Νέα πρόκληση Ερντογάν: Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη – Δε μας δεσμεύει η κατοχή των νησιών από την Αθήνα

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προειδοποίησε τη χώρα μας τονίζοντας πως “η κατοχή νησιών από την Αθήνα δεν μας δεσμεύει. Όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο”, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

“Έχουμε μόνο μια πρόταση για την Ελλάδα: Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος για τη Μικρασιατική Καταστροφή σε ένα νέο προκλητικό κρεσέντο.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε την Ελλάδα “να κοιτάξει την ιστορία”, λέγοντας πως “αν πάτε παραπέρα, το τίμημα θα είναι βαρύ”. “Όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Όπως λέμε, ξαφνικά, μπορούμε να έρθουμε από τη μια μέρα στην άλλη”, κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: capital.gr

  1. Οι όποιες “λεκτικές υπερβολές” των ουσιαστικά προεκλογικών ομιλιών του κ. Ερντογάν πρέπει να απαντώνται με σύνεση. Η αγωνία του για το πολιτικό του μέλλον είναι αναμενόμενη και κατανοητή. Εάν πετύχει το στόχο του και παραμείνει στην εξουσία, η ρητορική του θα τον δικαιώσει. Σε περίπτωση ήττας του όμως θα απαιτηθεί ιδιαίτερη προσοχή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Είμαστε με την ΕΙΡΗΝΗ

Ο τρόμος για γενικευμένη σύρραξη, η φωτιά της οποίας θα παρασύρει στο διάβα της ολόκληρο τον πλανήτη, είναι πανθομολογούμενος....

Η πολεμολογία δε νοιώθει μοναξιά

Παφλασμοί φλυαρίας και σεναριολογίας για την ανοιχτή σύγκρουση Ιράν Ισραήλ ακούγονται παντού. Αναλύσεις, εκτιμήσεις, και απερινόητες αβελτηρίες επί του...

Ελλάς και Κύπρος στην οριογραμμή των συγκρούσεων

Οι επόμενες ημέρες ή ίσως και ώρες θα δείξουν κατά πόσον θα υπάρξει αυτοσυγκράτησις και δεν θα έχουμε κλιμάκωση...

Σειρά έχει το Ιράν ή η Τουρκία;

Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στον πόλεμο του Κόλπου του 1991 και στην εισβολή των ΗΠΑ και των συμμάχων...