Καταπολέμηση ακρίβειας: Υπομονή… μέχρι να αδειάσουν οι τσέπες!

Του Παναγιώτη Λιάκου

Οι συνδρομές στο Netflix μειώνονται, ειδικά από τους οπαδούς των θρίλερ και των ταινιών τρόμου, διότι τις ταινίες και τις σειρές αυτές τις έχει υποκαταστήσει η καθημερινή επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ.

Ελαιόλαδο 11 και 12 ευρώ το λίτρο; Ω, ναι! Κέτσαπ των 4 ευρώ, ενώ πέρσι είχε 2; Ω, ναι! Φέτα 12ευρη υπάρχει; Ω, ναι! Κι οι τιμές στα υπόλοιπα προϊόντα είναι ανάλογες. Τιμές Ζυρίχης με μισθούς Ελλάδος συνθέτουν ένα σενάριο καταναλωτικού βίου κάπως τρομακτικό.

Περισσεύει πολύς μήνας στο τέλος του μισθού και της σύνταξης…

Υπό το φως των ανωτέρω πρέπει να προσθέσουμε και την κάπως κωμική διάσταση των εξελίξεων. Ένα από τα καλύτερα ανέκδοτα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην Ελλάδα προέρχεται από τα χείλη του πρωθυπουργού, ο οποίος είπε στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1:

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα και από τη συχνότητά σας και στις πολυεθνικές, στις μεγάλες πολυεθνικές, ότι αν νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι καμία μπανανία στην οποία μπορούν να πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε πολύ ακριβότερες τιμές, χωρίς να μας δικαιολογούν την αύξηση του κόστους, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Αν χρειαστεί να τα βάλουμε και με πολυεθνικούς κολοσσούς, θα το κάνουμε, γιατί αυτοί ουσιαστικά πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε άλλες αγορές. Κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε τι είναι ακριβώς αυτό το οποίο εννοώ».

Από τα προαναφερθέντα αξίζει να συγκρατήσετε μια λεπτομέρεια, η οποία είναι όλα τα λεφτά: «ΑΝ χρειαστεί να τα βάλουμε και με πολυεθνικούς κολοσσούς, ΘΑ το κάνουμε». Το «ΑΝ χρειαστεί» σημαίνει ότι μέχρι τώρα ο Μητσοτάκης δεν χρειάστηκε να το πράξει διότι κατά την άποψή του δεν μας ληστεύουν οι πολυεθνικοί κολοσσοί με τις εξωφρενικές αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων τους. Μας κατακλέβει ο μπαρμπα-Μήτσος που φέρνει λάδι από τη Μυτιλήνη και το υπερχρεώνει, και επίσης πουλά πανάκριβα τον τελεμέ Θράκης και τα σαλάμια Λευκάδος. 

Επίσης έχει πλάκα το «κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε τι είναι ακριβώς αυτό το οποίο εννοώ». Η ακρίβεια μας γδέρνει τα εισοδήματα ήδη από τον Οκτώβριο του 2021, πριν ξεσπάσει ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, και ο Μητσοτάκης ζητάει να κάνουμε… υπομονή. Ζήσε, Μάη μου, να φας τριφύλλι, αν μπορείς να το αγοράσεις.

  1. Ο Εθνικός μας Πατέρας, έχει αμέτρητους σαλτιμπάγκους χαιδευτές, γύρω του, που του τα προσφέρουν όλα μασημένη τροφή, ένεκα μηδενικής κοινωνικής του ενσυναίσθησις!!
    Δεν βρέθηκε ένας τουρμπάτος συμβουλάτορας, να του υπενθυμίσει, πως η πολυεθνικού Γύπες, δεν ιδρώνουν ντιπ!! Μήπως πουλάει τρέλλα, η πουλάει τσαμπουκά πορδομαγκιάς?!????????????

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Νέα οικονομική κρίση προ των πυλών: Πόσο «θωρακισμένοι» είμαστε;

Θυμάμαι ακόμη την κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά τη χρεοκοπία της τεράστιας αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers το 2008, που είχε...

Οποιαδήποτε ένταση απειλεί την παγκόσμια οικονομία

Ως χώρα βρισκόμαστε γεωγραφικά σ' ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του πλανήτη, καθώς -όπως έχει αποδείξει η ιστορία-...

Ξεθωριάζει το… success story

Έκανε ό,τι μπορούσε η κυβέρνηση για να αξιοποιήσει και φέτος το Φόρουμ των Δελφών ώστε να προβάλει το αφήγημά...

Η Ελλάδα μετατράπηκε σε ατελείωτο real estate

Προ καιρού, σχολιάζοντας από τη στήλη την οξύτατη στεγαστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, είχα γράψει εν κατακλείδι ότι...