«Άδωνις does not care»!

Tου Κώστα Πρώιμου

Aπό την ιστορική απόφαση του Κογκρέσου ώστε να γίνει νόμος το περίφημο πρόγραμμα υγείας «Ομπάμα Care» δεδομένου ότι ήταν μια ρηξικέλευθη για τα αμερικανικά ισχύοντα πρότυπα πρόταση της κυβέρνησης του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου των ΗΠΑ έχουν περάσει δεκατέσσερα χρόνια. Ο Μπαράκ Ομπάμα ουσιαστικά άλλαξε τη φυσιογνωμία του μέχρι τότε «σκληρού» αμερικανικού συστήματος ασφάλισης και περίθαλψης στη υγεία.

Στις μέρες μας και σε μια χώρα που αναμφισβήτητα διαθέτει πλέον όλες τις απαραίτητες πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις για να περάσει στην παγκόσμια ιστορική συλλογική μνήμη ως μπανανία της Ευρώπης αναμένεται να βιώσουμε στο ψυχολογικά ταλαιπωρημένο πετσί μας τον αντίποδα του ανωτέρω: Το «Άδωνις does not care». Mε τον πάλαι ποτέ πωλητή «θαυματουργών» νανογιλέκων σε περιθωριακά κανάλια να αναλαμβάνει δεύτερη φορά νευραλγικό ρόλο στο υπουργείο Υγείας με τις ευλογίες του συστήματος Μητσοτάκη. Τι μας περιμένει; Σίγουρα όχι ο σάκος του Πάνου Βλάχου παρά το έλεος του θεού.

Θα πρέπει να παρακαλάμε τον άγιο νυχθημερόν ώστε να μην αποκτήσουμε ούτε μια απλή ιωσούλα διότι ακόμη και αν ανήκουμε  στους τυχερούς και πληρώνουμε τις εισφορές μας σε κάποιο ταμείο πρόκειται να επιβαρυνθούμε έως και τρεις φορές περισσότερο σε ορισμένες περιπτώσεις για την απόκτηση φαρμάκων δεδομένου ότι το αρμόδιο υπουργείο του «αδιευκρίνιστου» Γεωργιάδη μειώνει δραματικά τις ασφαλιστικές τιμές σε 1700 φαρμακευτικά σκευάσματα και αυξάνει τραγικά τη συμμετοχή των ασφαλισμένων!

Η κοινωνική κατηφόρα ωστόσο δε σταματά εδώ, καθώς το μέλλον των ατυχησάντων ανασφαλίστων συμπολιτών μας οι οποίοι λόγω της.. «άκρατης ανάπτυξης» αυξάνονται διαρκώς (για γέλια και για κλάματα) ενδέχεται να πληρώνουν κανονικά στη λιανική τιμή τα φάρμακά τους! Αυτό διαβουλεύονται τούτες τις μέρες οι φωστήρες του νεοφιλελευθερισμού! Λες και αν είχαν το σχετικό εισόδημα οι μικροεπαγγελματίες θα άφηναν απλήρωτες τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Ποιοι κερδίζουν; Ασφαλώς οι φαρμακευτικές εταιρείες και ο κύριος Γεωργιάδης προσωπικά, ο οποίος προσθέτει στο βιογραφικό του μια ακόμη θητεία σε υπουργείο καθώς επέστρεψε θριαμβευτικά για δεύτερη φορά στον τόπο του εγκλήματος της Νοβάρτις προφανώς για να ολοκληρώσει το ειδεχθές και αποτρόπαιο για τα λαϊκά στρώματα πολιτικό του «έργο».

Τι και αν διαμαρτύρονται οι φαρμακευτικοί σύλλογοι, ενώ σύμφωνα με τοποθετήσεις εκπροσώπων τους πολλοί άνθρωποι δε θα είναι σε θέση να λαμβάνουν την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή τους. Οι «Γεωργιάδηδες» έχουν χιλιοαποδείξει πως δεν ορρωδούν προ ουδενός!

  1. Μόνο θλίψη , ακόμα και απόγνωση για τον (δις)-
    Οχι μαθητευόμενο- « μάγο» της υγείας…
    Είμαι σε τέτοιο θυμό που όμοιό του έχω χρόνια να αισθανθώ…

  2. Σήμερα συνάντησα κάποιον στην λαϊκή με τον οποίον δυστυχώς έχουμε την ίδια ηλικία και μου λέει , “μεγάλο κεφάλι ο Μητσοτάκης” !!!. Μόλις απόρησα, δηλαδή “θέλεις να επικρατήσουν οι κομμουνιστές” ;…….(!!!!)…. Και στην συνέχεια σκέφτομαι ότ η αριστερά ως σύνολο, σε όλο τής φάσμα αν και δέν μπλέκονται με οικονομικές βρωμιές, μπλέκονται με μικρομακακίες και το παίζουν “προοδευτική κουλτούρα” υιοθετώντας καθε ανώμαλο για να στέλνουν πελατεία στούς Μητσοτάκηδες… Δυστυχώς ο ανέυθυνος λαϊκισμός διασφάλισε την πελατεία στούς μεγαλέμπορους τών λαών…

  3. Τον Μητσοτακη τον εβαλε στον θρονο της εξουσια ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικες του. Οι πολιτικες αυτες ταυτισαν στην Ελλαδα τις εννοιες Αριστερα και Αναφυλαξια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Καλή… αποτυχία, Μαρίνα

Θα μπορούσε, άραγε, ποτέ μία αποτυχημένη προσπάθεια να θεωρηθεί ως μία καλή εξέλιξη; Να επιφέρει, δηλαδή, μεγαλύτερο καλό από...

Στο καλό, Αντώνη Τουρκογιώργη

«Ο Γιώργος δεν πήρε άδεια, είναι μέσα στη μονάδα!» Το τηλεφώνημα από τον κιθαρίστα μας, Γιάννη Μπερμπεριάν, εκείνο το...

Η «Μαντάμ Σουσού» δεν μένει πια εδώ…

Υπήρξε μια τηλεοπτική σταρ, αλλά λειτουργούσε με κανόνες αντιστάρ. Ο κόσμος την έμαθε και την αγάπησε μόνο μέσα από...

Τότε που το Πάσχα βλέπαμε μπάλα!

«Πάμε στο γήπεδο, τελειώνετε με το φαγητό!» Ο θείος Μήτσος, άρρωστος «γαύρος», έδινε το σύνθημα για το γήπεδο. Μεγάλο...