Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από την επιστράτευση στη Ρωσία

Από τη μία τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία παρουσιάζουν συγκινητικές εικόνες από τα σημεία συγκέντρωσης επιστράτων, από την άλλη κυκλοφορούν αρκετά βίντεο που δείχνουν ουρές αυτοκινήτων στα σύνορα με γειτονικές χώρες για να φύγουν εκτός Ρωσίας

Εικόνες αποχωρισμού των επίστρατων και των οικογενειών τους, παρουσιάζουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, Ria Novosti και ΤASS, στα κέντρα που συγκεντρώνονται οι επίστρατοι.

Ταυτόχρονα, όμως, παρουσιάζονται βίντεο με ουρές ρωσικών αυτοκινήτων, ιδίως στα σύνορα με τη Γεωργία, προκειμένου να φύγουν άνδρες που υπόκεινται στη μερική επιστράτευση από τη Ρωσία. Στα σύνορα με τη Γεωργία τα αυτοκίνητα υπολογίζονται σε 3.500. Ουρές υπάρχουν και στα σύνορα με άλλες περιοχές της πρώην ΕΣΣΔ, όπως το Καζακστάν, κ.α.

To Reuters, επικαλούμενο τη φινλανδική κυβέρνηση, ισχυρίζεται ότι σχεδόν 17.000 Ρώσοι πέρασαν τα σύνορα στη Φινλανδία το Σαββατοκύριακο. Αύξηση 80% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Αντίστοιχα μεγάλη κίνηση υπήρξε και προς τη Νορβηγία.     

Ως γνωστόν, προ ημερών η Ρωσία κήρυξε «μερική επιστράτευση». Κατά τους υπολογισμούς των αρμοδίων υπουργών, οι επίστρατοι είναι 300.000 (από τα 25 εκατομμύρια των επίστρατων, εάν γινόταν κανονική, ολική επιστράτευση). Ωστόσο, είναι αμφίβολο εάν τελικώς θα συγκεντρωθεί ο αριθμός των 300 χιλιάδων. Εκτιμάται ότι θα είναι αρκετά κατώτερος. Να σημειωθεί ότι σε επίπεδο «έμψυχου υλικού» επί του πεδίου, η Ρωσία υπολείπεται των ουκρανικών δυνάμεων.

 1. Έχαψαν τα παραμύθια του Πούτιν.

  Οι Ουκρανοί τους περιμένουν να τους λιανίσουν.

  Οι εθνότητες στη Σιβηρία (Γιακουτς, Μπουριάτ και άλλοι αντιτίθενται).

  Οι Λευκοί Ρώς δυτικών αντιλήψεων και καταγωγής αντιτίθενται στο να πολεμήσουν άλλους Λευκούς (Ουκρανούς) πλάι-πλάι με τους ανωτέρω Μογγόλους με τους οποίους ουδεμία σχέση μπορεί να έχουν.

  Οι τουρανόφωνοι, Νταγκεστάν και λοιπά επίσης αντιτίθενται. Δεν έχουν δει ποτέ Ουκρανούς στα μάτια τους άλλωστε.

  Αυτό όμως που εξετέθη στα μάτια όλου του πλανήτη είναι η ανηθικότητα του Πούτιν που στέλνει τους ανεπιθύμητους Σιβηριανούς (επιθυμητούς για είσπραξη φόρων και κρέας για κανόνια) σε σφαγή και το “πουλάει” η προπαγάνδα του ό,τι “καθαρίζει” το έθνος για να το αποδώσει “Λευκότερο”,

 2. Κι εσυ που τα ξερεις ολα αυτα ρε φιλε; Απο τον σκαι; Εγω παντως πιστευω τον Αγιο ΠΑΙΣΙΟ που λεει οτι το ξανθο γενος θα νικησει και θα παρουμε πισω την ΠΟΛΗ.

 3. Δεν του έφταναν τα 17,100,000 τχ της Ρωσίας έπρεπε να πάρει και άλλα 50,000 της Ουκρανίας.
  Αυτή ήταν η λύση για να ξαναγίνει μεγάλη η Ρωσία και όχι το να κάνει κάτι για το ότι η χώρα εξάγει μόνο πρώτες ύλες λες και είναι το Κογκό.
  Προφανώς εδώ έχουμε μια φαντασιακή θεώρηση των πραγμάτων όπου δεν αναζητούνται οι λόγοι της καταρρευσης της ΕΣΣΔ αλλά αυτή αποδίδεται σε σχέδια της Δύσης. Το να ακολουθεί επίθεση σε ανεμόμυλους είναι το επόμενο στη προσπάθεια να γυρίσει πίσω το χρόνο.
  Στον πυρήνα είναι το τραύμα που προκάλεσε η πτώση.
  Κια μια και επιχειρείται να λυθεί ένα μην πρόβλημα ενώ παραμερίζεται το αληθινό, η νέα πτώση, η καταρρευση της Ρωσίας αυτή τη φορά, είναι αναπόφευκτη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Δεν άλλαξε μετά τον Raisi

Δεν είναι συνηθισμένο για έναν αυτοκράτορα να χειροδικεί δημόσια σε βάρος ενός κληρικού, όμως το 1928, σε ένα από...

Στο φως τα εγκλήματα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Βρισκόμαστε σε μια εποχή διαιρέσεων και υψηλής πόλωσης παγκόσμιας κλίμακας. Δύο Ψυχροί Πόλεμοι μετατράπηκαν σε θερμούς. Η Δύση απαγορεύει...

H γουόκ ατζέντα σκοτώνει την έβδομη τέχνη

Πέρασαν παραπάνω από δύο μήνες από τη λαμπρή τελετή της απονομής των βραβείων Όσκαρ όπου καταγράφηκε ο θρίαμβος της...

Σε τροχιά… πολέμου των άστρων

Σε πόλεμο των άστρων εξελίσσεται σταθερά η σύγκρουση Μόσχας και Ουάσινγκτον με φόντο... τα διαστημικά όπλα. Το αμερικανικό Πεντάγωνο...