Σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν για βιασμό 19χρονης στο ΑΤ της Ομόνοιας

Η απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις κατηγορίες Σπίρτζη

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί της Ομάδας Δίας που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τον βιασμό μιας 19χρονης μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Παράλληλα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος τους.

«Σε συνέχεια του από 14-10-2022 Δελτίου Τύπου σχετικά με σύλληψη δύο Ειδικών Φρουρών για βιασμό 19χρονης ημεδαπής, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος τους, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Αν επαληθευτούν οι κατηγορίες δεν έχουν καμία θέση στην Ελληνική Αστυνομία»

Σε άλλη δήλωση εν τω μεταξύ -του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη- και με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Σπίρτζης κάνοντας λόγο για «ρουσφετολογικές προσλήψεις», που «έχουν γεμίσει τα σώματα ασφαλείας με ανεκπαίδευτους, ακατάλληλους και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνους για το κοινωνικό σύνολο ‘αστυνομικούς’», ο Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος είπε τα εξής, με αναφορά στην υπόθεση της Ομόνοιας:

«Η χυδαιότητα, το ψέμα και η συκοφαντία μαζί με την αλλεργία για την Ελληνική Αστυνομία, είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά του κυρίου Σπίρτζη και του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή τους η αλλεργία, έχει χειροτερέψει μετά τις τελευταίες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Ιδιαίτερα, μετά το τέλος του αβάτου βίας στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου και την εξιχνίαση πολλών εγκλημάτων. Εναντίον των δύο Ειδικών Φρουρών κινούνται τάχιστα, πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. Αν επαληθευτούν οι κατηγορίες δεν έχουν καμία θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Ο νόμος είναι νόμος, ισχύει για όλους και τηρείται απαρέγκλιτα».

Πηγή: newsbreak.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.