Ο παιδοβιαστής του Κολωνού, ο Λιγνάδης και η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Του Mr Don’t Look Up

Τα τελευταία χρόνια, καθημερινά σχεδόν έρχονται στη δημοσιότητα δεκάδες περιστατικά βίας, κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων. Η περίπτωση του 53χρονου από τον Κολωνό κατηγορούμενου για τον βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης σοκάρει αλλά δεν είναι η μοναδική. Το αντίθετο. Και φυσικά, «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά».

Η ελληνική κοινωνία μοιάζει, μετά από μια δωδεκαετή οικονομική κρίση, σαν να βουλιάζει σε έναν πρωτόγνωρο βούρκο, με την κυβέρνηση να έχει την πολιτική ευθύνη για αυτή την άγρια κατάσταση που επικρατεί δεδομένου ότι επί των ημερών της, για πρώτη φορά, παιδοβιαστής (βλ. περίπτωση Λιγνάδη) καταδικάστηκε αλλά… δε μπήκε στη φυλακή! Το «μήνυμα» που πέρασε μέσα από την εξέλιξη αυτή στην κοινωνία ήταν άκρως αρνητικό. Οι εγκληματίες, νυν και επίδοξοι, φαίνονται σαν να θεώρησαν ότι όποια αποτρόπαια πράξη κι αν κάνουν, στη χειρότερη θα φυλακιστούν για λίγα χρόνια και στην καλύτερη περίπτωση θα εκτίσουν την ποινή στα σπίτια τους.

Ο κατηγορούμενος παιδοβιαστής με τις «άκρες»

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να εκληφθεί το γεγονός ότι, με βάση τις υπάρχουσες κατηγορίες, το «τέρας», ο παιδοβιαστής του Κολωνού, το «αρχιστέλεχος» της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ με τις «υψηλές» γνωριμίες του οποίου η σύζυγος πολιτεύεται πλάι στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη (άρα, βρίσκεται σε επαφή τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του με πολιτικούς κύκλους και κατ΄ επέκταση με μικρής ή μεγάλης εμβέλειας δημοσιότητα) δεν πτοήθηκε; Τουναντίον, κατηγορείται ότι βίαζε και εκπόρνευε μια ανήλικη χωρίς να διστάσει να «ανοίξει» την εγκληματική δράση του σε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων (εξίσου εγκληματιών).

Προφανώς, το «μήνυμα» της καταδίκης Λιγνάδη, με τον πρώην αρεστό του Μεγάρου Μαξίμου και της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη (με την «υπογραφή» τους είχε τοποθετηθεί στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, μετά τις εκλογές του 2019) να εκτίει την ποινή του έξω από τη φυλακή, μόνο περιοριστικά δε λειτούργησε για όλα αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Ειδικά όσοι από αυτούς θεωρούν ότι έχουν «ισχυρές γνωριμίες», και στην περίπτωση αυτή εμπίπτει το «τέρας του Κολωνού», θα μπορούσε ο κάθε πολίτης να υποθέσει ότι θεωρούν πως ό,τι κι αν κάνουν, ακόμη κι αν πιαστούν, θα τιμωρηθούν με ποινές – «χάδια» και σύντομα θα είναι ελεύθεροι να δράσουν ξανά.

Την εκτίμηση αυτή ενισχύει και η περίπτωση του 63χρονου ο οποίος, την περασμένη Κυριακή, ασέλγησε σε δύο ανήλικα αγόρια 7 και 8 ετών, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Ο εν λόγω εγκληματίας είχε ξαναμπεί φυλακή για αντίστοιχες πράξεις αλλά το 2020 αφέθηκε ελεύθερος και, με βάση τα γεγονότα, συνέχισε τις εγκληματικές πράξεις του σε βάρος παιδιών. Και ο συγκεκριμένος παιδόφιλος, σημειωτέον, δεν ήταν σε κύκλο «ισχυρών γνωριμιών».

Απαιτούνται εδώ και τώρα μεγάλες θεσμικές παρεμβάσεις: Το Μαξίμου δεν ακούει. Η Αντιπολίτευση τι κάνει;

Μπορεί, λοιπόν, ο κάθε πολίτης να φανταστεί πόσο ισχυρός νιώθει για να προβεί στην οποιαδήποτε εγκληματική πράξη, ακόμη και στον βιασμό και στην εκπόρνευση ανηλίκων, ένας παιδόφιλος με «άκρες». Βλέποντας όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια και με το νομικό πλαίσιο να έχει ποινές – «χάδια» ακόμη και για όσους δεν έχουν γνωριμίες στα «ανώτατα κλιμάκια» της πολιτικής και οικονομικής ζωής, μάλλον πιστεύει πως ό,τι κι αν κάνει, σύντομα θα είναι ελεύθερος για να τα… επαναλάβει.

Εδώ, λοιπόν, τίθεται ένα μείζονος κοινωνικής σημασίας ζήτημα κυρίως για την κυβέρνηση αλλά και για το σύνολο της Αντιπολίτευσης. Αφού όλοι θεωρούν ότι το νομικό πλαίσιο «πάσχει», γιατί δεν προχωρούν άμεσα στις απαραίτητες αλλαγές ούτως ώστε να είναι ξεκάθαρο για όλους τους νυν ή / και εν δυνάμει παιδόφιλους ότι, εάν πραγματοποιήσουν τις αποτρόπαιες επιθυμίες τους, θα περάσουν τη ζωή τους πίσω από τα κάγκελα της φυλακής;

Η κυβέρνηση, ήδη, δυστυχώς, έδωσε τις εξετάσεις της και δεδομένης της περίπτωσης Λιγνάδη, βαθμολογήθηκε με «μηδέν στα δέκα». Σε ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας έδειξε ότι δεν έχει τη διάθεση και τη βούληση για να διαμορφώσει ένα πλαίσιο ικανό να αποτρέψει από τα εγκλήματα που επιθυμούν να κάνουν όλα τα ανθρωπόμορφα τέρατα που ασελγούν στα σώματα ανηλίκων καταστρέφοντας τις ψυχές τους, αφήνοντας ταυτόχρονα περιθώρια για πολλά περίεργα «σενάρια».

Η Αντιπολίτευση, όμως; Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, θα κινηθούν άμεσα προς την κατεύθυνση αυτή, αντιλαμβανόμενα ότι η προστασία των παιδιών αποτελεί τη βασική προτεραιότητα όλων των υγιώς σκεπτόμενων οικογενειαρχών της Ελλάδας;

Αν δεν αντιδράσει το πολιτικό σύστημα της χώρας, τότε τα χειρότερα… μόλις ξεκίνησαν. Η ελληνική κοινωνία θα γίνεται όλο και πιο άγρια και φαινόμενα παιδοβιασμών, κακοποιήσεων, εκβιασμών, ξυλοδαρμών, συμμοριών, δολοφονιών, κ.λπ., θα αποτελούν σύντομα μια δεδομένη κατάσταση.

Εάν άμεσα δεν υπάρξουν μεγάλες θεσμικές παρεμβάσεις, τότε όλοι, τουλάχιστον όλοι όσοι κινούμαστε μέσα στην κοινωνία, θα «λουστούμε» τα «απόνερα» της οικονομικής κρίσης των προηγούμενων ετών, που άφησαν εμφανή τα σημάδια τους. Και αν αναλογιστούμε ότι επί της ουσίας η ύφεση συνεχίζεται και βαθαίνει ακόμη περισσότερο, τότε κανείς δε μπορεί να αποκλείσει ότι η Ελλάδα, μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια, θα παρουσιάζει εικόνα τριτοκοσμικής χώρας.

  1. Δυστυχώς, η έλλειψη αυστηρών νόμων στην Ελλάδα έχει εκτροχιάσει τα πράγματα. Πάντα ήμουν θιασώτης τής θανατικής ποινής, αρκεί να εφαρμόζεται σωστά, δηλαδή εκεί που δεν χωρά αμφιβολία για το έγκλημα, ούτως ώστε να μην υπάρχει περίπτωση δικαστικού λάθους. Το κτήνος αυτό δεν ήταν “άρρωστος”, δεν ήταν “ψυχικά διαταραγμένος”. Ήταν ένα αδίστακτο κάθαρμα, το οποίο έπρεπε να στηθεί στον τοίχο. Κάθε προσπάθεια στροφής τής τραγωδίας αυτής, διότι περί τραγωδίας πρόκειται, στα κομματικά, είναι μεγίστη αθλιότητα και αναλγησία.-

  2. Αυτός όταν προσήχθη φόραγε μπλούζα του κολεγίου. Ήταν ΚΑΙ αυτός απόφοιτος?

  3. Τα σκουλίκια πάντα στη σαπίλα μαζεύονται, ποτέ δεν έλκονται από το καθαρό και το διαυγές. Όμοιος ομοίω λοιπόν, ταίριαξαν γιαυτό και συμπεθέριασαν.

  4. Η δημοσιογραφική ευθύνη του antinews όταν λέγατε ‘ναι μεν, αλλά ψηφίστε Μητσοτάκη’ που είναι ακριβώς;

    Γιατί μόνο για τις ευθύνες των άλλων μιλάμε. Λες και δεν τους βγάλαμε εμείς.
    Να στα μούτρα μας λοιπόν και καλά κάνει και μας χλευάζει ο κόσμος και μας κατηγορεί, και για τους παιδεραστές, και για κάθε κακό που μας έφερε αυτός ο αλήτης και οι συμμορίτες του.

  5. Θα ρωτήσω αυτούς τους ανήθικους, αν το ίδιο έκαναν στα δικά τους παιδιά θα τους άρεσε; θα το απολάμβαναν; ή τα ξένα παιδιά δεν τους ενδιαφέρουν; δεν ντράπηκαν ένα κακόμοιρο κοριτσάκι ή τα μικρούλια τα αγοράκια να τα βιάζουν στο σώμα και την ψυχή;
    ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ! και χειρότεροι οι δικαστές που τους αφήνουν εκτός φυλακής και ακόμα χειρότερα τα κόμματα και βολευτάδες που εκλέγουμε.
    Σάπια κοινωνία, με οικογένειες που προσπαθούν να επιβιώσουν όταν βλέπεις το γάλα, ναι το ΓΑΛΑ, που θρέφονται τα παιδιά να έχει πάει στα 2 ευρώ (ΑΧΡΗΣΤΟΙ) με ένα εκπαιδευτικό σύστημα άχρηστο λόγω αδιαφορίας των εκπαιδευτικών που δεν τολμούν να μαλώσουν τα παιδιά γιατί θα τους κάψουν το αυτοκίνητο και με πολιτικούς να ενδιαφέρονται μόνο για τον μισθό τους που σε λίγους μήνες θα το χάσουν αφού είναι άχρηστοι και οι πολίτες δεν θα τους σταυρώσουν.
    Νομικοί υπάρχουν μέσα στην Βουλή; έπρεπε να είναι με πανώ καταδίκης του κάθε λιγνάδη και αυτών που τον άφησαν ελεύθερο για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι παιδεραστές.
    ΝΤΡΟΠΗ!

  6. Ξεχασατε και μια τριτη περιπτωση παιδοφιλου, στελεχους της Ν.Δ και συμβουλου του Μητσοτακη, του Νικου Γεωργιαδη, που διεπραξε τα εγκληματα του, εναντι πληρωμης, στο εξωτερικο, τα οποια αποδειχτηκαν στη δικη -οπου παραβρεθηκε ως μαρτυρας υπερασπισης (!) γνωστη ευρωβουλευτης της Ν.Δ- αλλα οι κατηγοριες αποσυρθηκαν τελικα λογω παραγραφης. Φυσικα δεν ευθυνεται η Ν.Δ ως παραταξη για τετοιες αθλιοτητες, ειναι ομως ανησυχητικο για το πολιτικο συστημα να συνδεεται, εστω εμμεσως, με τετοιες περιπτωσεις.

  7. @Θεοφάνης

    Μην υπερβάλλεις, είναι καλοί χριστιανοί και οικογενειάρχες και πάνω απ όλα πατριώτες… Φταίει η νεολαία(έστω και η αρκετά πρώιμη ηλικιακά …) που προκαλεί τους ευπατρίδεις οικογενειάρχες να ενδώσουν στα κρυφοκομμουνιστικά, φρουδικά και… φιλορωσικά κελεύσματα… Υπάρχουν όμως πάντα οι πανίσχυροι πυλώνες του κράτους(δικαιοσύνη, εκκλησία και η βυζαντινή κληρονομιά αυτής) που αποτελούν εγγύηση επανόδου στον σωστό ελληνοχριστιανικό βίο.

  8. Αυτό το “χύμα” και το “ψυχοπονιάρικο” πνεύμα που κυριαρχεί στην νεοελληνική κουλτούρα όσον αφορά τον θύτη (βιαστή, τρομοκράτη, χούλιγκαν και πάει λέγοντας) αν δεν κοπεί όπως ο Γόρδιος δεσμός (σκληρά και άμεσα) θα οδηγήσει την Ελλάδα σε δρόμους τέτοιους που το Μεξικό ή η Κολομβία θα μοιάζουν με Σκανδιναβικές χώρες.

  9. Παράλογο να βρεθεί η μάνα στη φυλακή, ενώ τα χρυσωμένα κανάλια να είναι έξω από το σπίτι των πέντε παιδιών και όχι έξω από τα σπίτια των κατηγορουμένων.
    Άσε που οι κατηγορούμενοι λένε εν χορώ πως φταίει το παιδί, τάχα τους προκαλούσε!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...