«Αυτοκτονεί»… στρώνοντας το έδαφος για τις Βρυξέλλες

Του Μανώλη Κοττάκη 

Τα πράγματα είναι απλά. προκειμένου να ενισχύσει έτι περαιτέρω το ευρωπαϊκό προφίλ του, να εμφανιστεί ως ο αντι-Όρμπαν των Βρυξελλών και να διεκδικήσει ανώτατο αξίωμα στην Ε.Ε. αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε το ακατόρθωτο: να ρηγματώσει την κυριαρχία του και να τραυματίσει, πριν ακόμη από την ψηφοφορία του επίμαχου  νομοσχεδίου, την πλειοψηφία του. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο κύριος Μητσοτάκης έχει κάνει άνω κάτω τις σχέσεις του με τους υπουργούς του, με τους βουλευτές του, με τους συνεργάτες του, με την Εκκλησία της Ελλάδος, με τις άλλες Εκκλησίες (ήδη διαφωνεί και η Ευαγγελική με τις προθέσεις του για τον γάμο), με την αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που τον «αδειάζει», και βεβαίως, πριν και πάνω από όλα, με τη μεγάλη κοινωνία. Η οποία όχι απλώς διαφωνεί με τα σχέδιά του, αλλά και απορεί με τις προτεραιότητές του. 

Τον παρακολουθεί να κάνει ξεκάθαρη τοποθέτηση και ανάλυση για τον γάμο στην ΕΡΤ, αλλά για να καταλάβει η ίδια πώς και αν θα μειωθούν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ  πρέπει να μπει και να μελετήσει τον ισολογισμό και τα κέρδη των εταιριών, ύστερα από όσα άκουσε χθες από τον υπουργό Ανάπτυξης! Τόσο πολλά λάθη μαζί, πρώτη φορά. Πρώτη φορά η ίδια η κυβέρνηση κρεμά στα μανταλάκια τα ονόματα πέντε υπουργών/υφυπουργών της που διαφωνούν με τον γάμο και τους απειλεί με αποκεφαλισμό. Πρώτη φορά υπουργοί απειλούν υπουργούς ότι θα αποπεμφθούν από την κυβέρνηση αν δεν κάνουν τα γούστα του κυρίου Πατέλη. Πρώτη φορά στελέχη του Μαξίμου, που προέρχονται από την Αριστερά, κουνάνε το δάχτυλο στην εκλογική βάση της Ν.Δ. για την τεκνοθεσία (Σκέρτσος, Τσιόδρας). Πρώτη φορά βουλευτές της Ν.Δ. μαθαίνουν ότι θα τους σταλεί απειλητικό μήνυμα από τον πρωθυπουργό λίγο πριν από την ψηφοφορία για τον γάμο ότι θετική στάση τους «θα εκτιμηθεί», ενώ η αρνητική θα τιμωρηθεί. Πρώτη φορά η Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στην οποία το Μαξίμου αναθέτει την αποστολή να κάνει «μασάζ» στους βουλευτές, εμφανίζεται στα ΜΜΕ περίπου όπως οι γυναίκες συνοδοί (escort) που ανακουφίζουν τους πελάτες τους στα μασατζίδικα των Αθηνών (ακούς εκεί… μασάζ!). Πρώτη φορά η κεντροδεξιά παράταξη βάλλει ανοιχτά και χωρίς δισταγμούς κατά της Εκκλησίας ότι πρέπει να περιοριστεί στα του οίκου της (Σκέρτσος) και να διατηρήσει τη συνταγματική της ουδετερότητα (Χαράλαμπος Παπαδημητρίου). Αλλά, όταν αυτοί την υποχρέωναν να απειλεί τα γεροντάκια να εμβολιαστούν  υποχρεωτικώς (ενώ χθες τους διέγραψαν τα πρόστιμα με την ουρά στα σκέλια), τότε δεν υπήρχε πρόβλημα που η Εκκλησία δεν περιοριζόταν στα του οίκου της και που δεν τηρούσε τη συνταγματική της ουδετερότητα. Διότι εφήρμοζε την κυβερνητική πολιτική! 

Όλα αυτά τα λάθη οφείλονται αποκλειστικώς στον κυρίαρχο εγωισμό του πρωθυπουργού πως κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις επιθυμίες του και στην υποτίμηση της ανοχής του ελληνικού λαού. Δεν αντέδρασε ο ελληνικός λαός στη νομιμοποίηση 50.000 παράνομων μεταναστών, και ο κύριος Καιρίδης καμάρωνε που η Γιόχανσον του έδωσε εύσημα για τις 236 ψήφους που έλαβε το νομοσχέδιό του. Δεν αντέδρασε ο ελληνικός λαός όσο θα έπρεπε στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών που του απέκρυψε προεκλογικώς η κυβέρνηση. Και αφού δεν αντέδρασε στο ένα, δεν αντέδρασε στο άλλο, κάποιος που θέλει να μετακομίσει  στις Βρυξέλλες μέσω Μεταναστευτικού, Ελληνοτουρκικών, Ουκρανίας, γάμου και Ερυθράς Θάλασσας σκέφτηκε: «Ούτε τώρα θα αντιδράσει! Τώρα που βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε έξι». Αλλά αυτή τη φορά δεν υπάρχουν ούτε παπάς ούτε πλήρωμα ούτε τίποτε. Μόνο «δι’ ευχών». Όπως και αν τελειώσει αυτή η ιστορία,  το μέγα ζήτημα που θα αντιμετωπίσει στο μέλλον ο πρωθυπουργός είναι όχι απλώς η σχέση του με τον κόσμο, αλλά η σχέση του με τους υπουργούς του και με τους βουλευτές του. Με το κόμμα του. Οι μέθοδοί του τους έχουν παγώσει. Ενώ συζητά για γάμο, η εικόνα μέσα στο κόμμα είναι (ψυχικού) διαζυγίου. Ο αρχηγός είναι η μάνα του λόχου. Όχι ο Γονέας 1 αυτού.

ΥΓ.: Όταν η εφημερίδα μας αποκάλυψε για πρώτη φορά το σενάριο προαγωγής του κυρίου Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκό αξίωμα τον περασμένο Αύγουστο, εκείνος μας απάντησε στη ΔΕΘ ότι θέλουμε να τον «ξεφορτωθούμε. Και πως τον εκφράζει ένα τραγούδι του Βασίλη Καρρά: «Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω!» Χθες, ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς αν τον ενδιαφέρει το αξίωμα, επανέλαβε ότι δεν θέλει να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά το «Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω» δεν το ξαναείπε! Για να συνεννοούμαστε, πρωθυπουργέ: μεταξύ κατεργαραίων, ειλικρίνεια. 

  1. έχει τρεις γόνους, πώς ακριβώς αυτοκτονεί ένας μητσοτάκης όταν σπέρνουν συνέχεια γόνους. μερικές φορές νομίζω ότι ο κοττάκης ζει σε άλλη χώρα.

  2. Κοττακη καλά τα λες αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Η Ελλάδα πεθαίνει την ώρα που ο Καραμανλής λακισε και ο Σαμαράς που έβαλε πλάτη να βγει αρχηγός ο Μητσοτάκης σε βάρος του Μειμαρακη κουβαλώντας στη ΝΔ όλα τα σαπακια του ΛΑΟΣ και τα πασοκια μετά την σύμπραξη με τον Βενιζέλο, τώρα κοιτάει σαν γέρος με άνοια τα αποτελέσματα των επιλογών του. Η χώρα πέθανε. Αν θα αναστηθεί θα είναι από άλλους. Όχι από τους νεκροθαφτες της.

  3. Εάν λοιπόν έστω και πολύ αργά έχει περάσει η αντίληψη ότι η χώρα θα αναστηθεί, αλλά θα είναι από άλλους,
    αυτό σημαίνει πρόοδο. Ο χρόνος τους εξυπηρετεί, μέχρι οι ελάχιστοι να γίνουν μύριοι.
    Για τα συντρίμμια που θα έχουν απομείνει από το πέρασμα για μια ακόμη φορά ο λαός πληρώνει, διότι ό λαός δέχεται χωρίς ουδεμία επεξεργασία ότι σου σερβίρουν προς ενημέρωση.
    Όσο η κοινωνία γονατίζει σε εξαθλίωση, σε μιζέρια, σε απόγνωση τόσο η φθορά τους γίνεται όλο και περισσότερο έντονη.
    Αυτό πρέπει να κτυπηθεί ώστε να αναστηθεί η χώρα αλλά πάνω σε διαφορετικά δεδομένα.
    Υ.Γ. Ο Κοττάκης το μάχεται κάποιοι άλλοι τι κάνουν?

  4. Κύριε Κοττακη, μην περιμένετε από τους πολίτες αυτής της χώρας που όταν οδηγούν σκορπίζουν στον δρόμο πτώματα, κάποια αντίδραση. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν ισχύει “όπου επλεονασεν η αμαρτία, περισευσεν η χαρις” .
    Ο σώζων εαυτόν σωθήτω..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το μετέωρο βήμα της ελληνικής βοήθειας στην Ουκρανία

Στην προχθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του ο πρωθυπουργός ορθώς ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα στείλει στην Ουκρανία ούτε ρωσικούς...

Δεν μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος να λειτουργεί ως αβανταδόρος του πρωθυπουργού

Όλες οι εκτιμήσεις και οι δημοσκοπήσεις «συμφωνούν» πως οι διαρροές ψηφοφόρων της Ν.Δ. εν όψει ευρωεκλογών καταλήγουν κυρίως στην...

Σαμαράς κατά «ραγιάδων» των Αθηνών

Τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός κατά των «επαγγελματιών κατευναστών» χθες βράδυ στο «Σπίτι της Κύπρου» σε εκδήλωση για το...

Αυτούς γιατί δεν τους απέκλεισαν;

Με την απόφαση του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου ως γνωστόν εγκρίθηκε η συμμετοχή 31 κομμάτων στις ευρωεκλογές, ενώ...