Σκρέκας στη Ρεβυθούσα: Διασφαλίζουμε την επάρκεια σε φυσικό αέριο

Η νέα δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα είναι έτοιμη να παραλάβει τα πρώτα φορτία μέχρι τέλος Αυγούστου. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε την επάρκεια σε φυσικό αέριο σε περίπτωση που έχουμε διακοπές στις ροές.

Αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο οποίος συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά, και τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, επιθεώρησε σήμερα τη νέα δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού:

«Η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει τις απαραίτητες δράσεις για να θωρακίσει τη χώρα μας απέναντι στο δυσμενές σενάριο να έχουμε διακοπή φυσικού αερίου από τη Ρωσία τον επόμενο χειμώνα. Σήμερα επισκεφθήκαμε τη νέα πλωτή δεξαμενή εδώ στη Ρεβυθούσα που δίνει τη δυνατότητα να διπλασιάσουμε σχεδόν την αποθηκευτική ικανότητα και με αυτόν τον τρόπο να βελτιώσουμε και να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο αυτήν την εγκατάσταση επανεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσουμε την επάρκεια σε φυσικό αέριο σε περίπτωση που έχουμε διακοπές στις ροές. Αυτό έγινε σε χρόνο ρεκόρ. Η νέα δεξαμενή είναι έτοιμη να παραλάβει τα πρώτα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι τέλος Αυγούστου. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε τη χώρα μας σε παροχή φυσικού αερίου, όπου ένα μεγάλο ποσοστό αυτού χρησιμοποιείται βεβαίως για την ηλεκτροπαραγωγή και έτσι να θωρακίσουμε ενεργειακά τη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο ΔΕΣΦΑ έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Πάρα πολύ γρήγορα, σε χρόνο ρεκόρ εγκαταστάθηκε αυτή η νέα δεξαμενή , αυτό το νέο πλοίο το οποίο δίνει τη δυνατότητα όπως είπαμε σχεδόν να διπλασιάσουμε την αποθηκευτική δυνατότητα της εγκατάστασης επανεριοποποίησης και με αυτόν τον τρόπο να μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες της χώρας μας».

Η νέα πλωτή μονάδα αυξάνει την χωρητικότητα των εγκαταστάσεων της Ρεβυθούσας σε περισσότερα από 375.000 κυβικά μέτρα ΥΦΑ (έναντι 225.000 κ.μ. που είναι η χωρητικότητα των υφιστάμενων τριών δεξαμενών στη Ρεβυθούσα).

Η προσθήκη της δεξαμενής αυξάνει τη χωρητικότητα αλλά και την ευελιξία της εγκατάστασης ως προς την υποδοχή διαθέσιμων φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. Η επάρκεια πήγε περίπατο, ενώ το κόστος παραγωγής ρεύματος εκτοξεύτηκε στο διάσημα. Κάποιοι νήπιοι της κυβέρνησης πίστεψαν πως θα πάρουν ένα καλάμι και θα οδηγήσουν για άρμεγμα στο μαντρί των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, το κοπάδι των προβάτων – καταναλωτών. Με τη βοήθεια της κυβέρνησης, ελαχιστοποιείται το κόστος και μεγιστοποιείται το κέρδος παρόχων. Άρα, αυξάνουν τεχνητά το κόστος βγάζοντας εκτός τα φτηνά καύσιμα, βάζουν τα πρόβατα – καταναλωτές να πληρώσουν τις επενδύσεις των παρόχων, τους δίνουν τα ευρωπαϊκά πακέτα χρηματοδότησης και κλείνουν για λογαριασμό τους την οποία ρευστότητα έχουν οι ντόπιες τράπεζες. Το ρεύμα θα ακριβύνει, οι δε καταναλωτές – πρόβατα θα περιορίσουν την κατανάλωση. Έτσι, οι ολιγάρχες θα έχουν το χρόνο να κάνουν τις επενδύσεις εξισορρόπησης του δικτύου. Όμως δυστυχώς, η άφρονη πολιτική κυρώσεων στη Ρωσία, τα τίναξε όλα στον αέρα, η ενέργεια βγήκε εκτός ελέγχου, η παραγωγή, τα νοικοκυριά και η ανταγωνιστικότητα κονιορτοποιούνται. Ο κ. Μητσοτάκης θα εξαχνωθεί πολιτικά, η ΝΔ θα συρρικνωθεί σε χειρότερο βαθμό από το ΠΑΣΟΚ, οι πάροχοι θα χρεωκοπήσουν λόγω ρευστότητας και οι καταναλωτές θα δουν τεράστιες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Η επόμενη κυβέρνηση θα αναγκαστεί να χρηματοδοτήσει ( κάτι σαν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών) αλλά και να κρατικοποιήσει τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Η πολιτική Μητσοτάκη θα αποτελεί μελέτη περίπτωσης για όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου, το κάζο του Γιωργάκη ήταν ελάχιστο μπροστά σε αυτό που θα πάθει ο Κυριάκος. Η δυστυχία του έλληνα, έχει ονοματεπώνυμο, λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Μια μέρα στη Φλώρινα

Στις 11 Φεβρουαρίου η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) διοργάνωσε προσκυνηματική εκδήλωση στη Φλώρινα για ΟΛΟΥΣ (το τόνισε και...

Ευρεία απήχηση στα ελληνικά ΜΜΕ η διεθνής διάκριση της «δημοκρατίας»

Μεγάλη έκταση πήρε χθες, όπως ήταν λογικό, η είδηση ότι η «δημοκρατία» διεκδικεί τον τίτλο της «Παγκόσμιας Εφημερίδας της...

Η αναφορά του ΑΝΤ1 για την υποψηφιότητα της «δημοκρατίας» στον διεθνή...

Αναφορά για την υποψηφιότητα της εφημερίδας «δημοκρατία» ως «Διεθνής Εφημερίδα της Χρονιάς 2024», στα βρετανικά Newspaper Awards, έκανε και...

Δημήτρης Ριζούλης στο Star για την υποψηφιότητα της «δημοκρατίας» στα βρετανικά...

Εκτενή αναφορά για την υποψηφιότητα της εφημερίδας «δημοκρατία» ως «Διεθνής Εφημερίδα της Χρονιάς 2024», στα βρετανικά Newspaper Awards, έκανε το Star. Η εφημερίδα...