Εξελίξεις σε Λιβύη: Πώς θα ξαναρεζιλέψει τον Μητσοτάκη ο Ερντογάν, με τους Αμερικανούς απλώς να συνεχίζουν να κοιτούν

(Ανανεωμένο) Από… επιτυχίες σε επιτυχίες οδηγείται ο… παραλίγο Μωυσής.

Μπορεί τα… πετσωμένα μέσα να προτάσσουν την απόρριψη της ενεργειακής συμφωνίας, που υπέγραψαν προχθές η Λίβυα υπουργός Εξωτερικών Νάιλα Μανγκούς και ο Τούρκος ομόλογός της Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από το κοινοβούλιο της Λιβύης (ελέγχεται από την πλευρά  Χαφτάρ που δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα της λιβυκής  κυβέρνησης απαιτώντας να γίνουν επιτέλους οι αναβληθείσες εκλογές), σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επισκιάσουν έναν ακόμη διασυρμό του Κυριάκου, όμως δυστυχώς όσο κι αν παραπλανήσουν δε δύνανται να αποτρέψουν το νέο επικό ρεζίλεμα που του επιφυλάσσει ο Ερντογάν.

Το οποίο θα είναι πολύ χειρότερο από αυτό που έπαθε το ’20 με το Ορούτς Ρέις.

Κατόπιν λοιπόν της προχθεσινής συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης, ασχέτως αν είναι παράνομη, ο Ερντογάν θα κάνει το επόμενο βήμα για να δημιουργήσει τετελεσμένα για την ονείρωξη που λέγεται γαλάζια πατρίδα.

Κάποια στιγμή θα ρίξει ένα από τα ερευνητικά του στη θάλασσα και θα αράξει έξω από την Κρήτη, προς επισφράγιση της συμφωνίας με τη Λιβύη, όπου πότε θα παραβιάζει τα 6 μίλια (την κόκκινή μας γραμμή σύμφωνα με τον ανεκδιήγητο Γεραπετρίτη), και πότε θα βγαίνει εκτός.

Οι… άριστοι πανικόβλητοι για να μην τους χρεωθεί ότι ξεκίνησαν πόλεμο, θα επαναλαμβάνουν ανάλογες… περί αέρα γελοιότητες με του ’20.

Οι Αμερικανοί θα επαναλαμβάνουν τα τετριμμένα περί ειρηνικής διευθέτησης των «διαφορών».

Κι ο Κυριάκος θα συνεχίζει να διασύρεται ανεπανόρθωτα.

Και κάπου εκεί θα σκάσουν οι πομφόλυγες περί προστασίας της Ελλάδας από το Διεθνές Δίκαιο, τους Αμερικανούς, τους Γάλλους και τους… τρύπιους  εξοπλισμούς, με τον Κυριάκο να ψάχνει λαγούμι να κρυφτεί.

Έτσι, ο Ερντογάν θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά προς την υλοποίηση των γεωπολιτικών του ονειρώξεων, το οποίο θα πουλήσει στα μεμέτια μπας και τον ξαναψηφίσουν, κι ο Κυριάκος θα επιχειρεί να μαζέψει την κατάρρευση του fake αφηγήματος περί ισχυρής και εξοπλισμένης Ελλάδας, προς αποφυγή της ολοκληρωτικής εκλογικής συντριβής.

Θα μπορούσε κάλλιστα να  αποτρέψει τα παραπάνω αν είχε προβεί εξαρχής σε μια απλή κίνηση.

Στην ανακήρυξη της ΑΟΖ -ολόκληρης κι όχι της μισής- και στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Αιγαίο.

Προτίμησε όμως να γίνει υποχείριο των δήθεν «συμμάχων».

Φορτώνοντας παραπανίσια δισεκατομμύρια στις πλάτες του ήδη καθημαγμένου λαού τάχα για να κοιμάται ήσυχος τα βράδια, με την αγορά των όπλων τους.

Μετατρέποντας τη χώρα σε 51η αμερικανική πολιτεία.

Δίχως να λάβει την παραμικρή απτή διασφάλιση για την υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Κι έπειτα από την αναμενόμενη νέα εθνική ταπείνωση, βαυκαλίζεται ότι θα καταφέρει να πείσει τους Έλληνες ότι δε μεθόδευε τεχνηέντως όλο αυτό το διάστημα τη συνθηκολόγηση στις… Πρέσπες του Αιγαίου.

Καλά ξεμπερδέματα κύριε Μητσοτάκη!!!   

  1. Τελικά θα μάθουμε τι συμφώνησε στον Βόσπορο με τον Ερντογάν?

  2. Οι αμερικανοί κάνουν τις δουλειές τους, ο κ. Μητσοτάκης απλά δεν κάνει σωστά και επωφελώς για τη χώρα τη δική του.
    Άκουσα αμερικανό υπεύθυνο να μιλά στην tv για αμφισβητούμενες περιοχές.
    Έκλεισα την τηλεόραση, φυσικά δεν λύθηκε έτσι το πρόβλημα, την υγεία μου προστάτευσα.

  3. Η Εθνικη Μετεωρολογικη Υπηρεσια, η´ ΕΜΥ, ειναι για να προβλεπει και να παρακολουθει την εξελιξη των διαφορων καιρικων συστηματων και να προειδοποιει, κυβερνηση, κρατος και πολιτες, απο τυχον κινδυνους, να δινει οδηγιες σε ναυτιλομενους στις Ελληνικες θαλασσες και γυρω απο αυτες κ.λ.π.
    Δεν ειναι για να λεει στον πρωθυπουργο Κυριακο, τι καιρο θα κανει στα γραφεια του ΠΑΣΟΚ
    Καπως μπερδεμενα τα εχει ο προεδρος
    Φλαουτιστας μετεωρολογος !!! ???….Απαγε…

  4. Κανένας δεν τόλμησε να προχωρήσει σε οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ εδώ και 80 χρόνια ..Η πολιτική επέκτασης της Ελλάδας από τον Βενιζέλο στοιχειώνει όλο το πολιτικό σύστημα. Οι πολιτικοι μας ηγετες μαζί με τα οικονομικά συμφέροντα φοβούνται. Κρύβονται πίσω από Αμερική και Ευρώπη , αναζητώντας ασφάλεια. Ποιος θα σε πάρει στα σοβαρά? Όταν φοβάσαι να προχωρήσεις στην κίνηση αυτή , σημαίνει αυτομάτως ότι παραχωρεις. Οπότε μιλα ξεκάθαρα , πες την αλήθεια και διαπραγματεύσου το τι θα χάσεις. Ο περιβόητος Βυζαντινός πολιτισμός μας έφερε σκλάβους για 400 χρόνια. Κάποιοι ονειρεύονται να εφαρμόσουν πάλι εκείνο το πολιτικό σύστημα , σε μοντέρνα εκδοχή. Αντί να δουν την πραγματικότητα. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μας κάνουν πάλι σκλάβους. Το ΝΑΤΟ είναι σε πόλεμο , πολεμάμε μαζί τους και ο σύμμαχός μας είναι έτοιμος να αρπάξει κομμάτια της κυριαρχίας μας! Όμως παντού στα ΜΜΕ ακούς το κλασικό : οι ενοπλες δυνάμεις μας είναι σε ετοιμότητα για να υπερασπιστούν την κυριαρχία μας: Πήραμε μια γεύση επί Σημίτη. Αυτό θα το πληρώσουμε ακριβά.

  5. Το να πει η Ελλάδα ότι η ΑΟΖ της είναι αυτή δεν σημαίνει κάτι μια και θα αγνοηθεί από την Τουρκία.
    Το να επεκτείνει σε 12 μίλια στο Αιγαίο σημαίνει πόλεμο.
    Είναι κινήσεις που πρέπει βε΄βαια να γίνουν μια και ΄ακόμη και να μην γίνουν η Τουρκία θα προχωρήσει σε νέα βήματα αμφισβήτησης της παρουσίας της Ελλάδας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.
    Οπότε και η πολιτική του Ελληνικού πολιτικού συστήματος όλα αυτά τα χρόνια δεν τον αποφεύγει όπως βλακωδώς πιστεύει.
    Στη πραγματικότητα δηλαδή δεν υπάρχει επιλογή.

    Οπότε το θέμα μετατοπίζεται στο αν η Ελλάδα είναι έτοιμη.
    Και ναι μεν η χώρα δεν είναι στο απίστευτο νιρβάνα του μονομερούς αφοπλισμού που επέλεξαν οι ΚΚ Β’, ΓΑΠ, Σαμαράς, Τσίπρας αλλά ούτε και το αποσπασματικό πρόγραμμα επανεξοπλισμού του Κυριάκου έχει ωριμάσει ακόμη μια και οι παραλαβές οπλικών συστημάτων μόλις άρχισαν και τελειώνουν μετά τα μέσα της δεκαετίας.
    Το μόνο παρήγορο είναι ότι η πολιτική του γιουσουφακισμού και της φιλανδοποίησης που προωθούσαν οι προηγούμενοι με τις κουμπαριές με το σουλτάνο του ΚΚ Β’, τις ζεμπεκιές του ΓΑΠ ,τους δεκάρικους επαρχιώτη γυμνασιάρχη του Σαμαρά, τα μη σύνορα του Τσίπρα και τα μαθήματα νομικής του ζαρωμένου στο καναπέ Παυλόπουλου έχει ανατραπεί
    Κάτι που ήταν μη αναμενόμενο για την Τουρκία και που την έχει εκνευρίσει τα μάλα.
    Αλλά είμαστε ακόμη πολύ μακριά από μια συνεκτική πολιτική αντιμετώπισης της Τουρκίας.

  6. Όταν δηλώνεις προβλέψιμος και δεδομένος, δίνεις τη δυνατότητα στους “συμμάχους προτέκτορες” να ρυθμίζουν τα γενικότερα συμφέροντά τους χωρίς να σε υπολογίζουν.
    Και έτσι μόνο να χάσεις έχεις.
    Η επιτομή της υποτέλειας
    https://www.youtube.com/watch?v=H2Kmu17FnIM

  7. Αυτοί που έγιναν, γίνονται, και θα γίνονται ξανά ξανά ρεζίλι είναι οι δεξιοί ψηφοφόροι και οι “πατριώτες” που ψήφισαν αυτόν τον ανίκανο προδότη και θα δουν τη χώρα να χάνει εθνική κυριαρχία με την υποστήριξή τους.

    Ξεφτίλα μόνο.
    Αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο άσχημη, θα ήταν για το δελφινάριο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...