Το σάπιο σύστημα εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε – Κυβέρνηση Χειμαροπάτσηδων

Οι κουτοπόνηρες, πλην όμως χρυσοφόρες λαμογιές του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ, Θέμη Χειμάρα, αποτελούν μια εκ των πολλών περιπτώσεων που έρχονται να επιβεβαιώσουν τον κανόνα: Τη σαπίλα αυτού του ίδιου συστήματος των χρυσοκάνθαρων λαμόγιων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τώρα ξαναβρίσκονται στην εξουσία

Είναι μόνο ο Χειμάρας και ο Πάτσης της ΝΔ; Είναι μόνο η Καϊλή του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ; Όχι βέβαια. Είναι ατελείωτος ο συρφετός των Καϊλήδων, Χειμαροπάτσηδων και λοιπών που έχουν στήσει στις πλάτες του λαού χορό. Και μετά αναρωτιούνται γιατί απαξιώνεται η πολιτική και οι πολιτικοί, όταν την ίδια στιγμή αυτό το ίδιο σάπιο σύστημα είναι που ανοίγει την Κερκόπορτα στην ακροδεξιά και τους νεοναζί.

Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο σύστημα διαφθοράς και πελατειακής σχέσης υποδούλωσης των εξαθλιωμένων Ελλήνων, σε πάρα πολλές περιπτώσεις μάλιστα είναι τα ίδια πρόσωπα, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Και αυτό το σύστημα, πλέον, έχει παλιννοστήσει και ξανα-«κυβερνά» πάνω σε μια κατεστραμμένη κοινωνία που αγωνίζεται καθημερινά για τα προς το ζην. Ένα «γαλαζοαίματο» σύστημα που αδιαφορεί πλήρως για τις καθημερινές αγωνίες του λαού, τον οποίο στην πραγματικότητα μισεί, κοιτάζει αφ’ υψηλού, και θέλει να τον μετατρέψει -αν δεν το’ χει πετύχει κιόλας- σε πειθήνιο υποτακτικό υποζύγιο.

Αυτό ακριβώς το σάπιο σύστημα αντιπροσωπεύει απόλυτα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και δεν είναι τυχαίο ότι «σκάει» το ένα μετά το άλλο σκάνδαλο στα χέρια του. Γιατί, απλά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι «κυβέρνηση των Χειμαροπάτσηδων». Αυτούς εκπροσωπεί η «φαμίλια» και αυτοί ως επί το πλείστον την απαρτίζουν. Και οι όποιοι έντιμοι υπάρχουν εντός αυτού του χώρου, τι κάνουν; Σιωπούν, καθιστώντας έτσι εαυτούς συνενόχους στο έγκλημα.

Υπάρχουν ελλείψεις στα φάρμακα; Α, ευκαιρία να αυξήσουμε τις τιμές για να οικονομήσουν τα διάφορα μεγάλα συμφέροντα του φαρμάκου. Έχουμε κορονοϊό; Έλα μωρέ, σιγά μην ενισχύσουμε τον τομέα της δημόσιας Υγείας. Έχουμε τα ακριβότερα τεστ στην Ευρώπη; Δεν πειράζει, ας πληρώσει και πάλι ο ραγιάς. Γι’ αυτό, άλλωστε, του δίνουμε επιδόματα, τα οποία τα παίρνουμε από τη φορολογική καταλήστευσή του.

Προκαλούν οι Τούρκοι και μπαινοβγαίνουν δίπλα στο Καστελόριζο; Ε, σιγά τα ωά, ο αέρας φυσούσε δυνατά και… παρέσυρε τα τουρκικά πολεμικά εκεί. Άλλωστε, «η κόκκινη γραμμή μας είναι τα 6 ναυτικά μίλια» ή σιγά μην πάμε να κάνουμε πόλεμο με τους Τούρκους για κάποια χωράφια εκεί πάνω στον Έβρο. Στη συνέχεια, βέβαια, αλλάζει το παραμύθι και γίνεται: Ναι, αλλά εμείς θωρακίσαμε την Άμυνα της χώρας. Σίγουρα, με εξοπλιστικά συμβόλαια 20-24 δισ. ευρώ, κάτω από αδιαφανέστατες διαδικασίες που έτσι και ανοίξει η φάμπρικα της έρευνας τι έχει συμβεί εκεί, πολλοί θα τρέχουν για να κρυφτούν.

Ακρίβυνε το ρεύμα; Ε, δε φταίμε εμείς. Στείλτε τους λογαριασμούς σας στον Πούτιν. Τι, οι λογαριασμοί φούσκωσαν πριν από τον πόλεμο του Πούτιν; Ε, δεν πειράζει πρέπει να τα κονομήσουν και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στον τομέα της ενέργειας, των καυσίμων, κ.ο.κ.

Παρακολουθεί η ΕΥΠ τον μισό πολιτικό κόσμο, τους δημοσιογράφους, τους επιχειρηματίες, ακόμα και τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας; Σιγά τα λάχανα. Ένα «λαθάκι» έκανε ο Μητσοτάκης και αμέσως πέσατε όλοι πάνω του να τον φάτε. Εξάλλου, ανέκαθεν γίνονταν υποκλοπές και παρακολουθήσεις. Ποιος ενδιαφέρεται για τη Δημοκρατία, το Πολίτευμα και άλλα τέτοια κουραφέξαλα; Άλλωστε, όλοι ενδιαφέρονται για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ και όχι για τις υποκλοπές. Τι θέλετε, εν τέλει, Δημοκρατία χωρίς τον άρτον τον επιούσιον ή δικτατορία και φαγητό;

Υπάρχει ακρίβεια, έχουν εκτοξευθεί οι τιμές στα είδη καθημερινότητας στα ουράνια; Ε, και γι’ αυτό φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία, η εφοδιαστική αλυσίδα, η Κίνα, και στην τελική εσείς οι ίδιοι, οι πολίτες, που το μόνο που θέλετε είναι να περνάτε καλά, να ζείτε με επιδόματα και να μη δουλεύετε, παλιομπιθουλαίοι. Εξάλλου, η ανεργία, κατά το κυβερνητικό αφήγημα, έχει πέσει στα Τάρταρα, οι θέσεις εργασίας έχουν αυξηθεί, οι μισθοί σύντομα θα είναι… ελβετικοί και γενικότερα, θέλετε να το παραδεχτείτε ή όχι, μπήκαμε στο 2023 με το… δεξί.

Σας παίρνουν τα σπίτια σας; Επιτέλους, επιλέξτε τι θέλετε; Θέλετε να υπάρχουν Τράπεζες και funds ή όχι; Γι’ αυτό, εξάλλου, πληρώνετε για πάνω από δέκα χρόνια τη «σωτηρία» των Τραπεζών, οι οποίες συμμετείχαν στο εγκληματικό παιχνίδι των κυβερνήσεων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Δεν το είχατε καταλάβει τόσα χρόνια; Τώρα γιατί παραπονιέστε;

Πυροβολεί από τη μοτοσυκλέτα, εν κινήσει -άκουσον, άκουσον- ο αστυνομικός έναν που δεν πλήρωσε για τη βενζίνη και τον πετυχαίνει στο κεφάλι; Ε, καλά, άνθρωπος είναι και ο αστυνομικός. Λάθη κάνει. Δεν είναι δα και ο Τζον Γουέϊν!

Όλα τα παραπάνω και πάμπολλα άλλα δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις. Αποτελούν τα κερασάκια της τούρτας ενός διεφθαρμένου, σάπιου και εν πολλοίς επικίνδυνου συστήματος, σε μια χώρα που την έχει μετατρέψει σε μπανανία και τους πολίτες της σε… γιουσουφάκια! Και αυτοί οι τύποι έχουν το θράσος να ευαγγελίζονται τις μεγάλες αλλαγές, λέει, που θέλουν να φέρουν στην Ελλάδα.

  1. Η μεγάλη δεξιά παράταξη και οι εκλεγμένοι βουλευτές της ΝΔ έμαθαν να υπηρετούν την λαμογιά των άριστων. Θα ταρακουνηθούν μόνο με μονοψήφιο νούμερο, αρκετό κακό έκαναν.

  2. {{Πάντως, όποια ερμηνεία και να επιλέξει κάποιος, ο αμερικανικός παράγοντας φαίνεται ότι θέλει να βοηθήσει την σημερινή κυβέρνηση θεωρώντας της ως καταλύτη σταθερότητας.
    Μαξιμιλιανός
    http://www.bankingnews.gr}}

  3. Να είστε καλά για το άρθρο, τα ίδια ακριβώς σκέφτομαι κι εγώ όμως ένας Ελληνας σε βενζινάδικο στη Γερμανία μου ανέφερε πως πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που υπάρχει αυτή η κυβέρνηση, η καλύτερη που υπήρξε στην Ελλάδα, δεν έχουν κάνει καμία απάτη, είναι οι άριστοι !!!!! Ξέρετε, υπάρχουν και αυτοί οι Ελληνες και είναι σχεδόν οι μισοί!!!! Δεν βλέπουν, δεν ακούν, διανοητικά καθυστερημένοι σε καίριες θέσεις !!!

  4. Φεύγετε και θα αργήσετε να ξανάρθετε αν ξανάρθετε ,στο μεσοδιάστημα μπορείτε να φαγωθητε αφού δεν είχατε το σθένος να εναντιοθητε σε αυτό το χάλι όταν έπρεπε και επιβάλλωταν. Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.

  5. Με παραπληροφόρηση, με μεθόδους διαφθοράς, υποκρισίας, με μυθεύματα και τιιιιιιιιιις υποσχέσεις εσείς που σήμερα θέλετε να το έχετε απέναντι, είσαστε οι ίδιοι που το έτος 07.07.2019 του στρώσατε το χαλί να εφαρμόσει την περιβόητη φράση οδοστρωτήρας για την μικρή μας χώρα.
    Αυτό το διεφθαρμένο, σάπιο και εν πολλοίς επικίνδυνο σύστημα που ως δια μαγείας ανακαλύψατε το έτος 2022 μας τελείωσε έτος 2023.
    Ας ριζώσει στις ψυχές των πολλών, ο λαός ποτέ να μην ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.

  6. Πως έγινε όμως βρε παιδιά με 4 σχεδόν χρόνια Σύριζα/ΑΝΕΛ και όλα τα μήντια και το βαθύ κράτος εναντίον τους να μη βρέθηκε ΜΙΣΟ τέτοιο λαμόγιο;

    Είναι τυχαίο ότι όλα τα σκάνδαλα προέρχονται από τα δύο κόμματα που χρεοκόπησαν την Ελλάδα και που ενώθηκαν προ δεκαετίας στο γνωστό αντισύριζα μέτωπο;

    Είναι λάθος να πούμε ότι το λεγόμενο ‘αντισύριζα’ μέτωπο είναι τελικά μια συμμαχία από λαμόγια;

    Και τότε όσοι συντάχθηκαν με αυτό, μήπως ήταν στην καλύτερη χρήσιμοι ηλίθιοι;

  7. Το γεγονός πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μοναδική της μεταπολίτευσης που δεν είχε οικονομικά σκάνδαλα δεν θα έπρεπε να είναι αρκετό για να εκλεγεί ξανά?

    Αυτό είναι το ερώτημα που μου αρέσει να θέτω οπότε βρεθώ σε πολιτική συζήτηση.

    Και οι απαντήσεις που παίρνω είναι λίγο πολύ οι γνωστές, ο έρπης του Τσίπρα, το πούρο στο κότερο, η αφαίμαξη της μεσαίας τάξης και όλα όσα αναπαράγει ο Σκάι.

    Το δε τρομερό είναι πως όταν κάνω την παρατήρηση πως αυτα που μου απαντούν είναι η προπαγάνδα του Σκάι, η μόνιμη απάντηση είναι πως δεν βλέπουν το συγκεκριμένο μέσο.

    Αν τύχει να βρεθεί συνομιλητής ο οποίος να αντιλαμβάνεται πως όταν οι δεξιές ακρίδες έχουν φάει και τα πόμολα είναι αστείο να απαντάς για … σπυράκια ακολουθεί η δεύτερη ενσταλαγμενη γραμμή άμυνας του συστήματος, το περίφημο πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προτάσεις.

    Βρε χρυσέ μου έχεις δει ποτέ συζήτηση νομοσχεδίου στην Βουλή?

    Όχι, δεν χάνω τον χρόνο μου.

    Βρε καλέ μου έχεις δει ποτέ συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών?

    Όχι, αφού όλοι ίδιοι είναι.

    Και κάπως έτσι έχουμε καταλήξει στο να εκλέγει πρωθυπουργό το πολιτικό μάρκετινγκ και όχι η έκφραση της λαϊκής βούλησης την οποία έχουμε είτε ευνουχίσει είτε διαστρεψει.

    Άρα ο Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ως πιο ψηλός, πιο ωραίος, με λαμπεροτερη οικογένεια, από ονομαστό σόι,με πτυχίο από το καλύτερο πανεπιστήμιο, που ξέρει να κυβερνά γιατί δεν βγάζει έρπη.

    Ποια είναι τα συμφέροντα που εκπροσωπεί δεν είναι σημαντικό από την στιγμή που είναι ο ωραιότερος και κατά τα λοιπά όλοι ίδιοι είναι.

    Το πρόβλημα στην λυπηρη πραγματικότητα που ζούμε δεν είναι ότι έχουμε Μητσοτάκη αντί για Τσίπρα.

    Το πρόβλημα είναι πως ένας ελληνισμός με πολιτική ιστορία χιλιετιών έχει φτάσει να ψηφίζει σαν αμερικανακι, σαν ένα έθνος καταναλωτών που αποφασίζει με βάση διαφημιστική καμπάνια.

    Και όχι την πολιτική.

    Και αυτή η ζημιά είναι η σημαντικότερη που έχει προκληθεί καθώς δεν χάσαμε μόνο μια τετραετία αλλά έχουν υπονομευτεί και οι μελλοντικές.

    Και κατά αυτό τον τρόπο θα μπορεί ο κάθε Μητσοτάκης, και για κακή μας τύχη υπάρχουν πολλοί στην εποχή μας, να υποστηρίζει και να γίνεται πιστευτό πως είναι το φως σε μια Ελλάδα πιο φωτεινή την ίδια ώρα που είναι σε όλους γνωστό πως ο Δράκουλας ζει μόνο στο σκοτάδι.

  8. @ Τίνα
    Είτε με τη δεξιά και σοσιαλδημοκρατία με μίζες, είτε και με τη λεγόμενη αριστερά ΄εστω και χωρίς μίζες, όλοι τους ομνύουν και νομοθετούν για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
    Δηλαδή νομιμοποιούν την λεηλασία του Ελληνικού Λαού.
    ΤΟ ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, με τις μετοχοποίήσεις και το χρηματιστήριο είναι επιταγές της Ε.Ε. που έχουν αποδεχθεί και εντάξει στο Ελληνικό δίκαιο όλοι όσοι κυβερνησαν.

    Τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, υποδομές και ότι πετάει κολυμπάει και βαδίζει είναι στη διάθεση των δανειστών για 99 πλην 8 από τότε που το ψήφισε η “αριστερά” = 91 χρόνια ακόμα.
    Εξάλλου στην αστική δημοκρατία μας οι πλειοψηφίες στη Βουλή και μειοψηφίες στο Λαό, ότι ώρα τους βολεύει και τους γουστάρει, νομιμοποιούν το άδικό το παράλογο και το ανήθικο εξυπηρετώντας τους καπιταλιστές και το σύστημά τους.
    Και οι μιζαδόροι και οι αμίζωτοι.
    Προς δόξαν της δημοκρατίας βεβαίως – βεβαίως.

  9. Ο Μητσοτάκης βρίσκεται μαζί με τον Σημίτη στην κορυφή των διεφθαρμένων, απάτριδων και διαπλεκόμενων ΠΘ που πέρασαν από τον θώκο.

    Η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ συνυπεύθυνη για τον όλεθρο. Έχει πλέον επέλθει η πλήρης ταύτιση. Κάθε υποτιθέμενη ηθική ανωτερότητα της δεξιάς σε σχέση με τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ανέκδοτο.

    Διάλυση της ΝΔ και δίωξη των μελών της για σύσταση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης είναι πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για την αποκατάσταση μια κάποιας ευνομίας.

    Όποιος ψηφίσει ΝΔ στις επόμενες εκλογές πλέον είναι είτε λαμόγιο ή βλάκας.

  10. Η νου δου πλέον δεν είναι ένα καράβι που βουλιάζει, αλλά ένα καράβι που σαπίζει. Η λαίλαπα του μητσοτακισμού θα αφήσει πολλές πληγές στην πατρίδα μας. Οι ταγματασφαλίτες του νεοφιλελευθερισμού παραδίδουν μια ελλάδα με το μεγάλο κεφάλαιο εντελώς ασύδοτο, με την κυβερνώσα πολιτική ελίτ να παίζει τον ρόλο του εργολάβου και του τοκογλύφου, με τα λαικά στρώματα πλήρως φτωχοποιημένα, με μια δικαιοσύνη που λειτουργεί ως δημόσιος οργανισμός πλήρως ελεγχόμενος από την εκτελεστική εξουσία. Πλέον δημιουργούνται πολλές ευθύνες για τον τσίπρα. Το 15 ο πρώτος γύρος της συγκρουσης του με τις αγορές και το ιερατείο της ΕΕ κατέληξε στην βάρκιζα του τρίτου μνημονίου. Στον επερχόμενο δεύτερο γύρο της σύγκρουσής του με την νεοφιλελέ άρχουσα τάξη δεν έχει κανένα δικαίωμα να υπαναχωρήσει, σε περίπτωση νέας βάρκιζας ο λαός θα είναι αμείλικτος μαζί του.

  11. Καποτε,ο Αδωνις φωναζε, ΝΔκρατες φερτε πισω τα κλεμμενα. Οποτε καταλαβαινετε τι μας κυβερναει. Περιμενετε εχουμε ακομα ερχονται κι αλλα κλεφτρονια.

  12. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες κλέφτες και το διαφημίζουν, η δε επιλογή του Έλληνα ξεκινά από την ψήφιση του ερασιτέχνη συριζαίου λωποδύτη για να ολοκληρωθεί στους επαγγελματίες της αυλής του Μητσοτάκη. Ουδεμία άλλη επιλογή μας επιτρέπουν, ούτε καν τσίγκινο εσώρουχο, θυμηθείτε τον συριζαίο στρατηγό και την παραίνεση του να κάνουμε τον κοιμισμένο γυρίζοντας ταυτόχρονα τα οπίσθια μας στους εισβολείς.

  13. @Λυμπέρης
    Αφού θες να μιλήσουμε για πολιτική και όχι για τα Αβάνας και τα κότερα, να πούμε τότε για την προσπάθεια αλλαγής της γεωπολιτικής κατεύθυνσης της χώρας το 1ο εξάμηνο του 2015, να μιλησουμε για το θέατρο σκιών μετά το Μάτι,να μιλήσουμε για τους επιπλέον φόρους που μας φόρτωσε, να μιλήσουμε για τη …μείωση των ανισοτήτων …προς τα κάτω να μιλήσουμε για τη συμφωνία των Πρεσπών και τους όρους που έγινε, να μιλήσουμε για αυτά. Όχι για πούρα, αλλά για πολιτικές

  14. Σωστά όλα αυτά. Όμως προκύπτουν εξ αυτών κάποια αμείλικτα ερωτήματα:

    1) Γιατί δεν αποσύρατε την στήριξή σας στον Αντώνη Σαμαρά μετά την μνημονιακή στροφή του και τον ντεφάκτο εναγκαλισμό του με το σύστημα που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία;

    2) Γιατί πολεμήσατε τόσο λυσσαλέα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όταν υπήρξε η μόνη μη διεφθαρμένη κυβέρνηση στη σύγχρονη ιστορία της χώρας;

    3) Γιατί στηρίξατε τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν, πρώτον, η διαπλοκή της ΝΔ με το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ και την ολιγαρχία είχε ολοκληρωθεί, και δεύτερον, ο ίδιος είχε ήδη σαθρή πορεία και οικογενειακή ιστορία;

    Διότι όλες αυτές οι κινήσεις ουσιαστικά συνέδραμαν τους Χειμαροπάτσηδες και τόνωσαν το σάπιο συστήμα.

    Καταλαβαίνω ότι η αυτοκριτική είναι δύσκολη και οι προθέσεις ήταν αγνές, όμως όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και αυτό ήταν ολέθριο.

  15. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας που πάγωσε τη σύμβαση το Δεκέμβρη) μοιάζει να έπαιξε σωστά το ρόλο της αντιπολίτευσης στην υποθεση της απόπειρας υπερκοστολόγησης των αντιαρματικών Spike NLOS που κατά τον Καλεντερίδη ήταν ύψους 45 εκ Ευρώ.

  16. @ Αντώνης

    Ωραια, για πες.

    Μόνο μην αρχίσεις την κασέτα του Σκάι.

    Εφόσον δεν ήθελες να αλλάξει η κατεύθυνση του “δεδομένου εταίρου” να μας πεις τα κέρδη.

    Εφόσον θες να μιλήσουμε για το Μάτι, να μας πεις οι τότε υπηρεσιακως υπεύθυνοι τι πορεία είχαν μετά και για ποιον δούλευαν.

    Να μας πεις αν χωρίς χρεοκοπία θα είχαμε μνημόνια και ποιος φταίει για την χρεοκοπία.

    Να μιλήσουμε για αύξηση ανισοτήτων αφού μείωση εν μέσω μνημόνιου προς τα πάνω δεν γίνεται λόγω συρρίκνωσης της οικονομίας.

    Να μας πεις και αν θα ήθελες οι Τούρκοι να έχουν “στρατιωτικο αποτύπωμα”,αυτό που εμείς μειώνουμε στα νησιά, εκτός από Συρία, Λιβύη, Αλβανία και στη Β. Μακεδονία έτσι ώστε ολοκληρωθεί ο εγκλεισμός της χώρας.

  17. @Λυμπέρης
    Αυτά που λέμε εμείς είναι κασετα (του Σκάι), αυτά που λες εσύ δεν είναι κασέτα ;
    Μπορώ να σου πω πιο εύκολα τη ζημιά και τις απώλειες από μια έξοδο από ΕΕ (και πιθανώς από ΝΑΤΟ). Θες;
    Για το Μάτι,δε ξέρω τι έγινε με τους επιχειρησιακούς, ξέρω όμως ποιοι έπαιζαν θέατρο εκείνο το βράδυ, ποιοι έσπευδαν να κατηγορήσουν τους κατοίκους για πολεοδομικές παραβάσεις, και ποιοι τους έλεγαν ας προσεχατε. Και αυτοί δεν ήταν επιχειρησιακοί αλλά κάτι γομαρια εκλεγμένοι με ψήφο
    Για το αν θα χαμε μνημόνια χωρίς χρεωκοπια ρωτήστε τον Καραμανλή, ποτέ δε τον ρωτήσατε. Εμείς τον κραξαμε και τον κράζουμε ακόμα. Για το 3ο μνημόνιο δε, κάτι θα ξέρει να μας πει η “προοδευτική” διακυβέρνηση και ο με ένα Ν.
    Για τη συμφωνία με τα Σκόπια, θες να κάτσουμε και να δούμε τη διείσδυση των Τούρκων στο γειτονικό κράτος; Ακόμα και το μοναδικό “όφελος” απ’ αυτή τη συμφωνία, κιβδηλο είναι.
    Ναι να μιλήσουμε για ανισότητες επειτα από 3χρονιες μεγάλων κρισεων ,να μιλήσουμε και για αφελληνισμό τραπεζών, να μιλησουμε και για την εκατονταετηρίδα του υπερταμειου,να μιλήσουμε και για τους μοναχοφαηδες του Αιγαίου, κα για τα σύνορα της θάλασσας και της στεριάς. Να μιλήσουμε για τα πεπραγμένα όλων. Δεν φυτρωσατε σημερα. Κυβερνήσατε κύριοι.

  18. Η ιστορία θα καταγράψει ότι τον Ιούλη του ’19 προέκυψε εκλογικό ατύχημα. Καθώς ο λύκος φόρεσε (τηλεοπτική) προβιά αρνιού κι επέστρεψε ακάθεκτος και πεινασμένος να λεηλατήσει ό,τι απέμεινε.

    Εγώ ξέρετε τι έμαθα την τελευταία δεκαετία με τα μνημόνια & την πανδημία? Ότι ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ εκ τοις πράγμασι είναι οι περικοπές και η ιδιωτικοποίηση στην Παιδεία & και την Υγεία, που αποκλείουν και φθείρουν τους πολλούς Έλληνες και την προοπτική της Νέας Γενιάς, της συνέχειας του Ελληνισμού στο χρόνο.

    Η κυβερνητική διαχείριση Αλέξη Τσίπρα, παρόλο την επιπολαιότητά της αρχικά, ήταν τελικά τίμια και παρέδωσε γεμάτα κρατικά ταμεία, διαχειρίσιμη καπιταλιστική οικονομία, με ευρύτερες κοινωνικές πολιτικές, στρωμένη γεωπολιτική κατεύθυνση *με άποψη* εντός ευρω-ατλαντικών θεσμών.

    Ούτε κομμουνισμό ούτε καθεστώς Βενεζουέλας εγκαθίδρυσε μα ούτε ‘οι κομμουνιστές θα μας έπαιρναν τα σπίτια μας’, όπως φώναζε ο Άδωνις!

    Αντιθέτως, συνθήκες Λατινικής Αμερικής -φτώχεια, ανέχεια, αποκλεισμός, ανηθικότητα, διαφθορά, εγκληματικότητα- ζούμε με τη σημερινή κυβέρνηση “Νέας Δημοκρατίας” (δεν έκανα λάθος, σωστά έβαλα τα εισαγωγικά) με τα κοράκια των τραπεζών & εισπρακτικών να έχουν ξαμοληθεί δριμύτερα. Ενώ οι… εθνοπατέρες, πατενταρισμένοι νεοδημοκράτες & λοιπά συστημικά πασοκικά ναυάγια, με κουλτούρα & πρακτικές 90’s, να αβγατίζουν το προσωπικό τους χαρτοφυλάκιο στην… υγειά των κορόιδων!!!

    Θλιβερό κι εξοργιστικό. Ποιος λαϊκός Συντηρητικός να (ξανα)εμπιστευτεί τη ΝΔ -αν πρώτα δεν πέσει σκούπα & φαράσι?

    Ο ΣΥΡΙΖΑ και παρά το διεθνιστικό του παρελθόν μετατρέπεται σ’ ένα μεγάλο λαϊκό αριστερο-δεξιό κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ κανείς δεν το εμπιστεύεται πια και η σημερινή ΝΔ (!) θα μείνει με τους “εκσυγχρονιστές” και τα χούγια τους…

    @Αντώνης

    -Επί της ουσίας αν κάποιος πήγε ν’ αλλάξει γεωπολιτική κατεύθυνση αυτός ήταν ο Καραμανλής με τον αγωγό φ.α. Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, αφού όμως υλοποιούσε την συμφωνημένη πολιτική Μέρκελ – Σαρκοζί (2005-08) προσέγγισης με τη Μόσχα με οδηγίες από Κομισιόν (Μπαρόζο). + το Λιμάνι του Πειραιά στην κινεζική Cosco. Και οι 4 είναι παρελθόν από την πολιτική πλέον…

    -Να δούμε όλο το πολιτικό έτος, δηλαδή όχι μόνο το 1ο εξάμηνο του ’15 αλλά και το 2ο εξάμηνο του ’14, που μετά τις ευρωεκλογές αντί η κυβέρνηση να κλείσει τις μνημονιακές αξιολογήσεις, που είχε υποχρέωση, αυτή έψαχνε… Μεγαλεξάνδρους καλοκαιριάτικα!

    -Ο Σόιμπλε από την αρχή είχε το πεπόνι και το μαχαίρι. Δυστυχώς. Έπαιξε καλύτερα τη Θεωρία Παιγνίων. Η τακτική της μπλόφας ήταν καταδικασμένη.

    -Το γεγονός ότι στο τρίγωνο πολιτική – τράπεζες – επιχειρήσεις δεν αποδόθηκαν οι ευθύνες της χρεωκοπίας της χώρας το ’10, οδήγησε στο θράσος και το αίσθημα ατιμωρησίας των τελευταίων ετών.

    -Ο Τσακαλώτος με άδεια ταμεία και χωρίς παραγωγικό ιστό έπρεπε να ισιώσει την οικονομία. Μεσαία και ανώτερη τάξη συνεισέφεραν στον εθνικό στόχο.

    -Είναι γνωστό ότι φωτό από την ολιγοήμερη παραμονή Τσίπρα στο κότερο ήταν διαρροή από… την ΕΥΠ!!!

    -Η εθνική τραγωδία στο Μάτι βρίσκεται ύπο διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη.

    -Η ΣτΠ αποτελεί ωδή στην επιμελή διπλωματία. Τα τελευταία χρόνια ζούμε σε ρυθμούς μυστικής διπλωματίας για θέματα εθνικής κυριαρχίας!

    +Αν ο Τσίπρας προχωρούσε στο GRexit απλά οι σημερινοί τσιφλικάδες θα ερχόντουσαν νωρίτερα, θα γέμιζε η χώρα από κτηματομεσιτικά γραφεία (όπως με τα ενεχυροδανειστήρια προ δεκαετίας), οι τιμές στα προϊόντα θα αναγράφονταν σε δολάρια, στα χέρια μας θα είχαμε αέρα κοπανιστό (όπως τώρα!) και οι Βρετανοί σε συμφωνία με τον Κυβερνήτη/ΠΘ θα μετέφεραν ολάκερο τον Παρθενώνα στο Hyde Park του Λονδίνου. λολ…

  19. Τα παιχνίδια που παίζουν τα μαφιοζάκια με τον Ράμμο θα τα βρουν μπροστά τους εκεί στην ‘παραταξη.’

    Τα παιχνίδια του αρχαιοκάπηλου πρωθυπουργού με τους κλέφτες των Ελγινείων θα τα βρουν μπροστά τους εκεί στον ‘πατριωτικό χώρο’.

    Διαβάζω ότι ο Καραμανλής δε θα κατέβει υποψήφιος. Τουλάχιστον αυτός ο άνθρωπος έχει μια αξιοπρέπεια. Ήταν κι ο μόνος που αντέδρασε στον ξεπεσμό. Ο μόνος που δεν πήρε μέρος στο ‘αντισύριζα’ πλιάτσικο.

    Ο άλλος όμως, ο ‘πατριωτικές δυναμεις’ που στηρίξατε, αποδεικνύεται μια από τις πιο εμετικές φιγούρες της σύγχρονης Ελλαδας. Ένας ανίκανος πρωθυπουργός, ένας πατριδοκάπηλος, που οδήγησε το κόμμα του στον όλεθρο των μνημονίων και της διαπλοκής, και πρόδωσε κάθε αξία με στόχο απλώς τη εξουσία. Ναι για τον Σαμαρά μιλάω.

    Ουαί υμίν, πατριώτες. Ακολουθήσατε Εφιάλτη.

  20. @ Αντώνης

    Επειδή τα έχω πει ξανά και ξανά και ακριβώς επειδή είναι η κασέτα Σκάι θα απαντήσω επιγραμματικά.

    Ναι θα ήταν πολλές οι απώλειες για αυτό και η χώρα γονάτισε. Αυτό που ο Σκάι λέει κωλοτουμπα ενώ ήταν η σωστή επιλογή.

    Οι επιχειρησιακοί στο μάτι βρέθηκαν δίπλα στον Μητσοτάκη σε πολιτική θέση στο επίκεντρο των υποκλοπών.

    Για την υποκρισία δες μελέτη τσιοδρα και τον Μητσοτάκη να λέει στην βουλή πως δεν υπάρχει ενώ ήταν επάνω στο γραφείο του.

    Τις πολιτικές Καραμανλή τις κράζεις αλλά τις απευθείας αναθέσεις του Μητσοτάκη δεν τις βλέπεις?

    Για την συμφωνία των Πρεσπών να μας εξηγήσει ο Μητσοτάκης γιατί δεν φέρνει τα μνημόνια να τα ψηφίσει η Βουλή. Άλλωστε είναι γνωστό πως είχε στείλει την Σπυράκη στον Ζαεφ και του έλεγε να περιμένει να υπογράψουν παρέα.

    Είπες για ανισότητες και σου απάντησα.

    Για τα υπόλοιπα δες: κόκκινη γραμμή τα 6 μίλια, δεν υπάρχουν σύνορα στον Έβρο καθώς αλλάζουν με την στάθμη του ποταμού, να μιλήσουμε για τα διακόσια χρόνια τζάκια “νταβατζηδων” που κλέβουν τον πλούτο της χώρας.

    Και όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβέρνησε, ήταν έρμαιο της χρεοκοπίας και του εγχώριου παρακράτους. Βρέθηκε σε συνθήκες “αριστερής παρένθεσης” και κατάφερε να σταθεί όρθια η χώρα.

    Καλό είναι οι “Γερουν γερά” και οι “βαστά Σόιμπλε” να είναι λίγο πιο προσεκτικοί.

    Ειδικά όταν ενώ συμμετείχαν στην πτώχευση της χώρας ήρθαν το 19 και συνεχίζουν τις “δουλίτσες” σαν να μην άλλαξε τίποτα.

  21. @ Κωνσταντίνος Μονομάχος

    Μεγάλη αντίδραση στο ξεπεσμό ο ΚΚ Β’! Απλά δανείστηκε 120 δις σε 5 χρόνια όταν όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις (και ο Αντρέας μέσα) είχαν δανειστεί σ’υνολο 180 δις σε 200 χρόνια.
    Κατά τα άλλα ο Σαμαράς μας έβαλε στα μνημόνια και όχι ο τύπος που έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στη διαδρομή Μαξίμου-Ραφήνα

  22. Θα το πω χύμα:
    Αυτόν τον Συρίγο, τον κολλητό του Σαμαρά, ποιος θα τον μαζέψει εκεί στον πατριωτικό;
    Θα τον αφήσετε να παίζει τον λαγό της Τουρκίας; Τι άλλο θα ακούσουμε και θα το βαφτίσουμε πατριωτισμό;

    Πόση υποκρισία θα ζήσουμε!

  23. Ατελείωτη η πτώση των ψευτοφιλελέυθερων κρατικοδίαιτων με το όνομα “Νεοδημοκράτες”!

    Νέο όνομα: ΑΝΝΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

    100 ζεστά χιλιαρικάκια από τον ΕΦΚΑ καθώς ήταν βουλευτής! Κατά τα άλλα σας δίνουν food pass για μακαρόνια και σας δουλεύουν με τα μάρμαρα όπως σας δούλευαν με το Μακεδονικό.

    Ξυπνήστε ραγιάδες!!!

  24. @ Ζούμε στην εποχή της άμεσης απόρριψης

    Δεν έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ “αριστεροδεξιός”. Παραμένει loony left.
    Είναι οι “δεξιοί” μας που ήσαν πάντα αριστεροι και δεν το ξέρανε!!

    Σωστό ότι ο ΚΚ Β’ ήταν αντιδυτικός όπως ο μπάρμπας του ήταν αντιαμερικανός. Και οι δύο φιλορώσοι.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως ήταν αυτός που επιχείρησε αλλαγή γεωπολιτικού πλασίου για να καταλάβει στη συνέχεια τι θα σήμαινε αυτό και να παραμιλάει για παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις.

    Σωστό ότι δεν τιμωρήθηκαν οι πολιτικά υπεύθυνοι ΚΚ Β’ και υπουργοί του για την χρεοκοπία. Ηταν η απορία και όλων των Ευρωπαίων τότε.
    Λάθος ότι δεν τιμωρήθηκαν οι τραπεζιτες για τον δανεισμό του Ελληνικού κράτους που πλαστογραφούσε τα βιβλία.
    Εχασαν ΟΛΕΣ τις μετοχές τους. ΟΛΗ την επένδυσή τους στις επιχειρήσεις τους. Εχασαν τις τράπεζές.
    ΟΛΗ την περιουσία τους στον τραπεζικό τομέα.
    Μπορεί να μην μπήκαν φυλακή και οι οικογένειές τους να μην στάλθηκαν στα σκλαβοπάζαρα αλλά η ελεύθερη οικονομία αυτό προβλέπει για άστοχες ενέργειες μετόχων. Να χάσουν τα χρήματά τους. Μέχρι εκεί πάει.
    Οι επιχειρήσεις τώρα δεν έχουν κάποια σχέση με τη χρεοκοπία που έγινε λόγω του δανεισμού της χώρας με 120 δις σε μόλις 5 χρόνια από τον ΚΚ Β’ όταν όλες οι κυβερνήσεις επί 200 χρόνια (μέσα και ο Ανδρέας) είχαν δανειστεί συνολικά 180 δις.

    Ο Σοιμπλε δεν επαιξε κάποιο παιχνίδι. Από την αρχή ο άνθρωπος έλεγε ότι η Ελλάδα είναι ένα νεοβυζαντινό κράτος που δεν έχει καμιά δουλειά στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Πρόσφερε χρηματική στήριξη για τη μεταβατική περίοδο και μεγάλη διαγραφή χρέους αρκεί η Ελλάδα να φύγει από το Ευρώ. Αλλοι πηγαίνανε και τον “απειλούσαν” ότι η Ελλάδα μπορεί και να φύγει! Το άτοπο της “στρατηγικής” το είχε επισημάνει ο Δραγασάκης.

    Σε κάθε περίπτωση δεν έχει σημασία τι πίστευε ο Σοιμπλε γιατί η απόφαση ήταν γεωπολιτική των Αμερικανών, Γάλλων, Ιταλών που έπεισαν την Μέρκελ και η οποία γείωσε τον υπουργό της. Γι αυτό και έγινε διαγραφή 120 δις χρέους και δανεισμός με 250 δις ενός χρεοκοπημένου κράτους μέσα στο Ευρώ και όχι εκτός, όπως ήθελε.

    Σωστό ότι ο Τσακαλώτος με τον Χουλιαράκη κατάφεραν να πετύχουν την ολοκλήρωση του (Γαλλικού) Γ’ Μνημονίου.
    Λάθος ότι παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ γεμάτα κρατικά ταμεία. Το “μαξιλάρι” είναι τα χρήματα των φορέων της γενικής κυβέρνησης (που προυπήρχαν) συγκεντρωμένα σε ένα λογαριασμό όπως ζήτησε η Τροικα συν το δάνειο μετά την ολοκλήρωση του Γ Μνημονίου αντί για πιστωτική γραμμή όπως προτεινόταν, που όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για εξόφληση χρέους.
    Εξ ορισμού όταν κατά την διάρκεια της διακυβέρνησή σου έχεις αρνητικό αποτέλεσμα (ελλειμμα) δεν μπορείς να βάλεις κάτι στην άκρη παρά μόνο με δανεισμό. Η δόξα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα (όχι όμως τσυνολικά πλεονάσματα)
    Πλην όμως αυτή επιτευχθηκε με φορολογία και όχι με μεγένθυση της Οικονομίας.
    Οταν έκαμε ταμείο ο λαός το 2019 αποφάσισε να τον στείλει στην αντιπολίτευση γι αυτή την επιλογή του.

  25. Παρακαλουντε οι πατριωτικες δυναμεις της NEW DEMOCRASY να διαβασουν τα απο κατω:

    Αντρεας Κουτουπης συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ.

    Συνολικά δηλαδή το διάστημα 2019 – 2022 η KnR Governance, Risk, Compliance & Internal Audit Services εξασφάλισε από το Δημόσιο 302 συμβάσεις ύψους 3,6 εκατ. ευρώ!

    Οι απευθειας αναθεσεις φτανουν τα 8,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟ ΠΑΡΤΥ.
    ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ,ΠΑΤΣΗΣ,ΧΕΙΜΑΡΑΣ,ΕΥΘΥΜΙΟΥ,ΚΟΥΤΟΥΠΗΣ μετα βιας 10 εκατ. ευρω μεχρι τα 8.5 δις εχουμε πολυ δρομο…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...