Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε «στα σκυλιά» τον ανιψιό του (PODCAST)

Του Αργύρη Ντινόπουλου, δημοσιογράφου, πρώην υπουργού Εσωτερικών

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στους Sunday Times ήταν καλή, με όποιον τρόπο και αν κλείνονται αυτές οι συνεντεύξεις (συνήθως με τη διαμεσολάβηση εταιριών δημοσίων σχέσεων).

Αξίζουν τα όποια έξοδα αφού ενισχύουν εκτός από το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη (που σε αυτές τις συνεντεύξεις είναι καλός) και την εικόνα της χώρας.

Αλλά ο πρωθυπουργός κατάφερε να ακυρώσει τα θετικά.

Με το παιδαριώδες επιχείρημα της «σφήνας» που δήθεν μπήκε μυστηριωδώς από κάποιους για να χαλάσει τη μετεκλογική συνεργασία του με τον Ανδρουλάκη.

Όταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις πριν από τρεις εβδομάδες στη ΔΕΘ είχε χρησιμοποιήσει το επιχείρημα του «βουτύρου».

Ισχυριζόμενος ότι η παρακολούθηση από την ΕΥΠ του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ άπλωσε βούτυρο στο ψωμί του Ανδρουλάκη ο οποίος έτσι και αλλιώς είχε αποφασίσει (πριν από τις υποκλοπές) να μη συνεργαστεί μαζί του μετεκλογικά.

Όταν υπάρχει το «βούτυρο» δε μπορεί ταυτόχρονα να υπάρχει και η «σφήνα».

Αλλά μπορεί να υπάρχει «δηλητήριο».

Όταν δηλώνεις (στους Sunday Times!) ότι «απέπεμψες» τον ανιψιό σου, αυτό το δηλητήριο είναι ενδεικτικό του τρόπου άσκησης της εξουσίας σου αφού έτσι τον ρίχνεις οριστικά «στα σκυλιά».

Ίσως αυτό είναι ακόμη πιο σοβαρό από τη σφήνα και το βούτυρο.

  1. Μα μονο αφελεις θα περιμεναν απο τον Μητσοτακη να εχει τη στοιχειωδη εντιμοτητα ωστε να μη διασυρει τουλαχιστον τους στενους του συνεργατες. Εαν δεν ηταν ενας κακομαθημενος γονος θα απεφευγε τον χαρακτηρισμο “τον απεπεμψα” και θα χρησιμοποιουσε αλλη εκφραση, π.χ οπως., “του ζητησα να παραιτηθει”. Αυτα ομως ειναι ψιλα γραμματα για ενα ανθρωπο που αποτελει γελοιογραφια του αυτοκρατορα Kομοδου και απομιμηση του Mr.Bean). Το διασκεδαστικο ομως ειναι πως αυτοι οι πρωην στενοι συνεργατες θα του το φυλανε και στην πρωτη ευκαιρια θα του το ξεπληρωσουν. Σιγουρα εχουν πολλα “ραμματα για τη γουνα του” κι οταν αλλαξουν οι πολιτικες ισορροπιες θα τα εκμεταλλευτουν, κατα το “δρυος πεσουσης”.

  2. Διαβάζω από την ανακοίνωση της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου που μελετά το Μητσοτάκειο σκάνδαλο υποκλοπών: «έχουμε αμφιβολίες για την ικανότητα αλλά και για τη θέληση των εθνικών αρχών να ερευνήσουν τις υποθέσεις παράνομων παρακολουθήσεων».
    Δηλαδή, δεν εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό της χώρας μας για την επίλυση του σκανδάλου, ίσως και να τον θεωρούν κύριο υπαίτιο του προβλήματος.

  3. Ο πραγματικός ηγέτης αναλαμβάνει τα λάθη της ομάδας του, ενώ τους μοιράζει τις κοινές επιτυχίες. Οπότε εδώ δεν μιλάμε για άτομο που φέρει ιδιαίτερες ηγετικές ικανότητες, χειρότερα δηλαδή και από «αρουραίος των υπονόμων», φράση με την οποία στόλισε ο Γερμανός πολιτικός τον πρόεδρο της γειτονας χώρας.
    Ως γνωστό, οι αρουραίοι έχουν περίπλοκη, αποτελεσματική και δομημένη σε αξίες οργάνωση, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα της επιβίωσης και της πληθυσμιακής τους εξάπλωσης.
    Ποιός θα το περίμενε, πως με ηγέτη τον Κυριάκο, θα ζηλεύαμε κάποια στιγμή την οργάνωση και την ευφυΐα των συμπαθών αρουραίων.
    Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας και θα ακούσουν τα αυτιά μας, δυστυχώς μπλέξαμε.

  4. Να κανουμε υπομονη Το πρωτο μισο ,του χρονικου διαστήματος πριν τις εκλογες του Απριλη, βαινει προς το τελος.Με αλλα λογια, ειμαστε στα μισα της διαδρομης.Οποτε δεν μετρα Συνεπως, εχουμε λιγο χρονο με δαυτους Απο την πρωτη Γεναρη, που δεν θα μετραει διοτι εχουμε μπει στον μηνα, θα εχουμε 2 μηνες ητοι 8 βδομαδες .Και υστερα, ολα εκεινα τα εφιαλτικα που ζουμε με τον Κικη θα τελιωσουν στην καλπη Λιγακι υπομονη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Απορίες που -δυστυχώς- θα μείνουν απορίες

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη απορίες και ερωτήματα. Προσωπικώς, δύο είναι αυτά που με βασανίζουν τις μέρες αυτές: Ο...

… Προτάσεις για τα μπάνια του λαού

«Μπάνια του λαού δεν μπορεί να γίνονται μόνο από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου. Έτσι όπως πάμε,...

Τα κουμπιά του Βορίδη…

Μάρθα Βούρτση και Νίκο Ξανθόπουλο θύμισε η συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο Action 24. «Κουμπί που να το πατάμε...

«Δεν με χτύπησε» 2

Στις 13 Ιουλίου, δηλαδή μόλις πριν από εννέα ημέρες, γράφαμε την κατά την άποψή μας πορεία που θα είχε...