Χαντακώνει την Ελλάδα μπας και πάει στην Ευρώπη

Του Μανώλη Κοττάκη

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2023 οι «Financial Times» του Λονδίνου κυκλοφόρησαν με το εξής πρωτοσέλιδο: «Η Ελλάδα σχεδιάζει να νομιμοποιήσει έως και 300.000 μετανάστες για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ελλείψεις στην αγορά εργασίας», αναδεικνύοντας το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι δεξιές κυβερνήσεις όταν προσπαθούν να περιορίσουν τις παράνομες αφίξεις. Ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης δήλωσε την Τρίτη ότι το σχέδιο αποσκοπεί στην ανακούφιση των οξυμένων ελλείψεων στη γεωργία, στον τουρισμό και στις κατασκευές, και περιλαμβάνει μετανάστες των οποίων οι άδειες παραμονής έχουν λήξει ή είναι χωρίς έγγραφα.

Ο Καιρίδης υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία δεν θα ενθαρρύνει περισσότερη παράνομη μετανάστευση, αλλά «θα ενισχύσει τα δημόσια έσοδα με φόρους και εισφορές για την απασχόληση και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση δραματικών ελλείψεων σε ορισμένους τομείς». Το σχέδιο συζητήθηκε την Τρίτη σε σύσκεψη για την εθνική ασφάλεια, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί.

Αμέσως μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας προκλήθηκε σάλος στην Αθήνα. Ο ίδιος ο υπουργός διέψευσε ότι είχε μιλήσει στην εφημερίδα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις» δήλωσε συγκεκριμένα. Ψευδώς, όπως αποδεικνύεται σήμερα.

Στις 17 Νοεμβρίου 2023 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Βερολίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον καγκελάριο Σολτς η Γερμανία επέμεινε να δεχτεί η Ελλάδα πίσω στο έδαφός της τουλάχιστον 30.000 πρόσφυγες, οι οποίοι αξιοποίησαν το άσυλο που τους έδωσε η Ελληνική Δημοκρατία και με τα προσωρινά διαβατήρια μετανάστευσαν στη Γερμανία. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε το περιεχόμενο της διακήρυξης αρχών Ελλάδας – Τουρκίας, που στην πραγματικότητα αποτελούσε το κείμενο που είχαν ετοιμάσει οι Γερμανοί το 2021, αλλά εγκαταλείφθηκε άρον άρον από τους ενοχλημένους Τούρκους μετά τη συμφωνία οριοθέτησης αποκλειστικής οικονομικής ζώνης Ελλάδας – Αιγύπτου των Δένδια – Σούκρι.

Τέλος, ο καγκελάριος, που τρέφει πλέον ιδιαίτερη συμπάθεια προς τον πρωθυπουργό και μάλλον όχι μεγάλη στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έκανε και μια γενικότερη επισκόπηση των ευρωπαϊκών εξελίξεων και της κουζίνας των Βρυξελλών, εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών. Αίφνης, λίγο πριν από την ψήφιση του Προϋπολογισμού και το κλείσιμο της Βουλής για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ο κύριος Καιρίδης φέρνει τροπολογία στη Βουλή, με την οποία υλοποιεί αυτό που αποκάλυψαν οι «Financial Times», ότι συζητήθηκε μυστικά στο κυβερνητικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής και άμυνας για τους 300.000 μετανάστες και το οποίο ο ίδιος και η κυβέρνηση διέψευδαν μετά βδελυγμίας.

Η ανακοίνωση του νομοσχεδίου αιφνιδίασε δυσάρεστα τη βάση της Νέας Δημοκρατίας και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία-σκάνδαλο. Στον κύριο Σαμαρά ανέλαβε να απαντήσει το πολιτικό του τέκνο, ο Άδωνις Γεωργιάδης, τον οποίο, όπως υπενθυμίζουν άσπονδοι φίλοι του μέσα στη Ν.Δ. παρακολουθούσε η κυβέρνηση με τις υποκλοπές και γνωρίζει πολλά για τη δράση του. Το υπονοούμενο, προφανές.

Την ίδια ώρα, φιλοκυβερνητικές εφημερίδες επισήμαιναν με νόημα σε ρεπορτάζ τους ότι «ανεβαίνουν οι μετοχές του κύριου Μητσοτάκη στην Ευρώπη» και υπενθύμιζαν το πυκνό πρόγραμμα των ταξιδιών του από τον Ιούνιο έως σήμερα στις Βρυξέλλες, στη Ρίγα της Λετονίας, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στη Νέα Υόρκη, στη Βαλέτα της Μάλτας, στη Γρανάδα της Ισπανίας, στη Βάρνα της Βουλγαρίας, στα Τίρανα της Αλβανίας, στο Λονδίνο, στο Βερολίνο και αλλού. Οι ίδιες εφημερίδες παρατηρώντας την κινητικότητα που επιδεικνύουν κορυφαία πολιτικά πρόσωπα της παράταξης την αποδίδουν στις πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός αναζητεί ευρωπαϊκό ρόλο. Χωρίς να το διαψεύδουν.

Και το πλέον ενδιαφέρον: Ένας από τους πλέον πληροφορημένους Έλληνες, με τον οποίο μοιράστηκε η στήλη μας το παζλ αυτών των εξελίξεων και των πληροφοριών, υποστήριξε ότι «ο Σολτς θα ήθελε τον πρωθυπουργό σε ευρωπαϊκή θέση, υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο, που θα κριθούν οι θέσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του ύπατου αρμοστή, δεν θα έχει υποπέσει σε άλλο σοβαρό πολιτικό σφάλμα, όσο οι υποκλοπές». Η εικόνα ολοκληρώνεται από το γεγονός ότι υπουργοί που φέρεται ότι θα ήθελαν να διαδεχθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία ύστερα από ψηφοφορία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα επιδεικνύουν εσχάτως τεράστια κινητικότητα και δεν απουσιάζουν από καμιά κοινωνική εκδήλωση. Ενώ με τις μακρόσυρτες κοινοβουλευτικές διαδικασίες της εξεταστικής για τα Τέμπη και της δίκης-express για τους αξιωματούχους των σιδηροδρόμων ο πρωθυπουργός καθυστερεί τις δικαστικές εξελίξεις για τις υποκλοπές και «κερδίζει χρόνο», όπως λέει, μέχρι την κρίσιμη περίοδο που θα κριθεί ποιοι θα καταλάβουν τις ευρωπαϊκές θέσεις.

Η στήλη έχει αποκαλύψει στο παρελθόν αυτές τις φιλοδοξίες, έστω κι αν ο πρωθυπουργός επιχείρησε να τις διαψεύσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με την προσθήκη ότι… θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτόν. Μάλλον ο ίδιος θέλει να απαλλαγεί από την Ελλάδα. Σήμερα επανερχόμαστε σε συνέχεια προηγούμενων σημειωμάτων μας για τον γάμο των ομοφύλων, για τον οποίο επισημάναμε ότι αν νομοθετηθεί πριν από τις ευρωεκλογές, θα σηματοδοτεί τη βούληση του πρωθυπουργού για τη μετακίνησή του σε ευρωπαϊκό αξίωμα.

Επανερχόμαστε για να σημειώσουμε τα εξής: Πρώτον, ο συσχετισμός είναι ακόμα ρευστός και δεν ευνοεί τη μετακίνηση του πρωθυπουργού στο αξίωμα που επιθυμεί. Η άνοδος της Ακροδεξιάς ανατρέπει τους συσχετισμούς και δυσκολεύει τα πράγματα. Δεύτερον, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξει με στρατηγικές κινήσεις να αποτελέσει τον ιδανικό υποψήφιο, σε περίπτωση που ο συσχετισμός τού το επιτρέψει. Θα κάνει τα πάντα. Μέσω της προσέγγισής του με τον Ερντογάν διά των υποχωρήσεων διευκολύνει πρωτίστως τη Δύση να τα βρει μαζί του. Big game. Τρίτον, όλες του οι κινήσεις στη σκακιέρα, διεθνή και εσωτερική, θα πρέπει να μελετώνται με βάση και τη ρήτρα φιλοδοξίας του πρωθυπουργού. Αν το ευρωπαϊκό αξίωμα περνά εκτός από τη διάθεση όπλων στην Ουκρανία, την κατάργηση του βέτο, το προξενιό Τουρκίας – ΗΠΑ και μέσα από τη νομιμοποίηση 300.000 παράνομων μεταναστών, να είστε βέβαιοι ότι θα το κάνει. Και δεν θα υπολογίσει τον Αντώνη Σαμαρά. Ούτε θα τον πειράξει που συγκυβερνά και νομοθετεί μαζί με τον κάποτε μισητό ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός, ως έξυπνος πολιτικός που είναι, εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις, θα επιλέξει να φύγει στο πικ του, όχι στο ναδίρ του. Το ερώτημα που απομένει είναι αν η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. γνωρίζει σε τι συμπράττει ή απλώς κρατά το φανάρι. Διότι όταν οι βουλευτές διεκδικήσουν την επανεκλογή τους, ο κύριος Μητσοτάκης θα έχει απομακρυνθεί από το ταμείο.

 1. Το άρθρο τα περιγράφει έξω απο τα δόντια Οπότε κάνοντας μια ταπεινή μάζωξη αποκωδικοποιούμε τα εξής:
  1)Θα επιλέξει να φύγει στο πικ του = Ως προς τί ; Αν το πίκ είναι η κορυφή μιας οροσειράς απο συνεχείς αποτυχίες τότε δυστυχώς φεύγουμε απο το πεδίο της λογικής και μπαίνουμε σε άλλα γνώριμα πεδία Ομως
  Για το λοιπό εκλογικό σώμα που αρέσκεται σε κάτι τέτοια μπιχλιμπίδια καλώς ο Κυριάκος ΄κάνει Του εκλογικού σώματος της συνεχούς σαγιονάρας και γλώσσας μεγέθους πετσέτας θαλάσσης θα του φτάνει και θα του περισσεύει η απεχθής υπερηφάνεια την οποία και εκλα βάνουν άγνωστο με τι εγκέφαλο ως επιτυχής εκπροσώπηση της Ελλάδος στο Εξωτερικό !!!!!

  2) Ενώ με τις μακρόσυρτες κοινοβουλευτικές διαδικασίες της εξεταστικής για τα Τέμπη και της δίκης-express για τους αξιωματούχους των σιδηροδρόμων ο πρωθυπουργός καθυστερεί τις δικαστικές εξελίξεις Αν αυτό πετύχει πέτυχε Ομως ενδιαφέρονται κάποιοι άλλοι εντός της ΕΕ

  3) Δεύτερον, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξει με στρατηγικές κινήσεις να αποτελέσει τον ιδανικό υποψήφιο, σε περίπτωση που ο συσχετισμός τού το επιτρέψει. Θα κάνει τα πάντα. Και βεβαίως θα κάνει τα πάντα και θα τα πάρει .Αν αναφέρουμε οτι ενας άνθρωπος μετά απο τόσα χαστούκια εμμένεινα κυνηγά ανεμόμυλους με το ανάλογο τίμημα τότε δυστυχώς θα έχει παρόμοια κατάληξη Και τα πράγματα έδω θα περιπλεκούν Εδώ δεν ήταν πρωθυπουργός ; Τα κατάφερε; Ο θώκος ξεγυμνώνει και κρίνει και οι θέσεις αυτές θα κρίνουν κατα πόσο ικανοποιήθηκαν τόσο οι απαιτήσεις όσο και οι ανάγκες τους Αλλά άλλο είναι οταν έχουμε να κάνουμε με μιας μορφή δον κιχώτη Και άλλο να αναφέρονται οτι θα κάνει τα πάντα με ανταλάγματα Αυτό δεν υπονοείται; Αν ναί τότε τα πράγματα θα είναι πολύ μα πολύ περίεργα ποιούς θα πουλήσει με τι θα εξαγοραστούν ; Πρέπει να γνωρίσουμε τι σχήμα και τι είδος θα ειναι τα 30 αργύρια Μήπως είναι η διάθεση όπλων στην Ουκρανία, η κατάργηση του βέτο, το προξενιό Τουρκίας – ΗΠΑ και η ομιμοποίηση 300.000 παράνομων μεταναστών, να είστε βέβαιοι ότι θα το κάνει.
  Εδω δικαιώνεται ο Τσίπρας Ξέρετε εκείνος ήταν ειλικρινής ήταν φανερός και ήταν θύμα και του εαυτού του και των δικών του και των ξένων που δάνεισαν με υπογραφές όχι του Τσίπρα αλλά των προηγούμενων Ο Αλέξης ήταν το γκαρσόνι που σερβίρισε το ψητό Αλλοι έσφαξαν το ζωντανό Ομως πλήρωσε Αλλά σε αυτήν την περίπτωση συντελούνται πολύ χειρότερα απο το κόμμα που διακύρρητε και διακυρρήτει επι γής και πατρίς και επιχειρηματικότητα Ετσι και πήρε την κυβέρνηση δυο φορές Κοροιδεύοντας και χλευάζοντας ακόμη χειρότερα εκείνα τα βοειδή που τον πίστεψαν και τον ψήφισαν για δεύτερη φορά Ομως σε εκείνα τους αξίζει το καπρίστρι Η μεσσαία ταξη; οι λοιποί ; Τουλάχιστον ο Τσίπρας παραιτήθηκε
  Επίσης Το θέμα όμως μοιάζει με τα τέλη των παραμυθιών Εζησε και αυτός καλά και άλλοι χειρότερα Αλλά μέχρι εκεί Ομως όταν φύγουν οι κομπάρσοι που του έραναν τον δρόμο με ροδοπέταλα και στρας Που Τον οδήγησαν μέχρι την πόρτα του παλατιού των ονείρων του και στην συνέχεια εκείνη κλείσειΤότε θα αρχήσει μια αλλόκοτη πραγματικότητα για εκείνον Θα τον βλέπουν οι άλλοι και θα γνωρίζουν Οπότε ο χρόνος θα δώσει απάντηση στο κατά πόσο θα κρατηθεί στην θέση των ονείρων του Πίσω απο τις πόρτες παίζονται διαφορα
  3)«ο Σολτς θα ήθελε τον πρωθυπουργό σε ευρωπαϊκή θέση, υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο, που θα κριθούν οι θέσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του ύπατου αρμοστή, δεν θα έχει υποπέσει σε άλλο σοβαρό πολιτικό σφάλμα, όσο οι υποκλοπές». Ηδη συνίσταται έρευνα για τις υποκλοπές ήδη γίνονται απίθανες φάσεις με ταχύτητες του φωτός απο την ΕΕ και μάλιστα αν δεν σφάλλουμε απο τα αντίστοιχα κοινοτικά όργανα

  4)Διότι όταν οι βουλευτές διεκδικήσουν την επανεκλογή τους, ο κύριος Μητσοτάκης θα έχει απομακρυνθεί από το ταμείο. Που σημαίνει οτι θα είναι για λύπηση γιατί μετά απο αυτά δεν θα μπορέσουν να σταθούν στις κοινωνίες καταγωγής τους Ομως Θα επρεπε να είχαν παραιτηθεί αλλά άλλο να παλεύεις για να βγάλεις το ζην και άλλο να είσαι στην Βουλή με εναν όχι και χαμηλό μισθό γράφοντας λοργίδια για νόμους.
  Κοντολογής όλοι τους Επένδυσαν στο λάθος άλογο
  Τέλος το μόνο παρήγορο για αστείο είναι το πως θα αντιδράσει εκείνο το μέρος του εκλογικού σώματος που δεν πήγε να ψηφίσει ή που τους ψήφισε δυο φορές Οταν το άλογο που ποντάριζαν και που είναι ο Κυριάκος αφοδέψει μια τεράστια σβουνιά στο πρόσωπο και στην αξιοπρέπεια τους Αλλωστε όλοι εκείνοι το αξίζουν
  Και η ΝΔ παίρνει το τέλος που επέλεξε να έχει

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η σχέση Αθήνας – Λευκωσίας και τα μηνύματα Ερντογάν

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι από τους Ελλαδίτες πολιτικούς που, σε κάποια φάση της 20ετούς κοινοβουλευτικής σταδιοδρομίας του,...

Η ατίμωση βήμα βήμα

Οι μεγάλοι ηλεκτρονικοί πίνακες που υπάρχουν στα γραφεία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο Πεντάγωνο και δείχνουν σε real...

Σιγή Μαξίμου για τα αίσχη του εταίρου τού Ερντογάν

Η Δέσποινα Βανδή έκανε ό,τι θα έπραττε στη θέση της κάθε Έλληνας. Ακύρωσε τη συναυλία της στη Σμύρνη επειδή...

Βανδή και Δένδιας παρέδωσαν «μάθημα»!

Ακούω την ένσταση κάποιων -όσων θέλουν ντε και καλά να σπεκουλάρουν- ότι η Δέσποινα Βανδή έπραξε πολύ άστοχα, αποδεχόμενη...