Στοιχεία υπαρκτού μητσοτακισμού

Τυπική μπανανία τύπου μητσοτακιστάν είναι μια χώρα όπου ο πρόεδρος της Βουλής μιλάει υπέρ εκπρόθεσμης τροπολογίας και ζητά να την ψηφίσουν!

Του Παναγιώτη Λιάκου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέθεσε στη Νίκη Κεραμέως να μοντάρει τροπολογία στην οποία προβλέπεται επιστολική ψήφος των αποδήμων και στις εθνικές εκλογές και αυτή να ψηφιστεί έστω και εκπρόθεσμα! Είναι προφανές ότι ο Μητσοτάκης έχει ανάγκη από μερικά τσουβάλια γεμάτα με ψηφοδέλτια της Ν.Δ., που θα έρχονται από τα ξένα – κι αυτή η ανάγκη δεν υπάρχει μόνο για τις ευρωεκλογές αλλά, κυρίως, για τις εθνικές εκλογές.

Και την μπάσανε κι αυτή την τροπολογία στο νομοσχέδιο… νύχτα, μπας και πιάσουνε τα άλλα κόμματα στον ύπνο για να ψηφιστεί. Η τροπολογία για τις εθνικές εκλογές καταψηφίστηκε μεν, αλλά ψηφίστηκε ο νόμος για τα τσουβάλια με ψήφους Μητσοτάκη που θα έρχονται από τα ξένα στις ευρωεκλογές.

Από το μικρό πέρασμα της τροπολογίας στη Βουλή θα μείνει στην Ιστορία ότι βρέθηκε πρόεδρος Βουλής, ο Κώστας Τασούλας, που μίλησε υπέρ της ψήφισης νομοσχεδίου της κυβέρνησης και μάλιστα ζήτησε από τους βουλευτές όλων των κομμάτων να ψηφίσουν την τροπολογία για τις εθνικές εκλογές, παρόλο που κατατέθηκε εκπρόθεσμα!

Αντιγράφουμε τμήματα από την ομιλία του της 22ας Ιανουαρίου: «Ναι, είναι εκπρόθεσμη η τροπολογία. […] Αξίζει τον κόπο να υπονομεύσουμε μια ιστορική εξέλιξη επειδή είναι η τροπολογία εκπρόθεσμη; […] Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να πιστέψετε ότι, ναι, έρχονται κάποιες στιγμές που μπορούμε να συνομιλήσουμε με την Ιστορία και μπορούμε να περιφρονήσουμε τη συγκυρία. […]

Σήμερα καλούμαστε να συνομιλήσουμε με την Ιστορία και αυτή τη συνομιλία μας με την Ιστορία και τις δεκαετείς εκπρόθεσμες υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στους Έλληνες του εξωτερικού δεν μπορεί να τις υπονομεύσει μία τροπολογία κατά τα άλλα σωστή, επειδή είναι απλώς για λίγες ώρες εκπρόθεσμη».

Τελικά, αυτή η πολυφορεμένη φράση «μόνο στην Ελλάδα γίνονται τέτοια» είναι πολυφορεμένη επειδή έχει αποδειχτεί 100% σωστή. Να χαιρόμαστε τη Βουλή και τον πρόεδρό της, που δεν κοιτάζει τους τύπους (όπως ο Κανονισμός της Βουλής, που απαγορεύει τη θέση προς ψήφιση εκπρόθεσμων τροπολογιών), αλλά την ουσία: τα τσουβάλια με τις ψήφους που θα έρχονται από τα… ξένα.

  1. ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΓΑΠΟΝΤΙΕΣ,ΟΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

  2. ναι από την άλλη, είναι όλα όπως πρέπει. παίζει μονοπώλιο κυβερνητικό από το μητσοτακιστάν πλέον. δεν υπάρχει αντιπολίτευση, δεν υπάρχει βουλή, δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι, δεν υπάρχει έρευνα, μόνο μητσοτάκης. σηκώθηκαν όρθιοι εχθές οι λακέδες λες και μπαίνει ο αρχιστράτηγος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αντί συγγνώμης, θριαμβολογία

Από μια άποψη, ήταν χρήσιμο το συνέδριο της «Καθημερινής» και των άλλων… ευγενών φορέων επιμόρφωσης για τα 50 χρόνια...

Αυτοκτόνησε πολιτικά… μπας και επιστρέψει

Τον αποκάλεσαν «κωλοτούμπα» ως πρωθυπουργό και τελικά το παρατσούκλι το έχει κερδίσει με το σπαθί του. Ο Τσίπρας διάλεξε...

Καρμανιολής και ΓεωργιΑΔΗΣ: Το ντουέτο της συμφοράς

Στην αλήστου μνήμης δήλωση του κ. ΓεωργιΑΔΗ «Αν ο υπουργός Μεταφορών έλεγε ότι έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα, δεν...

Είναι ο Στέφανος… Τσάκας της πολιτικής;

Διασκεδάζω εσχάτως με μερικούς καλούς φίλους που έχουν βαλθεί να με πείσουν ότι ο Κασελλάκης είναι ένα είδος… Τσάκα...