Ανακόλουθες εθνικές δράσεις  

Του Κωνσταντίνου Σχοινά

Δεν είναι ασφαλώς άσχημη η «Εθνική Δράση Κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ελλάδα 2023-2025» που εγκαινιάστηκε πρόσφατα. Αλλά σε παλιότερα δημοσιεύματα για το θέμα διαβάζουμε ξεκάθαρα ότι «το χαμηλό εισόδημα είναι από τους κύριους λόγους της παιδικής παχυσαρκίας, γιατί η οικογένεια δεν αντεπεξέρχεται στο κόστος της καλής και ποιοτικής διατροφικής αλυσίδας, όπως το κόκκινο κρέας, τα ψάρια, τα λαχανικά και τα φρούτα και τα γεύματα επικεντρώνονται σε μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων, όπως είναι το ψωμί, οι πατάτες και τα μακαρόνια».

Στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος στο διαδίκτυο αυτός ο παράγοντας εμφανίζεται πιο… ραφιναρισμένος πίσω από τις λέξεις «ελλιπής κοινωνική υποστήριξη» ή «κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον».

Προσωπικά την τελευταία φορά που έκανα επίτηδες μια «προσπάθεια» να υποστηρίξω ενώπιον οικογενειαρχών ότι, με καλή έρευνα αγοράς, είναι εφικτό να γεμίσεις το καλάθι της εβδομάδας με ποιοτικά προϊόντα σε φυσιολογικές τιμές κόντεψαν… να πέσουν να φάνε εμένα!

Ευχόμαστε τα καλύτερα για την εθνική δράση, αλλά…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το ελληνικό καλοκαίρι

Όσο και να θέλεις να ζωγραφίσεις εντός σου την εποχή με αισιόδοξα ελληνικά χρώματα, υπάρχει κάτι που σε εμποδίζει:...

Μια όχι και τόσο μακρινή ιστορία

Κυνηγημένη από τη ζήλια της Ήρας, και ενώ στα σπλάχνα της κυοφορούσε από την ένωσή της με τον μπερμπάντη...

Ακλόνητη η δικτατορία της ασχήμιας

Προχθές ο δήμαρχος Θεσσαλονικέων Στέλιος Αγγελούδης και ομάδα εθελοντών έσβηναν καλλικατζούρες που γράφουν πιθηκοειδείς* βάνδαλοι. Μάλιστα, σε μια από...

Η σημαία των Olympic Games

Υποκριτικότατη η συζήτηση για τον αθλητή και την αθλήτρια που θα σηκώσει στα χέρια του/της την ελληνική σημαία στο...