Νέο… ευχολόγιο για την Τουρκία η έκθεση της Κομισιόν για τη διεύρυνση

Εκκλήσεις για «αποκλιμάκωση» και «σχέσεις καλής γειτονίας»!

Με ένα ακόμη ευχολόγιο περί… σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών – μελών της ΕΕ από την Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρατάει ζωντανό το παζάρι, ρίχνοντας νερό στο μύλο της προκλητικότητας της Άγκυρας.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκικό θράσος: Ο Ερντογάν καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να μας κάνει… ντα!

Το προσχέδιο της έκθεσης της Κομισιόν για τη διεύρυνση, που αναμένεται να παρουσιαστεί την Τετάρτη, τονίζει ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των κρατών μελών και να δεσμευτεί στις σχέσεις καλής γειτονίας! Μια από τα ίδια δηλαδή με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου του 2021, τα οποία κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν και δεν σταμάτησαν φυσικά τις απειλές της Τουρκίας.

Ακόμη υπογραμμίζει ότι πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και ουσιαστικά προχωράει σε έκκληση για αποκλιμάκωση των εντάσεων προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο!

Επισημαίνει πάλι τα σοβαρά προβλήματα στους δημοκρατικούς θεσμούς και την επιδείνωση των ανθρωπίνων και θεμελιωδών δικαιωμάτων και για το μεταναστευτικό αναφέρει ότι υπάρχει κάποια πρόοδος, ωστόσο τονίζει ότι παραμένει σε αναστολή η συμφωνία για επιστροφή των παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα.

Πάντως την ίδια ώρα η Τουρκία αρνήθηκε να συναινέσει σε αίτημα της Επιχείρησης «Ιrini» (Ειρήνη) για επιθεώρηση πλοίου, σύμφωνα με το ψήφισμα 2292 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε τουίτ του λογαριασμού της Επιχείρησης «Irini», «σήμερα η Τουρκία απέρριψε αίτημα συναίνεσης του κράτους σημαίας από την επιχείρηση «Irini» για επιθεώρηση του πλοίου MATILDE A, σύμφωνα με το ψήφισμα 2292 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καλεί όλα τα μέλη του ΟΗΕ να συνεργαστούν με τις επιθεωρήσεις».

Πηγή: newsbreak.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η άνοδος και η πτώση του Τζο

Όχι, οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τον Μπάιντεν να μαθαίνει ζεϊμπέκικο. Τούμπες τρώει Του Παναγιώτη Λιάκου«Το να διοικείς τη χώρα είναι...

Ο Μπάιντεν, o Τραμπ και το χάος…

Αναμενομένη η απόσυρση του Μπάιντεν από την προεκλογική κούρσα για ευνόητους λόγους. Οι Δημοκρατικοί έπρεπε να  κάνουν την κίνηση...

Η μέρα που έκλαψε η ψυχή της Βραζιλίας

Ποτέ άλλοτε μια ποδοσφαιρική ήττα δεν έχει σημαδέψει τόσο την ψυχή ενός έθνους. Ο τελικός του Παγκόσμιου Κυπέλλου της...

Η Ευρώπη σε σύγχυση

Τι θέλουμε; Αριστερά, μαζί με την Ακροαριστερά και με συνεχιζόμενη τη λαθρομεταναστευτική πολιτική και ισλαμοποίησή της, ή τη Δεξιά,...