Αυτοδιοικητικές και άλλα ευτράπελα

Του Χρήστου Μπολώση

Ησυχάσαμε, όπως ησυχάσαμε, από τις εθνικές εκλογές (αλήθεια, αυτό το «εθνικές» εδώ μου κάθεται. Δεν το αλλάζουμε; Πολύ φασιστικό μου ακούγεται. Ας τις πούμε, π.χ., «εκλογές Super League»).

Μετά, λοιπόν, τις SL εκλογές και το Δόξα Σοι ο Θεός, έρχονται σεινάμενες και κουνάμενες οι αυτοδιοικητικές και το Παναγία βόηθα.

Αυτές σίγουρα κακώς τις λέμε «αυτοδιοικητικές», αφού… μόνο τέτοιες δεν είναι, καθ’ όσον αν είσαι του κόμματος που κυβερνά έχει καλώς, διαφορετικά… Τέλος πάντων.

Άρχισε, λοιπόν, το ψηστήρι των εκλογέων, όπως επί παραδείγματι ένα μήνυμα που ήλθε στο κινητό μου από φίλους υποψηφίου δημάρχου της γειτονιάς μου.

Ο φίλοι, λοιπόν, του επίδοξου σωτήρα της συνοικίας μου, που ήταν με τον έναν και τώρα πήγαν με τον άλλον, υπόσχονται ότι ο εκλεκτός τους θα αναβαθμίσει, θα αξιοποιήσει την Αστυνομία (!), θα διασφαλίσει τα πάντα και θα δημιουργήσουν έναν δήμο με  διεκδικητικότητα (!).

Βέβαια, δεν λένε τον τρόπο που, π.χ., θα αναβαθμίσουν το πράσινο και, βέβαια, δεν αναφέρονται στον Παναθηναϊκό. Ούτε τι εννοούν λέγοντας ότι θα αξιοποιήσουν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Μήπως η Αστυνομία πέρασε στα χέρια των δήμων και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Αλλά φοβάμαι ότι στη  συνέχεια, καλά να ‘μαστε, θα έχουμε πολλά ευτράπελα να μας απασχολήσουν.

Καλή ψήφο αύριο. 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Από τη μισή αλήθεια στη… μισή φέτα

«Το ψεύδος δεν αποδίδει. Διότι αποκαλύπτεται και τότε ζημιώνει ή και καταστρέφει ολόκληρο το οικοδόμημα της προπαγάνδας. Πρέπει λοιπόν...

Δεν έχουμε έλλειψη στα απρόσεκτα καθεστώτα

Αρκετές μέρες μετά τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Ραϊσί πλανώνται ακόμα στα ΜΜΕ ερωτήματα (και μαζί διάφορες θεωρίες) όπως...

Οι δοκιμαστές του τελεμέως*

Στο newsbreak.gr έγινε, από τον Κύριο Μάξιμο, μια δημοσιογραφική αποκάλυψη που μας γέμισε με αισιοδοξία: πριν επισκεφθεί ο Κυριάκος...

Αντιπερισπασμοί: Μισό κιλό φέτα μέσα σε μια κούπα!

*** Α, ρε Πανάθα! Πάλι καλά που έφυγε με την κούπα από το Βερολίνο και χάρισε σε τούτο τον...