Ο Μητσοτάκης τα ξέχασε όλα για τις Πρέσπες

Οι μπίζνες, με προεξάρχουσα την ενεργειακή συνεργασία, στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό

Ποιο όνομα, ποια «Μακεδονία», ποια βέτο… Όλα είναι μπίζνες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που για μια ακόμα φορά ξέχασε όλα όσα έλεγε για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών και βιάζεται να ανοίξει δουλειές και επενδύσεις με τη γειτονική χώρα, όπως είπε χθες στον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντησή τους -είναι η τρίτη κατά σειρά από τον περασμένο χειμώνα, ενώ άλλες τρεις φορές είχε συναντήσει και τον προκάτοχό του Ζόραν Ζάεφ-, στο επίκεντρο βρέθηκαν η ενεργειακή συνεργασία, αλλά και η προώθηση των ελληνικών επενδύσεων στα Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον η πραγματοποίηση επενδύσεων ελληνικών εταιριών στη Βόρεια Μακεδονία, ώστε να συνδέσουμε τις υποδομές μας με τέτοιον τρόπο που θα οδηγήσουν στην αύξηση των ενεργειακών δεσμών μεταξύ των χωρών μας».

Επίσης έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Κοβατσέφσκι για την πρόσφατη σύγκληση της 1ης Διακυβερνητικής Διάσκεψης μεταξύ της χώρας του και της Ε.Ε., και επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, με βάση, όπως είπε, τα κριτήρια που έχουν τεθεί, τον σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας και την πλήρη, συνεπή και καλή τη πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ως μέρος της διαδικασίας διεύρυνσης.

Η στήριξή του βέβαια δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού την έχει εκφράσει από την αρχή της κυβερνητικής του θητείας, με την «κωλοτούμπα» που είχε κάνει σε σχέση με όσα έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Επίσης εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας μας στη γειτονική χώρα και στον ενεργειακό τομέα.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων είπε ότι «επιθυμούμε να γίνουμε μέλη της Ε.Ε. όπως και εσείς», ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη και στον ενεργειακό τομέα, ενώ αναφέρθηκε στον τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπουλης, όπου έχουν γίνει και σκοπιανές επενδύσεις. Τόνισε, τέλος, και εκείνος ότι στόχος είναι να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες στο κομμάτι τού επιχειρείν.

Πηγή: newsbreak.gr

  1. Η συμφωνία ήταν εντολή των ΗΠΑ στο πολιτικό προσωπικό του προτεκτοράτου προκειμένου να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ στα πλαίσια της επιχείρισης περίκλισης της Ρωσίας. Από το τόξο περίκλυσης μόνο η Σερβία είναι προς το παρόν εκτός.
    Και η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ έγινε και επίσημα την άλλη μέρα από την υπογραφή της συμφωνίας.
    Η υλοποίηση της συμφωνίας από το δίδυμο Τσίπρα -Κοτζιά εξυπηρέτησε διπλά τον Μητσοτάκη.
    Από τη μία του έδωσε την ευκαιρία να ψηφοθηρίσει ανέξοδα και από την άλλη τον απάλλαξε από αυτή την βρωμοδουλειά.
    Και αφού επέστη ο χρόνος για να προχωρήσει την συμφωνία που καταδίκαζε, ψάχνει το ‘ταϊμινγκ’ για τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αν μαυριστεί στις 9 Ιουνίου…

Σκιάζεται από το ενδεχόμενο μαύρισμα της 9ης Ιουνίου ο Μητσοτάκης και μηχανεύεται ραδιουργίες προς ανάκτηση της λαβωμένης κυριαρχίας του....

Τι μαγειρεύει ο κ. Γεραπετρίτης;

Στις αρχές Απριλίου τρεις υπουργοί, οι κ. Σκυλακάκης, Γεραπετρίτης και Αυγενάκης, εξήγγειλαν τη χωροθέτηση δύο «εκτεταμένων» θαλάσσιων πάρκων, το...

Πρέσπες: «Μακεδονία» από το παράθυρο μέσα από τις μεταβατικές διατάξεις!

Εισαγωγική παρατήρηση πριν υπεισέλθω στην ουσία του σημερινού σημειώματος: εάν η Ελλάς δεν έχει κυρώσει μέχρι στιγμής τα πρωτόκολλα...

Ένα τραγικό δίδυμο στο υπουργείο Εξωτερικών

Ξεκίνησα τη δημοσιογραφία από το λεγόμενο «διπλωματικό ρεπορτάζ», οπότε τα χάλια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είχα την ευκαιρία να...