Το Μαξίμου, τα ΜΜΕ και η γάτα του Schrodinger…

Του Strange Attractor

Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις; Τρίχες κατσαρές.

Υπάρχουν και παραϋπάρχουν άσχετα αν το Μαξίμου κάνει τα πάντα για να τις σβήσει.

Βοηθούντος και του ότι όλοι οι μεγαλόσχημοι opinion makers, όπως ο Αυτιάς, ο Πορτοσάλτε, η Τατιάνα, ο Εισαγγελάτος, κ.ά.  είναι σε διακοπές.

Θα γυρίσουν όμως και θα τρέμει η γη…

Ειδικά αν δεν ξεπαραδιαστεί διά μίαν ακόμην φοράν ο πυλώνας της παράταξης… Πέτσας.

Μέχρι τότε όμως, κουτσά στραβά, το τρισμέγιστο σκάνδαλο της επισύνδεσης αρχηγού κόμματος της αντιπολίτευσης από τον Κυριάκο και τις υπΕρεσίες του παραμένει στην κορυφή.

Συζητιέται παντού, όχι μόνο στα καφενεία και στις ξαπλώστρες της επικρατείας, αλλά ακόμη και στα πιο έγκυρα ΜΜΕ του εξωτερικού.

Διότι όπως και να το κάνουμε, ένα τέτοιο σκάνδαλο κανονικά (σε μια ευνομούμενη χώρα) θα έριχνε την κυβέρνηση, άσχετα με το τι λένε τα παπαγαλάκια και ο «δημοσιογραφικός» συρφετός που έμεινε πίσω, θυσιάζοντας τα μπάνια του, προκειμένου να σώσει ό,τι σώζεται με περισπούδαστα άρθρα για τον «σμιλεμένο ευλαβή μονομάχο», και για τις φιλολαϊκές παροχές που ετοιμάζει για το φθινόπωρο.

Το έδαφος όμως τρίζει κάτω από το Μαξίμου.

Ακόμη και ο παραδοσιακός φίλος της οικογένειας (εξ αγχιστείας κοντοσυγγενείς με την ευρεία έννοια) Μπένι, ακόμη και ο θρύλος της παράταξης Προκόπης, ακόμη και ο Κύρτσος.… έχουν να λένε πως στη ΝΔ δεν είναι όλα καλά, επικρατεί αναβρασμός, υπάρχουν νομικά και θεσμικά θέματα… ενώ άλλοι λένε πως ήδη ετοιμάζεται η διάδοχος κατάσταση, και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς.

Κι άλλοι, πιο προχώ πολιτικά, όπως π.χ. ο Αντώναρος, αφήνουν υπονοούμενα για «άρωμα γυναίκας», επιβεβαιώνοντας εν μέρει κάτι περίεργες φήμες που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες σε δημοσιογραφικά γραφεία και ξένες πρεσβείες, και έχουν να κάνουν με την… Έλενα Ράπτη!

Λέτε; Θα το δούμε… αν και πιο πιθανή είναι η περίπτωση εκείνου του γόνου από τας Σέρρας, που πολλοί (πάρα πολλοί) γνωρίζοντες μιλάνε για αυτόν, περιγράφοντάς τον ως τον νέο και εν δυνάμει Εθνάρχη, που θα μας σώσει με τη βοήθεια του Θεού από το μητσοτακέικο και τον υφέρποντα σαμαρισμό.

Αμήν…

Προς το παρόν όμως η κυβέρνηση μπουρδουκλώνεται από μόνη της.

Θέλει να αγιάσει και δεν μπορεί.

Όπως για παράδειγμα το περιστατικό εκείνο στον Έβρο, με τους 38 πρόσφυγες πολέμου (από χώρες χωρίς πόλεμο), που τη μια δεν υπήρχαν, και την άλλη, ως διά μαγείας υπήρχαν.

Και με ένα κοριτσάκι νεκρό, που τη μια ήταν κατά το Μαξίμου φακ νιουζ των συριζαίων, την άλλη όμως το παραδέχτηκε μέχρι και ο αρμόδιος υπουργός!

Κβαντοφυσικές καταστάσεις δηλαδή…

Οι «πρόσφυγες» δεν υπήρχαν μέχρι που τους είδαν οι αστυνομικοί!

Εδώ μπαίνει η αρχή της επαλληλίας κβαντικών καταστάσεων, η οποία περιγράφει κάτι το εξαιρετικό σε σχέση με τη φύση και τη συμπεριφορά της ύλης, καθώς και των δυνάμεων που ισχύουν σε υποατομικά επίπεδα.

Η επαλληλία μας λέει, πως όταν δεν ξέρουμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται ένα σωματίδιο, τότε αυτό βρίσκεται συγχρόνως σε κάθε πιθανή κατάσταση.

Είναι παντού και πουθενά! 

Μέχρι να το παρατηρήσουμε… 

Η παρατήρηση είναι αυτή που το καθορίζει, και το περιορίζει σε μια συγκεκριμένη κατάσταση ύπαρξης.

Το 1935, ο Schrodinger πρότεινε ένα νοητικό πείραμα για να δείξει πως η επαλληλία θα είχε εφαρμογή στον κανονικό κόσμο, τον δικό μας δηλαδή.

Το κλασικό πλέον πείραμα του Schrodinger έχει ως εξής:

Τοποθετούμε μια ζωντανή γάτα σε ένα σιδερένιο αδιαφανές κουτί, μαζί με ένα φιαλίδιο που περιέχει κάποιο δηλητηριώδες αέριο. Στο κουτί υπάρχει επίσης μια μικρή ποσότητα μιας ραδιενεργούς ουσίας. Αν ένα άτομο της ουσίας διασπαστεί, θα ενεργοποιηθεί ένας μηχανισμός με ένα σφυρί, που με τη σειρά του θα σπάσει το φιαλίδιο, απελευθερώνοντας το αέριο. Αν συμβεί κάτι  τέτοιο, τότε η γάτα θα πεθάνει ακαριαία.

Ο παρατηρητής δεν έχει τρόπο να γνωρίζει αν κάποιο άτομο της ραδιενεργούς ουσίας διασπάται ή όχι, και άρα δεν ξέρει αν σπάει το φιαλίδιο ή όχι. Συνεπώς δεν γνωρίζει αν η γάτα ζει ή πέθανε.

Επειδή ακριβώς δεν γνωρίζουμε τι γίνεται μέσα στο κουτί, η γάτα είναι ζωντανή και νεκρή ταυτόχρονα. Έτσι τουλάχιστον μας λέει η επιστημονικότατη αρχή της επαλληλίας.

Μόνο αφού ανοίξουμε το κουτί και δούμε με τα μάτια μας την κατάσταση της γάτας, μόνο τότε λοιπόν η γάτα γίνεται ή ζωντανή ή νεκρή!

Αυτό μάλλον συνέβη και με τους  Σύρους «πρόσφυγες» (από τη Σομαλία).

Υπήρχαν και δεν υπήρχαν…

Όπως και η Αιλάδα μας.

Υπάρχει και δεν υπάρχει.

Εξαρτάται ποιος είναι ο παρατηρητής.

Κάποιος χειροκροτητής, κάποιος μετακλητός,  κάποιος παραδοσιακά μητσοτακικός που αναμένει διορισμό, ή απλά κάποιος γενικά ανένταχτος, που χωρίς κομματικές παρωπίδες βλέπει τα χάλια μας κι ανησυχεί;

Τι ακριβώς ισχύει;

Θα το βρει η υπΕρεσία, όπως θα ‘λεγε κι ο φίλος μου ο Μήτσος, που 3 χρόνια τώρα μελάνιασαν τα χέρια του από τα αυθόρμητα παλαμάκια, κι ακόμη να διοριστεί πουθενά ο καψερός…

Ας πρόσεχε!

 1. Ο Πάκης Ο Κύρτσος και ο Αντώναρος καταφέρονται εναντίον του Κυριάκου; Ε τότε τα πράγματα είναι σοβαρά, έχουμε σημαδιακή μεταστροφή.

 2. Λίγος νους χρειάζεται, πως φούντωσε η ιστορία των υποκλοπών 1 1/2 έτος μετά το συμβάν ; Μια είναι η αποδεκτή απάντηση, τελείωσε το πολιτικό λάδι από το καντήλι του Κυριάκου. Μας τελείωσε, πριν όμως φρόντισε να βυθίσει τη χώρα στο χάος, τη φτώχεια και τη μιζέρια του χωροφύλακα και των επιδομάτων.

 3. Από το 2016 που το ΚΚΕ κατήγγειλε συνακροάσεις στον Περισσό και εντός Βουλής, μέχρι τον Κουκάκη, οι κυβερνήσεις και οι σκοτεινές και αδιαφανείς υπηρεσίες δεν μπορούσαν να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν τους υπέυθυνους κρατικούς και παρακρατικούς θύλακες στην ΕΥΠ και αλλού. Μάλλον δεν προσπάθησαν αφού τα διαθέσιμα τεχνικά και τεχνολογικά μέσα κάνουν εύκολη την όποια εξιχνίαση, εφόσον υπάρχει η θέληση φυσικά.
  Ενάμιση χρόνο τώρα ο Κουκάκης έχει προσφέρει στο πιάτο τους επισυνδετές του και τους μηχανισμούς που τον παρακολουθούσαν αλλά Κυβέρνηση, ανεξάρτητες αρχές και δικαιοσύνη συμπεριφέρονταν όπως η γάτα με τα κόπρανά της.
  Μέχρι που έσκασε η υπόθεση Ανδρουλάκη και ξεχύλισε ο απόπατος.
  Είναι σχεδόν σίγουρο ότι και τώρα τα εμπόδια για τη διαλεύκανση του σκανδαλού θα είναι πολλά όπως πάντα.
  Μόνο από τη διεθνή πίεση θα προκύψει, αν προκύψει κάτι.

  Να θυμιθούμε επίσης την υπόθεση της παρακολούθησης μέσω VODAFONE του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, όπου τότε ενέχονταν η γνωστή συμμαχική δύναμη – προτέκτορας και το σκάνδαλο θάφτηκε μετ’ επαίνων.

  Δεν υπάρχει ελπίδα. Εκτός αν…..που δεν….., δυστυχώς.

  Και χ

 4. Επειδή είναι απίθανο οι πρόσφυγες να έχουν περάσει σε “υποατομικό” επίπεδο ώστε να ισχύουν οι αρχές της κβαντικής ( ανήκουμε εις την Δύση, ισότητα ατόμων και τα λοιπά), η μόνη λογική εξήγηση είναι πως το πολιτικό μέγεθος του πρωθυπουργού έχει φτάσει σε υποατομικό μέγεθος και έτσι οι πρόσφυγες στην νησίδα ήταν ζωντανοί και νεκροί ταυτόχρονα όπως η περίφημη γάτα.
  ( Αν κάνουμε μια αναλογία να την κάνουμε σωστά.)

 5. Καλό το site σας για να μαθαίνουμε τι γίνεται μέσα στην δεξιά και Ακροδεξιά στην Ελλαδα . Μια παράταξη που ποτε δεν είχε καμμια σχεση ποτε με την αστική δημοκρατία και ποτε δεν ήθελε να εκσυγχρονιστεί από το 1945. Ήθελε και θέλει να κυβερνά παντα με την στήριξη ολιγαρχών και κατεστημένου , παρακρατικούς μηχανισμούς και ρουσφέτια. Το χειρότερο ειναι οτι πιστεύουν οτι ειναι τμήμα της Ευρώπης οπως τους είπε ο Αγγραμματος «ψεύτοεθνάρχης « τους ..

 6. @ Λυμπερης
  “Όταν δεν είσαι σίγουρος για την απάντηση, λες την αλήθεια” λέει ένα γνωμικό που δεν θυμάμαι ποιός το έχει πει.
  ΄Οταν η κυβέρνηση τρία χρόνια τώρα έχει τρακάρει μετωπικά με την αλήθεια σε όλα, μα όλα τα ζητήματα, είναι λογική συνέπεια η γελοιοποίηση της στον Έβρο.

 7. @ Γιάννη Κατσώνη
  Υπάρχει ένα πρόβλημα μαθηματικης λογικής με δύο αδέλφια που ένας λέει πάντα την αλήθεια και ο άλλος πάντα ψέματα και πρέπει να διατυπώσεις σωστά την ερώτηση ώστε να βρεις τον σωστό δρόμο.
  “Ευτυχώς” με αυτή την κυβέρνηση τα πράγματα είναι πιο εύκολα να βρεις την αλήθεια καθώς λένε μόνο ψέματα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Τα χάλια μας…

Καύσωνας, πυρκαγιές, ακρίβεια, επιστροφή του κορωνοϊού, και γενικά όλα τα κακά της μοίρας μας. Μάλιστα, οι αυξήσεις στο ρεύμα...

Πρώτα ο Ελληνισμός!

Σε παράσταση στην πολύπαθη, από τους μοντερνισμούς ανέμπνευστων σκηνοθετών και ατάλαντων ηθοποιών, Επίδαυρο μεγάλο μέρος του κοινού καθώς και...

Πολεμήστε!

Η εικόνα της κατάρρευσης των Δίδυμων Πύργων, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, ήταν αναμφισβήτητα ένα βαρύτατο πλήγμα στην εικόνα...

Να σερβίρουν κόκα-κόλα από το νηπιαγωγείο και να «ζωντανέψουν» την πρωινή...

Θέλουμε να δούμε: τον Μητσοτάκη να επιβιώνει ως πρωθυπουργός και ως εκ θαύματος και μετά τις επόμενες εκλογές όποτε...