Αποκάλυψη βόμβα: Καταστράφηκε το αρχείο των παρακολουθήσεων Ανδρουλάκη-Κουκάκη στην ΕΥΠ – Τι απαντά η ΑΔΑΕ

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχωρούν σήμερα τα “ΝΕΑ” σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δύο ηλεκτρονικά αρχεία που περιέχουν τα δεδομένα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του κ. Ανδρουλάκη αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, καταστράφηκαν από αξιωματούχους της ΕΥΠ, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση του κλιμακίου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), το οποίο κατά το προηγούμενο 48ωρο επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, η καταστροφή του αρχείου των παρακολουθήσεων Ανδρουλάκη-Κουκάκη έγινε με επίκληση της αλλαγής (προ μερικών μηνών) του συστήματος υποκλοπών των μυστικών υπηρεσιών και την απόκτηση του νέου “Μεγάλου Αδερφού” από ιταλική εταιρεία. Τα δεδομένα δηλαδή των παρακολουθήσεων δεν αποθηκεύτηκαν στο νέο σύστημα για τεχνικούς λόγους, παρότι υπάρχει πρόβλεψη για τη διατήρησή τους για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το έγγραφο που αφορούσε την παρακολούθηση των συνομιλιών του κ. Ανδρουλάκη, φέρει την υπογραφή αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσε στην ΕΥΠ, και η οποία μετακινήθηκε αιφνιδιαστικά σε άλλο πόστο προ ολίγων εβδομάδων, δηλαδή τη στιγμή που η υπόθεση των υποκλοπών βγήκε στο φως, αναφέρει το δημοσίευμα και συμπληρώνει:

“Η εν λόγω αξιωματικός ήταν προϊσταμένη διεύθυνσης της ΕΥΠ που ασχολείται με τη δίωξη του εγχώριου οργανωμένου εγκλήματος, προκαλώντας απορίες σχετικά με το παρασκήνιο της συνακρόασης με εισαγγελική άδεια του κ. Ανδρουλάκη”.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανέφερε νωρίτερα το TheTOC και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο νέος προϊστάμενος στο τμήμα της ΕΥΠ, που παρακολουθούσε Ανδρουλάκη και Κουκάκη είναι ένας από τους τρεις αξιωματικούς, που είχαν απομακρυνθεί τον περασμένο Μάιο από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Χασιώτη, ο οποίος είχε 19 χρόνια υπηρεσίας στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Είχε απομακρυνθεί μαζί με τον υποδιοικητή της ίδιας υπηρεσίας Θεόδωρου Θεοδώρου, και τον διοικητή του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών Νικόλαο Νταβαρίνο, για υπηρεσιακούς λόγους, όπως ανέφεραν τότε κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Χασιώτης από χθες είναι ο νέος προϊστάμενος του τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΥΠ, μετά την απομάκρυνση της προϊσταμένης του, καθώς ήταν το τμήμα που παρακολουθούσε τους Νίκο Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη.

Η συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή τοποθέτησης του συγκεκριμένου αξιωματικού σε αυτή την κρίσιμη θέση, αναδεικνύει τη στήριξη στο πρόσωπό του και τον συμβολικό χαρακτήρα της, και έρχεται σε αντίθεση με τις αιτιολογίες απομάκρυνσής του από την θέση του προϊσταμένου του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, τον περασμένο Μάιο.

Αίτηση Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ για τον φάκελο παρακολούθησης του

Αίτηση στην ΑΔΑΕ, με την οποία ζητάει πλήρες αντίγραφο του φακέλου της παρακολούθησης του κατέθεσε χτες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης, στην αίτηση του ζητάει αντίγραφο του μηνύματος που έλαβε η Αρχή και που περιέχει όλο το κείμενο της διάταξης που επιβάλλει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Χθες κατατέθηκε ηλεκτρονικά αίτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ με την οποία ζητείται:

1) Να χορηγηθεί πλήρες αντίγραφο του φακέλου της παρακολούθησης, που θα εξαχθεί από την Ομάδα Ελέγχου της Αρχής κατά τον διενεργούμενο έλεγχο στην ΕΥΠ και αμέσως μόλις αυτός περιέλθει στην ΑΔΑΕ.

2) Να χορηγηθεί αντίγραφο του μηνύματος που έλαβε η Αρχή και που περιέχει όλο το κείμενο της διάταξης που επιβάλλει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του κ. Ανδρουλάκη, καθώς και της σχετικής αλληλογραφίας, όπως περιέχεται στο αρχείο εισαγγελικών διατάξεων άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών κατ’ άρθρο 5 παρ. 4 του ν. 2225/1994 (όπως ισχύει), για το οποίο, σύμφωνα με την ως άνω διάταξη, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημερώνει “σε κάθε περίπτωση” τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, όπως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εν προκειμένω.

Όπως σημειώνεται στην αίτηση, η άρνηση του πρώην και του νυν Διοικητή της ΕΥΠ καθώς και του πρώην Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού να παράσχουν ενημέρωση ενώπιον της Βουλής, διαμορφώνει μια πρωτόγνωρη σε βάρος των δικαιωμάτων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατάσταση κατα την οποία δεν πληροφορείται για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε ώστε να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματά του έναντι παντός ποινικά, πειθαρχικά και αστικά υπευθύνου.

Επιπλέον δεν δύναται να αμυνθεί μπροστά σε κυβερνητικές ή άλλες διαρροές ανυπόστατων φημών.

Τι απαντά η ΑΔΑΕ

Για “ψευδείς ειδήσεις” που είδαν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες αναφέρουν ότι η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) εξέδωσε ανακοίνωση ενημέρωσης μετά τους πρώτους ελέγχους, που διενεργεί σε κρατικές υπηρεσίες για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, κάνει λόγο η συγκεκριμένη ανεξάρτητη αρχή σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Μάλιστα, η ΑΔΑΕ αφού διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν “απευθύνει έκκληση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα, να μην μεταδίδουν με ανεύθυνο τρόπο ψευδείς ειδήσεις”.

Συγκεκριμένα, το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ανεξάρτητη αρχή αναφέρει τα εξής: “Η ΑΔΑΕ διαψεύδει, με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στον έντυπο και διαδικτυακό τύπο, ότι εξέδωσε ανακοίνωση ενημέρωσης μετά τους πρώτους ελέγχους, που διενεργεί σε κρατικές υπηρεσίες. Ως γνωστόν τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι απόρρητα. Μόνο μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων τα σχετικά πορίσματα θα κοινοποιηθούν στους αρμόδιους να λάβουν γνώση αυτών.

Η ΑΔΑΕ, συναισθανόμενη την ευθύνη της και το συνταγματικό της καθήκον, διενεργεί όλους τους απαραίτητους ελέγχους, στο πλαίσιο των οποίων εξαντλεί τα περιθώρια που της δίνουν οι νόμοι, για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί στις διάφορες καταγγελλόμενες περιπτώσεις. Ταυτόχρονα, τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια όλους τους νόμους που διέπουν την διαφύλαξη του απορρήτου και δεν θα διενοείτο να τους παραβιάσει.

Απευθύνει έκκληση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα, να μην μεταδίδουν με ανεύθυνο τρόπο ψευδείς ειδήσεις. Τέτοιου είδους ενέργειες μόνο στην παραπληροφόρηση συντελούν και ουδόλως βοηθούν στην υπόθεση της προστασίας του απορρήτου”.

Πηγή: Capital.gr με πληροφορίες από TheTOC.gr 

  1. Η γάτα όταν τα κάνει, στη συνέχεια τα χώνει στο έδαφος, την ενοχλεί βλέπετε οι μυρωδιά τους.

  2. ‘Ελα ρε, καταστάφηκαν; Ποιος να το υποψιαστεί!
    Τα πράγματα είναι απλά:

    ΝΔ ΓΙΟΚ!
    Στείλτε τους τους μισούς σπίτια τους και τους άλλους μισούς στη φυλακή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Εγκληματίες παιδείας

Θεωρώ βέβαιο ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα αποδώσει στους Έλληνες από τα τέλη του 20ού μέχρι και αυτά...

«Άγιος Δημήτριος ο γηπεδοφτιάχτης»

Καμιά φορά, τα μικρά και ασήμαντα πραγματάκια λένε καλύτερα την αλήθεια από τις φανφάρες και τις πολυδάπανες ρεκλάμες. Όταν...

Ένα σχολείο κάπου…

Προ ημερών, βρέθηκα σε κάποιο ιδιωτικό νηπιαγωγείο κάπου στην Αττική, όπου παρακολούθησα την αποχαιρετιστήρια γιορτούλα των λιλιπούτειων μαθητών εν...

Ο πρόεδρος που έγραψε την ιστορία της ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει να καυχηθεί για πολλά ως εφοπλιστής και επιχειρηματίας. Από μια ταπεινή σχολή οδηγών στην Κοκκινιά...