Διαγραφή Πάτση από την ΚΟ της ΝΔ – Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις για “τα κόκκινα δάνεια”

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, με απόφαση του Κ. Μητσοτάκη, καθώς “οι εξηγήσεις για επαγγελματικές του δραστηριότητες δεν κρίθηκαν επαρκείς.”

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού “Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Όπως ενημερώνει ο ίδιος ο βουλευτής πάντως, θα κρατήσει την έδρα του και θα παραμείνει ανεξάρτητος: “Αγαπητοί Γρεβενιώτες και Γρεβενιώτισσες παραμένω βουλευτής σας. Ανεξάρτητος”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του.

Χαρακτηριστικό είναι και αυτό που ανέφεραν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. “Του ζητήθηκαν εξηγήσεις. Εδόθησαν. Δεν κρίθηκαν επαρκείς. Τέτοιους είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη Νέα Δημοκρατία”, έλεγαν για τον κ. Πάτση. 

Προηγήθηκε πρόσκληση του Α. Πάτση για εξηγήσεις από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Γιάννη Μπούγα, σχετικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε  ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος: “Η κυβέρνηση πρέπει κατ’ αρχάς να απαντήσει για τον κ. Πάτση. Έχουμε έναν κυβερνητικό βουλευτή που εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. στην τιμή των 4,3 εκ. και ο κ. Πάτσης κερδοσκοπεί από αυτό”, υπογράμμισε (ΣΚΑΙ) και πρόσθεσε: “αυτό πέρα από ζητήματα ηθικής, εγείρει και ζητήματα νομιμότητας”. “Ζητάμε να συγκληθεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να ελεγχθεί και το πόθεν έσχες του συγκεκριμένου βουλευτή”.

Με νεότερη δήλωσή του , ο πορτ παρόλ του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει την αποπομπή των Α. Πάτση αλλά και Κ. Πιερρακάκη, αναφέροντας: ” Όχι μόνο “κοράκι” κόκκινων δανείων ο Πάτσης, αλλά και με απευθείας αναθέσεις 1 εκατ. από τον Πιερρακάκη”. Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές”. 

Οι “συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ”

Ο πρώην -πλέον- βουλευτής της Ν.Δ μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας “στις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ” και συγκεκριμένα στον βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παύλο Πολάκη δίνει, με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης.

Πιο ειδικά, ο κ. Πάτσης ανέφερε: 

“Τις τελευταίες μέρες,ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ύβρεων  και συκοφαντιών σε βάρος μου, ότι δήθεν είμαι ιδιοκτήτης εισπρακτικής εταιρίας και ότι  μέσω εταιρίας συμφερόντων μου αγοράζω κόκκινα δάνεια από Τράπεζες στο 1/25 της αξίας  τους. Επειδή η αλήθεια είναι μία και μοναδική και καμία σχέση δεν έχει με όσα εν γνώσει  του αναληθώς ισχυρίζεται, παραθέτω τα κατωτέρω. 

1. Το 1995 υπήρξα εξωτερικός δικηγόρος της Τράπεζας Πειραιώς.Το 1996 η Τράπεζα  αποφάσισε να ιδρύσει θυγατρική εταιρία την Multi Collection, με σκοπό την διαχείρηση  των δανείων της και μόνο. Στην εταιρία αυτή λόγω των γνώσεων και της εμπειρίας  μου, μου ζητήθηκε να συμμετάσχω με ποσοστό 42%, ενώ το 51% άνηκε στην Τράπεζα, η οποία και όρισε 5 στα 7 μέλη του ΔΣ, στελέχη της. Το 2009, με κοινή απόφαση των  μετόχων, προχωρήσαμε στη λύση και εκκαθάριση της εταιρίας, η οποία και έπαυσε κάθε  δραστηριότητά της. 

2. Το 2010 σε συμφωνία με την τότε διοίκηση της Τράπεζας ίδρυσα την εταιρία ΠΛΑΤΩΝ  ΑΕ. Σκοπός της εταιρίας ήταν να αγοράσει από την Τράπεζα αποσβεσθέντα  δάνεια. Επρόκειτο για καταναλωτικά δάνεια ετών 1998-2004 για τα οποία η Τράπεζα είχε  προβεί σε όλες νόμιμες ενέργειες και δεν είχε καταστεί δυνατή η είσπραξή τους. Σκοπός ήταν να επιχειρήσει η εταιρία τηλεφωνικά να ρυθμιστούν δάνεια όσων το επιθυμούσαν με πολύ μεγάλη έκπτωση επί της οφειλής και να λάβουν στην συνέχεια εξοφλητική  απόδειξη από την Τράπεζα. Για την αγορά του δανείου η εταιρία κατέβαλλε στην  Τράπεζα το ποσό των 4,3 εκ. από δάνειο το οποίο είχε λάβει. 

Με τα χρήματα αυτά η εταιρία θα αποπλήρωνε το δάνειο των 4,3 εκ..Η εταιρία ΠΛΑΤΩΝ δεν εξέδωσε ποτέ καμμία δικαστική απόφαση ούτε προχώρησε σε καμία διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.Στην πραγματικότητα ήταν ένας ενδιάμεσος μηχανισμός  μεταξύ οφειλετών και Τράπεζας. Η εταιρία τα τελευταία χρόνια είναι ανενεργή.

Ο  κ.Πολάκης, με μισές αλήθειες που ισοδυναμούν με ένα μεγάλο ψέμα, προσπάθησε  ανεπιτυχώς για μια ακόμα φορά να μειώσει την επαγγελματική και επιχειρηματική μου  διαδρομή και να πλήξει την πολιτική μου αξιοπρέπεια και προσωπικότητα.

Η οδός της  δικαιοσύνης είναι μονόδρομος”, καταλήγει ο κ. Πάτσης.

Πηγή: capital.gr

 1. ΟΙ επαγγελματικές δραστηριότητες του Πάτση “δεν συνάδουν με τις αρχές της Ν.Δ”. λέει μέσα στα αλλά η ανακοίνωση της διαγραφής
  .Μααααλιστα.
  Πέρα από το γεγονός ότι η Ν.Δ. γνωρίζει τις καταγγελίες γιά τον συγκεκριμένο βουλευτή της εδώ και δυόμιση χρόνια, εποιούσε την νήσσα, όχι για αρχές και τα τοιαύτα “ζαχαρωτά”, αλλά γιατί τώρα βγήκε στη δημοσιότητα ότι ο Πάτσης είναι “κοράκι” με ανάλογη εταιρεία που αγόρασε κοκκινα δάνεια 60 εκατομμυρίων ευρώ με 4.300.000 που επίσης δεν μπορεί να δικαιολογήση την προέλευσή τους.
  Και καπάκι από πάνω εισέπρατε με απ’ ευθείθας αναθέσεις ασύλληπτες αμοιβές από τα ΕΛΤΑ.
  Αρχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι “οτι προλάβουμε αρκεί να μη μας πιάσουν με τη γίδα στην πλάτη.”

  Και αφού συμβεί αυτό και για να προστατευθεί ο “νονός” αρχίζει η ανθρωποφαγία, η ανηψοφαγία και κάθε είδους ….φαγία….
  Το ‘καταστημα’ στην ούγια γράφει.
  “Κάνε όπως και ότι μορείς, αρκεί να μη πιαστείς!!!
  Διαφωνεί κανείς επ’αυτού;
  Γιατί άν διαφωνεί είναι πουτινάκι ή ερντογανάκι στην καλύτερη, ή υπονομεύει τη χώρα.

 2. Πρώην Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης
  Νυν διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ Α.Ε., κ. Γρηγόρης Δημητριάδης
  Υπάρχουν θέσεις για εξαίρετους?
  Παρακαλώ με πόση ευκολία γίνονται οι παραιτήσεις και οι αναθέσεις.
  Ας μην μιλήσουμε για αμοιβές.
  Ας μην μιλήσουμε για αντικείμενο θέσεων και ροή χρήματος!!!!!!!!!!!!
  Πόσο θα το σηκώσει όλο αυτό, αυτός ο φτωχοποιημένος λαός?

  {{{05.08.2022 13:10
  Γρηγόρης Δημητριάδης: Ποιος είναι ο πρώην Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού που παραιτήθηκε
  Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Παρασκευής Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, η οποία έγινε δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η παραίτηση «βόμβα» ακολουθεί τις αποκαλύψεις αναφορικά με την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και τις καταγγελίες για παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.}}}
  {{{ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των ΕΛΤΑ μετά το σκάνδαλο Πάτση
  Υπέβαλλε την παραίτησή του στον Γρηγόρη Δημητριάδη
  Σε παραίτηση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ οδηγήθηκε ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, μετά τις αποκαλύψεις που αφορούσαν το πάρτι των απευθείας αναθέσεων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία με τον βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση να βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου.
  Τα ΕΛΤΑ αναφέρουν ότι «για λόγους προσωπικής ευθιξίας, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του στο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ Α.Ε., κ. Γρηγόρη Δημητριάδη».
  Η ανακοίνωση των ΕΛΤΑ
  «Με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, περί αμοιβών τις οποίες έδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προς τον βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση για νομικές υπηρεσίες, τα ΕΛΤΑ διευκρινίζουν τα εξής:
  Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, έχουν συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την διεθνή Νομική Εταιρεία DLA Piper UK LLP, για την εκπροσώπησή τους στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και ιδιαίτερα στην Κομισιόν και την DG Comp. Η συνεργασία με τον Διεθνή Νομικό Οίκο ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στα παραπάνω θέματα κατέστη αναγκαία λόγω της ανάγκης συστηματικής υποστήριξης των ΕΛΤΑ σε εξειδικευμένα θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου, Ανταγωνισμού, Καθολικών Υπηρεσιών κλπ. τα οποία προέκυψαν από την έναρξη υλοποίησης των δράσεων μετασχηματισμού της Εταιρείας το 2021.
  Ειδικότερα, οι υπηρεσίες για τις οποίες κατέστη αναγκαία η σύμβαση, αφορούν:
  1. Τη νομική εκπροσώπηση και υποστήριξη για ζητήματα ευρωπαϊκού δικαίου, δικαίου ανταγωνισμού, δικαίου κρατικών ενισχύσεων, αναφορικά με διαδικασίες ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιων ανεξάρτητων και άλλων διοικητικών Ευρωπαϊκών αρχών ή/και των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά:
  -Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.57982 για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρου αποζημίωσης για ζημία που προκλήθηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.
  -Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.57538 ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή / και των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων αναφορικά με καταγγελία σχετικά με τυχόν κρατική ενίσχυση υπέρ των ΕΛΤΑ.
  -Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.56616 για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρου αποζημίωσης για την παροχή καθολικής υπηρεσίας και οποιαδήποτε επακόλουθη συναφή διαδικασία.
  -Την παροχή νομικών υπηρεσιών για κάθε συναφές θέμα που αφορά τα ανωτέρω.
  Η χρονική διάρκεια της Σύμβασης είναι αορίστου χρόνου, τιμολογείται μηνιαίως και σε κάθε περίπτωση μέχρις ολοκληρώσεως των υποθέσεων που αφορούν οι παραπάνω υπηρεσίες.
  Η τιμολόγηση των υπηρεσιών, γίνεται με βάση τους επίσημους τιμοκαταλόγους της DLA Piper. Τα δε ποσά των τιμολογίων αποστέλλονται προς πληρωμή από την έδρα της εταιρείας και τις οικονομικές της υπηρεσίες, προς τις οποίες γίνεται και η πληρωμή. Σημειώνεται, δε, ότι όλες οι αποφάσεις πληρωμών, έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο “Πρόγραμμα Διαύγεια”, στο πλαίσιο του ν. 3861/2010 και του ν. 4727/2020
  Κατά συνέπεια δεν τίθεται ζήτημα αυτοτελών αμοιβών των Ελληνικών Tαχυδρομείων προς τον κ. Πάτση, νόμιμο αντιπρόσωπο της DLA Piper στην Ελλάδα. Η όποια δική του αμοιβή προσδιορίζεται από το πλαίσιο και τους όρους συνεργασίας του με την Νομική Εταιρεία, καταβάλλεται από αυτήν, και βέβαια όχι από τον εκάστοτε πελάτη της.
  Παρ’ όλα αυτά, για λόγους προσωπικής ευθιξίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του στο Διευθύνοντα Συμβούλο της ΕΕΣΥΠ Α.Ε., κ. Γρηγόρη Δημητριάδη».
  Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, ως απόρροια της αποκάλυψης του σκανδάλου, διεγράφη από τη ΝΔ ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης.
  Με μπαράζ αποκαλύψεων, ο αν. τομεάρχης Διαφάνειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης έριξε τη… χαριστική βολή στον κουμπάρο του Στέλιου Πέτσα, Αν. Πάτση, ο οποίος είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα τόσο για ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες όσο και για αναθέσεις που είχε λάβει από τα οργανισμούς του Δημοσίου.
  Ανδρέας Πάτσης: «Δεν κρίθηκαν επαρκείς οι εξηγήσεις» λέει η Ν.Δ.
  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εξηγήσεις που έδωσε στον γραμματέα της Κ.Ο., Γιάννη Μπούγα, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής για τους πλειστηριασμούς κατοικιών που φέρονταν να γίνονται από την εταιρία του, δεν κρίθηκαν επαρκείς.
  «Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη ΝΔ» αναφέρουν κομματικές πηγές, οι οποίες μάλλον ξέχασαν ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές συνέβαιναν εδώ και τουλάχιστον 3,5 χρόνια. }}}
  …………………………………………………………..

 3. “Του ζητήθηκαν εξηγήσεις. Εδόθησαν. Δεν κρίθηκαν επαρκείς. Τέτοιους είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη Νέα Δημοκρατία”

  Την ίδια ώρα εφαρμόζει το σχέδιο ” Ηρακλής” που είναι η ακραία επιβολή αυτών ακριβώς των συμπεριφορών.

  Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα θα πρέπει να γεμίσει το πινάκιο του ειδικού δικαστηρίου με το όνομα Μητσοτάκης…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αν μαυριστεί στις 9 Ιουνίου…

Σκιάζεται από το ενδεχόμενο μαύρισμα της 9ης Ιουνίου ο Μητσοτάκης και μηχανεύεται ραδιουργίες προς ανάκτηση της λαβωμένης κυριαρχίας του....

Τι μαγειρεύει ο κ. Γεραπετρίτης;

Στις αρχές Απριλίου τρεις υπουργοί, οι κ. Σκυλακάκης, Γεραπετρίτης και Αυγενάκης, εξήγγειλαν τη χωροθέτηση δύο «εκτεταμένων» θαλάσσιων πάρκων, το...

Πρέσπες: «Μακεδονία» από το παράθυρο μέσα από τις μεταβατικές διατάξεις!

Εισαγωγική παρατήρηση πριν υπεισέλθω στην ουσία του σημερινού σημειώματος: εάν η Ελλάς δεν έχει κυρώσει μέχρι στιγμής τα πρωτόκολλα...

Ένα τραγικό δίδυμο στο υπουργείο Εξωτερικών

Ξεκίνησα τη δημοσιογραφία από το λεγόμενο «διπλωματικό ρεπορτάζ», οπότε τα χάλια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είχα την ευκαιρία να...