H N.Δ. αντιγράφει τους μπολσεβίκους και μας γυρίζει έναν αιώνα πίσω!

Τα πρωτοπαλίκαρα του Λένιν κατήργησαν τα φύλα και θέσπισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών το 1920! Ένα αποκαλυπτικό κείμενο 

Του Μανώλη Κοττάκη

Οι συντάκτες του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών υποστηρίζουν ότι με τη θέσπισή του ωθούν τη χώρα πολλά χρόνια μπροστά. Και όσοι υποστηρίζουν την αντίθετη άποψη μας επιστρέφουν στον βαθύ Μεσαίωνα. Είναι, όμως, έτσι;

Υπέπεσε προσφάτως στην αντίληψή μου το κείμενο ενός  υψηλόβαθμου Ανατολικού αξιωματούχου, ο οποίος, αντί για τη θεωρία, μίλησε για την πράξη. Εξήγησε με επιχειρήματα γιατί όλο αυτό είναι λάθος. Και εξήγησε τι έκαναν οι μπολσεβίκοι το 1920 στην πρώην ΕΣΣΔ.

Το θέτω στην κρίση σας και στο τέλος του κειμένου θα σας αποκαλύψω και το όνομα του αξιωματούχου!

Έχει ως εξής: «Οι υποστηρικτές της λεγόμενης “κοινωνικής προόδου” πιστεύουν ότι οδηγούν την ανθρωπότητα σε ένα είδος νέας και καλύτερης συνείδησης. Καλή τύχη, σηκώστε τις σημαίες όπως λέμε, και προχωρήστε. Το μόνο πράγμα που θέλω να πω στο σημείο αυτό είναι ότι οι συνταγές τους δεν είναι καθόλου καινούργιες. Μπορεί να αποτελεί έκπληξη για κάποιους ανθρώπους, αλλά η Ρωσία έχει ήδη βρεθεί εκεί. Μετά την επανάσταση του 1917, οι μπολσεβίκοι, βασιζόμενοι στα δόγματα του Μαρξ και του Ένγκελς, είπαν κι εκείνοι ότι θα αλλάξουν τα υπάρχοντα ήθη και έθιμα, και όχι μόνο τους πολιτικούς και οικονομικούς κανόνες, αλλά την ίδια την έννοια της ανθρώπινης ηθικής, και ότι θα θέσουν τα θεμέλια μιας υγιούς κοινωνίας. Η καταστροφή των πανάρχαιων αξιών, της θρησκείας και των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, μέχρι και την πλήρη απόρριψη της οικογένειας (την είχαμε κι αυτή), η ενθάρρυνση για καταγγελία αγαπημένων προσώπων, όλα αυτά χαρακτηρίζονταν ως πρόοδος και, παρεμπιπτόντως, υποστηρίχθηκαν ευρέως σε όλο τον κόσμο την εποχή εκείνη και ήταν αρκετά της μόδας, όπως και σήμερα. Παρεμπιπτόντως, οι μπολσεβίκοι ήταν απολύτως αδιάλλακτοι απέναντι σε απόψεις διαφορετικές από τις δικές τους.

Αυτό, πιστεύω, θα πρέπει να μας θυμίσει μερικά από αυτά τα ζητήματα που βλέπουμε σήμερα. Κοιτάζοντας τι συμβαίνει σε ορισμένες δυτικές χώρες, βλέπουμε έκπληκτοι τις εγχώριες πρακτικές, τις οποίες εμείς, ευτυχώς, έχουμε εγκαταλείψει, ελπίζω, στο μακρινό παρελθόν. Ο αγώνας για την ισότητα και κατά των διακρίσεων έχει μετατραπεί σε επιθετικό δογματισμό που αγγίζει τα όρια του παραλογισμού, όταν τα έργα των μεγάλων συγγραφέων του παρελθόντος -όπως του Σαίξπηρ- δεν διδάσκονται πλέον στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, επειδή οι ιδέες τους θεωρούνται οπισθοδρομικές. Οι κλασικοί θεωρούνται οπισθοδρομικοί και ότι δεν αναγνωρίζουν τη σημασία του φύλου ή της φυλής. Στο Χόλιγουντ διακινούνται υπομνήματα σχετικά με τη σωστή αφήγηση και το πόσοι χαρακτήρες ποιου χρώματος ή φύλου πρέπει να υπάρχουν σε μια ταινία. Αυτό είναι ακόμη χειρότερο από εκείνες τις πρακτικές του τμήματος Αγκιτάτσιας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.

Σε ορισμένες δυτικές χώρες, η συζήτηση για τα δικαιώματα των ανδρών και των γυναικών έχει μετατραπεί σε μια τέλεια φαντασμαγορία. Προσέξτε, φροντίστε να μην πάτε εκεί όπου κάποτε σκόπευαν να πάνε οι μπολσεβίκοι – όχι μόνο να κοινωνικοποιήσουν τις κότες, αλλά και τις γυναίκες. Ένα ακόμη βήμα και θα φτάσετε εκεί.

Οι φανατικοί υποστηρικτές αυτών των νέων προσεγγίσεων φτάνουν στο σημείο να θέλουν να καταργήσουν εντελώς αυτές τις έννοιες. Όποιος τολμήσει να αναφέρει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες υπάρχουν στην πραγματικότητα, κάτι που αποτελεί βιολογικό γεγονός, κινδυνεύει να εξοστρακιστεί. “Γονέας νούμερο ένα” και “Γονέας νούμερο δύο”, “Γονέας που γεννάει” αντί για “μητέρα” και “ανθρώπινο γάλα” αντί για “μητρικό γάλα”, επειδή διαφορετικά μπορεί να ενοχληθούν οι άνθρωποι που δεν είναι σίγουροι για το δικό τους φύλο.

Για να μην αναφέρουμε μερικά πραγματικά τερατώδη πράγματα, όταν τα παιδιά διδάσκονται από μικρή ηλικία ότι ένα αγόρι μπορεί εύκολα να γίνει κορίτσι και το αντίστροφο. Δηλαδή, οι δάσκαλοι στην πραγματικότητα τους επιβάλλουν μια επιλογή που όλοι υποτίθεται πως έχουμε. Το κάνουν αυτό ενώ αποκλείουν τους γονείς από τη διαδικασία και αναγκάζουν το παιδί να πάρει αποφάσεις που μπορεί να ανατρέψουν ολόκληρη τη ζωή του. Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να συμβουλευτούν παιδοψυχολόγους – είναι ένα παιδί σε αυτή την ηλικία ικανό να πάρει μια τέτοια απόφαση; Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αυτό αγγίζει τα όρια του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας και γίνεται στο όνομα και κάτω από τη σημαία της προόδου.

Λοιπόν, αν αυτό αρέσει σε κάποιον, ας το κάνει. Έχω ήδη αναφέρει ότι, κατά τη διαμόρφωση των συμπεριφορών μας, θα πρέπει να καθοδηγούμαστε από έναν υγιή συντηρητισμό.

Σήμερα, που ο κόσμος υφίσταται κραδασμούς σε επίπεδο δομών, η σημασία του λογικού συντηρητισμού ως θεμέλιου μιας πολιτικής πορείας έχει εκτιναχθεί στα ύψη, ακριβώς λόγω των πολλαπλασιαζόμενων ρίσκων και κινδύνων και της ευθραυστότητας της πραγματικότητας γύρω μας.

Αυτή η συντηρητική προσέγγιση δεν έχει να κάνει με έναν αδαή παραδοσιοκρατισμό, με τον φόβο της αλλαγής, ή με έναν σχεδιασμό με αναστολές. Πολύ περισσότερο δεν έχει να κάνει με τάση απομόνωσης στο καβούκι μας. Πρόκειται πρωτίστως για την εξάρτηση από μια δοκιμασμένη στον χρόνο παράδοση, τη διατήρηση και την αύξηση του πληθυσμού, τη ρεαλιστική αξιολόγηση του εαυτού μας και των άλλων, την ακριβή αντιστοίχηση των προτεραιοτήτων, τη συσχέτιση της αναγκαιότητας και της δυνατότητας, τη συνετή διατύπωση των στόχων και τη θεμελιώδη απόρριψη του εξτρεμισμού ως μεθόδου.

Και πάλι, για εμάς στη Ρωσία, αυτά δεν συνιστούν κάποια υποθετικά αξιώματα, αλλά διδάγματα από τη δύσκολη και ενίοτε τραγική ιστορία μας. Το κόστος των κακοσχεδιασμένων κοινωνικών πειραμάτων ξεπερνά μερικές φορές κάθε πρόβλεψη. Τέτοιες ενέργειες μπορούν να καταστρέψουν όχι μόνο τα υλικά, αλλά και τα πνευματικά θεμέλια της ανθρώπινης ύπαρξης, αφήνοντας πίσω τους ηθικά συντρίμμια, όπου τίποτα δεν μπορεί να χτιστεί, ώστε να τα αντικαταστήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Πρόκειται για ένα απόσπασμα ομιλίας του προέδρου Πούτιν στη Λέσχη Συζητήσεων Valdai  το 2021. Ο τίτλος της ήταν «Πώς βλέπω τον σημερινό κόσμο» και στην Ελλάδα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κοροντζή, οι οποίες είχαν την καλοσύνη να μου το στείλουν προ καιρού. Ο Πούτιν προφανώς και δεν είναι άγγελος δημοκρατίας – με τους αποκλεισμούς συνυποψηφίων του από τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης μας το δείχνει. Δεν είναι ούτε φανατικός οπαδός του Διεθνούς Δικαίου – η εισβολή του στην Ουκρανία το αποδεικνύει. Αυτά που αποκαλύπτει, όμως, για την εμπειρία της χώρας του από τις «προοδευτικές αλλαγές» των μπολσεβίκων αξίζει να τα έχουμε υπόψη μας. Δεν είναι ούτε λόγια ούτε θεωρία. Είναι εμπειρία.

 1. Προσπάθησαν μέσω της Ρωσικής Επανάστασης να επιβάλουν την παγκοσμιοποίηση, δεν τα κατάφεραν. Εκεί, οι σύντροφοι κομισσάριοι δούλεψαν σκληρά για την αντίστροφη του ατομικού και κοινωνικού συστήματος αξιών των λαών της ΕΣΣΔ, δεν τα κατάφεραν.
  Η αδύναμη εξουσία τους κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο, βλέπετε είχαν τους πολίτες απέναντι τους. Όπως στο λιμό του Στάλιν έκρυβαν το καλαμπόκι, έτσι κράτησαν κρυφά τις αξίες τους, παρόλη την καταπίεση που δέχθηκαν.
  Σήμερα οι λαοί του τέως Ανατολικού Μπλοκ είναι περισσότερο πιστοί και συντηρητικοί από τους λοιπούς ευρωπαίους, η δε κομματική προπαγάνδα και η καταπίεση ετών δεν κατάφερε να τους αλλάξει το σύστημα αξιών.
  Ακόμη και ο Χριστιανισμός χρειάστηκε 3 1/2 αιώνες για να ανατρέψει και να απορροφήσει τη πανίσχυρη τότε ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Το νεο αξιακό σύστημα του χριστιανισμού ήταν ακριβώς αντίθετο από αυτό της αυτοκρατορίας. Η κοινωνική ασυδοσία και η σεξουαλική κραιπάλη είχαν αντικατασταθεί από τη χριστιανική ηθική. Η δύναμη των λεγεώνων, από την αδυναμία ( όστις σε ραπίσει επί την δεξιά σιαγόνα, στρέψον ούτω και την άλλην, Ματθαίος 5: 39).
  Ισχυρό το τότε σοκ των αλλαγών, όμως μας πήγε στο μεσαίωνα για να φτάσουμε και μέσω της Ελληνικής Γραμματείας στην Αναγέννηση.
  Σήμερα, η Δύση βρίσκεται σε κοινωνική και ηθική παρακμή, εμφανίζει όλα τα συμπτώματα της ασθενούς τότε ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, είναι έτοιμη δηλαδή να καταρρεύσει αξιακά, ηθικά και οικονομικά.
  Η αμφισβήτηση του φυσικού ή θείου δικαίου, όπως θα έλεγε ο Σοφοκλής και η περιθωριοποίηση της ανθρώπινης οντότητας ( προπαγάνδα, καταπάτηση αυτεξούσιου) που μας οδηγούν οι Ηγεμόνες του διευθυντηρίου, τείνουν σε βεβιασμένες και προγραμματισμένες αλλαγές.
  Οι εχθροί και ο φόβος συσπειρώνουν τις μάζες στο πλευρό του Ηγεμόνα, οπότε νάσου ο κοροναϊός, από κοντά και η κλιματική αλλαγή των πολυεθνικών, αυτή που αμέσως μετά τον υποβιβασμό του κινδύνου του κοροναϊού εξελίχθηκε (κατά τον πρωθυπουργό) σε κλιματική κρίση.
  Τα κτυπήματα συνεχίζουν, δημιουργούν μέσω του Ρώσο – Ουκρανικού πολέμου νέα ψυχρή περίοδο διεθνών σχέσεων. Ο δε δικός μας Πολεμάει, σαν τον Δον Κιχώτη, τον Πούτιν και επιβάλει εμπάργκο στη Ρωσία. Μεγάλα θύματα η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, το παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας και οι αγρότες με την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, αλλά και οι Έλληνες καταναλωτές με την αύξηση του πληθωρισμού.
  Χτυπούν και τον κοινωνικό πύρινα με προπαγάνδα και ύπουλα, πιστεύουν πως αν καταρρεύσουν οι οικογενειακές αξίες, καταρρέει η κοινωνία.
  Οπότε ο ομόφυλος, σε πείσμα όλων των λεξικών, δεν φανερώνει άτομα της ιδίας φυλής, αλλά του ίδιου φύλου, η προπαγάνδα καλά κρατεί.
  Μετατρέπουν όλες τις μεγάλες προσωπικότητες σε άτομα τρίτου ή τέταρτου φύλου και με θετό νόμο μετατρέπουν σε κατά φύση, το αφύσικο.
  Όμως κοντά είναι τα πόδια τους, ο λαός θα αντισταθεί, όπως τα φτωχά γερόντια με τις συντάξεις των τετρακοσίων ευρώ αντιστάθηκαν στην καταπάτηση του αυτεξούσιου και δεν φοβήθηκαν την αισχρή προπαγάνδα και τα πρόστιμα.
  Μαύρη, η ζωή μας σήμερα με αυτούς.
  Μαύρο – κατάμαυρο, θα είναι και το μέλλον που τους επιφυλάσσουμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η σχέση Αθήνας – Λευκωσίας και τα μηνύματα Ερντογάν

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι από τους Ελλαδίτες πολιτικούς που, σε κάποια φάση της 20ετούς κοινοβουλευτικής σταδιοδρομίας του,...

Η ατίμωση βήμα βήμα

Οι μεγάλοι ηλεκτρονικοί πίνακες που υπάρχουν στα γραφεία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο Πεντάγωνο και δείχνουν σε real...

Σιγή Μαξίμου για τα αίσχη του εταίρου τού Ερντογάν

Η Δέσποινα Βανδή έκανε ό,τι θα έπραττε στη θέση της κάθε Έλληνας. Ακύρωσε τη συναυλία της στη Σμύρνη επειδή...

Βανδή και Δένδιας παρέδωσαν «μάθημα»!

Ακούω την ένσταση κάποιων -όσων θέλουν ντε και καλά να σπεκουλάρουν- ότι η Δέσποινα Βανδή έπραξε πολύ άστοχα, αποδεχόμενη...