Μήπως… πτωχεύσατε πάλι κύριε Σαμαρά;

Του Αγανακτισμένου Δεξιού

Κυριολεκτικά ίδρωσε ο Αντώνης Σαμαράς για να κάνει περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον εκλεκτό του Δημήτρη Πτωχό.

Και να είστε σίγουροι, ότι αν διεκδικούσε την περιφέρεια ένα φρέσκο πρόσωπο αντί του φθαρμένου Τατούλη, η ήττα της ΝΔ θα ήταν δεδομένη.

Τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν περίτρανα. 

Επομένως, ας μην πανηγυρίζουν τόσο το σύστημα Σαμαρά όσο και του Μαξίμου, καθώς πρόκειται για μια καραμπινάτη πύρρεια νίκη.

Οριακά δεν έληξε 6-0 το… περιφερειακό ματς.

Η μάχη της Πελοποννήσου όμως, όπως πληροφορούμαστε, δεν έχει λήξει.

Καθώς επίκειται κρίση στο νεοδημοκρατικό στράτευμα.

Σύμφωνα με κακές γλώσσες, ο Πτωχός έχει ήδη αλλαξοπιστήσει, αδειάζοντας τον μέχρι πρότινος ευεργέτη του προσκυνώντας τον Μητσοτάκη. 

Σιγά που θα άφηνε το σύστημα Μαξίμου τα  22 δισ. του ταμείου της περιφέρειας στο σύστημα Σαμαρά.

Παίζουν με αυτά τα πράγματα; 

Συνεπώς, οσονούπω θα ζήσετε ακόμη μια ανελέητη σφαγή σε ζωντανή μετάδοση. 

Διότι το σύστημα Σαμαρά δεν εκτέθηκε μόνο για να ελέγξει την Πελοπόννησο. 

Εκτέθηκε κυρίως για να ικανοποιηθεί η ματαιοδοξία του αρχηγού του.

Η επιστροφή του Σαμαρά δηλαδή στην κεντρική πολιτική σκηνή διά της πλαγίας.

Όπου, υποδυόμενος τον ρόλο του νέου Πετρόμπεη της περιοχής, θα πιέζει τον Μητσοτάκη για πολιτικά ανταλλάγματα.

Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί… αυτό που δεν πέτυχα την προηγούμενη περίοδο, θα το πετύχω τώρα.

Ήτοι, την κατάκτηση του θώκου της Προεδρίας της Δημοκρατίας ή κάποιου άλλου διεθνούς κύρους.

Όνειρα θερινής νυκτός, όπως καταδεικνύει το εν εξελίξει παρασκήνιο.

Φρονούμε, ότι ο κύριος Σαμαράς θα έπρεπε ήδη να έχει αντιληφθεί ότι η Αγία Οικογένεια δε συγχωρεί.

Έστω και αργά, δύναται να προβεί σε αντίστοιχες με του Καραμανλή ενέργειες για να αποφύγει τον ολικό διασυρμό.

Και να παραιτηθεί κι αυτός, ακολουθώντας τον ενάρετο δρόμο της καταδίκης του μητσοτακικού εθνομηδενισμού με απτές πράξεις.

Κακά τα ψέματα, αν ο Σαμαράς είχε πορευτεί ανάλογα με τον Καραμανλή, σήμερα δε θα υπήρχε Μητσοτάκης.

Προτίμησε ωστόσο να δώσει το φιλί της ζωής στον Κυριάκο, αδιαφορώντας για το μέλλον της Ελλάδας, βαυκαλιζόμενος ότι κάποια στιγμή… θα επιστρέψει και η γη θα τρέμει.   

Είπαμε, το όνειρο πέθανε το ’11.

Τώρα, το μόνο που του μένει, είναι η διασφάλιση της υστεροφημίας του.

Ας μελετήσει τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών, τα οποία  προδιαγράφουν το… μαύρισμα στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, σηματοδοτώντας παράλληλα το τέλος του Μητσοτακισμού, κι ας λάβει τις αποφάσεις του.

Το κρίμα στον λαιμό του…

  1. Εφόσον έχει σηματοδοτηθεί “το τέλος του μητσοτακισμού”, όπως εκτιμά ο Αγανακτισμένος, γιατί να χρεωθεί ο Σαμαράς μια ρήξη με τον Μητσοτάκη; Ρήξη που μπορεί να ήταν επικίνδυνη για τον ίδιο, για τη ΝΔ και για τη χώρα; Ορθώς αναμένει κι εκείνος το τέλος του μητσοτακισμού. Στο οποίο θα συμβάλει και η αναπόφευκτη κατάρρευση του καθεστώτος του Κιέβου.
    Όποιος ενδιαφέρεται για τα κίνητρα και τις ανησυχίες του Σαμαρά, αντί να ασχολείται με τα κουτσομπολιά και τις “κακές γλώσσες”, καλύτερα να διαβάσει τα γραφόμενα του στενού συνομιλητή του:
    https://dailypost.gr/thanasis-k/miden-apo-miden-miden/

  2. Σε αυτό που συμφωνώ με τον αρθρογράφο, είναι ότι “ο Α.Σ. ίδρωσε για να βγάλει τον Πτωχό περιφερειάρχη”. Αν ο Τατούλης δεν είχε δείξει την ανεπάρκειά του για δυό θητείες, θα είχε πάρει τη νίκη με περίπατο. Παραλίγο να την πάρει δηλαδή, αν ο Α.Σ. και οι “συν αυτώ” δεν γύριζαν καφενείο – καφενείο και πόρτα – πόρτα τις πόλεις και τα χωριά της περιφέρειας και ειδικότερα της Μεσσηνίας που είναι και ο πολυπληθέστερος νομός. Από την άλλη, το ότι ο Πτωχός “αλλαξοπίστησε”, δεν φαίνεται να ισχύει. Ο Πτωχός, τελείως άπειρος περί τα αυτοδιοικητικά έτσι και αλλιώς, δεν μπορεί να διοικήσει μόνος του την Περιφέρεια. Το περιβάλλον του, όμως, από τους (πιθανούς) αντινομάρχες μέχρι τα στελέχη – νεροκουβαλητές ανήκουν στο σύστημα Σαμαρά. Αυτοί τον οδήγησαν στη νίκη και αυτοί θα είναι γύρω του εκεί που θα παίρνονται οι αποφάσεις. Άρα, και να το ήθελε, οι σχέσεις του με τον Α.Σ. δεν πρόκειται να διαρραγούν … για τεχνικούς λόγους. Όσο για τα 22δις της Περιφέρειας, υπάρχει άφθονος χώρος για να ικανοποιηθούν ΑΠΑΝΤΕΣ. Εκείνοι που θα οφεληθούν ελάχιστα είναι οι απλοί πολίτες, οι οποίοι θα βλέπουν να έρχονται ουρανοκατέβατες οι αποφάσεις για έργα όπως το φυσικό αέριο, τα αντιπλημμυρικά και πολλά άλλα…

  3. Παρακαλώ πολύ όπως δεχθείτε την απολογία μου για αυτήν την ενοχλητική άποψη Χάθηκε εκεί κάτω να βρεθεί ένα άξιο πρόσωπο φρέσκο και πραγματικά ικανό ; Ένα νέο πρόσωπο όπως ο Δούκας ; Γιατί να βασίζεστε στον οποιονδήποτε και όχι σε ένα πρόσωπο δοκιμασμένο στην πραγματική ζωή μαζί Με βάση την πραγματικότητα την οποία βιώνετε σε συνδυασμό με την λογική ; Ο Σαμαράς είναι μεν, ικανότατος πολιτικός και η πορεία του γνωστή ο οποίος ομως, έχει κλείσει τον κύκλο του .Επίσης τι είναι η Ελλάδα και οι περιφέρειές της; Φέουδα ή πόλεις κράτη; Θα πρέπει να σημειωθεί και δη να τονισθεί ότι εκείνα ανήκουν πλέον ή στην σφαίρα της ιστορίας ή στην σφαίρα των τηλεοπτικών σειρών που πραγματεύονται τέτοια πράγματα . Όμως η ζωή και η διαχείριση κοινωνιών, δεν είναι τηλεοπτική σειρά .Άρα το θέμα είναι η νοοτροπία Και συνεπώς επειδή εκείνη παραμένει η ίδια τότε οι ψηφοφόροι της Πελοποννήσου έχουν μπερδέψει την πραγματικότητα με την τηλεοπτική φαντασία.
    Σημείωση: Να κοιτάτε το συλλογικό συμφέρον και να σκεφτόσαστε όπως ο οποιοσδήποτε που στοχεύει κάπου .Αν νομίζετε οτι ο χ ψ γυρεύει την ψήφο σας και δη να σας πουλήσει ως σύνολο ως εξαγορά (Για τον Σαμαρά δεν το πιστεύω) τότε το μόνο που θα πρέπει να κάνετε ως κοινωνία είναι να στραφείτε κάπου αλλου Για το δικό σας συμφέρον και την διασφάληση αυτού ως κοινωνία.Αυτά

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Στο στόχαστρο τα μπουζούκια!

Έχω μια αδυναμία στους σχολιασμούς των Ελλήνων αναγνωστών κάτω από άρθρα επικαιρότητας στο διαδίκτυο. Ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης χρειάστηκε να...

Γι’ αυτό δεν θα σας το γράψουν ποτέ…

Έπεσα πάνω σε μια ενδιαφέρουσα ιστορία στην ιστοσελίδα του «Al Jazeera»: ένας Ινδός ψαράς που έψαξε καλύτερη ζωή και...

Τα «Ναι σε όλα» δεν θα τους βγουν σε καλό

Επιτέλους! Δύο κυρίες του ελληνικού Κοινοβουλίου, η Νάντια Γιαννακοπούλου και η Μιλένα Αποστολάκη, κατέθεσαν επερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας...

Ο Μεϊμαράκης έτοιμος για πόλεμο!

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., πρώην υπουργός, πρώην βουλευτής και νυν ευρωβουλευτής. Υπερασπίζεται τον δυτικό τρόπο...