Υποκλοπές: Το «πράσινο» μίλι του Μητσοτάκη, ο εφιάλτης του ‘90–‘93 και ο κίνδυνος κατάρρευσης της ΝΔ

Του Mr_Don’t_Look_Up

«Ο κλέφτης κι ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται» λέει ο θυμόσοφος λαός, με την παροιμία αυτή να καθίσταται άκρως επίκαιρη δεδομένων των εξελίξεων. Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η καταδίκη Λιγνάδη μετά της… ταυτόχρονης αποφυλάκισής του (!) «γκριζάροντας» το προφίλ της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα μάτια ενός πολύ μεγάλου ποσοστού πολιτών, το πρωτοφανές για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα σκάνδαλο των υποκλοπών -μετά τις διαστάσεις που έλαβε λόγω και των καταγγελιών Ανδρουλάκη- φαίνεται ότι οδηγεί τον πρωθυπουργό στο τελευταίο,  «πράσινο» μίλι του πριν την έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου και τη Νέα Δημοκρατία μπροστά στον κίνδυνο μιας εκλογικής κατάρρευσης (όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες) με τον κίνδυνο να οδηγηθεί σε μια χρόνια απαξίωση, όπως έγινε μετά την περίοδο 1990 – ‘93.

Η κυβέρνηση επιχείρησε να αντιμετωπίσει αρχικά την υπόθεση των υποκλοπών με ένα… «χαλαρό» στιλ του τύπου «ωχ καημένε, μη δίνεις σημασία και συνέχισε τα καλοκαιρινά μπάνια». Οι εξελίξεις, όμως, μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα ανάγκασαν δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, τον γενικό γραμματέα του και ανιψιό του κ. Γρηγόρη Δημητριάδη και τον επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα (για χάρη του οποίου, μέσα σε λίγες ημέρες από τις εκλογές του 2019, με απόφαση Μητσοτάκη, άλλαξε ο νόμος ώστε ο εν λόγω κύριος να τοποθετηθεί άνευ πτυχίου πανεπιστημίου στην «κορυφή» της πιο ευαίσθητης υπηρεσίας του κρατικού μηχανισμού) στην υποβολή των παραιτήσεων τους και στην ανάληψη των, όποιων, ευθυνών, από τους ιδίους.

Σκοπιμότητα εξωθεσμική ή πλήρης ανικανότητα;

Όμως, το αφήγημα που θέλει, κάθε φορά (βλ. ακρίβεια, λογαριασμοί ενέργειας, θανάτους εκτός ΜΕΘ, εγκλωβισμό στην Αττική Οδό, πυρκαγιές καλοκαιριού 2021, κ.λπ.) να φταίνε όλοι πλην του ιδίου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και των «αρίστων» του, μοιάζει να αφήνει πλέον ασυγκίνητη τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, πλην όσων ωφελούνται είτε άμεσα, είτε έμμεσα από την παραμονή της σημερινής κυβέρνησης στην εξουσία. Για όλους τους υπόλοιπους, με την εικόνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μην αφήνει σχεδόν κανέναν περιθώριο αντίλογου και τα hashtags τύπου #μητσοτάκη_παραιτήσου, #επισύνδεση, #watergate, κ.λπ., να δίνουν και να παίρνουν, η υπόθεση αυτή φαίνεται ότι τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτή τη φορά οι υπεύθυνοι «πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη».

Αυτή τη φορά οι ευθύνες για τις παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων μεταξύ των οποίων του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ, πέφτουν πάνω στους «άριστους» του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και φυσικά στον ίδιο. Ό,τι κι αν υποστηρίξει ο πρωθυπουργός, είτε έχει δίκιο, είτε άδικο, όσα κι αν επιχειρήσουν να αποσιωπήσουν ή να παρουσιάσουν χωρίς «γωνίες» που να πονούν την ηγεσία της σημερινής κυβέρνησης τα «παπαγαλάκια» στα συστημικά και… «Πετσωμένα» Μέσα Ενημέρωσης, μόνο όσοι έχουν ιδία οφέλη ή είναι αδαείς σε βαθμό αβελτηρίας μπορούν να αποδεχθούν ότι «δεν γνώριζε, δεν είδε, δεν άκουσε» για τις παρακολουθήσεις που έκαναν, υπό νομότυπες διαδικασίες, ακόμη και στους πολιτικούς αντιπάλους, οι δύο στενοί συνεργάτες του και άμεσα υφιστάμενοι του.

Την άγνοια που φέρεται να υποστηρίζει το περιβάλλον του ότι είχε ο πρωθυπουργός επί της υπόθεσης αυτής, δεν μπορούν να πιστέψουν ούτε μεγάλα διεθνή ενημερωτικά Μέσα, όπως για παράδειγμα ο βρετανικός «the Guardian» και το «politico» που τονίζουν ότι ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών. Και φυσικά, δικαιολογίες τύπου… «μας ζήτησαν να υποκλέψουμε το κινητό του Ανδρουλάκη» οι Αρμένιοι και οι Ουκρανοί αφενός ήδη έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα την Ελλάδα διεθνώς, αφετέρου μόνο σαν «δικαιολογία ικανή να πείσει μόνο ηλιθίους» μοιάζει.

Ακόμη, όμως, κι αν δεχθεί ένας, υποθετικά, άκρως καλοπροαίρετος και έτοιμος να πεισθεί πολίτης ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τι ποιούσαν οι δύο άμεσα υφιστάμενοί του, τότε το συμπέρασμα οδηγεί σε ένα άτομο το οποίο χαρακτηρίζεται από μια επικίνδυνη για τα εθνικά και κοινωνικά συμφέροντα ανικανότητα. Ενισχύει την ήδη αρνητική εικόνα ενός ανθρώπου που όταν η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα εκείνος κάνει ποδήλατο, όταν η Ελλάδα καίγεται κάνει μπάνια ανέμελος και όταν οι άμεσοι συνεργάτες του παρακολουθούν πολιτικούς αντιπάλους φέρνοντας στις μνήμες τις «ασπρόμαυρες ημέρες» της χούντας, εκείνος «κόβει κορδέλες» και «πετάει τον αετό».

Καταγγελίες Καραχάλιου – Υπάρχουν σχέσεις με υπόκοσμο;

Οι σκέψεις οδηγούνται σε ένα άκρως βορβορώδες περιβάλλον εάν ληφθούν υπόψη οι καταγγελίες του πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, την περίοδο 2004 – 2009, Νίκου Καραχάλιου και συμβούλου Στρατηγικής των κ.κ. Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, σε σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις, κατά τα λεγόμενα του, σχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον υπόκοσμο. Ο κ. Καραχάλιος, σημειωτέον, δήλωσε ότι «με την παραίτηση Δημητριάδη ο επισυνδεδεμένος Μητσοτάκης προσπαθεί να αποσυνδέσει την ευθύνη από πάνω του», υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «ήθελε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του, των εχθρών του, διότι πάσχει από εχθροπάθεια. Για ποιο λόγο; Διότι είναι αδύναμος και θέλει να κάνει πράγματα που δεν ενσκήπτουν στο πρωθυπουργικό πλαίσιο».

Επίσης, ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «Δημοκράτες» και Πρόεδρος του Forum2020 Ν. Καραχάλιος, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει σε σχέση με τις καταγγελίες συγκεκριμένου δημοσιογράφου (βλ. Στέφανος Χίος) που δέχτηκε παρ’ ολίγον δολοφονική επίθεση, ότι υπήρχε συγκεκριμένος ποινικός (ο Καπετανάκης, το όνομα του οποίου έχει αναφερθεί σε ρεπορτάζ σχετικά με τη δολοφονία Καραϊβάζ, σε σχέση με την οποία δεν έχει υπάρξει ουδεμία εξέλιξη) ο οποίος επισκεπτόταν το Μαξίμου και συναντούσε εντός και εκτός Μεγάρου συνεργάτες του πρωθυπουργού. «Ισχύει ή δεν ισχύει; Και αν ισχύουν όλα αυτά γιατί επέμενε στις υποκλοπές Ποιους παρακολουθούσε;» αναρωτήθηκε ο κ. Καραχάλιος.

Το μετέωρο βήμα της ΝΔ επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη

Φυσικά, οι απαντήσεις τόσο στις καταγγελίες και στα ερωτήματα που θέτει ο πρώην γ.γ. Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, όσο και στις απορίες που έχουν στη συντριπτική πλειονότητα τους οι Έλληνες πολίτες, άμεσα δεν αναμένεται να δοθούν. Ωστόσο, η απόκρυψη της αλήθειας δεν θα βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησης. Μάλλον το αντίθετο θα προκαλέσει.

Η ΝΔ με αρχηγό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη φαίνεται ότι κινδυνεύει από ένα εκλογικό στραπάτσο, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία μοιάζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με συνέπειες ανάλογες της περιόδου 1990 – ’93, όταν μετά τα όσα έλαβαν χώρα εκείνη την περίοδο, χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 10 χρόνια για να «ξεπλυθεί» στα «μάτια της κοινωνίας» και να ξαναβρεθεί στην κυβέρνηση, με αρχηγό τον κ. Κώστα Καραμανλή.

Και όσοι «μητσοτακικοί» σπεύσουν να αναφερθούν στην εκλογική συντριβή των πρώτων εκλογών του 2012, με στόχο να «λειάνουν» τις εντυπώσεις, να μην βιαστούν. Άλλο είναι να καταγράφεις τόσο χαμηλά ποσοστά όταν σχεδόν το σύνολο των πολιτικών κομμάτων υφίσταντο τις επιπτώσεις των «δρεπανηφόρων» μνημονίων και άλλο να οδηγείς τη χώρα σε εξωθεσμικές εκτροπές και την κοινωνία σε διαρκή φτωχοποίηση, όταν εσύ, ο «άριστος» έχεις «και το μαχαίρι και το καρπούζι».

Μένει, πλέον, να διαφανεί εάν υπάρχουν ακόμη δυνάμεις εντός της ΝΔ που θα αντιδράσουν απέναντι στο επερχόμενο «βατερλό» της χώρας αλλά και του κόμματος τους, που ιστορικά έχει συνδέσει την πορεία του με αποφάσεις που διαμόρφωσαν θετικά την ιστορική εξέλιξη της Ελλάδας (βλ. απόφαση Κωνσταντίνου Καραμανλή για ένταξη στην τότε ΕΟΚ – νυν ΕΕ). Δικαιολογίες και μισόλογα περί δήθεν «θεσμικών χειρισμών» δεν χωρούν όταν το καράβι (βλ. Ελλάδα) βουλιάζει στο «ασπρόμαυρο» παρελθόν των δεκαετιών του ’60 και του ’70 και όταν ένα κόμμα – «πυλώνας» για τη σταθερότητα της Δημοκρατίας οδηγείται στον βούρκο, λες και κάποιοι δεν ενδιαφέρονται εάν πίσω τους αφήσουν συντρίμμια.

 1. “… απέναντι στο επερχόμενο «βατερλό» της χώρας αλλά και του κόμματος τους …”
  Δηλαδή κόμμα=χώρα=«βατερλό»! Τί άλλο θα διαβάσουμε!
  Συνεπώς το επερχόμενο/αναπόφευκτο «βατερλό» της Νέας Δημοκρατίας είναι και επιβεβλημένο, προς το συμφέρον της Πατρίδας!

 2. Η συντριβή και διάλυση της ΝΔ είναι η ελπίδα για κάθε πατριώτη.

  Ευχόμαστε πραγματικά αυτή η κάστα διεφθαρμένων, διαπλεκόμενων και χουντογενών οικογενειών να πάει σπίτι της αν όχι φυλακή.

  Η παράταξη έχει κλείσει τον κύκλο της.

  Το νεοφιλελεύθερο κέντρο, η λαϊκή δεξιά και η ακροδεξιά είναι τρεις διακριτοί χώροι που η αλληλεπικάλυψή τους στην ΝΔ, μόνο καταστροφή έχει φέρει στη χώρα και μόνιμο μπέρδεμα στους τίμιους νεοδημοκράτες.

  Προσεύχομαι καθημερινά για αυτήν την συντριβή, για τα παιδιά και τα εγγόνια μου.

 3. Ο Θεός της ΚΩΜΩΔΙΑΣ αλλά και της ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ είναι Έλληνας και έχει συγγενική σχέση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
  Το γεγονός επιβεβαιώνεται από το αφήγημα της κυβέρνησης ότι το Ουκρανικό και το Άρμένικο κράτος υπέβαλαν αίτημα παρακολούθησης του Ευρωβουλευτή και Προέδρου του τρίτου κόμματος στη βουλή των Ελλήνων Ανδρουλάκη.
  Εξάλλου είναι γνωστό από την εποχή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας ακόμα, ότι η επιρροή του τρίτου κόμματος στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής ενός κράτους είναι καθοριστική.
  Και αφού οι ημέτεροι αρμόδιοι; ; έκριναν ως λογικό και εμπεριστατωμένο το αίτημα, τοαποδέχτηκαν και το έστειλαν στην αρμόδια εισαγγελική λειτουργό προκειμένου με τη δική της σύννομη σφραγίδα και υπογραφή να μπει σε εφαρμογή η “επισύνδεση” ( αχ… αυτή η πλούσια Ελληνική γλώσσα που μετατρέπει εύκολα, το ξύδι σε σε γλυκάδι και το χαμαιτυπείο σε εντευκτήριο )
  Είναι δε προφανές ότι εκτός της κοινής παραδοχής ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή, στην προκείμενη περίπτωση μάλλον είναι και αόμματη. Για χειραγωγημένη επ’ ουδενι δεν το ισχυρίζομαι.

  Η πληροφορία δε, ότι έγινε αρμοδίως δεκτό αίτημα των απανταχού Θεσσαλών καστανάδων προκειμένου να επισυνδεθεί το τηλέφωνο του καστανά της γωνίας Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού επειδή είναι αλλοδαπός και πέρα από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, παρακολουθεί και δίνει πληροφορίες των κινήσεων στο Μέγαρο Μαξόμου σε ξένη δύναμη εκτός Νατοϊκού τόξου, ελέγχεται ως ανακριβής.

  Τελικά η επικοινωνιακή διαχείριση του σκανδάλου από τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, προσφέρεται για σενάριο Δελφιναρίου. Γιά επιθεώρηση που θα σπάσει ταμεία .

 4. Εσείς του πατριωτικού χώρου της λαϊκής δεξιάς γιατί δεν παρατήστε; τι περιμένετε να μας βρεί χειρότερη συμφορά με τους απέναντι; δεν ξέρω αν θα αναρτήσετε το σχόλιο μου, μόλις διάβασα ότι: “Ξεκίνησε η απόσυρση των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1 από τα νησιά του Αιγαίου: Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr η πρώτη ΕΜΑ που αφοπλίζεται είναι αυτή που προστάτευε τη Χίο και είχε έδρα τα Μαστιχοχώρια. Ήδη τα πρώτα BMP-1 έχουν μετακινηθεί σε περιοχές πέριξ του λιμένος Χίου προκειμένου να φορτωθούν σε πλοία και να πλεύσουν με τελικό προορισμό την Ουκρανία.”
  ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. Κάθεστε στις καρέκλες για τους τελευταίους σας μισθούς και δεν σκέφτεστε την πατρίδα μας. ΝΤΡΟΠΗ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η σχέση Αθήνας – Λευκωσίας και τα μηνύματα Ερντογάν

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι από τους Ελλαδίτες πολιτικούς που, σε κάποια φάση της 20ετούς κοινοβουλευτικής σταδιοδρομίας του,...

Η ατίμωση βήμα βήμα

Οι μεγάλοι ηλεκτρονικοί πίνακες που υπάρχουν στα γραφεία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο Πεντάγωνο και δείχνουν σε real...

Σιγή Μαξίμου για τα αίσχη του εταίρου τού Ερντογάν

Η Δέσποινα Βανδή έκανε ό,τι θα έπραττε στη θέση της κάθε Έλληνας. Ακύρωσε τη συναυλία της στη Σμύρνη επειδή...

Βανδή και Δένδιας παρέδωσαν «μάθημα»!

Ακούω την ένσταση κάποιων -όσων θέλουν ντε και καλά να σπεκουλάρουν- ότι η Δέσποινα Βανδή έπραξε πολύ άστοχα, αποδεχόμενη...