«Φούσκα» το «Καλάθι της νοικοκυράς»: Μικρές αυξήσεις σε 51 προϊόντα και ανατιμήσεις – «φωτιά» σε όλα σχεδόν τα υπόλοιπα αγαθά

Του Mr Don’t Look Up

Με τις γνωστές, εδώ και 3 χρόνια, επικοινωνιακές υπερβολές, που πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας και φυσικά, με τη στήριξη των συστημικών Μέσων τα οποία στα μάτια ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας μοιάζουν σαν να διαμορφώνουν την επικαιρότητα με μοναδικό γνώμονα την «τυφλή» στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη (χωρίς να επιτυγχάνουν κάτι ιδιαίτερο ωστόσο, αφού μεγάλος αριθμός πολιτών «κλείνει» τις τηλεοράσεις πριν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων) οι «άριστοι» διαλαλούν ότι πέτυχαν κάτι πολύ σημαντικό: Να συμφωνήσουν με τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετς ότι σε 51 προϊόντα οι τιμές δε θα αυξηθούν… πολύ. Και πανηγυρίζουν για αυτό, το Μέγαρο Μαξίμου και οι αρμόδιοι υπουργοί (βλ. Άδωνη Γεωργιάδη).

Προφανώς, όπως πολλοί λένε: «Μας δουλεύουν». Γιατί; Μα, ουσιαστικά η κυβέρνηση μέσα από αυτό το νέο «πυροτέχνημα» είναι σαν να παραδέχεται ότι μηδενικές ή μικρές αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετς θα λαμβάνουν κάθε 15 ημέρες (η «λίστα» με το «καλάθι της νοικοκυράς» αναμένεται να ανανεώνεται κάθε 15 ημέρες) μόνο αυτά τα 51 προϊόντα.

Τα προϊόντα αυτά, σημειωτέον, ήδη έχουν δεχθεί πολύ μεγάλες ανατιμήσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η «οικογενειακή» συσκευασία 1,5 λίτρου γάλατος από περίπου 1,8 ευρώ πριν από περίπου 5 – 6 μήνες, πλέον έχει φτάσει στα 2,7 ευρώ, δηλαδή έχει αυξηθεί περίπου κατά 50%!

Θα συνεχιστούν οι αυξήσεις – «φωτιά» σχεδόν σε όλα τα βασικά αγαθά

Πέραν των 51 προϊόντων, λοιπόν, που θα κρατούν σχετικά σταθερές τιμές ή θα υφίστανται μικρές αυξήσεις ανά 15 ημέρες, όλα τα υπόλοιπα θα συνεχίσουν κάθε εβδομάδα να ανατιμώνται με ρυθμούς – «εξπρές». Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τον Χειμώνα, που αναμένεται να είναι πολύ δύσκολος για τα 2/3 της ελληνικής κοινωνίας, σχεδόν όλα τα βασικά καταναλωτικά αγαθά θα μοιάζουν, στις τιμές, με απλησίαστα -για τους περισσότερους- είδη «ντελικατέσεν».

Σε συνδυασμό με τις ανατιμήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας και στα καύσιμα, το υπόλοιπο του Φθινοπώρου και η χειμερινή περίοδος που ακολουθεί, θα μοιάζει με έναν εξοντωτικό «μαραθώνιο» για την πλειονότητα των πολιτών οι οποίοι ήδη έχουν περιοριστεί στα πιο βασικά από τα… πλέον βασικά αγαθά για τη διαβίωσή τους. Η πρόβλεψη, άλλωστε, του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023, βάσει της οποίας ο πληθωρισμός τον επόμενο χρόνο θα «τρέξει» με «ταχύτητα» 3% θεωρείται εκ των προτέρων άστοχη.

  1. Εάν κατέβουν τα μακαρόνια Νο 6 υποψήφια στις εκλογές, έχουν σίγουρη την εκλογή τους.
    κ. Μητσοτάκη η πείνα είναι σοβαρή κατάσταση, είναι η πλέον πιεστική από τις ανθρώπινες ανάγκες μετά το οξυγόνο.
    Σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί αυτή η κατάσταση να γελοιοποιείται με αποφάσεις σαν αυτή που πήραν οι υπηρεσίες σας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η Ελλάδα μετατράπηκε σε ατελείωτο real estate

Προ καιρού, σχολιάζοντας από τη στήλη την οξύτατη στεγαστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, είχα γράψει εν κατακλείδι ότι...

Οι αληθινές μας προτεραιότητες

Ο πρωτογενής τομέας της χώρας νοσεί βαθιά. Η χώρα δεν παράγει καν την τροφή της, γιατί κι αυτό πρέπει...

Το «πάρτι» της αισχροκέρδειας!

Πάρτι» στην πλάτη των καταναλωτών κάνουν οι επιχειρήσεις, που στο όνομα του πληθωρισμού και της κρίσης όχι μόνο έχουν...

Μη ζητάτε ρέστα από το κράτος

Είναι ιδιαίτερα ευφάνταστοι οι τρόποι με τους οποίους το κράτος προσπαθεί να κλέψει τον πολίτη - και στο τέλος,...