Τσαβούσογλου: Θα αναπτύξουμε περισσότερες δυνάμεις στην κατεχόμενη Κύπρο

Η Τουρκία επανέλαβε σήμερα ότι θα λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία των Τουρκοκυπρίων μετά την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα «θα αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις για να προστατεύσει τους Τουρκοκύπριους και να τους παράσχει ό,τι χρειάζονται αναφορικά με τον οπλισμό».

Όπως υποστήριξε ο Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η άρση του εμπάργκο αυτή ήταν ένας τρόπος «να επιβραβευτεί η Κυπριακή Δημοκρατία για τη συνεργασία της στο ζήτημα του ξεπλύματος χρήματος».

«Όπως γνωρίζετε», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε πλήθος φοιτητών στη νοτιοδυτική Τουρκία, «η ελληνοκυπριακή διοίκηση φημίζεται για το ξέπλυμα χρήματος».

Τόνισε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της όσον αφορά την Κύπρο, καθώς και το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Türk ότι η Τουρκία θα ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στην κατεχόμενη Κύπρο, μετά την απόφαση των ΗΠΑ για την πλήρη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε «ανεξήγητη» την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης, τόσο σε ό,τι αφορά «το περιεχόμενό της», όσο και για τη «χρονική στιγμή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. κ. Μητσοτάκη, γιατί η αφωνία σας σε τέτοιες δηλώσεις; Μήπως υπάρχει κάποια κρυφή συμφωνία που δεν γνωρίζει ο ελληνισμός ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα

Ιράν και MAGA

ΥΠΗΡΞΕ μιά ἀπό τίς βασικώτερες προεκλογικές δεσμεύσεις τοῦ κ. Trump –ἡ ἀπεμπλοκή τῶν Η.Π.Α. ἀπό πολέμους καί ἡ μή...

Ούτε με τους μουλάδες ούτε με τους γενοκτόνους

Το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η πατρίδα μας είναι να διχαστεί η κοινωνία μας μεταξύ των υποστηρικτών του...

Όταν τσακώνονται τα βουβάλια

Αυτό που γίνεται στις μέρες μας είναι παγκόσμιος πόλεμος. Ουδείς το μολογάει, αλλά είναι προφανές. Μόνο οι εθελοτυφλούντες ψελλίζουν...

Ποιος θέλει μουλάδες με πυρηνικά;

Πρέπει να σου αρέσει να κάθεσαι να σε ξυρίσει μεθυσμένη μαϊμού με φαλτσέτα, να έχεις πέσει με το κεφάλι...