ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Για συστηματική απαξίωση των ΕΑΣ από την κυβέρνηση, και για ταφόπλακα στο μέλλον της εταιρίας, κάνει λόγο ο τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Η Δημόσια εταιρεία παραγωγής συμβατικών όπλων και πυρομαχικών -Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (Ε.Α.Σ.)– οδηγείται σε οριστική απαξίωση, αποτέλεσμα μιας συστηματικής και σχεδιασμένης πολιτικής που εξελίσσεται εδώ και πολλούς μήνες», επισημαίνει ο τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Και συνεχίζει: «Σχεδιαστές και υπεύθυνοι για αυτή τη δραματική εξέλιξη είναι ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και η ανεκδιήγητη διοίκηση της εταιρείας.

Ο κυβερνητικός στόχος ολοκληρώνεται μέσω της υποτιθέμενης μετεγκατάστασης της εταιρείας που στην πραγματικότητα είναι η τελευταία πράξη του δράματος.

Είχαν προηγηθεί σωρεία βλαπτικών αποφάσεων που οδήγησαν σε ακύρωση τουλάχιστον επτά εξαγωγικών συμβάσεων και θέση της εταιρείας σε «μαύρη λίστα», σε ενθάρρυνση εξόδου τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού και απώλεια τεχνογνωσίας, σε πλήθος «ακριβών» απευθείας αναθέσεων μελετών κ.α. συμβάσεων χωρίς τεκμηρίωση σκοπιμότητας, σε περίεργη αργοπορία προμήθειας υλικών με συνέπειες σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση συμβάσεων και κατάρρευση του ετήσιου τζίρου, σε αχρείαστες προσλήψεις προσωπικού για παροχή υπηρεσιών κ.α.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, έχει εδώ και μήνες επισημάνει τις συνέπειες:

α) Από την άρνηση υλοποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωσης που εγκρίθηκε και από την Ε.Ε. τον Δεκέμβριο του 2013.

β) Από την «αμέλεια» εκπόνησης και εφαρμογής ενός επιχειρησιακού σχεδίου εξυγίανσης και ανάπτυξης της εταιρείας.

γ) Από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για μετεγκατάσταση χωρίς να έχουν εκπονηθεί οι αναγκαίες μελέτες και να διασφαλίζεται η επαναλειτουργία των γραμμών παραγωγής σε νέες εγκαταστάσεις.

δ) Από τη σωρεία πράξεων κακής διαχείρισης.

Δυστυχώς, οι επισημάνσεις μας, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, συνάντησαν την ένοχη σιωπή του γραφείου του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.

Η εξήγηση είναι προφανής. Υλοποιείται σχεδιασμένη ολική απαξίωση της κρατικής εταιρείας με προφανείς επιδιώξεις σε περίοδο υψηλής κρατικής δαπάνης για εξοπλισμούς.

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική ως απαράδεκτη και εθνικά ζημιογόνο. Θα καταβάλλουμε κάθε νόμιμη προσπάθεια για να περισώσουμε ότι είναι δυνατόν».

  1. Δεν χρειάζονται αυτές οι επιχειρήσεις, εξυπηρετούν μόνο την άμυνα της χώρας δεν βοηθούν σε τίποτα τους μεσάζοντες. Γύρω από τα κόμματα εξουσίας γίνεται πραγματικό φαγοπότι, θυμηθείτε τον Άκη. Βέβαια αυτόν τον έβγαλαν στο γαϊδουροπάζαρο επειδή τόλμησε και πήρε ρωσικά οπλικά συστήματα, αν δεν είχε κάνει τέτοια επιλογή, κανένας δεν θα ασχολείτο με αυτόν.

  2. Ανεξαρτητα απο το ποιος το επισημαινει ειναι πραγματικα τραγικη η απαξιωση της ελληνικης πολεμικης βιομηχανιας, προς οφελος ξενων εταιρειων και μιζαδορων. Εχουμε εξαιρετικους μηχανικους και τεχνικους. Ειναι πραγματι τραγικο να πληρωνουμε π.χ, χιλιαδες ευρω την ωρα για την αποκρουση των τουρκικων drones αντι να κατασκευαζουμε τα δικα μας. Το ιδιο συμβαινει βεβαια και με τη ναυτιλια. Εχουμε τον πρωτο εμπορικο στολο του πλανητη, αλλα οι ελληνες εφοπλιστες κτιζουν και συντηρουν τα πλοια τους σε ξενα ναυπηγεια. Ειμαστε μια πλουσια χωρα σε ολους τους τομεις, εκτος απο το ανθρωπινο δυναμικο που αναλαμβανει να την κυβερνησει και να την χαντακωσει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

… Θερμόπληκτη τρομοκρατία

Του Χρήστου ΜπολώσηΔιαβάζω στα ψιλά ψιλά του φύλλου της «Εστίας» της 15ης Ιουλίου 1920, που μας προσφέρει η «ΕτΚ»:...

Ορέστεια στην Επίδαυρο: Στα όρια των ορίων

Η παράσταση Ορέστεια, σε σκηνοθεσία Θεοδώρου Τερζόπουλου, που παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στις 12 και 13 Ιουλίου...

Ο πλούτος ενός έθνους είναι τα παιδιά του

Είμαι τρίτεκνος. Πάντα όταν με ρωτάνε τον βαθμό δυσκολίας που έχει το μεγάλωμα των παιδιών, απαντάω με μαθηματικό τρόπο...

Ταυτότητα, ταύτιση, προσαρμογή

Στη συγκρότηση και στον σχηματισμό της προσωπικής - ατομικής ταυτότητας συντελεί ο ψυχικός μηχανισμός της ταύτισης, η οποία είναι...