Οφείλουν να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ

Του Παναγιώτη Κωστόπουλου

Σε πολλά άρθρα έχουμε σημειώσει ότι, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε ό,τι άγγιξε κατά την κυβερνητική του θητεία, το κομβικό γεγονός που τον έριξε από την κυβέρνηση ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών. Ο ελληνικός λαός δεν του το συγχώρησε ποτέ.

Η Ν.Δ., που -όπως επίσης έχουμε επισημάνει επανειλημμένως- δεν κάνει απολύτως τίποτα για να διεκδικήσει έστω την καταγγελία της «Συμφωνίας», ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 330 σημεία που έχουν παραβιάσει οι Σκοπιανοί, δεν παραδειγματίστηκε από την καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας εσπευσμένα προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων. Με την Κοινοβουλευτική της Ομάδα να δείχνει διχασμένη (τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου), με μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της και γενικότερα του λαού να είναι εναντίον του «γάμου», με την Εκκλησία, που έστω διστακτικά, έστω μέσω κάποιων μητροπολιτών, δείχνει την αντίθεσή της, ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται σαν να προσπαθεί να αυτοκτονήσει, φέρνοντας στανικά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Με την υπεροψία και την αλαζονεία που τους διακατέχει, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αποφάσισαν, παρά τις προαναφερθείσες αντιδράσεις, να προχωρήσουν το νομοσχέδιο, μη υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος. Τόση προτεραιότητα και τόσο μεγάλη σημασία δίνουν στο συγκεκριμένο θέμα, για το οποίο να υπενθυμίσουμε ότι δεν είχαν ενημερώσει τον λαό προεκλογικά.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αναφορά. Πρέπει να σεβόμαστε τα πολιτικά πτώματα. Μόνο να τονιστεί το παράδοξο, ότι ο κ. Κασσελάκης απαιτεί κομματική πειθαρχία για την ψήφιση και χρησιμοποιεί έως και απειλές προς τους βουλευτές του. Δηλαδή, αυτοί που μας ζητούν την ανοχή στις σεξουαλικές τους επιλογές βλέπουμε ότι δεν ανέχονται τη διαφορετική άποψη των βουλευτών τους!

Ας σημειώσουμε ακόμα μερικά πράγματα για να μην κοροϊδευόμαστε. Ισχυρίζονται κάποιοι ότι «το νομοσχέδιο δεν μας αφορά όλους, παρά μόνο ένα μικρό μέρος του λαού». Μέγα λάθος! Το νομοσχέδιο αφορά όλη την κοινωνία, με τις αλλαγές που θα επιφέρει σε αυτήν, αν ψηφιστεί, να είναι δραματικές. Άλλος παραπλανητικός ισχυρισμός: «Δεν είναι κακό να ψηφιστεί ο “γάμος”. Με την υιοθεσία έχουμε πρόβλημα». Μέγα λάθος! Εκτός του ότι η Εκκλησία μας δέχεται μόνο έναν γάμο, όπως σε όλα τα θέματα που θέλουν να περάσουν, τις περισσότερες φορές αυτό δεν γίνεται απότομα, αλλά βήμα βήμα. Οπότε, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο «γάμος» θα φέρει την υιοθεσία, αλλιώς δεν έχει νόημα να τον ζητούν.

Κλείνοντας, πρέπει να μιλήσουμε ξεκάθαρα: Οι βουλευτές της Ν.Δ. που διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν αρκεί να απέχουν, προφασιζόμενοι κάποιο κώλυμα, ή να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που αλλάζει τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και έρχεται ενάντια στα ήθη και στις παραδόσεις του ελληνικού λαού, οφείλουν να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ή να πιέσουν τον πρωθυπουργό να μην καταθέσει το νομοσχέδιο. Οτιδήποτε άλλο είναι υπεκφυγή, υποκρισία και ψηφοθηρία. Αλλιώς να ετοιμάζονται κι αυτοί για τις δικές τους Πρέσπες στις ευρωεκλογές.

  1. Τίποτε δε θα γίνει.

    Δεν έριξε ο λαός τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι Έλληνες ολιγάρχες τον έριξαν, μαζί με τον Κυριάκο, τον Σημίτη, την τότε ομάδα Σαμαρά και μεγάλο μέρος του ελληνικού ιερατείου, σε συντονισμό με τα μήντιά τους. Ο λαός έκανε αυτό που τον ήθελαν να κάνει.

    Αν τα ελληνικά μήντια τότε έπαιζαν αυτά που έπαιζαν τα ξένα, δηλαδή τον Τσίπρα ως ήρωα, παράδειγμα ειρήνης και σταθερότητας, και τον άνθρωπο που οδήγησε την χώρα έξω από την κρίση, τότε ο Ελληνικός λαός μια χαρά θα του είχε συγχωρήσει το οτιδήποτε.

    Επειδή κανείς όμως δεν σκοπεύει να ρίξει τον Κυριάκο, για αυτό και κανένα θέμα δεν λαμβάνει διαστάσεις. Ούτε η κωλοτούμπα των Πρεσπών, ούτε η κόκκινη γραμμή στα ‘έξι μίλια’, ούτε η θεσμική εκτροπή του Predator, ούτε το έγκλημα στα Τέμπη, ούτε οι σχέσεις με βρώμικες ΜΚΟ, ούτε οι σχέσεις με την Greek Mafia, ούτε η ‘Μαδρίτη 2′, ούτε το έγκλημα των πυρκαγιών και των πλημμύρων, ούτε η εκτόξευση της εγκληματικότητας, ούτε τα βρώμικα ντηλ για μαζική εγκατάσταση ισλαμιστών, ούτε η αισχροκέρδεια, ούτε η αποστρατικοποίηση των νησιών. Τίποτε απολύτως. Τα περισσότερα απ’ αυτά ήδη συγχωρήθηκαν και ο Κυριάκος επέτυχε εκλογικό θρίαμβο. Ο γάμος ομοφύλων θα ξεχαστεί πολύ σύντομα.

    Έχετε νομίζω πολύ μπερδεμένη αντίληψη για τον ελληνικό λαό.

    Μιλάμε για έναν χυλό που συγχώρεσε τους ανθρώπους που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία, τους ξαναψήφισε και τους ψηφίζει σταθερά. Ποιος γάμος;

    Ξυπνείστε!

  2. @Σοφάκι

    Έχεις απόλυτο δίκιο! Ήδη ο Ιερώνυμος ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα, ζητώντας να γίνει δημοψήφισμα. Κάτι που δεν θα γίνει ποτέ, αν δεν το εγκρίνει η κυβέρνηση! Συνεννοούμενοι είναι όλοι και μας δουλεύουν. Αυτός όμως που τους ψηφίζει και τους πιστεύει είναι ο πάνσοφος Ελληνικός λαός.

  3. Βολική η παραίτηση για να παίζουν τα διεθνιστικά ανδράποδα χωρίς αντίπαλο. Ο λαός δεν έστειλε τους βουλευτές που ψήφισε για να παραιτούνται αλλά για να μάχονται για τα συμφέροντα και την υπεράσπιση των αρχών και αξιών του. Και αφού στη Βουλή ψηφίζονται οι κανόνες, εκεί πρέπει να δοθεί η μάχη.

  4. Ο λαός έδιωξε το ΣΥΡΙΖΑ για την προδοσία της Μακεδονίας!
    Αλλά ισχύει διαχρονικά στην Ελλάδα το μη χείρον βέλτιστον!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...