Αντίο κύριε Μητσοτάκη

Του Αδέξιου Δεξιού

Παλιός-δεινός γνώστης της πολιτικής τέχνης μας εκμυστηρεύτηκε το εξής: Μόνο με υποκλοπές δεν πέφτεις. Και με υποκλοπές πέφτεις.

Τουτέστιν, αν ένας πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει μόνο ένα βαρύ σκάνδαλο όπως των υποκλοπών, παρά τη φθορά που του έχει προκαλέσει η παραμονή στην εξουσία, μπορεί να τη γλυτώσει. Αν όμως έχει ήδη πολλές δυσβάσταχτες αμαρτίες στην πλάτη και προστεθεί ακόμη μία, του μεγέθους των υποκλοπών, τότε θα καταρρεύσει με πάταγο.

Ωστόσο, ο Μητσοτάκης πασχίζει να αποδείξει ότι ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Δυστυχώς όμως, ανήκει στη δεύτερη.

Και τι να πρωτομαζέψει πια, με τη νέα ελεημοσύνη που ετοιμάζεται να μοιράσει από το βήμα της ΔΕΘ, την οποία θα διανθίσει με την επίπλαστη ευμάρεια που τάχα θα φέρει η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία (να μην ξεχάσει να μας πει πώς θα αποφύγουμε τα νέα μνημόνια που έρχονται από το φέσωμα των 40 δισ. για να υποδύεται τον Μωυσή).   

Τη συνειδητή ισοπέδωση της χωράς, την οποία μετέτρεψε σε ένα απέραντο νεκροταφείο, για να κάνουν πάρτι οι γαλαζοπράσινοι  συνδαιτυμόνες του με τα δισ. που τους μοίρασε;

Την κατάντια της ελευθερίας του Τύπου σε επίπεδα Μεξικού μέσω της περιβόητης Λίστας Πέτσα, που… χρηματοδοτήθηκε από τον ίδρωτα των  φορολογούμενων, για να τον λιβανίζουν νυχθημερόν;

Την αστυνομοκρατούμενη πολιτεία, όπου όποιος διαφωνήσει με το καθεστώς σαπακιάζεται στο ξύλο, την ώρα που δολοφονούνται μέρα μεσημέρι δημοσιογράφοι, ενώ μπράβοι της νύχτας και λοιποί εγκληματίες… επιτελούν ανεμπόδιστοι το θεάρεστο έργο τους;     

Την πλήρη φτωχοποίση του λαού, μέσω της εκμετάλλευσης αυτή τη φορά του γεωπολιτικού χάους για να ξεχειλίσουν τα πορτοφόλια των ολιγαρχών της ενέργειας που τον στηρίζουν, τον οποίο εμπαίζει αναίσχυντα με τα ψίχουλα που του μοιράζει αφού του έχει αδειάσει τις τσέπες με τη θανατηφόρα έμμεση φορολογία; Μέχρι και οι ανάλγητοι Γερμανοί μείωσαν τους φόρους στην ενέργεια. Αυτός, εκεί, ακλόνητος, μην τυχόν και του τραβήξουν το αυτί οι νταβατζήδες.

Τον απύθμενο εθνομηδενισμό που έχει φέρει την Ελλάδα μια ανάσα από τις Πρέσπες του Αιγαίου; Το τραγικό είναι, ότι κάτι τρόλια του Μητσοτακισμού διαρρέουν ότι οι Γερμανοί έβγαλαν στη φόρα τα άπλυτα με τις υποκλοπές για να εκδικηθούν τον Κυριάκο, κάτι που υπονόησε κι ο ίδιος στο πρόσφατο διάγγελμα-παρωδία, επειδή έδωσε γη και ύδωρ στους Αμερικανούς. Οι οποίοι Αμερικανοί, όπως θα έχετε διαπιστώσει, κλείνουν τα μάτια μπροστά στις επεκτατικές ονειρώξεις του Σουλτάνου αδειάζοντας τον Μητσοτάκη κανονικότατα, καθώς μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας επιθυμούν να ξεπουληθεί και το Αιγαίο, ώστε να γίνουν απόλυτα αφεντικά στην ευρύτερη περιοχή. Κοινώς, ο Κυριάκος κατάντησε και κερατάς και δαρμένος. Αντί να κρατήσει τις απαιτούμενες ισορροπίες ένεκα νέου ψυχρού πολέμου, έγινε το παραπαίδι των Αμερικανών κάνοντάς τους όλα τα χατίρια (ντροπιαστική ανανέωση αμυντικής συμφωνίας, delivery boy στο ουκρανικό μέτωπο, καταστροφική διάρρηξη των ελληνορωσικών σχέσεων), δίχως να λάβει το παραμικρό αντάλλαγμα που θα οχύρωνε τη χώρα απέναντι στους τσαμπουκάδες του Κουμπάρου, και του φταίνε οι Γερμανοί (οι οποίοι δεν έχουν κρύψει ποτέ τη συμπάθειά τους για τους Τούρκους. Πού είσαι Άνκγελα να σώσεις τον Κυριάκο!!!).  Στην εξίσωση βάλτε και το ευρωπαϊκό άδειασμα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, και ενδεχομένως το νέο που έρχεται -βοά ο τόπος- για τη δεύτερη δόση από το ταμείο ανάπτυξης.

Πείτε μας τώρα, αν τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις υποκλοπές που αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα, δύνανται να επισκιαστούν με τα νέα ρεγάλα που θα σκορπίσει από τη Θεσσαλονίκη.

Ολίγον τι, δύσκολο…

Οι υποκλοπές κονιορτοποιήσαν και τον πατέρα του   

Προφανώς, ο Κυριάκος δεν αντιλήφθηκε ότι έφταιγε το μητσοτακικό know-how για την πτώση της κυβέρνησης του πατέρα του, κι αντί να το απαρνηθεί το εφάρμοσε αυτούσιο. 

Έτσι και τότε, όπως και τώρα, η κυβέρνηση του πατέρα του ήταν βουτηγμένη στα οικονομικά σκάνδαλα, ενώ είχε δώσει εντολή στην αστυνομία να σαπίζει στο ξύλο όποιον διαφωνούσε με την ιδιωτικοποίηση της ΕΑΣ.

Και κάπου εκεί έσκασε το σκάνδαλο του διαβόητου «εθνικού κοριού» με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ακολούθησε η ολική ρήξη με τη διαπλοκή γιατί δεν τα βρίσκαν στη μοιρασιά του ΟΤΕ (βλέπε Κόκκαλη), και κατόπιν το τέλος. Εξέλιξη, που ουδείς μπορεί να αποκλείσει λόγω του εν εξελίξει πολέμου διαπλοκής-Κυριάκου για το μοίρασμα της πίτας των ευρωπαϊκών κονδυλίων.     

Τα περί ευθύνης Σαμαρά για την πτώση του μπαμπά Μητσοτάκη, είναι απλώς τροφή για ασχέτους.

Εσωκομματικό μέτωπο  

Τα πυρά που εξαπέλυσε ο τέως -καραμανλικός- Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά του Μητσοτάκη για τις υποκλοπές καθιστώντας τον πολιτικά υπεύθυνο για το σκάνδαλο, συνοδευόμενα από τα απανωτά ραπίσματα πρώην συμβουλών και εκπροσώπων του Καραμανλή, δείχνουν ότι οι «πραγματικοί» ιδιόκτητες της ΝΔ αποφάσισαν να την πάρουν πίσω. 

Κάτι που ενισχύεται με τη βόμβα του Αντώναρου για γυναίκα που θα διαδεχθεί τον Μητσοτάκη.

Πρόκειται, όπως αποδείχθηκε περίτρανα από την προχθεσινή ηχηρή της παρέμβαση σχετικά με ζήτημα που προέκυψε με την παραμονή της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, για την Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον», ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή της. 

Είχε προηγηθεί έντονη φημολογία που ήθελε το Μαξίμου να μεθοδεύει την αντικατάσταση τόσο της ίδιας όσο και των συναδέλφων της Τζαβάρα και Κουτσουμπά (επίσης καραμανλικοί), από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενόψει της ενασχόλησης της κοινοβουλευτικής επιτροπής με τις υποκλοπές.

Η χθεσινή δε βόμβα του Αντώναρου, δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία, ότι στο μυαλό των καραμανλικών ο Μητσοτάκης έχει ήδη τελειώσει. 

«O Mητσοτάκης δεν έχει καταλάβει ότι δεν έχει πολιτικό μέλλον. Ότι είναι τελειωμένος και κανείς δεν τον παίρνει σοβαρά. Επιμένει, όπως μαθαίνω, να θέλει να πάει σε εκλογές στο τέλος της 4ετίας. Τον Ιούνιο 2023, λένε οι τελευταίες πληροφορίες. Θα μάθει the hard way την πραγματικότητα», έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στο μεταξύ, ο ίδιος ο Καραμανλής  θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση μνήμης στις 31 Αυγούστου στα Ανώγεια για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Δε νομίζουμε ότι χρειάζεται να γράψουμε κάτι περισσότερο.

Εν αναμονή της παρέμβασης Σαμαρά

Πληροφορίες του Antinews αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα τοποθετηθεί εν ευθέτω χρόνω για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ελπίζουμε μέχρι τότε να μην επιβεβαιωθεί ότι ήταν κι ο ίδιος ανάμεσα σε ακόμη οχτώ πολιτικούς που είχαν μπει στο στόχαστρο του μητσοτακικού παρακράτους, όπως ακούγεται και γράφεται εντόνως.

Διότι τότε η παρέμβασή του θα είναι ανούσια, καθώς η παραίτηση του Μητσοτάκη θα είναι μονόδρομος.

Όχι ότι δε θα είναι, αυτονοήτως, εφόσον αποκαλυφθεί ότι είχε «κοριαστεί» κάποιος άλλος πολιτικός.

Απλώς, αν είναι ο Σαμαράς, η παραίτηση του Κυριάκου  θα είναι ακαριαία για ευνόητους λόγους. Αν είναι άλλος, θα προλάβει να το σκεφτεί λιγάκι.

Σε κάθε περίπτωση, είτε βγουν νέα «κοριάσματα» είτε όχι, είναι αδύνατον πλέον για τον Μητσοτάκη να απεμπλακεί από τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε.  

… Άντε γεια, νεοφιλελεύθερα αδέρφια…

Θέλατε και δεύτερη τετραετία…

  1. Εντάξει ο άνθρωπος δεν ήλθε για να μείνει.Απλα όπως και οι λοιποί απόφοιτοι (παραλίγο να γράψω κάτι άλλο..) των Ivy League, ασχέτως αν είναι μετρίως ή παντελώς αμόρφωτοι,έχουν μάθει να διαθέτουμε τον λιγότερο χρόνο τους για το μέγιστο(για τους ίδιους) αποτέλεσμα.Αυτο ισχύει για τις μπανανιές των υπολοίπων graduates. Διότι στην εδώ μπανανία ότι θα αποτελούσε άλλου high risk investment με πιθανότητα πολιτικής (και όχι μόνο) χρεοκοπίας, είναι απλά δυο-τρεις μερες διακοπων λιγότερες, με το κέρδος εξασφαλισμενο.Οποτε πάμπλουτος … εμπειριών, μπορεί να αποχωρήσει για να πάρουν σειρά ο επόμενος Τριανταφυλλίδης, Σαμαράς, και ακολουθως οι επίγονοι των σημερινών(είναι και αμέτρητοι) κτλ.Οσο προλαβαίνουν δηλαδή, διότι η Ελλάδα δεν είναι τοσο μεγάλη όσο η Ουκρανία και ο νόμος της θερμοδυναμικής(ως πολιτική εντροπία-αταξια) πανταχού παρών.

  2. Ψεκασμένους μας είπε, τελικά αποδείχθηκε ανίσχυρος για να στηρίξει το τεράστιο και κακουργηματικό εγώ του.

  3. Γιατι μας παραμυθιαζετε; αφου ο Σαμαρας τον βοηθησε μεΑδωνι και Βοριδη.

  4. Ο αρθρογαφος πιθανοτατα ζει σε αλλη χωρα. Δεν εξηγουνται αλλιως οι προσπαθειες του να αναγορευσει τα παρταλια τυπου Παυλοπουλου Αντωναρου ως εκφραστες της κεντροδεξιας παραταξης. Και οσο μιλανε (ξεχασα και τους γιγαντες Τσιτουριδη Σπηλιωτοπουλο)τοσο θα ενδυναμωνουν τον Μητσοτακη.Γιατι τοσο θα θυμομαστε την ασυλια στα εγκληματα του Συριζα και την αφωνια τους στο δκανδαλο της διωξης των πρωθυπουργων και υπουργων της ΝΔ.

  5. Πραγματικά τώρα μετά από όλα αυτά συν την διογκοση του χρέους πιστεύετε ότι αυτή η παράταξη θα ξανακυβερνησει?

  6. Με ρέγουλα παιδιά με ρέγουλα…
    Σαν πολύ δε τον έχετε υποτιμήσει τον Κυριάκο όλοι; Και το 2016 το ίδιο κάνατε!
    Ο λόγος του Αντώναρου και του Πάκη έχει τόση αξία όσο και του Λαφαζάνη για τους νεοδημοκράτες, όσο για τα σενάρια αντικατάστασης, τι να πω αν θέλει κάποιος να γίνει στη ΝΔ το 2022 ό,τι ο Σαμαράς το 1993 και να θεωρείται υπεύθυνος για τα επόμενα 10-15 χρόνια, ας το πράξει. Ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα.
    Όσο για τον κο Σαμαρά, αν επιθυμεί να ξαναδει στην εξουσία τον κο Τσίπρα, τι να πω .

  7. Αντώνη
    Όσο γρηγορότερα φύγει ο Μητσοτάκης, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο. Όσο για τους Έλληνες, λες να φοβηθούν πως θα χάσουν τα δεσμά τους? ΥΓ συνταγματικώς ανεκτά τα πρόστιμα .

  8. “η κυβέρνηση του πατέρα του ήταν βουτηγμένη στα οικονομικά σκάνδαλα, ενώ είχε δώσει εντολή στην αστυνομία να σαπίζει στο ξύλο όποιον διαφωνούσε με την ιδιωτικοποίηση της ΕΑΣ”. Προφανώς για τον αρθρογράφο θα έπρεπε η τότε κυβέρνηση να επιβραβεύσει τα ξεβρακώματα των Σταμουλοκολάδων στο εφετείο.
    Όταν δε ο αρθρογράφος επικαλείται τις αναρτήσεις του Αντώναρου τότε πια είναι προφανής η ποιότητα του άρθρου.

  9. Αυτό το κοινωνικοπαθες αργόστροφο τίποτα θα βολευτεί στην ΕΕ με καμία 30αρια χιλιάδες αφορολόγητο μισθό τον μήνα . Ποσώς τον ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα .

  10. Παρτάλια ο τσιτουριδης ο Σπηλιωτόπουλος ο Παυλόπουλος;Δηλαδή ο Άδωνις τι είναι ;με συγχωρείτε μερικοί ζείτε σε αυτήν την χώρα;Η πτώση έρχεται και θα είναι εκκωφαντικη

  11. @ Μακρυγιάννης Π.

    Πρώτον, το όνομα του αγωνιστή, το μαγαρίζεις.

    Δεύτερον, αν θεωρείς ότι ο Παυλόπουλος είναι παρτάλι και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε “εγκλήματα”, αλλά είσαι με το μέρος των Αδώνιδων και Λοβέρδων στο κουκουλωμένο σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: 1) είσαι πολιτικά άσχετος, 2) έχεις συμφέρον που ταυτίζεται με όσους διέλυσαν τη χώρα. Και στις δύο περιπτώσεις επικίνδυνος.

  12. Έστειλε πίσω τις ορδές του Ερντογάν , μειωσε τα επιτόκια δανεισμού της χώρας σε επίπεδο Γερμανίας, αντιμετώπιση πανδημίας με οργάνωση που ξεπέρασε τα ευρωπαϊκά συστήματα, ανάπτυξη το 2021 8,5%, το 2023 προβλέπεται άνω του 4%, είσπραξη ρεκόρ από τον τουρισμό φέτος, μείωσε της ανεργειας στο 12,5%,
    μείωση του ΕΝΦΙΑ δύο φορές, αύξησε το αφορολόγητο για γονικές παροχές(σχεδόν το μηδενισε), στήριξε τους επαγγελματίες στη περίοδο της πανδημίας, ψηφιοποίησε τις υπηρασιες του κρατους απαλλασοντας τους πολιτες απο τη βασανο της γραφειοκρατιας, ισχυροποίηση και θωράκιση της άμυνας της χώρας, σύναψε διεθνείς συμβάσεις και ισχυροποιήσει τη θέση της χώρας διεθνώς.
    Αν αυτά δεν αρκούν στον Αντωναρο και Σια, υπάρχει και η επιλογή Αλέξη που έκλεισε τράπεζες, άνοιξε τα σύνορα σε κάθε παράνομο, άνοιξε τις φυλακές, φόρτωσε τν χώρα με 80 δις χωρίς λόγο παίζοντας τα παιγνίδια του η,λιθίου Γιανη, στην εξωτερική πολιτική εκπροσώπησε τη χώρα στη κηδεία του Κάστρου στη Κούβα, και τέλος ξεκουράστηκες στο κοττερο πίνοντας whisky και καπνίζοντας πούρα Αβάνας.

  13. Αδέρφια κουράγιο…Ο Αρης βγήκε στο κλαρί. Δεν προσκυνά…Με το κομοδινί περουκίνι να λαμπυρίζει υπό τας αναλαμπές της δόξης και το αναγκαίον (τι υπέροχο χρώμα) αρωματοδοχείον στο πλάι του έδωσε το σύνθημα της δεξιάς επαναστάσεως.
    Οπότε δεν υπάρχει σωτηρία για τον κούλη. Τώρα που ενώθησαν μαζί του και αι καραφλικαί δυνάμεις, οι σοφές κεφαλές της δεξιάς παρατάξεως το έθνος μπορεί να ανασάνει…Υπάρχει ελπίς όσο το περουκίνιον παραμένει επί της κεφαλής του αρούλη, ο οποίος θα κινηθεί στα στενά της μυκόνου όπου διαθέτει τακτική υπεροχή.
    Κρατάτε αδέρφια, έρχεται ο ΑΡΗΣ.

    Το τι θίασο είχε μαζέψει μαζί του αυτός ο ακάματος κωστάκης ο βούς δεν μπορεί ακόμη και τώρα να διανοηθεί κανείς.. Και κάποιοι μέσα στην απόγνωση τους ονειρεύονται επανάσταση….Με τον ΑΡΗ και τον ΑΝΤΩΝΙΟ τον ΜΕΓΑ.
    Που πά ρε Καραμήτρο…..

    Αυτός ο τύπος με το κομοδινί μαλί, ο σεφερλής καλύτερα φοράει στις παραστάσεις του θα σώσει τη χώρα? Και το γράφετε κιόλας με σοβαρότητα.

    Ξαναρχίζετε τα ίδια λάθη με τον κούλη….Επεσε, πέφτει, τον πέφτουν…
    Αν είναι τόσο λίγος τι χρείαν έχουν την νουδού οι γίγαντες της Μυκόνου? Ας βγούν στο λαό, η Ψαρού ενδείκνυται ως βήμα και ας ανακοινώσουν ότι έρχονται να μας σώσουν. Ο λαός θα τους ακολουθήσει είναι το μόνο σίγουρο.

    Ολοκαι περισσότερο θυμίζουν αυτά τα γραπτά κάτι αναλύσεις και ανακοινώσεις κάτι περίεργων κομμουνιστικών οργανώσεων, με λου, μου κλπ που μαζεύονταν σε καμιά ταβέρνα και έβγαζα μανιφέστα με ανάλυση της κατάστασης και της επανάστασης που οργάνωναν και οσνούπω, το άλλο πρωί δηλαδή, θα επικρατούσε στο δρόμο.
    Πιό γραφικοί και απο τα σοκάκια της μυκόνου έχουν καταντήσει οι ηγέτες της επαναστάσεως…

    Πάντως το χρώμα ήταν μούρλια…Και η επαναστατική στολή.. Σαγιονάρα, κοντοβράκι, φραπές, σακκίδιον με τα απαραίτητα (χτένες, μπογιές, αρώματα κλπ)

  14. Χρειαζόμαστε τη φωτογραφία του Μητσοτάκη κάθε φορά που μπαίνουμε στο παραβάν για ψήφο, τραγικό το λάθος που κάναμε με τον συγκεκριμένο.

  15. Περιμένουμε πάντως εδω και καιρό από τους συντάκτες που στήριξαν Νέα Δημοκρατία το 2019, δημόσια συγγνώμη από τους αναγνώστες για την τραγική αυτή επιλογή, ανάληψη ευθυνών για τις συνέπειες της, και αυτοκριτική εξέταση των λόγων που οδήγησαν σε τόσο κακή κρίση και πως αυτή θα αποφευχθεί στο μέλλον.

    Νομίζω ότι θα ήταν μια πράξη ειλικρίνειας και ευθύνης.

    Φιλικά και πατριωτικά

  16. Εάν η ΝΔ πάει στις εκλογές με αρχηγό τον Κυριάκο θα υποστεί συντριβή ιστορικών διαστάσεων και μετά δεν θα έχει νόημα η αλλαγή αρχηγου
    Πρεπει άμεσα να τον διώξουν. Μπορούν.

  17. Απλες και σαφεις οι επισημανσεις του αρθρογραφου. Ας προστεθουν στον καταλογο η αφρονη αποστολη στρατιωτικου εξοπλισμου στην Ουκρανια -το μεγαλυτερο μερος του οποιου καταληγει στα χερια λαθρεμπορων οπλων- που “αποστρατικοποιει” εν μερει τα νησια του Β.Αιγαιου κι η εξισου αφρονη ευθεια αντιπαραθεση με τη Ρωσια που εχει ως αποτελεσμα να χαρακτηριζεται η Ελλαδα ως “εχθρικη χωρα”, αντι να αποτελει γεφυρα ειρηνικης διευθετησης στον πολεμο “δι αντιπροσωπου” που διεξαγει η ΗΠΑ κατα της Ρωσιας. Χαρισαμε αυτο το ρολο στην “απομονωμενη” Τουρκια και φοβαμαι οτι συντομα θα δουμε τις συνεπειες αυτης της επιλογης με την περιπτωση της Κυπρου και της αναγνωρισης του ψευδοκρατους. Οσο για τα σχολια που επαινουν ακομα τον Μητσοτακη τι να πει κανεις. Ειτε προκειται για αγνοια, ειτε για υστερικη αρνηση και για ποδοσφαιρικο φανατισμο ή, για περιπτωσεις ατομων που οφελουνται απο το μπαχαλο και αποκομιζουν “στη ζουλα” προσωπικα οφελη. Δημοκρατια βεβαια εχουμε (ελπιζω) κι ο καθενας δικαιουται να εχει τις αποψεις του.

  18. Αντώναρος; Έχει πλάκα ο αρθρογράφος τελικά ????.
    Είναι δυνατόν αυτό το πολιτικό ρετάλι να εκφράζει τον Κώστα Καραμανλή;

  19. Οι εκλογές έρχονται και δεν ψηφίζουν μόνο γιαπηδες, γέροντες, επαρχιακοί κοματοσκυλοι που αλωνιζουν απελπισμένοι τα καφενεία. Το πρόβλημα δεν είναι πιο κόμμα θα βγει η θα διασπαστεί. Το πρόβλημα είναι το χρέος το κύρος της χώρας και του πολιτεύματος καί η ακρίβεια που μας ταλανίζει όλους. Και δυστυχώς για κάποιους ψηφίζουν ΌΛΟΙ. Στην μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου η διάσπαση η όχι ενός κόμματος είναι αδιάφορη ειδικά αν έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει με την ανοχή και την σιωπή των στελεχών του. Το ερώτημα είναι θέλουμε απόπειρα εξυγίανσης η όχι? Αν η απάντηση είναι ναι τότε μπορεί να αποτύχουμε αν η απάντηση είναι όχι τότε η αποτυχία είναι σίγουρη

  20. Μερικοί φαίνεται ότι είστε φανατικα κομματοσκυλα που κουνάνε την ουρά τους για κανένα κοκκαλο.Μιλατε για ανάπτυξη όταν υπάρχει 12 % πληθωρισμός.Μιλατε για θωράκιση της χώρας όταν το uruc reis θα μπει στην γραμμή Πάρος Νάξος.Αλλα φύσηξε και λίγος αέρας και το έσπρωξε.Κυριοι τον Δεκέμβριο του 17 έγινε ακριβώς ίδιο περιστατικό έστειλε ο Καμμένος μια φρεγάτα έστρεψε τα κανόνια και εκείνοι απλά αποχώρησαν.Μαεστρικα παραλείπετε να αναφερετε για τον Λιγνάδη ,για τα 7 δις απευθείας ε,για τους 17000 νεκρούς εκτός ΜΕΘ από κόβιντ, για τις υποκλοπές,για το κλείσιμο της Αττικής οδού από χιόνι 20 εκ. γιατί χιονίζει νύχτα όχι μέρα.Το χρέος έχει εκτοξευθεί στα 400 δις .Και καλά κατάργησε την ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά αύξησε 6 φορές το ΦΠΑ.Η βενζίνη στον Θεό.Βγαινετε και χλευαχετε Αντώναρο σπηλιοτωπουλο όταν ο κρυφακουλης που χεραιταει τις κούκλες στις βιτρίνες έχει πρώτο θρανίο Άδωνι -Πλευρη -βοριδη.Ντρεπεται και η ντροπή με αυτά που ακούγονται.

  21. Εσυ ρε no name στειλε μας το μισθο η τη συνταξη που επαιρνες το 2010 και το μισθο που επαιρνες το 2018. Μην μας κρυψεις τα δωρα που εξαφανισθηκαν. Ο Κουλης ηταν υπουργος εκεινης της διαβολοκυβερνησης. Οι τραπεζες που κλεισαν δεν σου φαγαν χρηματα.

  22. Εμείς κάναμε το λάθος και τον ψηφίσαμε, αυτός όμως αποδείχθηκε τραγικός για εμάς και τη χώρα. Η χούντα μας σεβάστηκε, αυτός όμως μας έκλεψε τα ατομικά μας δικαιώματα, ντρόπιασε τους Έλληνες κλείνοντας τους φυλακή μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, διέταξε άχρηστες και υποχρεωτικές ιατρικές επεμβάσεις, μας απαλλοτρίωσε τα εισοδήματα μας ( πενταπλασιαστήκαν οι έμμεσοι φόροι ενέργειας, ακολουθούν βλέπετε την τιμή πώλησης) και μας άρπαξε δημόσια αγαθά (νερό και ηλεκτρικό). Οι άβουλοι βουλευτές του, νιώθουν να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και αντί να αντιδράσουν, βάζουν την ουρά στα σκέλια και χαμηλώνουν το κεφάλι.

  23. Υπουργος ο κουλης και ως πρωθυπουργος ο Κικης..Που δεν ξερει, ουτε βασικες αρχες του Δημοκρατικου πολιτευματος.Που δεν γνωριζει, απλο ελληνικο συνταγματικό δικαιο, που δεν πατησε ουτε μια φορα στη ζωη του σε δημοσιο μεσο ή σχολείο Να βιωσει εστω και μια φορά τι είναι αυτα..που δεν εργασθηκε με την αξια του εστωκαι για 3 και 60 Και ούτε ήθελε( και χαζος θα ήταν;) Απαιτωντας παραλληλα, απο τη ζωη του τοπου που ζει με 3 και 60 να την εκπροσωπει .Ακόμη και την εδρα του ,ως βουλευτης ακοπα την πηρε..δεν ετρεξε ,δεν παρακαλεσε δεν ιδρωσε για την παραταξη….Τελικα….Θα πρεπει να ειμαστε εγνώμονες, σε αυτην την χυδαια κυβερνηση .Διοτι ,με την απεχθή συμπεριφορα και με την διακυβέρνηση της ,μας έμαθε πολλά.Οπως :Να ρωταμε και να μαθαινουμε εφεξής πριν δωσουμε την ψηφο μαςσε υποψηφιους αρχηγους με το τι εινσι αυτοι, ποιες οι ικανοτητες τους ποιες οι επιτυχιες τους στο πραγματικό επαγγελματικο στιβο .Και οχι τυπους _ επιγόνους με φαντεζι βιογραφικά Να εκτιμουμε και να σεβομαστε εκείνα, που μας παρεχονται ,ακομη δωρεάν. Να ενδιαφερόμαστε σοβαρα ,για τα κοινα Και οχι να πηγαινουμε ,για φρεντο οταν θα προκυπτουν ή ,σοβαρά θέματα ή εκλογες.Και τελος ως απλοι συμμετεχοντες μιας ιδεας ,ως κομματικός μηχανισμος ,να συμμετεχουμε ενεργα Και οχι να αντιμετωπιζομαστε ως πληβειοι υπερπλουτων γονων αμφιβολου ικανοτητων .Οι οποίοι οπως απεδειχθη με την περιπτωση του νυν πρωθυπουργου διατηρουνται, με την παθητική συμμετοχη και την εσωκομματική ψηφο μας.Σοβαροι πολιτικοι ,όπως ο Σαμαρας που δεν ηταν απο τζακι οταν ξεκίνησε ,αυτοι θα επιλεγονται με διαφανεις διαδικασίες.Διοτι αυτοι ,θα ειναι κάποιοι απο εμας ,και ο αμεσος ελεγχος απο εμας στην παραταξη ετσι ωστε ανθρωποι τυπου μιτσοτακη να μην εμφανιστουν ποτε πιαΠαραταξη ζητα σοβαρους και εντιμους υποψηφιους

  24. Η ΝΔ επι των ημερών του νυν κατεντησε ως την αλλοιωμένη δήλωση του Ανδρέα : Η ΝΔ κυβέρνηση το Πασοκ, στην εξουσία δια των παρασκηνίων.Αλήθεια ,ποιος σοβαρός ηγέτης απο τους παλιούς της παραταξης θα δεχόταν αυτη τη κατάντια της παράταξης που εκπροσωπεί; Οχι πάντως ο κουλης .Οχι μονάχα δέχθηκε αλλά ήθελε να βάλει χέρι σε αλλη παράταξη για να την πιέζει εσωκομματικά ωστε να συνεργαστεί για να ειναι ο Μητσοτάκης αρχηγος;Και να διατηρείται στη εξουσία; Για αυτο φώναζε ,ο γιος του πολιτικου επιστατη του Πασοκ στην Κρήτη και σημιτικου, οτι δεν τον θέλει σε περίπτωση συνεργασιών μετα απο εκλογές;Δεν συγκρίνεται, η περίπτωση του νυν ,με τους γιγαντες Σαμαρα και Βενιζελο που συνεργάστηκαν για να σωθεί η χωρα

  25. Μην δυσανασχετείτε με τα τυχόν κοματοσκυλα αντίθετα η συμβολή τους είναι καθοριστική στον σχηματισμό γνώμης από τους υπόλοιπους και βοηθούν να κατανοήσουμε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Και μην ξεχνάτε ότι όταν τα αφεντικά τους εκπέσουν ξεφτιλιστουν αποσυρθούν η δραπετεύσουν με ελικόπτερα οι κομματοσκυλοι παλαμακιδες θα κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Προσπαθήστε να δείξετε και τότε την ίδια κατανόηση και απλά χλευαστε τους θυμίζοντας τους ότι αυτοί είναι οι υπεύθυνοι της κατάντιας μας

  26. Σκληρή, μισητή, ανίκανη, άδικη και ανερμάτιστη η εξουσία Μητσοτάκη. Δεν θα λείψει σε κανένα την επόμενη ημέρα των εκλογών, πρέπει όμως να πληρώσει για τα κρίματα του.

  27. @Σαρακατσάνος: Συντάσσομαι με τα επιχειρήματά σου.

    Αλλά στο κάδρο των ευθυνών, των σοβαροτάτων , του νυν θα πρέπει να μπεί και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, η οποία εγκολπίζεται και δύο τέως πρωθυπουργούς. Η άφωνη, αβουλη και μοιραία κοιν.ομάδα η οποία χρεώνεται στο ακέραιο όλα τα σφάλματα Μητσοτάκη, την πασοκοποίηση της ΝΔ, τα παιχνίδια με τους πρώην αριστερούς βλ.Θεοδωρικάκο, τους Γεραπετρίτες και τα λοιπά περιμαζώματα που στελεχώνουν την κυβερνηση, την σταλινικού τύπου υγειονομική δικτατορία (αναστολές υγειονομικών, υποχρεωτικότητα εμβολίων, πρόστιμα για τον ίδιο σκοπό κλπ.) η οποία εκφράζεται από γραφικούς ούτως καλουμένους επιστήμονες κλπ.

    Και εν τέλει καμμία Κεφαλογιάννη και κανένας εκλεγμένος βουλευτής ΝΔ δεν δικαιούται να ομιλεί με προπέτεια, με άκαιρη και αλόγιστη σπουδή και θρασύτητα για ένα κόμμα που αγωνίστηκε μια ολόκληρη μεσαία τάξη να το κρατήσει σε αξιοπρεπή και σεβαστά επίπεδα, όταν αυτοί οι ίδιοι βρίσκονταν σε λήθαργο και δεν ήλεγχαν τον επικεφαλής της κοιν.ομάδας τους .

    Χθεσινό επίσης ατόπημα του επηρμένου επικεφαλής της κυβερνήσεως: Προβολή της συμβολής του και της απηχήσεως που είχε στην Ευρώπη η έξοδος της χώρας μας από την ενισχυμένη εποπτεία. Χωρίς αναφορά στα βάρη που σήκωσε αυτός ο λαός, χωρίς αναφορά στη χαμένη αξιοπρέπειά του όσον αφορά στην φτωχοποίησή του.

  28. Τα εγκλήματα της προηγούμενης περιόδου με τα πειραματικά σκευάσματα mRNA που ο Μητσοτάκης τα έκανε υποχρεωτικά (ασύλληπτο αυτό που έγινε), η χλεύη (ο όρος “ψεκασμενοι” ήταν επίσημη κυβερνητική ορολογία από τους Λουδοβίκους) και τα πρόστιμα στον Έλληνα, θα πληρωθούν τοις μετρητοίς στην κάλπη.

    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. ΣΕ

  29. και στις εκλογές ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. πολύ καλά τα λέει ο @peacemaker

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...