Εξηγήσεις περί διακίνησης επικίνδυνων σεναρίων για πιθανή εμπλοκή των Ρώσων στις εκλογές στην Ελλάδα, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης με θέμα «τη διακίνηση επικίνδυνων σεναρίων για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές».

Στην ερώτησή του, ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρει ότι σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και σε ερώτηση του παρουσιαστή Νίκου Ευαγγελάτου, αν πράγματι φοβάται η κυβέρνηση πιθανή εμπλοκή των Ρώσων στις εκλογές στην Ελλάδα, η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή δήλωσε κατά λέξη: «Φυσικά. Και θα σου πω και το σχέδιο. Θα σου πω κάποια πράγματα που δεν είναι γνωστά. Ο υπουργός Εσωτερικών συγκάλεσε συσκέψεις με τη Διεύθυνση Εκλογών και την εταιρεία τη Singular Logic και μάλιστα συζητήθηκαν όχι μόνο ο ρωσικός δάκτυλος ευρύτερα, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να ψηφίσουμε μέσω scanner δηλαδή να μην υπάρχει το κλασικό χαρτάκι… θα είναι ειδικό ψηφοδέλτιο, το scanner αυτό θα διαβάζει και το σταυρό στο βουλευτή και στο κόμμα…». Ο κ. Ζαχαριάδης προσθέτει ότι η δήλωση αυτή της κυρίας Κοραή προκάλεσε την εύλογη και έντονη αντίδραση του παρουσιαστή ο οποίος τόνισε ότι «…άμα είναι να φοβάται κάποιος ότι θα γίνει προσπάθεια να επηρεαστεί το αποτέλεσμα, πιο εύκολα γίνεται να το επηρεάσεις με τα ηλεκτρονικά παρά με το χεράκι…».

«Η ανεύθυνη διακίνηση σεναρίων για εμπλοκή ξένων κρατών στις εθνικές εκλογές δημιουργεί κλίμα έντονης ανησυχίας και ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες και δυναμιτίζει το πολιτικό σκηνικό, ενώ ταυτόχρονα, εκθέτει τη χώρα διεθνώς και εγκυμονεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους» τονίζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ σημειώνει ότι «η διαρροή σεναρίων για ψηφοφορία μέσω scanner χωρίς καμία διαβούλευση και ενημέρωση της Βουλής και των κομμάτων προκαλεί έντονη καχυποψία και προβληματισμό στους Έλληνες πολίτες».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «οι πρακτικές της κυβέρνησης της ΝΔ καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της αλλά ιδίως εσχάτως στο θέμα των υποκλοπών, παραπέμπουν σε καθεστωτικές και αυταρχικές λογικές της Δεξιάς παράταξης περασμένων δεκαετιών» και ερωτά:

1. Υιοθετεί η κυβέρνηση τα διακινούμενα σενάρια περί πιθανής εμπλοκής της Ρωσίας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα;

2. Είναι ακριβή τα όσα είπε η κυρία Κοραή; Συγκαλέσατε σύσκεψη με τα στελέχη της Διεύθυνσης εκλογών του Υπουργείου σας και εξετάσατε το ενδεχόμενο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών με ηλεκτρονικό τρόπο ψηφοφορίας;

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 1. Η εμπλοκή της ΕΣΣΔ και της Ρωσίας στα Ελληνικά πολιτικά πράγματα υπάρχει από το 1974 όταν και την επέτρεψε ο “εθνάρχης” ως μέρος της στρατηγικής του για νομιμοποίηση του ΚΚΕ και της στροφής της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής προς μια ενδιάμεση μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ.
  Την ίδια πολιτική ακολούθησε και ο Αντρέας και ο έτερος Καραμανλής.
  Το αστείο είναι με την Ελληνική δεξιά που ενώ στην αρχή είχε σοκαριστεί με αυτή τη στροφή όπως και με την σοσιαλομανία του, τελικά έγινε καραμανλικότερη του Καραμανλή με αποτέλεσμα να ταυτίζεται σήμερα με το ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο και κυβέρνησε.
  Η εμπλοκή της ΕΣΣΔ και στη συνέχεια της Ρωσίας είναι μέσω πολιτικών, ΜΜΕ, πανεπιστημίων και “διανοούμενων” που ουσιαστικά λειτουργούν με χρήματα της πρεσβείας.
  Είτε στον Περισσό, είτε στη Κουμουνδούρου, είτε στην Ουρανούπολη το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
  Θα έχουν ενδιαφέρον οι αποκαλύψεις που πρόκειται να γίνουν για τους χρηματοδοτούμενους από τη Μόσχα που πρακτορεύουν τον Πουτινισμό, τα τσιράκια του δηλαδή, συνήθως υποδυόμενοι τους υπερπατριώτες και διεθνώς αλλά ειδικότερα στην Ελλάδα και στη Κύπρο.
  Το σύστημα Πούτιν θα πέσει αλλά η πτώση δεν θα αφορά μόνο τη Ρωσία.
  Η εκπληξη ήταν στο πόσο λίγο επηρέασε την Ελληνική εξωτερική πολιτική όλος αυτός ο διαχρονικός πακτωλός χρημάτων. Πρέπει να ήταν η χειρότερη “επένδυση” της ΕΣΣΔ και της Ρωσίας διεθνώς.
  Τους τα φάγανε και αποτέλεσμα μηδέν!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Τουρκικό κρεσέντο ευρωπαϊκών εξοπλισμών

Με την οριστικοποίηση της αγοράς νέων και αναβάθμισης παλαιών F-16 από τις ΗΠΑ, ο Ταγίπ Ερντογάν δείχνει αποφασισμένος να...

Πάμε για συνεργασία στο Αιγαίο;

Το πρακτορείο «Ανατολή», το επίσημο όργανο κρατικής προπαγάνδας της Τουρκίας, τις 17/6/2024 δημοσίευσε συνέντευξη του Μαρίνου Γιαννόπουλου, που είναι...

Οι ιδέες έχουν δύναμη

Τo βράδυ των εκλογών της 9ης Ιουνίου οι άμεσοι συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου ετοίμασαν μία δήλωση που...

Το τέλος του μητσοτακικού εθνομηδενισμού σηματοδοτεί η πατριωτική συμμαχία Σαμαρά-Καραμανλή

Στα χέρια των πατριωτικών δυνάμεων βρίσκεται πλέον το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Προφανώς τα ιστορικά χαμηλά για...