Με το… καλημέρα του ’24 η προαναγγελία της ταπεινωτικής συνθηκολόγησης στις Πρέσπες του Αιγαίου

Του Αδέξιου Δεξιού

Να τη χαίρεστε, για μια ακομη φορά, την ψήφο σας… σύντροφοι κοψοχέρηδες.

Μόνη λύση που σας απομένει πλέον είναι το χαρακίρι.

Καθώς ούτε λαγούμι να κρυφτείτε δε θα βρίσκετε σκιαγμένοι από τη ντροπή έπειτα από το εθνικό ξεπούλημα που ετοιμάζει ο… παραλίγο Μωυσής.

Το προανήγγειλε ανερυθρίαστα με το που ξημέρωσε το ’24 ο άλλοτε πατριώτης Συρίγος για να στρώσει το έδαφος.

Και υποτίθεται ότι το μη χείρον που ψηφίσατε και με τα δυο χέρια θα γλύτωνε την πατρίδα από την κόκκινη απειλή του Τσίπρα.

Αιδώς πατριδοκάπηλοι!

Το τραγικότερο είναι ότι γίνατε προδότες τζάμπα. Καθώς η ψήφος σας αντί να εξασφαλίσει την ελεημοσύνη του Κυριακού όπως βαυκαλιζόσασταν, σας χαράτσωσε κανονικότατα.

Χαρακίρι επομένως για να απαλλαγείτε τόσο από το άγος της προδοσίας όσο και από τη μετεκλογική ταπείνωση που σας επεφύλασσε ο παμμέγιστος ηγέτης σας.

Αλλά θα μας πείτε για δικαιολογία ώστε να συνεχίσετε να περιφέρετε τα εθνομηδενιστικά σαρκία σας, πως είναι στο DNA σας ο ραγιαδισμός κι ότι εμπνευστήκατε από τους προγόνους σας που κράτησαν κραταιά τα μεμέτια για 400 χρόνια, εξ ου και η στήριξη στους σύγχρονους Νενέκους.

Με τους πατριώτες που αποτελούν μειοψηφία όπως και τότε, δυστυχώς να μένουν ανυπεράσπιστοι.

Περιμένοντας μάταια να εμφανιστεί ένας Κολοκοτρώνης να βροντοφωνάξει… φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!!!

Διότι όπως πληροφορούμαστε το παιχνίδι είναι εντελώς στημένο και από πριν ξεπουλημένο.

Με «συμμάχους» και «εταίρους» να έχουν μοιράσει συγκεκριμένους ρόλους στους κατ’ επίφαση ταγούς μας για την ολοκλήρωση της μετατροπής της Ελλάδας σε πλήρως ελεγχόμενο προτεκτοράτο.

Ακλόνητος «αρχηγός» για την υλοποίηση του… οράματός τους θα είναι ο Μητσοτάκης. Δεν πρόκειται να τον κουνήσει τίποτα γιατί εκτελεί τις εντολές πάραυτα δίχως να ανοίγει ρουθούνι.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους, δεξιά κι αριστερά του πολιτικού φάσματος, θα τους επιτραπεί να διατηρήσουν τα φέουδά τους συναινώντας στο έγκλημα.

Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί… όταν ακούτε και διαβάζετε για… αντάρτικα και… τσαμπουκάδες μην πιστεύετε τίποτα. Είναι όλοι ελεγχόμενοι (το πιάσατε νομίζουμε το υπονοούμενο) και οι κινήσεις τους είναι για το ξεκάρφωμα.

Τώρα, τι θα γίνει κατόπιν της περάτωσης του ξεπουλήματος άγνωστο.

Μέχρι όμως να πέσουν τα θεμέλια της… νέας οθωμανικής επαρχίας όλοι έμμεσα ή άμεσα θα υπηρετούν τον Μητσοτάκη.

Καλώς ήλθατε στη νέα τάξη πράγματων.

Όπου θα επικρατεί μια ιδιότυπη άτυπη (μέχρι νεωτέρας) ελληνοτουρκική συνομοσπονδία.

Με τον πρώτο ρόλο να ανήκει στους «συμμάχους» και τον δεύτερο στους «εταίρους».

Τα μεμέτια πάντως σίγουρα θα καπαρώσουν τη μερίδα του λέοντος.

Οι ραγιάδες – προεστοί ό, τι περισσέψει.

Σπεύσατε για μαθήματα τουρκικών!

ΥΓ. Όλα γίνονται στο πλαίσιο του νέου ιδιότυπου ψυχρού πολέμου. Της νέας χάραξης δηλαδή σφαιρών επιρροής από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Αυτό συμβαίνει στην Ουκρανία, αυτό συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, αυτό συμβαίνει στην Ευρώπη, αυτό συμβαίνει και στην περιοχή μας. Κι όταν χαραχθούν και πάρουν ό, τι θέλουν οι δυο τους για να νιώθουν ισχυροί, θα βάλουν μπροστα το τσάκισμα της Κίνας για ευνόητους λόγους.  

«Δεν υπάρχουν μόνιμοι εχθροί και φίλοι, υπάρχουν μόνιμα συμφέροντα», είχε πει ο Βρετανός πρωθυπουργός Χένρι Πάλμερστον. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

Τα δικά μας ωστόσο τα αφήνουμε ανυπεράσπιστα από τότε που πέθανε (ή δολοφονήθηκε. Διαχρονική η προδοσία) ο Μέγας Αλέξανδρος, με ένα διάλειμμα επί Βυζαντίου κι ένα μικρότερο -ο νοών νοείτω- επί Επανάστασης.   

Καλή χρονιά κι ο θεός βοηθός!

 1. Ετοιμάστηκε με προσοχή από το ΕΛΙΑΜΕΠ, τώρα έφτασε στη φάση της μόχλευσης της κοινής γνώμης. Οι Έλληνες πρέπει να χωνέψουν πως δεν τους ανήκει η Ελλάδα, οφείλουν να τη μοιραστούν ειρηνικά με τους Τούρκους και τον αμερικανικό παράγοντα. Ο Κυριάκος είναι ο διεκπεραιωτής με το αζημίωτο, η Ελλάδα ματώνει από τα ίδια της τα βουλιμικά παιδιά.

 2. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ζούμε σε καιρούς πρωτόγνωρους
  Πως γίνεται να γράφονται τόσα άρθρα για κακή μεταχείριση, για ξεπούλημα
  εθνικής κυριαρχίας, για παραχωρήσεις για…. , αλλά να μην υπάρχει αντίδραση.
  Τόσο συμπτωματικά έλλειψη ισχυρής αντιπολίτευσης.
  Τόσο συμπτωματικά πολιτικά πρόσωπα χωρίς παρουσία που να τονώνει, κάπως να ανεβάσει ηθικό.
  Δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς αποτέλεσμα ουσίας.
  Διαρκής παθητικότητα από τον πολίτη, αδράνεια και υποταγή έως πλήρη αδιαφορία.
  Η όλη εικόνα σε τέτοιο βαθμό σήψης και παρακμής, οδηγεί σε μία κατάσταση πως έχουμε περάσει σε φάση πλήρους απραξίας, ότι προκύψει όπως – όπως.
  Η ίδια επαναλαμβανόμενη μονόπλευρη μίζερη πολιτική χροιά τελικά έχει προκαλέσει μια μορφή αφασίας που προκαλεί τρόμο το πως θα εξελιχθούν τα επόμενα χρόνια.
  Πως γίνεται μια μικρή χώρα που αποτελεί τα όρια της Ε.Ε. στην Ανατολική Μεσόγειο, μονίμως να χάνει, έχει να δώσει, αλλά σε καμία περίπτωση η να διατηρεί σταθερά αυτά που έχει η κάπως να κερδίσει έστω και στο ελάχιστο.
  Παρατεταμένο το παιχνίδι των πολιτικών εξελίξεων, είναι ώρα κάπως να το ανατρέψτε με κάπως διαφορετική πορεία ενημέρωσης.
  Κάποια θέματα ούτε χρήζουν τροφή για να γράφονται και μόνο, ούτε εμπεριέχονται σε παιχνίδια εξουσίας.
  Ο λαός αποδέχεται αυτή την νεόφερτη μορφή ως απάντηση με πλήρη απαξίωση, άλλως έχει γυρίζει πλάτη.
  Δεν γίνεται να έχουμε χάσει κάθε ελπίδα, πως κάτι διαφορετικό διαφαίνεται στον ορίζοντα, αυτό το διαφορετικό που θα δώσει το οξυγόνο, αυτό που περιμένει, που προσδοκά ο πολίτης.
  Δεν γίνεται να παραμένουν όλα τόσο μαύρα τόσο άχαρα, να μην υπάρχει φως στο τι θα φέρει το αύριο, το διαφορετικό, από όλο αυτό που ζούμε πολλά χρόνια πλέον στις ζωές μας.
  Έχει κουράζει πάρα πολύ αυτή η σκοτεινιά, κάπως επιβάλλεται να το προσπεράσουμε, να τονώσουμε τις ζωές μας με άλλης μορφής ενθάρρυνση.
  Να επαναφέρουμε αυτό το όραμα διεκδικώ, αγωνίζομαι, μάχομαι, έχω δικαίωμα στη ζωή.
  Πως καταφέραμε να αφανίσουμε την ενεργητικότητα, να πνίξουμε το ένθερμο φρόνημα του λαού μας σε τόσο ατελείωτη μαυρίλα, καταθλιπτική έως παθητική υποταγή .
  Μας αξίζουν καλύτερα χρόνια, το φέρουμε χρέος σε ότι παραλάβαμε και σε ότι πρέπει να παραδώσουμε σε επόμενες ζωές.
  Αρχή το νέο έτος 2024, ας αποτελέσει την αρχή για γεγονότα αισιοδοξίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Πολιτικά ζόμπι χορεύουν στον τάφο της Μεταπολίτευσης!

Στις χώρες όπου οι λαοί έχουν κοντή μνήμη φαίνεται πως γίνεται πιο εύκολη η ανακύκλωση. Όχι των απορριμμάτων, αλλά...

Ηγεσία και πατρίδα στη Μεταπολίτευση

Τον Ιούλιο του 1991 επισκέφθηκε επισήμως την Αθήνα ο τότε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους. Η απόφασή του...

Γιατί συνεχίζεται η κατοχή 50 χρόνια;

Δέκα λάθη στο Κυπριακό, που δεν εξηγούνται με την κοινή λογική, παρά μόνο με αυτήν της παράδοσης Του Σάββα ΚαλεντερίδηΜπορεί...

«Ξεφουσκώνει» ο Μητσοτάκης!

Η εικόνα του παντοδύναμου ηγέτη, που ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους για την κυβέρνησή του παρέμεινε αναλλοίωτη, πλέον...