Νεοταξικές επικές μπουρδολογίες

Έγραψε κάποιος κάποτε: Αν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψέ τους

Του Παναγιώτη Λιάκου

Η κυρία Ζέφη Δημαδάμα διεγράφη από την πασοκάρα όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη διόρισε γενική γραμματέα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το πόστο που της έδωσε ο Μητσοτάκης φαίνεται ότι ήταν πιο αστραφτερό από την αδαμάντινη τιμή του να διατελεί μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος του Αντρέα, του Σημίτη και του ΓΑΠ.

Η προσθήκη της κ. Δημάδαμα στο δυναμικό της ούλτρα εκπασοκισμένης Ν.Δ. έπιασε τόπο. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό όταν κάποιος διαβάσει την ανάρτησή της στο Χ (πρώην twitter) όπου αναφέρει τα εξής: 

«Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της νέας ομάδας εργασίας με τίτλο “Κλιματική Κρίση και Έμφυλη Ισότητα” της ΓΓΙΑΔ με σκοπό την καταγραφή των ζητημάτων που άπτονται της έμφυλης διάστασης της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και η ανάδειξη καλών πρακτικών αντιμετώπισης». Αν τα παραπάνω σας φαίνονται ακαταλαβίστικα, νεοταξικά κορακίστικα, επικές μπουρδολογίες και λεκτικές σαπουνόφουσκες που όταν σκάνε μυρίζουν μεθάνιο, τότε είστε συντηρητικοί, σκοταδιστές, χριστιανοταλιμπάν, ακροδεξιοί και αξιοθρήνητοι*.

Όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι καταλαβαίνουμε πώς συνδέεται η κλιματική κρίση με την έμφυλη ισότητα και ανισότητα. Όταν λιώσουν οι πάγοι, επειδή οι ακροδεξιοί επιμένουν να χρησιμοποιούν πλαστικά καλαμάκια, θα ανέβει η στάθμη του νερού και θα πλημμυρίσουν οι παράκτιες πόλεις. Οι καπεταναίοι στις σκούνες, στις γαλέρες, στα μπρίκια και στις φρεγάτες δεν θα παίρνουν όσες γυναίκες θα επέβαλλε μια προοδευτική ποσόστωση στα πληρώματα. Θα στελεχώνουν τα πλοία τους κυρίως με άντρες, ενώ οι γυναίκες θα εκτελούν βοηθητικά καθήκοντα. Και σαν να μην αρκεί το παραπάνω, υπάρχει και χειρότερο: οι τρανς, οι νον μπάιναρι, οι νιάου νιάου και οι ανήκοντες/κουσες/οντα στα λοιπά 62 φύλα δεν θα βρίσκουν τουαλέτα για να εξυπηρετηθούν διότι τα πλοία δεν έχουν πολύ χώρο και τα WC θα γράφουν μόνο «ανδρών» και «γυναικών». 

Έχοντας εμπνευστεί από το θρυλικό ποστ της κυρίας Δημάδαμα, ζητούμε από το εκλεκτό αναγνωστικό κοινό και άλλες ερμηνείες περί της «της έμφυλης διάστασης της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης». Οι καλύτερες θα δημοσιευτούν εδώ! 

*Αξιοθρήνητους (αγγλιστί deplorable) είχε χαρακτηρίσει τους οπαδούς του Τραμπ μια πρωθιέρεια του νεοταξικού δόγματος, η θρυλική Χίλαρι Κλίντον. 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Δεξιά χωρίς έθνος, αριστερά χωρίς λαό

Από το 2010 και μετά έχει επέλθει η πλήρης ρήξη μεταξύ της πολιτικής εξουσίας και του λαού. Ουσιαστικά, μετά...

Επιτέλους γίναμε πολυπολιτισμικοί!

Επιτέλους γίναμε Ευρώπη και μας μαχαιρώνουν στη μέση του δρόμου! Μπορούν επιτέλους να πανηγυρίσουν όσοι στη χώρα διακαώς επιθυμούν...

Las Hellas…

Η πανδημία του COVID 19 μας βρήκε ως κράτος εντελώς απροετοίμαστους και συνεπώς ανίκανους να διαχειριστούμε το «τσουνάμι» που...

Παραλειπόμενα Βατραχομυομαχίας

Το συνέδριο της «Καθημερινής» λειτούργησε ψυχοθεραπευτικά. Οι πολιτικοί αναλύθηκαν, έβγαλαν τα εσώψυχα τους.  Ακούσαμε έτσι πολλά, βγήκαν αλήθειες και...