Οι τελευταίες ημέρες του Μητσοτακισμού

Του Αδέξιου Δεξιού

Είναι αυτονόητο ότι αν ένας πρωθυπουργός είναι όντως ισχυρός, δε χρειάζεται να το διατυμπανίζει νυχθημερόν.

Από τη στιγμή που το πράττει, συνεπάγεται ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο… του Μητσοτακισμού.

Με τον Μητσοτάκη και τους… άριστους, σε αγαστή συνεργασία με τους καθεστωτικούς σφουγγοκωλάριους, να προσπαθούν ασθμαίνοντας μέσω της λατρευτής τους ελεεινής και απεγνωσμένης προπαγάνδας, να το επισκιάσουν.

Τρανά παραδείγματα οι γελοιότητες με την… τυχαία συνάντηση με Έλληνα ταξιτζή στη Νέα Υόρκη, το… περπάτημα αλά Τζον Λένον, με κορυφαίες αθλιότητες την εμφάνιση της Ελλάδας ως ένα από τα επτά οικονομικά θαύματα του πλανήτη κι ότι την άνοιξη του 2023 οι πολίτες θα ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα από το 2019.

Όλα αυτά τα τραγελαφικά βέβαια… συνεπικουρούνται από τις γνωστές για την αναξιοπιστία τους… βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις.

Οι οποίες παρά τα σκάνδαλα, τη δυσβάσταχτη ακρίβεια και τις λοιπές αντιλαϊκές πολιτικές σε όλους τους τομείς που βομβαρδίζουν το Μάξιμου, κλονίζοντας έτι περαιτέρω την παραπαίουσα κυβέρνηση, αντί να μειώνουν, αυξάνουν τη διαφορά με την αντιπολίτευση, επειδή τάχα ξυπνούν δυσάρεστες μνήμες από τη διακυβέρνηση Τσίπρα και οι πολίτες μεταξύ των δύο τσακισμάτων προτιμούν το νεοφιλελεύθερο του Μητσοτάκη, γιατί λέει είναι πιο… γλυκό.

Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί… ο μητσοτακισμός καταρρέει και οι φωστήρες του Μαξίμου επιχειρούν να τον διασώσουν αφενός με τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας διά των επικοινωνιακών πομφολύγων, αφετέρου με τη διασπορά ηττοπάθειας στους εν δυνάμει ψηφοφόρους του αντιπάλου διά των βορειοκορεάτικων δημοσκοπήσεων.

Οι νουνεχείς ωστόσο, αντιλαμβάνονται με μιας ότι η παραπάνω τακτική αποτυπώνει πλήρως την απελπισία των… αρίστων, κι ότι με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε παταγώδη αποτυχία και εκλογική συντριβή.

Μια απλή αντικειμενική ανάλυση της αντικειμενικής πραγματικότητας το αποδεικνύει περίτρανα. 

Άραγε αρκεί η δολιότητα των… αρίστων για να μαζέψει τη δεξιά, που αποτελεί περίπου το 10% του ποσοστού του ’19,  η οποία τους έδωσε τη μεγάλη νίκη;

Προφανώς όχι. Διότι παρόλο τις φανφάρες που συνοδεύουν τα υπέρογκα ποσά των εξοπλισμών καθώς και την ετεροχρονισμένη, κατόπιν της αφομοίωσης του περιβόητου μπολιάσματος, … πάταξη της λαθρομετανάστευσης, οι δεξιοί δεν τσιμπάνε για τους εξής λόγους:

– Πρώτον διότι έχουν καταλάβει προ πολλού το στημένο παιχνίδι με τις πλάτες των Αμερικανών με στόχο τις Πρέσπες του Αιγαίου (οι τελευταίες εξελίξεις με τους fake λεονταρισμούς Μητσοτάκη-Ερντογάν δείχνουν ότι έχουν δίκιο κι ας ελπίσουμε ότι αν, ο μη γένοιτο, συμβεί το μεθοδευμένο μέσω θερμού επεισοδίου ξεπούλημα εθνικής κυριαρχίας, να χάσουμε μόνο το Καστελόριζο).

– Δεύτερον γιατί σιχαίνονται τη μητσοτακική συμπόρευση με τη νέα τάξη πραγμάτων, όπου όπως γράφουμε σε άλλο πόνημα, δε θα υπάρχουν έθνη-κράτη με ήθη και έθιμα. Δε θα υπάρχει εθνική ταυτότητα, αλλά ένα ετερόκλητο πολυπολιτισμικό συνονθύλευμα με ερμαφρόδιτα στοιχεία, σε ρόλο «χρήσιμου ηλίθιου» των βρικολάκων του αναρχοκαπιταλισμού. Δε θα υπάρχει το μοντέλο της παραδοσιακής οικογένειας και της μεσαίας τάξης που απαρτίζουν τη ραχοκοκαλιά των εθνών-κρατών και την ασπίδα προστασίας απέναντι στο έρεβος της αιμοβόρας υπεραξίας.

Στην εξίσωση βάλτε και αλλά δύο δεδομένα:  

– Tο γεγονός ότι οι δεξιοί είναι περήφανοι νοικοκυραίοι και δε γουστάρουν να τους λερώνει το κούτελο και να τους μαυρίζει τη ζωή ευρύτερα, η απύθμενη διαφθορά της Αγίας Οικογένειας, που εκμεταλλεύεται μέχρι κορεσμού τις συγκυρίες για να εγκαθιδρύσει τη νοσηρή δυναστεία της.

–  Όπως και το γεγονός ότι δε γουστάρουν που η Ελλάδα κατάντησε Μεξικό, με τους εγκληματίες να λύνουν τις διαφορές τους και να σκοτώνουν δημοσιογράφους μέρα μεσημέρι, έχοντας μετατρέψει παράλληλα σε ορμητήριά τους τα πανεπιστήμια!!!

Άρα, αυτομάτως, από το 40% ο Μητσοτάκης βυθίζεται κοντά στο 30%.

Μείον 2 με 3 τοις εκατό που θα χάσει από τους πασόκους κυρίως λόγω των υποκλοπών, και φτάνουμε γύρω στο 27%.

Συμπεριλάβετε και τους δυσαρεστημένους καραμανλικούς και σαμαρικούς, και υπολογίστε την πανωλεθρία που έρχεται.

Καταλάβατε τώρα γιατί ο Μητσοτάκης δεν τολμάει όλο αυτό το διάστημα, παρά τις συνεχόμενες διαρροές, να κάνει εκλογές, και πασχίζει ιδροκοπώντας μέσω αξιολύπητων πολιτικών τακτικισμών να γυρίσει το παιχνίδι;   

Δυστυχώς, τον Τσίπρα ξορκίζουν… οι άριστοι, αλλά όπως φαίνεται πάλι θα τον φορτωθούμε.

Δε νομίζουμε άλλωστε, να πιστεύετε ότι δύναται να χάσει το 32% του ’19 (σύμφωνα με τις βορειοκορεατικές  δημοσκοπήσεις), την ώρα που και η… αριστερή οργή ανυπομονεί να απαλλάξει τη χώρα από τον Μητσοτάκη. 

Η συνέχεια στις κάλπες…

 1. Πολύ μεγαλύτερες θα είναι οι απώλειες για τη ΝΔ, το ποσοστό 10% θα ήταν χάδι. Θυμηθείτε: το 2019 ψήφισαν 5.769.644 άτομα και η ΝΔ πήρε 2.251.618 ψήφους ή ποσοστό 39,85%.
  Τώρα 320 χιλ άτομα με πρόστιμο, δίνουν έλλειμα στη ΝΔ 130 χιλ ψήφοι, αν υπολογίσουμε και ένα επιπλέον άτομο συμπαραστάτη πάμε στις 250 χιλ ψήφοι. Επιπλέον, ένα εκατ ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι κάνουν τεστ κάθε εβδομάδα, έχουμε και από εδώ 400 χιλ ψήφους, με ένα επιπλέον άτομο πάμε σε 800χιλ ψήφους.
  Συνολική ζημιά για τον Μητσοτάκη ένα εκ. ψήφοι ή 40% της εκλογικής δύναμης της ΝΔ. Βέβαια οι μισοί από αυτούς, δηλαδή το 20% της δύναμης της ΝΔ( 8% εκλογικό ποσοστό έως 16%) είναι οι άμεσα θιγόμενοι, όποτε αυτοί τουλάχιστον θα μαυρίσουν τον Μητσοτάκη.
  Αν βάλουμε κλιματική αλλαγή, υποκλοπές και Πρέσπες του Αιγαίου τότε αναμένεται σεισμός.

 2. Αυτό το 10% “δεξιοί” γιατί ψήφισαν ΝΔ που είναι Κεντρώο κόμμα και ο αρχηγός του λέει ότι είναι κέντρο?
  Αν για να φύγει ο Τσίπρας τότε θα την ψηφίσουν για να μην έρθει. Αλλιώς κάποια από τις δύο φορές θα έχουν κάνει λάθος.
  Οι Καραμανλικοί τώρα ποιοι είναι αν δεν είναι σε αυτό το 10%? Αυτοί δεν είναι “δεξιοί”?
  Αν είναι “δεξιοί” που διαφέρουν από τους άλλους “δεξιούς”?
  Αν και αυτοί Κεντρώοι που διαφέρουν από τους άλλους κεντρώους της ΝΔ?
  Εκτός κι αν είναι αριστεροί!

  Τα λέω αυτά ισχυριζόμενος ότι στη ΝΔ υπάρχουν δύο ιδεολογικές γραμμές. (και φυσικά μυριάδες εκπρόσωποι και εκφραστές τους)
  Η Κεντρώα-Κεντροαριστερή που είναι η επίσημη θέση του κόμματος, αυτή που αναφέρεται στην ούγια της, ο κοινωνικός φιλελευθερισμός και που εκφράζεται από τον Κυριάκο.
  Μια λίγο διαφορετική εκδοχή του, πιο καινούργια, που στην Ευρώπη τη λένε ο “τρίτος δρόμος” Μακρόν, Ρεντσι κτλ και που είναι η ευρωπαική εκδοχή των Δημοκρατικών των ΗΠΑ.
  Οπότε λογικό που έχει ΛΟΑΤΚΙ ο μπαξές, τι να κάνουμε? Δικαιωματιστές είναι οι άνθρωποι.

  Και μία άλλη που ποτέ δεν κάθησε να κάνει σοβαρή ιδεολογική δουλειά και είναι αντιδυτική, αντιαμερικανική, φιλορωσική που θέλει (κι αυτή) μια άλλη Ευρώπη που θα είναι “πιο Ευρώπη” από αυτή που όμως θέλουν οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι. (Στην πραγματικότητα θα τη θέλανε λίγο (πολύ!) σε Ανατολική Ευρώπη)
  Με σημαντικό ρόλο για το κράτος που ελέγχει άμεσα και όχι απλά φτιάχνει το πλαίσιο και μεγάλη αντιπαθεια στον ιδιωτικό τομέα εκτός κι αν είναι των μικρομεσαίων. Με το δόγμα της ακινησίας στην εξωτερική και όχι μόνο πολιτική & με τρελή αγάπη για δεκάρικους γυμνασιάρχη επαρχίας.

  Με τέτοια ποιοτική διαφορά στις ιδέες από τους Κεντρώους και αδυναμία να παρουσίασει μια εναλλακτική πρόταση δεν είναι τυχαίο ότι τείνει να εξαφανιστεί ως τάση στη ΝΔ δίνοντας μάχες οπισθοφυλακής.

 3. Είναι τόσο βαθύ το τραύμα που άφησε στην κοινωνία η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ποιοι οι απώλειες ΔΕΝ θα είναι τόσο μεγάλες λόγω του τρόμου στην ιδέα να διαχειριστεί (πιθανό) Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο ο Τόσκας και ο Μπαλάφας. Ίλιγγος. Θα πέσει η δύναμη του αλλά θα είναι πρώτος. (ΔΕΝ είμαι Νεοδημοκράτης, σημειωτέον).

 4. Καλά μιλάμε StrangeBoy αγόρι μου εσύ είσαι μητσοτακικότερος του Μητσοτάκη κι ας λες ότι δεν είσαι! Υπομονή λίγο ακόμη και θα δεις πόσο θα καταποντιστεί ο αγράμματος και ατάλαντος ηγέτης σου.
  Τα βαθιά τραύματα που αφήνει η μεταλλαγμένη ΝΔ του Κούλη θα μείνουν ανεξίτηλα στη συνείδηση του μέσου Έλληνα. Καταστροφή παντού.

 5. Ο Τόσκας και ο Μπαλάφας είναι πολύ καλύτεροι στη διαχείριση κρίσεων από τα αγράμματα ορφανά του ΛΑΟΣ τον Μπουμπούκο και τον Πλεύρη που είδαν φως και μπήκαν στη μεταλλαγμένη ΝΔ του Μητσοτάκη.

 6. Strange boy μια χαρά επί Μπαλάφα δεν κουνιόταν ο Ερντογάν.Επι Κούλη έγινε η Αγία Σοφία τζαμί.Επι Κούλη εκτινάχθηκαν οι τιμές ενέργειας και μην μας πεις ιστορίες για τον πόλεμο γιατί οι αυξήσεις ήρθαν από τον Αύγουστο του 21.Απο όσο θυμάμαι δεν είχαμε κανέναν πόλεμο.Να πούμε για τους παιδοβιαστες που κυκλοφορούν ελεύθεροι;Να πούμε για τα 7.5 δις απευθείας αναθέσεις;να πούμε για τους 16000 νεκρούς εκτός ΜΕΘ;να πούμε turkaegean που δεν το έκανε ο Μπαλάφας αλλά έγινε επί Κούλη;μπες στο gov τώρα να πάρεις κανένα pass

 7. Νομίζω πως όλα αυτά που λέτε θα ίσχυαν σε μια κοινωνία με μορφωμένους ανθρώπους και με ΜΜ Ενημέρωσης κι όχι εξημέρωσης.

  Η προπαγάνδα είναι καταιγιστική. Η αμορφωσιά και η έλλειψη κατανόησης της πραγματικότητας είναι γενικευμένες. Πολύς κόσμος απογοητευμένος από τη μαφία που κυβερνά και τις 5 οικογένειες που λυμαίνονται τον τόπο και δεν θα ψηφίσει καν. Δυστυχώς θα αφεθεί να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο η Μαφία των Μητς.

 8. Βάλτε και το φάντασμα της ούτω καλούμενης πανδημίας κόβιντ, που ανασταται μόνον στη χώρα μας, από τα φρικιά των ούτως καλούμενων λοιμωξιολόγων των εκατομμυρίων ευρώ και άρτι υιοθετούνται από το Μητσοτάκι, με πιστοποιητικά εμβολιασμών και τεστ των εργαζομένων και βγάλτε το πηλίκον…

  Βάλτε και την απιθανη συνέντευξη της Ντόρας, η οποία του έδωσε μια του μικρού και τον ξάπλωσε με αποτέλεσμα από Μητσοτάκης να γίνει το Μητσοτάκι, και τα λέμε.

  Βεβαίως δεν ξεχνούμε ότι άρχοντες δεν βγάζουν οι ψήφοι μόνον του λαού , αλλά και αυτοί που τις μετρούν…

  Μόνον ο Θεός σώζοι!

 9. Κρυψτε τον ερχεται ΝΤΜΠΕΙΤ. Ειναι και αυτοδημιουργητος και μορφωμενος.

 10. @strange boy . Πες τα στους νησιώτες που δεν μπορούν να ψαρέψουν λόγω των Τούρκων. Τι συμφώνησε ο φεουδάρχης μας στον Βόσπορο. Η ιστορία απέδειξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε τις κρίσεις καλύτερα από τον wannabe βεζύρη τον Δεσπότη σου. Τα 400 δις χρέος? Καλά σου λέει ο άλλος να μπεις στο gov.gr για κανένα επίδομα μόνο γρήγορα μην έχει καμμιά διακοπή το ρεύμα . Οι νεκροί από covid που πέθαναν εκτός ΜΕΘ? Με αυτούς τι γίνεται? Ας πρόσεχαν?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η Άγκυρα «στοχοποιεί» τη βραχονησίδα Ζουράφα

Ακόμα και οι πλέον αφελείς μπορούν να κατανοήσουν πως μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το επεισόδιο που σημειώθηκε...

Πράσινα σχέδια θερινής νυκτός σε γκρίζα εικόνα

Χάρης Δούκας: «Δεν είναι θέμα τρόπου ζωής ή βελτίωσης της ποιότητας ζωής - είναι θέμα επιβίωσης, όταν το 23%...

Ο Μητσοτάκης της Ουκρανίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρωθυπουργός της Ελλάδας, πλην όμως αποφάσισε, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ούτε φυσικά τον λαό, ούτε...

Ο κύριος Δούκας και τα καταστατικά των κομμάτων

Παλιά, τα καταστατικά των κομμάτων δεν είχαν καμία σημασία. Ο Άρειος Πάγος εξέταζε τυπικά την πίστη και την προσήλωσή...