Κυριάκος ο Βρετανοφάγος!

Του Κώστα Πρώιμου

Γιατί ρε παιδιά έχετε βάλει μπροστά σε όλα τον ανθρωπάκο και κάνετε την πλάκα σας; Ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να δώσει αυτή την επαναστατική συνέντευξη στο ΒBC και μετά να υποθέσει ότι θα του στρώσουν κόκκινο χαλί αναμένοντάς τον με σκυμμένο το κεφάλι οι παροικούντες την Ντάουνινγκ στριτ; Πάντως και αλήθεια γράφω, τον χάρηκα τον Κυριάκο, είναι πρώτη φορά που συμφωνώ σε όλα μαζί του, αναφορικά με τα «Ελγίνεια». Εξάλλου ξέρει η Αγία Οικογένεια από τέτοια.

Ο συγχωρεμένος ο πατέρας του για να αποφύγει τα χειρότερα δώρισε στο ελληνικό κράτος μια συλλογή με αρχαία αντικείμενα που προφανώς κατείχε παρανόμως μεν, όλως τυχαίως δε.

Πάντως από το πουθενά «Δευτεριάτικα» έγινε διεθνές σόου.

Με πρωταγωνιστή τον καλύτερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης.

Αφού τράβηξε το αυτάκι του Πούτιν (και πόσο πόνεσε ο Βλαδίμηρος δε φαντάζεστε), σκέφτηκε να πάει να «τσαμπουκαλευθεί» τη Βρετανική Αυτοκρατορία και δη επισκεπτόμενος την πρωτεύουσά της. Ποιοι Μπόερς και ποιοι Ζουλού! Κυριάκος ο Βρετανοφάγος! Μια ανάσα έφτασε από την κατάληψη της πρωθυπουργικής κατοικίας, μέσα στο Λόντον!

Ωστόσο, για να προσγειωθούμε λίγο απότομα στη σκληρή πολιτική πραγματικότητα ο κύριος Μητσοτάκης μάλλον μπέρδεψε την ΕΡΤ και τον Σκάι με το ΒΒC που και αυτό κυβερνητικό δημοσιογραφικό μέσο είναι αλλά με μια «μικρούλα» διαφορά: Εξυπηρετεί εν προκειμένω τα συμφέροντα της Αγγλίας και όχι του Μητσοτακιστάν όπως συμβαίνει εδώ στην αποικία. Όμως πολύ καλά τους τα είπες Κυριάκο μας! Δικά μας είναι τα Ελγίνεια αλλά δε μάθαμε ποτέ αν ο περιβόητος Λόρδος Έλγιν τα πήρε μόνος του χωρίς καμία βοήθεια, ξέρετε τώρα…

Και γιατί παρακαλώ να ενοχλείσαι από τη βροντερή πόρτα που έφαγες αν και ο κρότος της ακούστηκε στα πέρατα του πολιτικού κόσμου; Ήδη τα περισσότερα εγχώρια (δικά σου) ΜΜΕ καταβάλλουν τρομερές παραδημοσιογραφικές προσπάθειες ώστε να παρουσιάσουν για πολλοστή φορά στους αποβλακωμένους το μαύρο άσπρο!

Υπέρ σου προσπαθούν να «γυρίσουν» το ιστορικό φιάσκο που υπέστη η Ελλάδα δια της εκπροσώπησής σου χθες, για δεύτερη φορά από τον κ. Σούνακ! Όπως και να ‘χει Κυριάκο μας έχεις γίνει λαϊκός ήρωας τουλάχιστον στα μάτια και το μυαλό της πλέμπας που αισθάνεται πως τα μάρμαρα ανήκουν στους ιδίους δια της άγραφης αλλά απαράβατης διαθήκης που παρέθεσαν οι μακρινοί πρόγονοί τους, οι Αρχαίοι Έλληνες.

Με αυτό τον καημό όμως ζούμε και εμείς, ξυπνάμε και κοιμόμαστε όλοι οι υπήκοοί σου καθημερινά και σε ακολουθούμε, να το ξέρεις και να το βάλεις καλά στο μυαλό και στο πλάνο σου: Να δούμε τα μάρμαρα στο Μουσείο της Ακρόπολης κι ας πεθάνουμε… ακόμη και από την πείνα!

  1. Το αρθρο ειναι και γελοιο και εμπαθες. Απορω που δημοσιευετε τετοια καφενειακου τυπου αρθρα θαβοντας την αξιοπιστια σας.

  2. Μάλλον για Τζανετάκος (όλων των δυτικών ηγετών ) το πάει ο τύπος παρά για λαϊκός ήρωας…

  3. Ωραίο το σκηνικό σε διεθνές επίπεδο.
    Αλλού η ουσία, αλλού τα πανηγύρια.
    Κατάλληλο πρόσωπο ώστε να στείλει μήνυμα και στον ψηφοφόρο της Αγγλίας.
    Μα σύμμαχοι, φίλοι, συνεταίροι, υπάκουοι παντός καιρού, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
    Πάντως ο πρωθυπουργός μας ατάραχος, αντιμετωπίζει τα πάντα όπως αρμόζει
    σε κάθε περίπτωση.
    Μα δεύτερη τετραετία, δεύτερη επιτυχημένη πορεία, η σωστή πλευρά της ιστορίας
    φωτίζει την περπατησιά του.
    Αμ δεν γυρίζει ο ήλιος ούτε από Αγγλία, ούτε από Τουρκία.
    Και όλα οδηγούν στο συμπέρασμα τα θέλει, καλώς τα παθαίνει, ο λαός πληρώνει το μάρμαρο.
    Οι επενδύσεις πότε έρχονται από τους Αγγλοσάξονες?

  4. Κι όλα αυτά για μια επιχείρηση ψευδούς σημαίας που οργανώνουν οι επιτήδειοι τρίτοι, για να αδειάσουν το αγγλικό μουσείο από τις ελληνικές αρχαιότητες με την τεράστια επισκεψιμότητα…έτσι λένε Έλληνες της Αγγλίας

  5. Ας δούμε τα πράγματα αποστασιοποιημένοι και χωρίς τη “βοήθεια” των επιδοτούμενων ΜΜΕ: Αυτό που υπέστη ο Μητσοτάκης (και κατ΄επέκταση όλοι εμείς ως Έλληνες) στο Λονδίνο ήταν ταπείνωση και ας κάνουν τα ΜΜΕ το μαύρο – άσπρο. Το ότι κάποιοι στη Βρετανία κατηγόρησαν τον πθ τους μου θυμίζει την κατάσταση όπου σε μια φιλονικία ο δυνατός δίνει μια σφαλιάρα στον αδύναμο και όλοι εμείς παίρνουμε το μέρος του αδύναμου από συμπάθεια. Το γεγονός όμως παραμένει: Η ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ. Θα τολμούσε ο Μ. να κάνει κάτι ανάλογο στον ινδό Σούνακ αν είχαν κανονίσει συνάντηση στην Αθήνα; Όλα αυτά δείχνουν ότι Άγγλοι και Γερμανοί κυρίως βλέπουν τη χώρα μας ως αποικία και ως κράτος β΄κατηγορίας γιατί οι κυβερνήσεις μας τους έχουν δώσει τέτοιο δικαίωμα. Όσο για τα μάρμαρα, ας μην τρέφουμε φρούδες ελπίδες και ας σκεφτούμε το εξής απλό: Αν δοθούν στην Ελλάδα θα δημιουργηθεί προηγούμενο και ένα σωρό χώρες θα ξεκινήσουν διεκδικήσεις για να επιστραφούν οι εθνικοί τους θησαυροί.
    Υ.Γ. Ώρα είναι τώρα να έρθει και ο Έρντι-εφέντης και να μας συμπεριφέρεται στη χώρα μας ως αφεντικό. Προσωπικά δεν κατάλαβα γιατί τον κάλεσαν (για κάτι ΜΟΕ;) ενώ θα έπρεπε δια βίου να έχει αποκλειστεί από την Ελλάδα μετά από όσα έκανε και αυτός και πολλοί άλλοι κατά τη μετατροπή της Αγία Σοφίας σε τζαμί. Την προηγούμενη φορά είχε καθίσει στα 2/3 του καναπέ και είχε αφήσει τον ζαρωμένο Προκόπη στο 1/3. Ας ελπίσουμε τώρα ότι δεν θα τον πιάσει ολόκληρο και να αφήσει την Κατίνα … όρθια!

  6. Αυτό που έγινε στο Λονδίνο ήταν πρωτοφανές στα διεθνή χρονικά. Οι διπλωμάτες χαρακτηρίζονται ως άνθρωποι οι οποίοι έχουν το τρόπο να λένε τα πράγματα οπως πρέπει κρατώντας τα προσχήματα και να αντιδρούν με ευγένια Η Αγγλία είναι μητέρα της Διπλωματίας Ομως υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα:
    1) φταίνε οι σύμβουλοι που είχε ο Μιτσοτάκης Επρεπε να τον ενημερώσουν Και για την κατάσταση εκεί και τις συνθήκες που επικρατούν. Ωστόσο οι κινήσεις απο μεριάς ελληνικής κυβέρνησης που έγιναν, δεν χαρακτηρίζονται απο σοβαρότητα Αυτά τα κάνουν μονάχα τα νήπια Αλλά εκείνα δικαιολογούνται διότι είναι μικρά…
    2)Δεν πάμε πρώτα στον βασιλιά ούτε στην /στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εφόσον την πραγματική εξουσία την ασκεί ο πρωθυπουργός της χώρας που θέλουμε να επισκεπτούμε Εκτός και αν το κράτος έχει προεδρική δημοκρατία Οπου ο πρόεδρος είναι συνάμα και πρωθυπουργός Ούτε ο Βασιλιάς ασκεί πλέον εκτελεστικές εξουσίες στην σημερινή εποχή Ούτε ο/η πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτά τελίωσαν το 1985 με την αλλαγή του συντάγματος περί των εξουσιών του ΠτΔ Και όσον αφορά την βασιλεία αυτή τελίωσε το 1918 με την Ρωσσική επανάσταση και το 1789 με την αντίστοιχη Γαλλική (εκτός και αν οι δικοί μας πίστευαν οτι βρησκόμαστε στο 1000μχ -εποχή αλφρέντου και -και την εκτελεστική εξουσία εκεί την ασκεί ο Κάρολος )
    Είτε αρέσει είτε όχι πρωθυπουργός είναι ο Σούνακ Θα μπορούσε να είναι η posh spice girl Βικτώρια Μπέκαμ Εχει σημασία ποιός είναι ; Η πως εκλέχθηκε; Οχι .Είναι θέμα ρεαλισμού Με τον νυν πρωθυπουργό μηλάμε εφόσον και εμείς είμαστε οι νύν πρωθυπουργοί Σωστά ; Αυτόν έχουν Το πως τον έχουν είναι άλλη κουβέντα
    Επιπρόσθετα δεν συναντάμε πρώτα τον αρχηγό της αντίπαλης παράταξης ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.Με αυτόν τον τρόπο παρεμβαίνουμε ωμά στην εσωτερική πολιτική σκηνή και δη στα εσωτερικά ενός άλλου κράτους Πως θα μας φαινόταν αν ο Σούνακ ή η Μπέκαμ επισκεπτόταν πρώτα τον Τσίπρα; Θα φαινόταν οτι παρεμβαίνει η Βρεττανία στα εσωτερικά μας Και συνάμα θα αναιρούσε τον ρόλο και την προσωπικότητα του νυν πρωθυπουργού και δη της κυβέρνησης και στο εσωτερικό της χώρας και διεθνώς Συνεπως Τι δουλειά είχαμε εμείς;
    3)Το ίδιο είχε γίνει και δύο χρόνια πρίν Δεν πήγε ο δικός μας στην Αλβιόνα και ο πρωθυπουργός της αρνήθηκε να τον δεί; Δεν τον είδε Ομως το ίδιο μοτίβο επαναλήφθηκε και με την υποθεση της Αλβανίας Η νύν κυβέρνηση κάλεσε τον πρόεδρο αλλά όχι τον πρωθυπουργό Και η ηγεσία της διπλανής χώρας -που δεν είναι το μέγεθος της Αγγλίας απέρριψε την πρόσκληση Ετσι η νύν κυβέρνηση έθαψε με αυτόν τον τρόπο και τον Μπελέρη….)Είναι θέμα τρόπων δυστυχώς
    Ομως: Οταν προηγούνται ξένα δημοσιεύματα τεράστιας εμβέλιας και ενδεχομένως πληροφορίες περί σκανδάλων Και δη φανερές κατάστασεις πρωτοφανούς κάλλους .Πυρκαγιές μετανάστες πλημμύρες ανικανότητα διασπάθιση ξένου χρήματος Να σερνόμαστε στα όργανα της ΕΕ κοκ (Οι πρεσβείες ενημερώνουν τα κράτη τους και δη τους πρωθυπουργούς τους )ο άλλος σε απορρίπτει Και αυτό που έγινε είναι τεράστια ζημιά Διότι έγινε μέσω μιας αλλόκοτης συγκυρίας που είναι η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα σε 8 ημέρες απο σήμερα Πως θα σταθεί ο δικός μας ύστερα απο αυτό; Πως θα αντιδράσει η χώρα ύστερα απο αυτό;
    Πραγματικά πέρα απο αυτά τα φιάσκα κρύβεται ενα πραγματικά ανθρώπινο δράμα .Ενας εκτίθεται ανεπανόρθωτα πισώπλατα με ενα υπόβαθρο που λειτουργεί εις βάρος του με αποτέλεσμα να τον απορρίπτουν απο παντού Ομως δεν φταίει ο Κίκης Φταίει το εκλογικό σώμα που δύο φορές τον ψήφισε συνεπώς είναι αδικο να βάζουμε τους εγγλέζους στο ίδιο τσουβάλι με εμάς Εμείς είχαμε την ευκαιρία δύο φορές αύτοι βρέθηκαν με εναν πρωθυπουργό που δενν τον εξέλεξαν Διότι ήταν φυτευτός Αν αυτό αρκει για να γλείψουμε τις πλη΄γες μας απο αυτήν την νεακαι πρωτοφανή προσβολή της χώρας μας οχι απο εναν σούνακ Αλλά απο την Βρεττανία τώρα που έρχεται και ο τούρκος……. Ας αρκεστούμε σε αυτήν την αιτιολογία.
    Φταέι ο Σούνακ και τα ελγίνεια

  7. Σημείωση :Σε κράτη όπως η Βρεττανία η Πολιτική και δη η Εξωτερική Πολιτική ασκείται μονάχα απο τα αρμόδια υπουργείαΟχι απο την κοινή γνώμη .Επίσης τα υπουργεία αυτών των κρατών ενεργούν σε όφελος των λαών τους που αποτελούν τα κράτη τους Και δη για την κοινή γνώμη Οπότε ας αρκεστούμε στην συμπάθεια της βρεταννικής κοινής γνώμης η οποία δεν θα κάνει τίποτε Διότι δεν είναι υπουργείο εξωτερικών
    Μας εκλεισε την πόρτα και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης των εργατικών
    Κρίμα μα πολύ κριμα για τον Κυριάκο (ανθρώπινα πάντα)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...