η οποία είναι αρκετά… γουστόζικη, και την παραθέτω ως έχει:

«Αξιότιμε κ. Λιάκο, πρόσφατα διάβασα το βιβλίο σας, που τιτλοφορείται “Η Αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο”, και μου έκαναν μεγάλη εντύπωση τα στοιχεία που αποκαλύπτετε για τον χρηματισμό του από ξένες δυνάμεις. Δεν του το είχα του… ανδρός. Πάντως, έπειτα από την ανάγνωση του πονήματός σας θυμήθηκα ότι από μικρός μου είχε φανεί παράξενο ότι σε πολλές φωτογραφίες του πόζαρε με τα χέρια στις τσέπες. Τώρα κατάλαβα γιατί… Τα χέρια στις τσέπες τα βάζουμε από αμηχανία, όταν κρυώνουμε ή όταν θέλουμε να σιγουρευτούμε για κλειδιά και μετρητά.

Ο εθνάρχης, μάλλον, ήθελε να σιγουρευτεί για τα μετρητά της Αντάντ. Σας στέλνω μερικές πόζες του Ελευθερίου Βενιζέλου για του λόγου το αληθές. Οι φωτογραφίες παρακάτω είναι του Ιδρύματος του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Εν κατακλείδι, επιθυμώ να δηλώσω πως θλίβομαι για τους καυγάδες που έχουν κάνει (με φιλοβασιλικούς) αρκετοί προπάτορες και συγγενείς μου. Χάλασαν τις καρδιές τους με φίλους, συνεργάτες και γείτονές τους, κυριολεκτικά για το τίποτα. Γενικώς, δεν αξίζει να φανατίζεσαι για τα πολιτικά και λοιπές κάλπικες λίρες».

  1. Έχει ο αρθρογράφος να μας ενημερώσει για την σημερινή κατάσταση και γιατί η χώρα μας λειτουργεί υπέρ του ΝΑΤΟ και εναντίον των δικών της συμφερόντων τόσο φανατικά?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Απορίες που -δυστυχώς- θα μείνουν απορίες

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη απορίες και ερωτήματα. Προσωπικώς, δύο είναι αυτά που με βασανίζουν τις μέρες αυτές: Ο...

… Προτάσεις για τα μπάνια του λαού

«Μπάνια του λαού δεν μπορεί να γίνονται μόνο από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου. Έτσι όπως πάμε,...

Τα κουμπιά του Βορίδη…

Μάρθα Βούρτση και Νίκο Ξανθόπουλο θύμισε η συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο Action 24. «Κουμπί που να το πατάμε...

«Δεν με χτύπησε» 2

Στις 13 Ιουλίου, δηλαδή μόλις πριν από εννέα ημέρες, γράφαμε την κατά την άποψή μας πορεία που θα είχε...