Εξηγήσεις περί διακίνησης επικίνδυνων σεναρίων για πιθανή εμπλοκή των Ρώσων στις εκλογές στην Ελλάδα, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης με θέμα «τη διακίνηση επικίνδυνων σεναρίων για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές».

Στην ερώτησή του, ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρει ότι σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και σε ερώτηση του παρουσιαστή Νίκου Ευαγγελάτου, αν πράγματι φοβάται η κυβέρνηση πιθανή εμπλοκή των Ρώσων στις εκλογές στην Ελλάδα, η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή δήλωσε κατά λέξη: «Φυσικά. Και θα σου πω και το σχέδιο. Θα σου πω κάποια πράγματα που δεν είναι γνωστά. Ο υπουργός Εσωτερικών συγκάλεσε συσκέψεις με τη Διεύθυνση Εκλογών και την εταιρεία τη Singular Logic και μάλιστα συζητήθηκαν όχι μόνο ο ρωσικός δάκτυλος ευρύτερα, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να ψηφίσουμε μέσω scanner δηλαδή να μην υπάρχει το κλασικό χαρτάκι… θα είναι ειδικό ψηφοδέλτιο, το scanner αυτό θα διαβάζει και το σταυρό στο βουλευτή και στο κόμμα…». Ο κ. Ζαχαριάδης προσθέτει ότι η δήλωση αυτή της κυρίας Κοραή προκάλεσε την εύλογη και έντονη αντίδραση του παρουσιαστή ο οποίος τόνισε ότι «…άμα είναι να φοβάται κάποιος ότι θα γίνει προσπάθεια να επηρεαστεί το αποτέλεσμα, πιο εύκολα γίνεται να το επηρεάσεις με τα ηλεκτρονικά παρά με το χεράκι…».

«Η ανεύθυνη διακίνηση σεναρίων για εμπλοκή ξένων κρατών στις εθνικές εκλογές δημιουργεί κλίμα έντονης ανησυχίας και ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες και δυναμιτίζει το πολιτικό σκηνικό, ενώ ταυτόχρονα, εκθέτει τη χώρα διεθνώς και εγκυμονεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους» τονίζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ σημειώνει ότι «η διαρροή σεναρίων για ψηφοφορία μέσω scanner χωρίς καμία διαβούλευση και ενημέρωση της Βουλής και των κομμάτων προκαλεί έντονη καχυποψία και προβληματισμό στους Έλληνες πολίτες».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «οι πρακτικές της κυβέρνησης της ΝΔ καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της αλλά ιδίως εσχάτως στο θέμα των υποκλοπών, παραπέμπουν σε καθεστωτικές και αυταρχικές λογικές της Δεξιάς παράταξης περασμένων δεκαετιών» και ερωτά:

1. Υιοθετεί η κυβέρνηση τα διακινούμενα σενάρια περί πιθανής εμπλοκής της Ρωσίας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα;

2. Είναι ακριβή τα όσα είπε η κυρία Κοραή; Συγκαλέσατε σύσκεψη με τα στελέχη της Διεύθυνσης εκλογών του Υπουργείου σας και εξετάσατε το ενδεχόμενο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών με ηλεκτρονικό τρόπο ψηφοφορίας;

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.