Διαγραφή Πάτση από την ΚΟ της ΝΔ – Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις για “τα κόκκινα δάνεια”

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, με απόφαση του Κ. Μητσοτάκη, καθώς “οι εξηγήσεις για επαγγελματικές του δραστηριότητες δεν κρίθηκαν επαρκείς.”

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού “Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Όπως ενημερώνει ο ίδιος ο βουλευτής πάντως, θα κρατήσει την έδρα του και θα παραμείνει ανεξάρτητος: “Αγαπητοί Γρεβενιώτες και Γρεβενιώτισσες παραμένω βουλευτής σας. Ανεξάρτητος”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του.

Χαρακτηριστικό είναι και αυτό που ανέφεραν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. “Του ζητήθηκαν εξηγήσεις. Εδόθησαν. Δεν κρίθηκαν επαρκείς. Τέτοιους είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη Νέα Δημοκρατία”, έλεγαν για τον κ. Πάτση. 

Προηγήθηκε πρόσκληση του Α. Πάτση για εξηγήσεις από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Γιάννη Μπούγα, σχετικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε  ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος: “Η κυβέρνηση πρέπει κατ’ αρχάς να απαντήσει για τον κ. Πάτση. Έχουμε έναν κυβερνητικό βουλευτή που εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. στην τιμή των 4,3 εκ. και ο κ. Πάτσης κερδοσκοπεί από αυτό”, υπογράμμισε (ΣΚΑΙ) και πρόσθεσε: “αυτό πέρα από ζητήματα ηθικής, εγείρει και ζητήματα νομιμότητας”. “Ζητάμε να συγκληθεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να ελεγχθεί και το πόθεν έσχες του συγκεκριμένου βουλευτή”.

Με νεότερη δήλωσή του , ο πορτ παρόλ του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει την αποπομπή των Α. Πάτση αλλά και Κ. Πιερρακάκη, αναφέροντας: ” Όχι μόνο “κοράκι” κόκκινων δανείων ο Πάτσης, αλλά και με απευθείας αναθέσεις 1 εκατ. από τον Πιερρακάκη”. Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές”. 

Οι “συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ”

Ο πρώην -πλέον- βουλευτής της Ν.Δ μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας “στις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ” και συγκεκριμένα στον βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παύλο Πολάκη δίνει, με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης.

Πιο ειδικά, ο κ. Πάτσης ανέφερε: 

“Τις τελευταίες μέρες,ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ύβρεων  και συκοφαντιών σε βάρος μου, ότι δήθεν είμαι ιδιοκτήτης εισπρακτικής εταιρίας και ότι  μέσω εταιρίας συμφερόντων μου αγοράζω κόκκινα δάνεια από Τράπεζες στο 1/25 της αξίας  τους. Επειδή η αλήθεια είναι μία και μοναδική και καμία σχέση δεν έχει με όσα εν γνώσει  του αναληθώς ισχυρίζεται, παραθέτω τα κατωτέρω. 

1. Το 1995 υπήρξα εξωτερικός δικηγόρος της Τράπεζας Πειραιώς.Το 1996 η Τράπεζα  αποφάσισε να ιδρύσει θυγατρική εταιρία την Multi Collection, με σκοπό την διαχείρηση  των δανείων της και μόνο. Στην εταιρία αυτή λόγω των γνώσεων και της εμπειρίας  μου, μου ζητήθηκε να συμμετάσχω με ποσοστό 42%, ενώ το 51% άνηκε στην Τράπεζα, η οποία και όρισε 5 στα 7 μέλη του ΔΣ, στελέχη της. Το 2009, με κοινή απόφαση των  μετόχων, προχωρήσαμε στη λύση και εκκαθάριση της εταιρίας, η οποία και έπαυσε κάθε  δραστηριότητά της. 

2. Το 2010 σε συμφωνία με την τότε διοίκηση της Τράπεζας ίδρυσα την εταιρία ΠΛΑΤΩΝ  ΑΕ. Σκοπός της εταιρίας ήταν να αγοράσει από την Τράπεζα αποσβεσθέντα  δάνεια. Επρόκειτο για καταναλωτικά δάνεια ετών 1998-2004 για τα οποία η Τράπεζα είχε  προβεί σε όλες νόμιμες ενέργειες και δεν είχε καταστεί δυνατή η είσπραξή τους. Σκοπός ήταν να επιχειρήσει η εταιρία τηλεφωνικά να ρυθμιστούν δάνεια όσων το επιθυμούσαν με πολύ μεγάλη έκπτωση επί της οφειλής και να λάβουν στην συνέχεια εξοφλητική  απόδειξη από την Τράπεζα. Για την αγορά του δανείου η εταιρία κατέβαλλε στην  Τράπεζα το ποσό των 4,3 εκ. από δάνειο το οποίο είχε λάβει. 

Με τα χρήματα αυτά η εταιρία θα αποπλήρωνε το δάνειο των 4,3 εκ..Η εταιρία ΠΛΑΤΩΝ δεν εξέδωσε ποτέ καμμία δικαστική απόφαση ούτε προχώρησε σε καμία διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.Στην πραγματικότητα ήταν ένας ενδιάμεσος μηχανισμός  μεταξύ οφειλετών και Τράπεζας. Η εταιρία τα τελευταία χρόνια είναι ανενεργή.

Ο  κ.Πολάκης, με μισές αλήθειες που ισοδυναμούν με ένα μεγάλο ψέμα, προσπάθησε  ανεπιτυχώς για μια ακόμα φορά να μειώσει την επαγγελματική και επιχειρηματική μου  διαδρομή και να πλήξει την πολιτική μου αξιοπρέπεια και προσωπικότητα.

Η οδός της  δικαιοσύνης είναι μονόδρομος”, καταλήγει ο κ. Πάτσης.

Πηγή: capital.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.