Εκτός ορίων Ερντογάν: Οι Έλληνες είναι το ίδιο ποταποί όπως και πριν 100 χρόνια όταν έκαιγαν τις πόλεις μας

Μία ακόμα αναφορά στην Ελλάδα με αφορμή το σύνολο της ιστορίας έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, πιστός στον μισανθρωπισμό που εκπέμπει ο τουρκικός εθνικισμός, επέλεξε να εξάρει το γεγονός ότι “το έθνος μας, πέταξε τους απίστους στη θάλασσα”, υμνώντας τη λειτουργία των τουρκικών δυνάμεων κατά την Καταστροφή της Σμύρνης, σε ομιλία που έκανε στην Κιουτάχεια.

Το παραλήρημα του Ερντογάν ξεκίνησε φυσικά από το Βυζάντιο και τη μάχη του Μαντζικέρτ όπου θέλοντας να πείσει το αμόρφωτο ακροατήριό του, ότι κέρδισαν και τους αρχαίους Έλληνες, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στον αυτοκράτορα Ρομανό Δ’ Διογένη ως απλώς “ηγεμόνα Διογένη”: “Ο σουλτάνος ​​Αλπαρσλάν νίκησε τον υπεράριθμο στρατό του Διογένη, του περήφανου ηγεμόνα του Βυζαντίου, και άνοιξε τις πύλες της Ανατολίας στο έθνος μας στο Μαντζικέρτ. Αυτοί που θέλουν να μας διώξουν από αυτά τα εδάφη με μνησικακία και απληστία δεν έχουν σταματήσει εδώ και αιώνες, και ο Εθνικός Αγώνας μας θυμίζει ότι η Ανατολία είναι η αιώνια πατρίδα μας”, είπε ο Ερντογάν επισημαίνοντας ότι οι Τούρκοι απλώς άνοιξαν τις πόρτες για την Ανατολία, αλλά οι Έλληνες που ήθελαν να επιστρέψουν στα πατρογονικά τους εδάφη ήταν “εισβολείς”.

“Ο εχθρός μπορεί να είχε περισσότερα πολυβόλα, κανόνια, φορτηγά, αυτοκίνητα και αεροπλάνα από εμάς, αλλά η γεμάτη πίστη καρδιά των στρατιωτών μας κάλυπτε όλες αυτές τις ελλείψεις. Στην πραγματικότητα, ενώ ο ελληνικός στρατός υποχωρούσε, το 65% από τους 200 χιλιάδες στρατιώτες του υπέστη πανωλεθρία στη γραμμή Αφιόν-Κιουτάχεια. Είναι η πίστη, αυτό το μετάλλευμα που είναι θεϊκό· Ναι Αυτό το έθνος, με τις πιστές καρδιές του, έριξε τους άπιστους στη θάλασσα από τη Σμύρνη”.

“Οι προσευχές που ανυψώνονταν στον ουρανό, έδιναν την χαρμόσυνη είδηση την απελευθέρωση της πόλης Αφιόν, η οποία καταστράφηκε και κάηκε από τους Έλληνες. Το ίδιο υπέροχο σκηνικό βιώθηκε και στην Κιουτάχεια στις 30 Αυγούστου, όταν τα τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη. Δηλαδή εδώ. Ο ελληνικός στρατός κατατροπώθηκε μέσα σε τέσσερις ημέρες, όταν οι διοικητές του αιχμαλωτίστηκαν και ηττήθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις. Από τη μια πλευρά ο στρατός μας προελαύνανε προς τη Σμύρνη, από την άλλη συνέχιζε να καταδιώκει τα στρατεύματα του ελληνικού στρατού που έφευγαν προς τα βόρεια του Εσκίσεχίρ. Βλέπουμε ότι το κάψιμο και η καταστροφή όλων των πόλεων μας από τον εχθρό, καθώς υποχωρούσε, το βλέπουμε σαν απόδειξη του ποταπού χαρακτήρα τους. Όπως είναι και σήμερα” δήλωσε.

Πηγή: capital.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το «πρόβλημα Harris»

Όσο ακόμα πιεζόταν να αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, δεν ήταν ίσως πλήρως...

Ένα φιάσκο… ολυμπιακών διαστάσεων!

Έφθασε λοιπόν η μέρα. Η αρχή του τέλους των Ολυμπιακών Αγώνων σήμανε με την έναρξή τους. Δεν είναι λίγοι...

H παρακμή των ΗΠΑ και το σημείο της μη επιστροφής…

Από τα κύρια πράγματα που πρέπει να υπολογίσει, με τα έως τότε δεδομένα, και να έχει στον νου του...

Η άνοδος και η πτώση του Τζο

Όχι, οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τον Μπάιντεν να μαθαίνει ζεϊμπέκικο. Τούμπες τρώει Του Παναγιώτη Λιάκου«Το να διοικείς τη χώρα είναι...