«Κάλλιο σαρίκι τούρκικο…»

Του Κωνσταντίνου Σχοινά

Άκουσα προσφάτως να συζητιέται από μια παρέα σε παγκάκι (με φόντο τα βυζαντινά τείχη της Θεσσαλονίκης) πως «με κάποιον τρόπο οι μουσουλμάνοι θα μας επαναφέρουν κι εμάς στην Ορθοδοξία»!

Διαβάζω ότι ο κρατικός σταθμός της Τουρκίας στην αγγλόφωνη έκδοσή του (TRT World) θα μεταδώσει μια σειρά ονόματι «Αληθινά Χρώματα», παρουσιάζοντας τις ιστορίες «εκείνων που έχουν επηρεαστεί από τη διάδοση της ιδεολογίας φύλου και από το λόμπι των ΛΟΑΤΚΙ».

Μεταξύ άλλων, «αισθάνομαι ότι έχουν βάλει τα δικαιώματα των γυναικών σε δεύτερη μοίρα» λέει μια γυναίκα, ενώ μια άλλη υποστηρίζει ότι «η Δύση πρέπει να ξυπνήσει και να αρχίσει να σκέφτεται ποιες είναι οι προτεραιότητές της».

«Κάλλιο σαρίκι τούρκικο παρά τιάρα παπική» δεν ειπώθηκε κάποτε; Πάλι εκεί επιστρέφουμε!

  1. Κι είναι επικίνδυνο. Γιατί ΚΑΙ λόγω όλων αυτών που αρνήθηκαν τότε την Δύση βρεθήκαμε επί τόσους αιώνες σε ζυγό Οθωμανών, εκκλησιαστικών παραγόντων και κοτζαμπάσηδων.

    Ευτυχώς υπήρξαν και οι ‘δυτικοί’ που θυσίασαν την ορθοδοξία τους μεταλαμπαδευύοντας όμως τον ελληνισμό και τις ρωμαϊκες αξιες μας στην Δύση, φέρνοντας εκεί Αναγέννηση καθώς οι δικοί μας εδώ χαίρονταν το σαρίκι.

    Όποτε ακούτε τέτοια λόγια, να τους επισημάνετε ότι έχουν κάθε δικαίωμα και δυνατότητα να μεταναστεύσουν στην Τουρκία και να γίνουν καλοί ραγιάδες. Δεν τους χρειαζόμαστε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Κυριάκος για πρόεδρος πασοκάρας!

Είναι απορίας άξιον που οι πασόκοι, θορυβημένοι από το σφόλι που έφαγαν στις ευρωεκλογές, προβαίνουν σε κινήσεις πανικού, όπως...

Δηλώσεις και «όπου βγει»

Όταν ο άνθρωπος δεν έχει, γενικώς, συναίσθηση των ευθυνών του και επίγνωση της (δεινής) θέσεώς του, κάνει δηλώσεις και...

Τα ψέματα Μητσοτάκη και το γαϊτανάκι του ανασχηματισμού…

Δεν ήταν το μόνο ψέμα που στην πρώτη μετεκλογική συνέντευξή του είπε (εσκεμμένα ή όχι) ο Κ. Μητσοτάκης ότι...

Επικοινωνιολόγος – Καραμουρτζούνης*

Θυμάστε στις 13/9/2021 τον Μητσοτάκη που βρισκόταν σε περιοδεία στη Θεσσαλία και, όλως τυχαίως, καταμεσής του κάμπου βρήκε γέροντα...