Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Επιχείρηση ωραιοποίησης της εικόνας του, επικαλούμενος ως δήθεν επιτυχίες τα Ελάχιστα και τα Αυτονόητα

Του Lycinos

Όταν κάνεις απολογισμό στη ΔΕΘ για το τι πέτυχες στη θητεία σου σαν πρωθυπουργός της χώρας.

Αυτός είναι ένας τρόπος να πεις και τι… Δεν πέτυχες… 

Ο άλλος τρόπος βέβαια είναι να το πεις ευθέως. 

Δεν πετύχαμε εκεί και εκεί, αλλά το γνωρίζουμε και εργαζόμαστε για να τα διορθώσουμε.

Στην ουσία δηλαδή να κάνεις αυτοκριτική.

Δεν υπάρχει περίπτωση όμως και βεβαίως να το πει κάνεις Μητσοτάκης, όταν κάνει προσπάθεια να ωραιοποιήσει την εικόνα του, επικαλούμενος ως δήθεν επιτυχίες του τα Ελάχιστα και τα Αυτονόητα.

Αν εξαιρέσουμε τη στοιχειώδη βελτίωση στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού. 

Μόνο θλίψη προκαλεί το να απαριθμήσει κάποιος τους καίριους και βασικούς τομείς που δεν υπάρχει καμία πρόοδος.

Και μέσα σε εθνικά και πατριωτικά… Ο αντινατιβιστής Κυριάκος!…

Ο λογαριασμός στον Πούτιν κ.λ.π. Ναι ο Πούτιν στις ευθύνες που του αναλογούν και είναι μεγάλες.

Και ύστερα, να στηρίξουμε και το δολλάριο. 

Και η απαραιτητότατη ενέργεια, φυσικό αέριο και ρεύμα και πετρέλαιο και Πούτιν και Ιράν και Βενεζουέλα…

Και οι εγχώριοι φίλοι σου πρόεδρε στην εξίσωση… Ευκαιρία, τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο;

Αυτά δεν είναι υπερκέρδη, είναι ένοπλη ληστεία μετά φόνου. 

Και συ φρικτός διαχειριστής και φανερός και κρυφός κλεπταποδόχος. 

Ωραίος συνδυασμός. 

Εύγε…

Και τώρα το πακέτο των οικονομικών μέτρων.

Εδώ και χρόνια, τον καιρό των εύκολων στεγαστικών δανείων, έρχεται ένας παιδικός φίλος, εργατικός άνθρωπος και μου λέει…

Τη γνώμη σου, πήγα χτες να σηκώσω τα χρήματα που έχω στη τράπεζα για να κάνω αγορά ενός σπιτιού και ο τραπεζίτης με συμβούλεψε να μην τα πάρω, αλλά να κάνω ένα δάνειο οπότε και να μου μείνει το κεφάλαιο ανέπαφο λέει και να αποπληρώσω σιγά σιγά το σπίτι. Του είπα θα το σκεφτώ και ήρθα και σε βρήκα παρόλο που ξέρω ότι δεν ασχολείσαι με οικονομικά και τέτοια.

Χμ… Κατάλαβες τι σου είπε; Εγώ.

Πώς δεν κατάλαβα μου απάντα, να μου μείνει και το σπίτι και το κεφάλαιο.

Ρε ζωντόβολο, εννοώ τι σου έλεγε κατά βάθος;

Τι μου έλεγε;

Να σου δανείσει τα χρήματά σου ρε όρνιο.

Σκέφτηκε, σκέφτηκε, και ύστερα αναφώνησε… Ρε τον κερατααα… 

Κάπως έτσι την έκανε και ο Κυριάκος χθες στη ΔΕΘ.

Ως άνθρωπος που κρατά τον λόγο του, υποσχέθηκε να μας δανείσει τα λεφτά που του εμπιστευτήκαμε να διαχειριστεί για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας…

Θα μου πείτε τι θα κερδίσει;

Μα είναι απλό.

Το κέρδος από τον τοκισμό του πολιτικού τραπεζίτη Μητσοτάκη είναι…

Να γίνει πάλι πρωθυπουργός…

ΥΓ1. Πάλι καλά που δεν έβαλε φουρνέλο να ανατινάξει τις καμινάδες των λιγνιτωρυχείων «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος»… Ξέρει αυτός…

ΥΓ2. Για τα τριάντα χιλιάδες νέα διαμερίσματα που χρωστούν από τη μεγάλη ληστεία του ελληνικού λαού με τα δάνειά τους η ΝΔ και το συνεταιράκι της το ΠΑΣΟΚ, άκρα του τάφου σιωπή…

  1. Γυρίζει η Γη, φρόντισε ο Μητσοτάκης για αυτό. Είπε ο άνθρωπος, για την ακρίβεια στα καύσιμα αποτανθείτε στον Πούτιν. Δεν κατάλαβα, ο Πούτιν έκλεισε τους ελληνικούς λιγνίτες θάβοντας ενεργειακά απόθεμα δισεκατομμυρίων και έθεσε εμπάργκο στον εαυτό του; Ο Πούτιν έθεσε ως ρήτρα υπολογισμού της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας το φυσικό αέριο των ολιγαρχών και εκτόξευσε τις τιμές ρεύματος ;
    Τώρα για την ανάπτυξη, ας το ξεχάσουμε η ανταγωνιστικότητα είναι πλέον νεκρή, κατόπιν ενεργειών του. Οι επενδύσεις έγιναν είδος πολυτελείας και η διαδικασία της αποεπένδυσης φέρνει την πείνα στο κατώφλι μας.
    Το 70% των νοικοκυριών έκοψε ανελαστικές δαπάνες τροφίμων (μελέτη ΓΣΕΕ) λόγω ανέχειας. Όμως, η Αντουανέτα της ελληνικής πολιτικής σκηνής βλέπει επιτυχίες, ίσως στην καταστροφή της μεσαίας τάξεως, αυτή την τάξη που της έταξε βοήθεια μετά τη λαίλαπα Τσίπρα.
    Σκοταδισμός και ζόφος η τριετία Μητσοτάκη, οι υπερήλικες έχουν να το λένε. Άλλοι πεθαίνουν σαν τα κοτόπουλα, ενώ άλλοι πληρώνουν πρόστιμα μη εμβολιασμού. Όμως, μακράν η Ελλάδα έχει τους περισσότερους θανάτους Covid παγκόσμια, στη μονάδα πληθυσμού.
    Έζησα την χούντα, χάρηκα την μεταπολίτευση, δεν περίμενα όμως πως θα μου πάρει ελευθερίες και οικονομικούς πόρους ο γιος Μητσοτάκη.
    Αυτή η οικογένεια μας στοίχειωσε, από την αποστασία ( τον προθάλαμο της χούντας) μέχρι τη γνωστή δήλωση για τη Μακεδονία και την παράδοση της χώρας σε ξένα κέντρα εξουσίας από τον Κυριάκο.
    Η πτώση πρέπει να γίνει με μεγάλο κρότο, μόνο έτσι θα αφήσουν την χώρα να τραβήξει το δρόμο της.

  2. Αυτή τη στιγμή, οι δεξιοί πατριώτες ψηφοφόροι της ΝΔ έπρεπε να βρίσκονται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κατά ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, με συμμετοχή ΥΠΕΡΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ αυτής στις διαδηλώσεις για τις Πρέσπες, μόνο και μόνο για να ξεπλύνουν το ασυγχώρητο κρίμα τους να στείλουν αυτόν τον ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ σχηματισμό στην εξουσία.

    Όμως, αυτό οπου φαίνεται είναι ότι το πατριωτικό αίσθημα στην Ελλάδα οξύνεται μόνο όταν τα ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ παίζουν το παραμύθι με τον κακό (κομμουνιστικό) λύκο, κι όταν η εκκλησία στέλνει λεωφορεία και λάβαρα.

    Τώρα με τον Μητσοτακικό ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ, που σας έκλεισε σπίτια σας, σας εμβολίασε με το στανιό, σας παρακολουθεί, σας αφοπλίζει τα νησιά, σας παίρνει τα σπίτια, και θα σας κεράσει έναν χειμώνα φτώχιας και παγωνιάς ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ.

    Δεν πρέπει να υπάρχει χειρότερο σώμα ψηφοφόρων στην Ευρώπη. Είστε πραγματικά άξιοι της μοίρας σας.

  3. @Δημητρης και σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται σχετικά με τους λιγνίτες. Βάση της σύμβασης του Κιότο που έχουμε υπογράψει υπάρχει ο τέως περιορισμός στους τύπους τους οποίους μπορούμε να εκπέμπουμε που εξαρτωντε άμεσα από την περιεκτικότητα θειαφειου του εκάστοτε καυσίμου και είναι γεγονός ότι ο λιγνίτης έχει σχεδόν το διπλάσιο θειάφι από το επιτρεπόμενο πράγμα που επιφέρει υψηλό κόστος. Γεγονός δεύτερο είναι ότι το απόθεμα του Ελληνικού λίγο λιγνίτη είναι το δεύτερο η τρίτο μεγαλύτερο κοίτασμα του κόσμου. Άρα το πρόβλημα σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι ότι παρόλο που το κοίτασμα είναι τεράστιο είναι ασύμφορο λόγω υψηλών ρύπων που προκαλείται από την υψηλή θερμαντική ικανότητα του λιγνίτη λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε θειάφι. Γεγονός τρίτο το οποίο προκαλώ όποιον θέλει να το ψάξει το ίδιο πρόβλημα αντιπετωπιζαν στις ΗΠΑ μιας και το κάρβουνο που παράγουν στις βόρειες πολιτείες έχει πολύ υψηλή ποσοστοση σε θειάφι μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη βάση της συμφωνίας του Κιότο δηλαδή αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα με εμάς. Πώς το έλυσαν? Εισάγουν κάρβουνο πολύ χαμηλής θερμαντικης ικανότητας χαμηλό ποσοστό θειαφειου από το Puerto Bolivar της Κολομβίας και το μεταφέρουν στο Mobile της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ όπου αφού μεταφερθεί με τρένα μιξαρετε με το αμερικανικό και το κάρβουνο που προκειπτει είναι εντός ορίων ρύπων. Ξέρω ότι την ίδια τακτική ακολουθεί ίσως και η Φιλανδία. Το κόστος χρήσης του λιγνίτη στην Ελλάδα είναι επιβαρυμένο και λόγω δανείου με ρήτρα ρύπων που σύναψε η κυβέρνηση. Απαξιώνοντας τον λιγνίτη πετάμε στα σκουπίδια το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα του κόσμου; Όχι θα τον πουλήσει και αυτόν για αυτό το κάνει. Κύριοι προκαλώ όποιον θέλει να το ψάξει. Δεν μπορεί να μην τα ξέρουν αν δεν τα ξέρουν είναι άχρηστοι αν τα ξέρουν είναι ιδιοτελή λαμόγια

  4. Υπάρχουν επιτυχίες, όπως η ψηφιοποίηση, η άνοδος των ξένων επενδύσεων, η οικονομική αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης που εντελώς αναπάντεχα μπήκε στο χάρτη μετά από δεκαετίες, το εξοπλιστικό, η κοινωνική στήριξη μέσω συνεχών κρίσεων, η επιλογή της σωστής πλευράς της Ιστορίας, η φύλαξη των συνόρων, η σθεναρή στάση απέναντι στη Τουρκία, η αναζήτηση συμμαχιών.

    Υπάρχουν αποτυχίες όπως όχι μόνο η κάλυψη του “επενδυτικού κενού των 100 δις” που δεν έγινε αλλά διευρύνθηκε, η αύξηση του δημοσίου χρέους, η ανυπαρξία άλλης αναπτυξιακής πολιτικής πέρα από τον τουρισμό, οι τεράστιοι φόροι που παρέμειναν, η απίστευτη γραφειοκρατία, το τέλμα στο ασφαλιστικό και στην εκπαίδευση, η αδυναμία αναμόρφωσης της δημόσιας διοίκησης, το μεταναστευτικό, η εγκληματικότητα.

    Σαφώς κάτω από τη βάση όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε και το κυριότερο έχει στερέψει από ιδέες. Εχει να πει κάτι καινούργιο από….το 2019! Αν η αντιπολίτευση δεν ήταν μόνο για επιθεώρηση, ανίκανη να προτείνει το παραμικρό, θα μέτραγε μέρες.

  5. Έκατσα να δω, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι μάλλον θα πετάξω 3 ώρες από την ζωή μου.

    Εξάλλου είναι γνωστό πως οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων της 108ης θέσης δεν θα έχουν “ζουμί”.

    Προκάτ ερωτήσεις, προκάτ απαντήσεις. Από την Τουρκία που που προσφέρεται για εσωτερική κατανάλωση μέχρι τα πολλά και ωραία που έκανε η κυβέρνηση.

    Μάλιστα ένιωσε τόσο άνετα που υποστήριξε πως σε όσους μιλάνε για την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα, οι παρευρισκόμενοι, δηλαδή η λίστα Πέτσα, είναι η καλύτερη απάντηση.

    Και είχε δίκιο.

    30 νεκρούς την μέρα από κορονοιο έχουμε, για αυτόν τον ιό που μας στέρησαν ελευθερίες όταν είχαμε έναν ή κανέναν νεκρό ανά ημέρα, και δεν έγινε ούτε μια ερώτηση.

    Ούτε μία.

    Έγινε μέχρι και το άτυχο γαϊδουράκι ερώτηση αλλά όχι ο κορονοιος.

    Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό.

    Ούτε στα πολιτικά θέματα υπήρξαν δημοσιογράφοι με αντανακλαστικά στην αίθουσα.

    Αποκάλεσε την συνταγματική πρόβλεψη να δίνεται εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον δεύτερο και στον τρίτο της κάλπης ως “πολιτική τερατογένεση”.

    Περιέγραψε περίπου ως εσωτερικό εχθρό την αντιπολίτευση γιατί ζητάει εκλογές, εκλογές σε μια δυσκολη περίοδο με απλή αναλογική, και άρα η αντιπολίτευση θέλει να αποσταθεροποιήσει την χώρα.

    Και δεν του ζητήθηκε μια διευκρίνιση για την απολυταρχική στάση του.

    Και τέλος. Δεν βρέθηκε ένας να τον ρωτήσει αν ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ θα αποδεσμεύσει τους υπηρεσιακούς παράγοντες από το απόρρητο έναντι της επιτροπής της Βουλής ( ένα απόρρητο που έτσι κι αλλιώς δεν υφίσταται σύμφωνα με τους συνταγματολόγους που έχουν τοποθετηθεί δημόσια) ώστε να έρθει η αλήθεια στο φως όπως έχει δηλώσει.

    Δυστυχώς αυτό που μας έμεινε είναι πως φταίνε τα ΜΜΕ , σύμφωνα με τον πρωθυπουργό,που παρουσιάζουν υπερβολικά την εγκληματικότητα στα δελτία και σχηματίζεται λάθος εντύπωση στους τηλεθεατές.

    Οποιοσδήποτε άλλος είχε τέτοιας έκτασης αβάντα από ΗΠΑ, επιχειρηματίες και ΜΜΕ θα ήταν ισόβιος πρωθυπουργός.

    Ευτυχώς όμως για την χώρα, “το παιδί δεν κάνει”.

    Ευτυχώς.

  6. @Λακωνικά
    Φίλε μου, το Κιότο ήταν στις πρώτες πράξεις του δράματος, οι άθλιοι της πολιτικής κύρωσαν όλες τις διεθνείς συμφωνίες ( εκεί οι ΜΚΟ των πλουσίων ήταν παρατηρητές). Κυριολεκτικά ψήφισαν τα πάντα, μας έδεσαν χειροπόδαρα, μας οδηγούν σε αφανισμό.
    Αφού πρώτα δούλεψαν με το διεθνή παράγοντα χωρίς να ενημερώσουν κανέναν, έρχονται μετά στην ψήφιση και εφαρμογή του «ελληνικού κλιματικού νόμου». Αν θυμάσαι, κυβέρνηση και αντιπολίτευση (Όλοι, εκτός ενός κόμματος) είπαν ναι σε όλα, είχαν το λόγο τους.
    Ο ελληνικός κλιματικός νόμος που ψηφίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη, φυλάκισε την ανάπτυξη και φτωχοποίησε τους πολίτες. Ενώ έθεσαν στόχους οι οποίοι δεν καλύπτονται και έτσι η ζωή μας έγινε κόλαση.
    Ποτέ δεν υπήρξε επιστημονικός διάλογος για τόσο σοβαρά θέματα, η Βουλή μας ψηφίζει τα πάντα αβλεπεί (θυμηθείτε την κουβέντα του Χρυσοχοΐδη για το μνημόνιο). Το κυρίαρχο νομοθετικό σώμα γίνεται διεκπεραιωτής των ΜΚΟ των πλουσίων.
    Τα δε νομικά κείμενα της ΕΕ προκύπτουν από ενέργειες της κορυφής (της διορισμένης ηγεσίας), ενώ οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές έχουν συμπληρωματικό και μόνο λόγο.
    ΥΓ. Φανταστείτε τι θα καίνε το χειμώνα οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων στα τζάκια, από αρβύλα έως ακατάλληλα πέλετ, εκεί να δείτε στόχους ρύπων που θα πιάσουμε.
    Οι δεσμεύσεις του Covid ήταν η αρχή του κατακλυσμού, τώρα να δείτε πως θα τρέχουμε με αυτούς που ψηφίσαμε.

  7. Αντί να εκμεταλλευτεί το timing και να κάνει εκλογές τώρα όπως έχω ξαναπεί αυτοκτονεί πολιτικά την άνοιξη μεγαλύτερη αστάθεια προκαλεί η απόφαση του τι κρύβεται λοιπόν πίσω από αυτό άραγε

  8. Στη συνέντευξη τύπου οι 9 στις 10 ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό ήταν προσυνεννοημένες. Σικέ που λέγαμε παλιά για τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου. Οι ελάχιστοι που δεν ήταν στο “κόλπο” ή τους δώθηκε ο λόγος για ερώτηση στο τέλος της συνέντευξης όταν είχαν εξαντληθεί τα θέματα ή δεν τους δώθηκε καθόλου.
    Οι δε απαντήσεις του, ήταν σε σκονάκι.
    Μιά ωραία ατμόσφαιρα μεταξύ του Μητσοτάκη και των εκπροσώπων της “τετάρτης εξουσίας” που πρέπει να ελέγχει την εξουσία.
    Εντάξει, λέμε και κανένα αστείο για να ευθυμούμε που και που.

  9. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κόσμος ασχολείται με το τι λένε οι πολιτικάντηδες στην ΔΕΘ.

  10. @ George N

    Μιλάς για επιτυχίες αυτής της κυβέρνησης όπως:

    Η επιδοματικη πολιτική με την οποία εγώ είμαι σύμφωνος αλλά εσύ? ( η κοινωνική στήριξη μέσω συνεχών κρίσεων)

    Η παρουσία μέσα στην Βουλή των Ουκρανών νεοναζί οι οποίοι κάνουν λαθρεμπόριο με τα όπλα που τους στέλνουμε και οι οποίοι ήταν αυτοί που καταπάτησαν βάναυσα τις διεθνείς συμφωνίες Μίνσκ 1 και 2 ( η επιλογή της σωστής πλευράς της Ιστορίας,)

    Η παραβίαση μέχρι και των 6 ναυτικών μιλίων των χωρικών υδάτων. Είδες που τελικά δεν έχει σύνορα η θάλασσα? ( η φύλαξη των συνόρων)

    Η μυστική διπλωματία και η κατανάλωση χαλβά με θέα τον Βόσπορο χωρίς υπηρεσιακούς μάρτυρες. ( η σθεναρή στάση απέναντι στη Τουρκία,)

    Η υποτακτική συμπεριφορά απέναντι σε κράτη που κάνουν τα ίδια και χειρότερα με την Ρωσία ( η Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ είναι πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας, ε? ) είτε να κάνουμε το τσιράκι των Αμερικανών πραγματοποιώντας θελήματα δια του εθνικού πλούτου ( παραχώρηση δίχως ανταλλάγματα αμερικανικών βάσεων επ’ αόριστον, “αποζημίωση” στους Γάλλους για την AUKUS , κατάργηση της εθνικής ενεργειακής αυτάρκειας προς όφελος του πανάκριβου αμερικανικού LNG). ( αναζήτηση συμμαχιών.)

    Είναι όντως πρόβλημα να θες να βρεις θετικά και να μην υπάρχουν.

    Υ.Γ στα αρνητικά ξέχασες την καταπάτηση του Συντάγματος και την απολυταρχική στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας που δια της πλειοψηφίας κάνει ότι γουστάρει. Ψιλά γράμματα, το ξέρω, αλλά καλό είναι να λέγονται.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Ρεχάγκελ, η δημοκρατία και… το πόσιμο νερό

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του, στην επέτειο των 20 ετών από την κατάκτηση του Euro 2004, ο Ότο Ρεχάγκελ...

Και πολύ καλά μας κάνουν…

Όταν ένας από εμάς, τα συνήθη φορολογούμενα κορόιδα, κριθεί προφυλακιστέο για κακούργημα και φυσικά δεν έχει να πληρώσει εγγύηση...

Το αλφάβητο της λευτεριάς

Όταν αναφωνούμε «ζήτω το έθνος!», ουσιαστικά εκφράζουμε έναν πόθο και μία προτροπή. Ζητάμε από τους συμπατριώτες και τον εαυτό...

Οικο-μανιακός χιτλερισμός

«Οι άνθρωποι είναι μικρόβια, που καταστρέφουν τη γη». «Είμαστε αρρώστια, είμαστε η αληθινή πανδημία που έχει χτυπήσει τον πλανήτη»....