Ήταν όραμα… έγινε πράξη!

Του Strange Attractor

Το είδαμε επιτέλους και αυτό. Την πρεμιέρα της περίφημης πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ), που υπάρχει στελεχωμένη εδώ και 2 χρόνια, αλλά που μέχρι σήμερα τα στελέχη της απλά «εκπαιδεύονταν».

Μια «αστυνομία» που θα έπρεπε να υπάρχει στα ΑΕΙ της χώρας εδώ και δεκαετίες, όπως υπάρχει σε όλα τα «ιδρύματα» της αναπτυγμένης Δύσης, αλλά που οι αγκυλώσεις της «ακαδημαϊκής» κοινότητας, οι ιδεοληψίες των φοιτητικών παρατάξεων, και η εν γένει «αντιαστυνομική» αριστερόστροφη κουλτούρα της ελληνικής κοινωνίας, λόγω ιστορικών καταλοίπων, την έκανε όνειρο απραγματοποίητο.

Μέχρι που καθάρισε ο Κυριάκος!

Ο οποίος έχοντας «μορφωθεί» στην Εσπερία ξέρει πολύ καλά πως τα εκεί πανεπιστήμια όχι μόνο δεν έχουν μπαχαλάκηδες και γκράφιτι, όχι μόνο δεν είναι άντρα εγκληματικότητας και άσυλα κακοποιών εξωπανεπιστημιακών, αλλά αποτελούν κέντρα πολιτισμού και πνευματικής καλλιέργειας, κυρίως επειδή προστατεύονται από (ένοπλα) πανεπιστημιακά αστυνομικά σώματα.

Αυτά όμως στην Εσπερία που λέγαμε…

Στα καθ’ ημάς, που έχουμε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, και ΙΕΚ, ακόμη δε δεχόμαστε ιδιωτικά πανεπιστήμια, για λόγους που ποτέ μα ποτέ δεν κατάλαβα ο έρμος, και θα δεχθούμε «μπασκίνες» στα ΑΕΙ μας; Τι μας λέτε καλέ;

Και ας μη βιαστεί κάποιος κακότροπος να πει ότι εκεί στη Δύση αστυνομίες έχουν μόνο τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, διότι αυτό δεν ισχύει.

Αστυνομία υπάρχει και στα πολιτειακά ΑΕΙ και κολέγια κλπ., των ΗΠΑ, αλλά και σε όλα τα πανεπιστήμια, διάσημα και μη,  του Καναδά, από τα  οποία κανένα ΔΕΝ είναι ιδιωτικό.

Τέλος πάντων, η πολυπόθητη αρχή έγινε προχθές. Και μάλιστα αλά νεοελληνικά, δηλαδή με επεισόδια.

Η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα πλαίσια του εφαρμοστικού νόμου για την ασφάλεια των ΑΕΙ έγινε μαζί με την τοποθέτηση καμερών και συστημάτων ελεγχόμενης εισόδου (τουρνικέ).

Το αποτέλεσμα; Στο ΑΠΘ οι γνωστοί άγνωστοι φρόντισαν να καταστρέψουν τα τουρνικέ, και οργάνωσαν διαδηλώσεις εναντίον του νέου σώματος.

Μάλιστα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ, η  εμφάνιση των ανδρών της ΟΠΠΙ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στου Ζωγράφου, συνοδεύτηκε από επεισόδια αλλά και από διάθεση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που περικύκλωσαν τη διμοιρία της νεοσύστατης υπηρεσίας για να μη δεχτεί επίθεση. Όταν ομάδα φοιτητών προσέγγισε τη διμοιρία της Ο.Π.Π.Ι. επενέβησαν τα ΜΑΤ και τότε ξέσπασαν επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα να αποσυρθούν οι άντρες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Έτσι, οι νέοι αυτοί αστυνομικοί (άοπλοι, αλλά εφοδιασμένοι  με σφυρίχτρα) βρέθηκαν απέναντι σε μια πρώτη γεύση του τι έχουν να πάθουν στο μέλλον.

Και λέω στο μέλλον διότι προχθές τους συνόδευαν πάνοπλες διμοιρίες μπαρουτοκαπνισμένων ΜΑΤ για τον φόβο των Ιουδαίων.

Ναι, αλλά έτσι δε γίνεται δουλειά.

Αν χρειάζεται μια διμοιρία ΜΑΤ να συνοδεύει 10 στελέχη της ΟΠΠΙ, τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης του νέου σώματος;

Που για να λέμε τη σκληρή αλήθεια, μέχρι και τα ΜΑΤ θα πρέπει να συνοδεύονται από άλλα ΜΑΤ (ή ΛΟΚατζήδες) αν είναι να μπει τάξη στα ελληνικά μπουρδ… ΑΕΙ.

Οπότε τι μέλει γενέσθαι;

Ένα ακόμη πυροτέχνημα των «αρίστων» που σύντομα θα ξεθωριάσει;

Κρέας για τα κανόνια για λόγους ψηφοθηρικούς; Μάλλον.

Όπως το άλλο πυροτέχνημα, με το άλλο αστυνομικό σώμα, εκείνο της ΟΔΟΣ… με άοπλα(χα χα)  στελέχη, και με στιλάτες μοδάτες στολές,  που θα περιφρουρούν (λέμε τώρα) τις πορείες και τις διαδηλώσεις, και το οποίο υπάρχει και λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια, έλα όμως που σε κάθε διαδήλωση που γίνεται, και οι μολότοφ πέφτουν σαν χαλάζι,  πάλι τα παλιά καλά ΜΑΤ βλέπω να καθαρίζουν τη μπουγάδα (ναι, εκείνα τα ΜΑΤ που θα καταργούσε ο Σύριζας).

Η όλη αυτή περίπτωση με τα νέα άοπλα αστυνομικά σώματα (γίνεται ένα και για τα ΜΜΜ λένε) μου θυμίζει την πρόταση «σοβαρών» πολιτικών, τότε επί Καραμανλή (του άοκνου) όταν σχεδόν μέρα παρά μέρα γινόταν κι από μια ληστεία σε χρηματαποστολή, και κάποιοι κυβερνητικοί φωστήρες πρότειναν οι χρηματαποστολές (ιδιωτικών εταιριών) να συνοδεύονται από περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ!

Μιλάμε για διανοητές, όχι αστεία…

Πάντως, αν πιστέψω τα ρεπορτάζ, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και του υπουργείου Προ.Πο όψιμα σημειώνουν ότι εν μέσω ενός τεταμένου κλίματος στα ΑΕΙ οι περιπολίες των ανδρών της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας εγκυμονούν κινδύνους για το στελεχιακό δυναμικό, το οποίο είναι ευάλωτο σε επιθέσεις.

Τι μας λέτε;

Σε λίγο θα μας πείτε πως ανακαλύφθηκε και η Αμερική…

Εν τω μεταξύ, ο σχεδιασμός,  λένε τώρα οι αρμόδιοι (που ξάφνου έγιναν ρεαλιστές) είναι η ΟΠΠΙ να λειτουργεί στα ΑΕΙ ως ομάδα επιτήρησης και όχι καταστολής, αφού οι άντρες και οι γυναίκες που στελέχωσαν την υπηρεσία δεν έχουν εμπειρία διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων, πόσο μάλλον διαχείρισης πλήθους ή αντιμετώπισης επικίνδυνων καταστάσεων.

Και θα ρωτήσει κάποιος  αφελής, μα καλά… 2 χρόνια τώρα σε τι τους εκπαιδεύατε; Αλλά απάντηση δε θα πάρει.

Ήταν όραμα, έγινε πράξη, όπως λέει ο φίλος μου ο Σούλης, γνωστός χειροκροτητής του Κυριάκου, που κατάφερε να «χώσει» στη νέα υπΕρεσία τον γιόκα του.

Το αν το παλικάρι κινδυνεύει τώρα να τρώει ξύλο από τους μπαχαλάκηδες μέρα παρά μέρα ποσώς απασχολεί τον Σούλη. Τα «μισθά» να πέφτουν κι ας καεί το πελεκούδι…

«Τι να τον έκανα δηλαδή; Ντελιβερά; Δεν υπάρχει πια και η Αγροφυλακή να βολευτούν τα παιδιά μας…» μου λέει περίλυπος.

Έτσι λοιπόν έχει η κατάσταση.

Ρεκόρ (όλων των εποχών)  διορισμένων μετακλητών «συμβούλων» και παρατρεχάμενων, ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το κράτος κι ακόμη καταγράφονται (τι απέγινε εκείνος ο Κουμουτσάκος άραγε;), «Ανεξάρτητες» Αρχές που όμως πληρώνονται από τον δημόσιο κορβανά, ιδιωτικές εταιρίες φίλων επιχειρηματιών που βαφτίζονται «εθνικοί πυλώνες» και ρουφάνε κρατικό χρήμα, ιδιωτικά ΜΜΕ που ζουν από λίστες Πέτσα, και τέλος «άοπλα» αστυνομικά σώματα, με χιλιάδες προσληφθέντες, που όμως χρειάζονται αστυνομική συνοδεία για να επιτελέσουν το «αστυνομικό» έργο τους…

Μόνο στο Αιλάντα των φιλελεύθερων αντικρατιστών κατά τα άλλα «αρίστων»!

Και που είμαστε ακόμη…

ΥΓ- Σε άλλα νέα, μετά από καιρό  έκανε ηχηρή επανεμφάνισή ο υπουργός Υπανάπτυξης.

Και όχι μόνο τοποθετήθηκε με στόμφο ηγέτη στα ζητήματα αρμοδιότητάς του, δηλώνοντας πως ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι αντίστοιχος εκείνου του 1942 οπότε καλά θα κάνουμε να ψάξουμε εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης, αλλά μας ενημέρωσε και πως ο διάσημος Μαρσέλο απέρριψε προτάσεις μεγάλων ομάδων προκειμένου να έρθει στον ΟΣΦΠ, επειδή η Ελλάδα με τιμονιέρη τον Κυριάκο αποτελεί μοναδικό φάρο ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο… ή κάπως έτσι.

ΚΕΡΔΑΜΕ!!!

  1. Χαχαχαχαχα….γεια σου, ΜΕΓΙΣΤΟ-ΤΙΤΑΝΟ-ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΑΤΡΑΚΤΟΡΑ!!! ΕΛΛΑΣ ΙΣΟΝ Μ Π Ο Ρ Ν Τ Ε Λ Ο ! ! !

  2. Άνευ ιδεών η αριστερά, μετά το σανό περί ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που παραστράτησαν στα Γκούλαγκς και την κρατική τρομοκρατία, βασιλεύει πλέον ο τραμπουκισμός και η ωμή βία των στυλιαριών. Ένα δεν άλλαξε, οι κομματικοί κομισάριοι. Αγράμματοι έως ημιμαθείς οι ίδιοι, θέλουν τα παιδιά μας σαν τα μούτρα τους. Μόνο έτσι θα συνεχίσει το κόμμα τους να έχει εισφορές μελών ή να μπορεί να εκβιάζει επιχειρήσεις και έτσι να μπορεί να τους πληρώνει για να έχουν εισόδημα χωρίς να εργάζονται. Σε δημοκρατικές διαδικασίες δεν αντέχουν τέτοιες καταστάσεις, άρα πρέπει να καταλυθεί κάθε νόμος του κράτους και να εφαρμοστούν οι νόμοι της βίας. Η εικόνα των πανεπιστημίων παραπέμπει σε εικόνες από την Καμπουλ μετά τους βομβαρδισμούς, βρώμα, δυσωδία και ανομία επικρατούν. Οι ναρκεμποροι και τα λοιπά στοιχεία του υποκόσμου βρίσκουν άσυλο εκεί, με την αστυνομία να αδυνατεί να εφαρμόσει στοιχειωδώς το νόμο. Θυμηθείτε τους βιασμούς τις κλοπές και το παρεμπόριο που έγιναν με την κάλυψη του πανεπιστημιακού ασύλου. Θυμηθείτε τις καβάντζες με τις μολότοφ στο ΕΜΠ, σε αίθουσα κλειδωμένη από εξωθεσμικά στοιχεία και τον ανεκδιήγητο πρύτανη να λέει πως για τριάντα χρόνια δεν είχε εκεί πρόσβαση το πανεπιστήμιο. Μπορούμε να παρουσιάσουμε χιλιάδες τέτοια παραδείγματα, σε αντιπαραβολή με τα πενήντα κομματόσκυλα που αντιδρούν. Η Ελλάδα και τα πανεπιστήμια ανήκουν στους Έλληνες, αφορούν το μέλλον των παιδιών τους και της χώρας. Όσο για τους κομισάριους, ας πάνε στα Χωραφια να μαζέψουν ελιές, δεν κάνουν για τίποτα άλλο. ΥΓ. Μην πιστέψετε πως είμαι οπαδός της ΝΔ, αντιθέτως αντέδρασα για τις ελευθερίες που μου αφαίρεσαν με πρόσχημα τον covid και την ενεργειακή ένδεια που μας οδηγεί η μούφα κλιματική αλλαγή. Η αριστερά όμως που σας σέρνει από τη μύτη, επικροτεί αυτή τη σφαγή δικαιωμάτων και του επιπέδου ευημερίας του λαού μας.

  3. Εγω φοβομουν να μην ερθει ο κομμουνισμος και μας το εφερε ο καπιταλισμος. Παρακολουθησεις στα ΑΕΙ ,σπιτια που παιρνουν οι τραπεζες,δελτιο στο ρευμα,δελτιο στα καυσιμα,σε λιγο και δελτιο στα τροφιμα. Η αναπτυξη που ειναι;

  4. Ρε πολυξερε Αλεξανδρε Τ οι ηρωινες και οι κοκες απο κομμουνιστες ανακαλυφθηκαν; Στον κομμουνισμο υπηρχε τετοιο μπαχαλο στα πανεπιστημια; Κοιμοταν ανθρωποι στα παγκακια; Διαβασε και λιγο ρε φωστηρα που υπηρχε περσσοτερος αναλφαβητισμος,στην Αμερικη η στην Σοβιετια; Που υπηρχε μεγαλυτερη εγληματικοτητα; Πηρες κουπονια για τη βενζινη; Πηρες κουπονι για το ρευμα; Αλλα αφου το εχεις κομμενο το ρευμα.

  5. Αν είναι όπως τα λέτε , κύριοι της ταξης και της ηθικής , γιατί μένουν έξω από τα Πανεπιστήμια , με τον τελευταίο νόμο , πάνω από 30.000 παιδιά , που δεν έχουν τα χρήματα για Ιδιωτικά και απλά θέλουν να σπουδάσουν. Γιατί κλείνουν παντού σχολές και παραρτήματα? εχετε ιδέα τι γίνεται στην Αμερική με τα φοιτητικά δάνεια? Τεράστια φούσκα , γιατί μόνο αν έχεις χρήματα μπορείς να μορφωθείς και να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο στην ζωή σου. Βγαίνουν από τα Πανεπιστήμια και χρωστάνε τα δάνεια για όλη τους την ζωή. Φτιάξε πρώτα τις προϋποθέσεις , με σωστά λειτουργικά ιδρύματα , σε συνδυασμό με τον ιδιωτικό τομέα για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και μετά βάλε και την Αστυνομία.

  6. Το κομμα μας ζει απο τις εισφορες,το δικο σου ποτε θα δωσει τα 450 μυρια που χρωσταει. Εδω δεν μπορει να μαζεψει τα του οικου του θελει να σωσει και την Ελλαδα.

  7. Η Ελλάδα είναι χώρα δημοκρατική και δεν θα ξαναγίνει χούντα. Ποτέ δεν πρόκειται να πατήσει αστυνομικός μέσα σε πανεπιστήμιο. Ο χουντικός νόμος της Κεραμέως θα καταργηθεί από την κυβέρνηση Συριζα- ΠΑΣΟΚ- ΜΕΡΑ, που θα δημιουργηθεί την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

  8. Φίλε ΚΚΕ
    Ρώτησε τους κομισάριους, γιατί επιμένουν στην ανομία; μάθε αν συνέβησαν ή συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε κάποιο πανεπιστήμιο σοσιαλιστικής χώρας. Μάθε για πανεπιστημιακούς χώρους που δεν έμπαινε η αστυνομία, εκεί που έβρισκαν άσυλο (εκτός των φοιτητών) και εγκληματίες. Πιάσε μετά και τις Δυτικές χώρες, τις αφρικανικές, τις ασιατικές κ.α. Πουθενά δεν πρόκειται να δεις τέτοια αίσχη σύντροφε. Το χτίσιμο καθηγητών μέσα στα γραφεία τους είναι αποκλειστικό προνόμιο της χώρας μας, όπως και η φύλαξη σε πανεπιστημιακό χώρο μολότοφ.
    Θέλω να μου δώσεις ένα παράδειγμα διακοπής μαθήματος καθηγητή σε οποιαδήποτε σοσιαλιστική χώρα. Αν δεν βρεις εκεί, ψάξε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
    Είμαστε μακράν οι χειρότεροι σύντροφε, ο χώρος εκπαίδευσης, ιδεών και ελευθερίας κατήντησε χώρος τραμπουκισμού και επιβολής οργανωμένων μικρό ομάδων στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
    Παράγεται ακόμη γνώση στο ελληνικό πανεπιστήμιο και τα πτυχία έχουν αξία, επειδή η συντριπτική μάζα των φοιτητών γύρισε την πλάτη στους κομισάριους κάθε απόχρωσης. Έτσι βέβαια γεννήθηκε η ανάγκη φερτών αγωνιστών (ως και οικοδόμους μαζεύουν), κάτι δηλαδή σαν τους χειροκροτητές του Παπανδρέου που τους γύριζαν με πούλμαν σε όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της χώρας.
    Αν δεν βρεις πουθενά στον κόσμο χάλι σαν των πανεπιστημίων μας, σκέψου γιατί κάποια κόμματα ή εξωκοινοβουλευτικές ομάδες επιμένουν στη διαιώνιση των δικών μας άσχημων καταστάσεων.
    Όσο για τους πλούσιους, μην τους κλαις, βρίσκουν το δρόμο τους στο εξωτερικό, τρανταχτό παράδειγμα ο πρωθυπουργός μας και η υπουργός παιδείας.
    Σκάβεις το λάκο σου σύντροφε, έτσι σε θέλουν ημιμαθή, γίνεσαι εύκολος στο χειρισμό. Μόνο έτσι καταφέρνουν και φέρνουν φτώχεια στο λαό (δεν αντέδρασες όταν πούλησαν τη ΔΕΗ και όταν ξεκίνησαν να κάνουν το ίδιο με το νερό) που καταπίνει αμάσητα την μούφα κλιματική αλλαγή, τον περιορισμό των συνταγματικών ελευθεριών, την επιβολή υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων (θυμίσου κάποτε καταδικάσαμε τον Μέγκελε) και την πληρωμένη με φόρους κρατική προπαγάνδα μέσω ΜΜΕ.
    Σκέψου γιατί η εύρεση εργασίας είναι ευκολότερη για αποφοίτους ξένων πανεπιστημίων και γιατί οι αμοιβές των αποφοίτων τους είναι μεγαλύτερες.
    Τελικά, μήπως πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι περισσότερο και μαζί με εσένα όλα τα ελληνόπουλα ; Οι ρετσέτες και η κομματική ορθότητα χρησιμοποιούνται ως όπιο των σπουδαστών.

  9. Στου ΛΑΟΥ την καρδιά δεν χωράει η ΔΕΞΙΑ. ΧΟΥΝΤΑ είναι θα πέσει

  10. Κατ αρχας επι σοιετικης ενωσης δεν σκεφτοσουν αν θα μπορεσεις να σπουδασεις το παιδι. Δεν υπηρχαν ενοικια 400ευρω για μια γκαρσινιερα οταν ο πατερας παιρνει 1100ευρω. Ολα συτα που λες ειναι σωστα αλλα γινονται μονο στον δυτικο κοσμο. Οσο για τους μισθους θα σου φερω ως παραδειγμα τον ΣΤΑΣΗ της ΔΕΗ. 360000ευρω το χρονο + τα μπονους. Εγω πιστευω οτι τελειωσε και το κομματικο πανεπιστημιο.

  11. Μεχρι που εβγαινε πρωτη η ΔΑΠ ολα καλα. Με το που περνουσες ,απο την πρωτη μερα σου ριχναν δυο μωρα και την υποσχεση να σου περασουν και 3 μαθηματα.

  12. Εσυ ρε φιλε Αλεξανδρε Τ σε ποια χωρα ζουσες ; Τοσα χρονια δεν εβλεπες ποσους βολευε ηΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χωρις καθολου γραμματικες γνωσεις; Ο γερος ο Μητσοτακης προσελαβε αγρφυλακες,ο σημερινος αυτοδημιουργητος αστυφυλακες και ΕΠΟΠ. Αλλοι παλια προσλαμβαναν συνοριοφυλακες,και οι μισοι υπηρετουν στην Αθηνα.

  13. Τον αγαπητό αρθρογράφο τον πονάει πότε θα θεραπευτούν τα ελληνικά, πως τα χαρακτήρισε, “μπουρδ…ΑΕΙ”.

    Φυσικά βέβαια δεν είναι ικανοποιημένος που το νέο σώμα έχει μόνο … σφυριχτρες( χωρίς γκλομπ δεν ικανοποιούνται οι της πολλης τάξης και ηθικής) και μάλλον ήθελε αντί για την πανεπιστημιακή αστυνομία συνοδεία των ΜΑΤ να είχαμε ΜΑΤ συνοδεία ΛΟΚ ( κατά τα γραφόμενα του).

    Να συμπληρώσω εγώ και ένα άρμα να ρίξει την πύλη.

    Όμως εδώ δεν πρόκειται για ένα αστείο.

    Εδώ μιλάμε για μια κυβέρνηση που είναι ικανή να ικανοποιήσει τα “θέλω” του αρθρογράφου μόνο και μόνο για να φύγει η επικαιρότητα από θέματα που δεν μπορεί να δικαιολογήσει και να πάει στα ελληνικά πανεπιστήμια που ως γνωστόν κρύβουν μέσα τους μέχρι και… το οπλοστάσιο της Συρίας.

    Και θα περίμενε κανείς αφού κάνει τον κόπο ο αρθρογράφος να ασχοληθεί με την παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια να μας ενημερώσει τι έγινε τελικά με εκείνη την βιβλιοθήκη στο Αριστοτέλειο που την έκλεισε ο Μητσοτάκης ως υπουργός και ήρθε ως πρωθυπουργός να στείλει τα ΜΑΤ για να την ξανανοίξουν.

    Απέδωσε το ξύλο?

    Έφυγαν τα ΜΑΤ ή μένουν ακόμη εντός του πανεπιστημίου ως κατοχική δύναμη?

    Ξεκίνησε η βιβλιοθήκη?

    Δυστυχώς τα ρεπορτάζ δίνουν τις λάθος απαντήσεις για αυτό και εξαφανίζονται.

    Όμως ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.

    Κανένας μα κανένας που ζητάει την αστυνομία εντός του πανεπιστημίου ΜΟΝΙΜΑ δεν αγαπαει το πανεπιστήμιο ως χώρο διάδοσης ιδεών και διαμόρφωσης ρευμάτων εντός της κοινωνίας.

    Κανένας.

    Όποιος ζητάει την αστυνομία μόνιμα εντός των πανεπιστημίων, ή είναι άσχετος με την λειτουργία της ακαδημαϊκής κοινότητας, ή θέλει τα πανεπιστήμια υποταγμένα στην αγορά ή απλώς προτιμά να βλέπει έναν ΜΑΤατζη να σέρνει από τα μαλλιά έναν φοιτητή γιατί βαρέθηκε βλέπει δύο κορίτσια να παλεύουν στην λάσπη.

    Για να κλείσω.

    Στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορεί η αστυνομία κανονικά και ελεύθερα και όμως έχουμε συνεχόμενες δολοφονίες μέρα μεσημέρι σε δρόμους υποβαθμισμένων περιοχών.

    Όποιος θέλει λοιπόν να βελτιωθεί η κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια και να μειωθεί η ΕΛΆΧΙΣΤΗ παραβατικότητα που υπάρχει συμφωνα με τα στοιχεία, να απαιτήσει χρηματοδότηση και υποστήριξη του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου ώστε να αναβαθμιστεί ουσιαστικά. Στο σύνολο του.

    Υ.Γ. με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο μπορούσε η αστυνομία να επέμβει χωρίς την άδεια κανενός εάν και εφόσον γινόταν κακουργηματικη πράξη.
    Επίσης οι έρευνες δείχνουν πως μια λάμπα φωτισμού σε ένα σκοτεινό σημείο έχει μεγαλύτερη αποτρεπτική δράση από το πέρασμα ενός περιπόλου.

    Όμως δυστυχώς οι λάμπες δεν ψηφίζουν και ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να πέσει σκοτάδι.

  14. Φίλε Pano
    Όντως, στην αρχή της μεταπολίτευσης, όλοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι εγκατέλειψαν Χωραφια και στάνες και έγιναν χωροφύλακες, πυροσβέστες και δημοτικοί υπάλληλοι. Όμως οι καιροί πέρασαν, το δημόσιο έκλεισε από προσλήψεις και μόνο Στάσηδες και Πατέληδες προσλαμβάνονται πλέον.
    Όμως υπάρχει και ο δύσκολος ιδιωτικός τομέας, ζητά πολλά, θέλει πρακτικές γνώσεις, εμπειρία, σκληρή δουλειά, συστάσεις, μεγάλη ικανότητα συνεχούς μάθησης και επικοινωνίας, προσφέρει όμως πολύ μεγαλύτερες αμοιβές.
    Οι αντιγραφές, το κομματικό πέρασμα μαθημάτων, οι μειωμένες γνώσεις και τα χαμένα πρώτα χρόνια από πλευράς επαγγελματικής εμπειρίας σπρώχνουν τους νέους σε χαμηλούς μισθούς και ανεργία.
    Τα χρόνια που περνά ένας νέος στο κόμμα, τον κρατούν έξω από την αγορά εργασίας, δεν βοηθούν το βιογραφικό που παραμένει απελπιστικά φτωχό και επιλήψιμο. Οι εργοδότες εκτιμούν όσους εργάζονται σπουδάζοντας και τους δίνουν ευκαιρίες απασχόλησης.
    Όση ανεργία και αν υπάρξει, οι λίγοι θα δουλέψουν και από αυτούς οι ικανοί θα καλοπληρωθούν.
    Υπάρχει και ο κόσμος του δημιουργού επιχείρησης, εδώ χρειάζεται όραμα, ρίσκο, σκληρή δουλειά και προσωπικούς στόχους(λεφτά βρίσκεις, μυαλό δεν μπορείς να αγοράσεις).
    Μήπως τελικά υπάρχουν διέξοδοι στα αδιέξοδα, εκτός βέβαια των κομματικών διαδρόμων ;

  15. @Αλέξανδρε Τ.
    Το έχεις πάρει όλο λάθος.
    Το ανάποδο πρέπει να συμβεί.
    Όχι να απομονωθεί το πανεπιστήμιο στα ακαδημαϊκά ( με την νεοφιλελεύθερη έννοια που σημαίνει προετοιμασία των τεχνολογικών εργατών, προλεταριάτο που έχει ψηφιακές δεξιότητες και μερικά, καταλλήλως επιλεγμένα για την εκάστοτε θέση, soft skills) αλλά να ανοιχτεί στην κοινωνία και να μπει η κοινωνία στον χώρο του πανεπιστημίου.

    Να γίνουν οι πανεπιστημιουπόλεις (μάθανε όλοι τα campus) χώροι όσμωσης.
    Να μπορείς να πας στην Πάντειο να δεις έναν ομιλητή που μιλά για τις διεθνείς σχέσεις και μετά να πας στο φυσικό και δεις μια παρουσίαση για την αστρονομία.

    Αυτό θα έπρεπε να γίνει.

    Όμως όχι, πρέπει το πανεπιστήμιο, όπως και το σχολείο, να μην βγάζει πολίτες αλλά να βγάζει εξειδικευμένους στην ανικανότητα.

    Μέχρι και την κρατική χρηματοδότηση την συνέδεσαν με την ιδιωτική παραδεχόμενοι πως από εδώ και πέρα θα αξίζει να ανακαλυφθεί ή να ερευνηθεί μόνο ότι ενδιαφέρει την αγορά.

    Αν λοιπόν είσαι τόσο μορφωμένος όσο υποστηρίζεις καταλαβαίνεις πως αυτό το μοντέλο δεν μπορεί παρά να οδηγεί στην σημερινή παρακμή της Δύσης.

    Υ.Γ . Γράφεις ξανά και ξανά πως αυτά που συμβαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν συμβαίνουν άλλου.

    Δηλαδή αν κάθε δεύτερο μήνα έμπαινε ένας ένοπλος με τυφέκιο εφόδου τίγκα στις αμφεταμίνες (must στα αμερικανικά πανεπιστήμια) και έστελνε καμία δεκαριά άτυχους φοιτητές στον άλλο κόσμο τι θα έλεγες?

  16. Φίλε Λυμπέρη
    Μπερδεύεις τη μόρφωση με τις επαγγελματικές δεξιότητες, σίγουρα χρειάζονται και τα δυο. Είδα στο τεχνολογικό πάρκο «Σοφία Αντίπολις» φοιτητές να κάνουν μεταπτυχιακό και διδακτορικό μέσα σε επιχείρηση επιλύοντας πραγματικό πρόβλημα παραγωγής. Καταλαβαίνεις το βαθμό εκπαίδευσης αυτών των πτυχιούχων, τα χρήματα που θα εξασφαλίσουν σαν μισθούς, καθώς και τη συνάφεια των γνώσεων των καθηγητών με την αγορά.
    Ο πτυχιούχος που θα ήθελε να γίνει επιχειρηματίας υπήρχαν οι ειδικοί χώροι για εγκατάσταση μικρών επιχειρήσεων, ενώ η πολιτεία έδινε εγγυήσεις για τα δάνεια.
    Τέτοιες διευκολύνσεις υπήρχαν και υπάρχουν στην Ελλάδα, ενώ συμπληρώνονται και με επιχορηγήσεις.
    Ηθικό δίδαγμα, κόψτε την κομματική εξάρτηση και ανοίξτε τα μάτια σας, δεν θα βρείτε άλλη ζωή για να ζήσετε.

  17. Μην ξεχνας οτι μια επιχειρηση για να δουλεψει,χρειαζεται και χερια. Δεν θα κανουμε τους εργατες

  18. @ Αλέξανδρε Τ.
    Είμαι σίγουρος πως δεν μπερδεύω την μόρφωση με τις ήπιες δεξιότητες ( και όχι επαγγελματικές), δεν είμαι σίγουρος όμως ότι το ίδιο ισχύει και για την υπουργό Παιδείας.

    Όμως εσύ είσαι σίγουρος πως δεν μπερδεύεις την μόρφωση με τον προθάλαμο της αγοράς?

    Γράφεις: “Καταλαβαίνεις το βαθμό εκπαίδευσης αυτών των πτυχιούχων, τα χρήματα που θα εξασφαλίσουν σαν μισθούς, καθώς και τη συνάφεια των γνώσεων των καθηγητών με την αγορά.”

    Είναι άμεσος σκοπός της εκπαίδευσης η εξασφάλιση των μεγάλων μισθών και η συνάφεια των γνώσεων των καθηγητών ( υπονοεί και του περιεχομένου της διδασκαλίας καθώς στα πανεπιστήμια ισχύει η ακαδημαϊκή ελευθερία) με τα “θέλω” της αγοράς?

    Να το πάω λίγο παρακάτω.

    Θέλουμε ένα πανεπιστήμιο που υποτάσσεται και τελικώς υπηρετεί τους κανόνες της αγοράς?

    Θέλουμε πολιτικούς επιστήμονες που να συμβουλεύουν τους πολιτικους και να καθοδηγούν το εκλογικό σώμα με όρους μάρκετινγκ?

    Θέλουμε τους δημοσκοπους να βγάζουν μελέτες με κριτήριο την ικανοποίηση της αγοράς ( του πελάτη ντε) και όχι των επιστημονικών κριτηρίων?

    Θέλουμε δημοσιογράφους που μπροστά στους “μεγάλους” μισθούς να ξεχνούν την δημοσιογραφική δεοντολογία?

    Θέλουμε γιατρούς στα τηλεοπτικά παράθυρα να λένε πράγματα που όχι μόνο προσβάλουν την ιατρική επιστήμη αλλά προσβάλλουν και την μέση νοημοσύνη, με αντίτιμο μια καλοπληρωμένη θέση ή μια παχυλή επιδότηση έρευνας?

    Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πως το πανεπιστήμιο υπάρχει για την επιστήμη και όχι για την αγορά.

    Υ.Γ. ας αφήσουμε τα ηθικά διδάγματα για αυτούς που η ηθική τους δεν υποτάσσεται στον καλό μισθό και τους όρους της αγοράς.

  19. Τικ τακ τικ τακ τικ τακ τικ τακ τικ τακ τικ τακ τικ τακ!!!

  20. Φίλε Λυμπέρη
    Το πανεπιστήμιο είναι ένα ανοικτό σύστημα που αλληλοεπιδρά με τα λοιπά συστήματα της κοινωνίας.
    Ειδικά το ελληνικό πανεπιστήμιο, με τη μικρή εξειδίκευση, χτίστηκε και λειτουργεί χωρίς τον πλήρη εναρμονισμό των προγραμμάτων σπουδών με τις τωρινές, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες της οικονομίας.
    Αλήθεια, δεν πιστεύεις πως είναι περισσότερο υγειές να γίνεται τέτοια συζήτηση, σε αντίθεση με το ιδεολόγημα περί θεσμικής ανομίας.
    Η γνώση είναι το μεγαλύτερο εφόδιο των ανθρώπων.

  21. @ Αλέξανδρε Τ.

    Θες ο γάμος να είναι γαμος με την πλήρη έννοια και όλες της συμπαραδηλωσεις της έννοιας αυτής ή να είναι ένωση πορτοφολιών ?

    Θες η εκκλησία να είναι εκκλησία με την πλήρη έννοια και όλες της συμπαραδηλωσεις της έννοιας αυτής ή να εχει σκοπό μόνο την αύξηση των προσφορών στο παγκάρι?

    Δώσε μια απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα και μετά σκέψου:

    Θες το πανεπιστήμιο να είναι πανεπιστήμιο με την πλήρη έννοια και όλες τις συμπαραδηλωσεις της έννοιας αυτής ή να υπηρετεί την αγορά?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Ρεχάγκελ, η δημοκρατία και… το πόσιμο νερό

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του, στην επέτειο των 20 ετών από την κατάκτηση του Euro 2004, ο Ότο Ρεχάγκελ...

Και πολύ καλά μας κάνουν…

Όταν ένας από εμάς, τα συνήθη φορολογούμενα κορόιδα, κριθεί προφυλακιστέο για κακούργημα και φυσικά δεν έχει να πληρώσει εγγύηση...

Το αλφάβητο της λευτεριάς

Όταν αναφωνούμε «ζήτω το έθνος!», ουσιαστικά εκφράζουμε έναν πόθο και μία προτροπή. Ζητάμε από τους συμπατριώτες και τον εαυτό...

Οικο-μανιακός χιτλερισμός

«Οι άνθρωποι είναι μικρόβια, που καταστρέφουν τη γη». «Είμαστε αρρώστια, είμαστε η αληθινή πανδημία που έχει χτυπήσει τον πλανήτη»....