Προβοκάτσια από την Αλβανία στο Κυπριακό

Παρ’ ότι η Κύπρος και το Κυπριακό κείται πολύ μακράν των ενδιαφερόντων των Τιράνων, η Αλβανία προέβη σε χοντροκομμένες ενέργειες με στόχο τη Λευκωσία. Άραγε, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει τον Αλβανό πρέσβη στην Αθήνα για να του τρίξει τα δόντια;

Όλα τα’ χαμε, οι αλβανικές παρεμβάσεις στον ΟΗΕ για το Κυπριακό μας έλειπαν. Έγινε κι αυτό όμως. Παρ’ ότι την Αλβανία ουδόλως την αφορά το ζήτημα, τα Τίρανα φαίνεται ότι λειτούργησαν ως «βαποράκι»… αλλότριων συμφερόντων.

Όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα, Φιλελεύθερος, «σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την περασμένη Τετάρτη, 20 Ιουλίου, ο Αλβανός Μόνιμος Αντιπρόσωπος, ζήτησε τον λόγο και ανέπτυξε το θέμα της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων. Ανέφερε ότι θα παρουσιάσει διατύπωση για το διακοινοτικό εμπόριο. Είπε πως εκφράζει την ανησυχία του για εμπόδια που τίθενται (;!) στο εμπόριο (σ.σ. ένθεν κακείθεν της γραμμής Αττίλα). Πρόσθεσε δε πως διαπιστώνονται και καθυστερήσεις στις διελεύσεις από τα οδοφράγματα. Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών, που ανέπτυξε το ίδιο αφήγημα και επιχειρηματολογία».

Κυπριακό δύο οντοτήτων το νέο, πλέον, αφήγημα

Από που κι ως που τα «κόφτει» τα Τίρανα η «απομόνωση» των κατεχομένων; Όρος που ευρύτατα χρησιμοποιεί η τουρκική πλευρά, ιδιαίτερα όταν θέλει να εγείρει ενστάσεις ως προς την ένταξη της ελεύθερης Κύπρου στην ΕΕ και την εξαίρεση, όπως είναι φυσικό, αφού είναι έδαφος που βρίσκεται υπό κατοχή μετά από στρατιωτική εισβολή, της βόρειας Κύπρου.

Άραγε, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει τον Αλβανό πρέσβη στην Αθήνα, και «καπάκι» τον Αμερικανό, για να τους τρίξει τα δόντια;

  1. Μήπως χρειάζεται να ψάχνονται όλα τα πράγματα των γειτόνων μας όταν εισέρχονται στη χώρα τους από τα κοινά μας σύνορα, να ζητούνται επίσης τιμολόγια ακόμη και στα μεταχειρισμένα ; Ας καθυστερεί η διέλευση όσο χρειάζεται, πρέπει να ελέγχονται σωστά οι διερχόμενοι. Μου έχουν κλέψει αρκετές φορές το το σπίτι στην Ηλεία, μια όμως φορά που βρέθηκε ο κλέφτης έτυχε να ήταν Αλβανός υπήκοος, ενώ πολλές άλλες αντίστοιχες κλοπές έχουν εκδικαστεί. Επίσης, πρέπει να τεθούν φραγμοί στην ανεξέλεγκτη ροή συναλλάγματος, όποιος επιθυμεί στέλνει από την χώρα μας στην Αλβανία, οποιαδήποτε ποσότητα χρημάτων θέλει με courier, λες και πρόκειται για τη διαδρομή Πατήσια – Παγκράτι.ΥΓ. Μήπως φταίει και το ΥΠΕΞ, πως μπορούν τόσο μικρές χώρες και μας προσβάλουν ;

  2. Ο αρθρογράφος μας πληροφορεί ότι και ο μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ ανέπτυξε την ίδια με τον Αλβανό επιχειρηματολογία.
    Δηλαδή το πρόβλημα είναι ο Αλβανός και όχι ο Αμερικανός στην οποία Αμερική είμαστε δοσμένοι και δεδομένοι έχοντας παραδόσει τη χώρα και τα κλειδιά της μαζί;
    Ο σοφός Λαός μας λέει: “Ο λύκος είναι μέσα στο μαντρί κι εμείς ψάχνουμε τον ντορό του (τα χνάρια του)”

  3. @ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ

    α) Ούτε βοηθήσαμε, ούτε εκφράσαμε την χαρά μας για την είσοδο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

    β) Δεν υπάρχει στις ΗΠΑ ελληνική μειονότης, την οποία να εξανδραποδίζουν οι Αμερικανοί, καταπατώντας ασύστολα τα δικαιώματά της.

    γ) Δεν έχομε ούτε παράνομους, ούτε εκ των υστέρων νομιμοποιηθέντες Αμερικανούς στην χώρα μας, εργαζομένους, ή μη και μάλιστα με έφεση στο βαρύ έγκλημα.

    Μάλλον ατυχές το σχόλιό σου.

  4. @ Κωνσταντίνος
    α) Η Αλβανία είναι ήδη σύμμαχός μας μέλος του ΝΑΤΟ και από το 2009 είναι σε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. και σε λίγο θα είναι μέλος και εταίρος μας.

    β) Ένα σημαντικό κονδύλι από τα αποθεματικά των Ελληνικών τραπεζών αφορούν καταθέσεις Αλβανών, σε αντίθεση με κάτι δικούς μας Ελληναράδες και πολιτικούς ταγούς που τα παρκάρουν σε ξένες τράπεζες και σε παράκτιους παραδείσους.

    γ) Η συμβολή των Αλβανών στην γεωργική και όχι μόνο παραγωγή συμβάλλει τα μέγιστα στο ΑΕΠ. Μάλιστα η οικονομική κρίση λόγω της χρεωκοπίας μας, “έδιωξε” αρκετούς από αυτούς προς την Ευρώπη (Γερμανία Αγγλία κλπ) με συνέπεια να λείπουν εργατικά χέρια στις περιόδους συγκομιδής

    δ) Το βαρύ έγκλημα δεν είναι φυλετικό. Όλες οι ενταύθα εγκληματικές οργανώσεις είναι φυλετικά μικτές με αργηγούς ως επι το πλείστον ημεδαπούς και σίγουρα ενεχόμενους πρώην και νυν αστυνομικούς.

    Σε ότι δε αφορά την προσφορά των Αλβανών στην γεωργική παραγωγή έχω προσωπική εικόνα .

    Δεν ξέρω αν είναι αντικειμενικά ατυχές το σχόλιο μου αλλά σίγουρα δεν είναι ουσιώδης η θέση των Αλβανών οι οποίοι ούτε καθορίζουν ούτε επηρεάζουν τα διεθνή πράγματα. Εν αντιθέσει με τους Αμερικάνους που και τα καθορίζουν και τα επιβάλλουν.
    Οι Αλβανοί το πολύ-πολύ να είναι λαγοί των Αμερικάνων που από το 1974 σιγοντάρουν την Τουρκία στην Κύπρο.
    Όπως και εμείς είμαστε τα γουσουφάκια διαχρονικά και τώρα σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την συμβολή μαςστην παράτασή του, που εξυπηρετεί και οικονομικά τους Αμερικάνους.

  5. @ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ

    α) Αυτό δεν απαντά σ’ αυτό που έγραψα εγώ, εκτός κι αν δεν έγινα κατανοητός.

    β) Το δικό μου (β) έμεινε αναπάντητο. Αν ήμασταν σωστοί στους Β/Ηπειρώτες αδελφούς μας, η Αλβανία ούτε στο ΝΑΤΟ θα είχε μπει, ούτε στην ΕΕ θα έμπαινε. Τούς δώσαμε, όμως, το πράσινο φώς κα πήραμε το παράσημο τής ανοικτής παλάμης. Αυτό νομίζω λέει και το άρθρο. Ή μήπως δεν κατάλαβα καλά;

    γ) Τα εμβάσματα στην “πατρίδα” είναι πολύ περισσότερα από τα αλβανικά αποθεματικά στις εδώ τράπεζες. Θα έπρεπε να τεθεί φραγμός σ’ αυτήν την συναλλαγματική αιμορραγία.

    δ) Ασφαλώς προσφέρουν τις υπηρεσίες των ως αγρεργάτες και όχι μόνο, με την αλβανική μαφία να εκβιάζει τούς παραγωγούς για τα μεροκάματα και να αλληλοσφάζεται με άλλες μαφίες (κυρίως βουλγαρική) για την επικράτηση στην αγορά. Βλέπεις, έχω κι εγώ προσωπική εικόνα τού πράγματος.

    δ) Η ροπή των Αλβανών προς το βαρύ έγκλημα είναι επιβεβαιωμένη από τα στατιστικά τής ΕΛΑΣ.

  6. @ Κωνσταντίνος
    Σέβομαι κάποιες διαπιστώσεις σου, αλλά θά επιμείνω :
    Οι μαφίες είναι δεδομένες και η φυλετική τους σύσταση είναι πολυεθνική. Η ασυδοσία τους έχει να κάνει με την αδυναμία ή και αδιαφορία των αρμόδιων διωκτικών αρχών λόγω άλλου προσανατολισμού.
    Αν δηλαδή πετάς κρικάκια ή μπογιές σε τοίχους σε παρακολουθούν μέρα νύχτα. Αν έχεις καταδικαστεί για εγκλήματα και βγαίνεις από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους, είσαι ανενόχλητος για να επαναλάβεις.
    Αυτό είναι πολιτική επιλογή κι έχει να κάνει με την διασπορά φόβου στην κοινωνία για ευκολότερη χειραγώγηση. Αυτή η συνταγή είναι παλιά και επιτυχημένη.

    Οι Αλβανοί που ήρθαν τη 10ετία του 90 και έχουν μείνει μόνιμα, έχουν κάνει οικογένειες και έχουν ενσωματωθεί πλήρως. Τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολείο και μαθαίνουν γράμματα.
    Οί άλλοι, οι εγκληματίες που κινούνταιν ακόμη στα σκοτεινά της κοινωνίαας είναι οι πιό πολλοί “όργανα” , όχι αρχηγοί, εγκληματικών οργανώσεων που διευθύνονται από ντόπιους και “ντόπιες υπηρεσίες”. Αν υπάρχει κάποια εξαίρεση είναι προς επιβεβαίωση του κανόνα.
    Είναι μέσα στα 500 ονόματα που έστειλε ο Χρυσοχοϊδης στις δικαστικές αρχές για λόγους επικοινωνίας, πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών των διωκτικών αρχών που είχε την κύρια ευθύνη.στη δικαιοσύνη.

    Σε ότι αφορά τους Έλληνικής καταγωγής Αλβανούς υπήκοους έχεις δίκιο. Αλλά μήπως κι εμείς δεν κάναμε τα ίδια στη Θράκη με τους Ελληνες μουσουλμάνους και δώσαμε δικαίωμα στην Τουρκία να το εκμεταλευτεί και να δυεισδύσει;. Τώρα πλέον και οικονομικά με αγορές και δάνεια Τουρκικών τραπεζών; .

    Τέλος θα το επαναλάβω για μια ακόμη φορά.
    Το πρόβλημα είναι οι κοσμοκράτορες σύμμαχοί μας και οι δικές τους γεωστρατηγικές επιδιώξεις. Και αυτές οι επιδιώξεις τους περιέχουν δικές μας υποχωρήσεις και παραχωρήσεις σε ΄’ολα τα επίπεδα.
    Οι Αλβανοί, οι Κοσσοβάροι και ο Σκοπιανοί είναι τα πιόνια στη σκακιέρα τους . Και από κοντά και η χώρα μας ως δεδομένη και προβλέψιμη.
    Εξάλλου και σύμφωνα με δήλωση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και του πρώην πρέσβευτή Πάϊατ που δεν σχολιάστηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το Αιγαίο και τα Βαλκάνια είναι ΝΑΤΟ ικές περιοχές.
    Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι το έγκλημα είναι φυλετικό και όχι κοινωνικό οικονομικό φαινόμενο.

  7. Μόνο θυμηδία προκαλεί η προσπάθειά σου να δικαιώσεις τούς Αλβανούς, διαστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα. Όμως, είναι απορίας άξιο αν καταλαβαίνεις και ο ίδιος τι γράφεις, ή νομίζεις ότι ο άλλος τρώει κουτόχορτο.

    Παράδειγμα: “Σε ότι αφορά τους Έλληνικής καταγωγής Αλβανούς υπήκοους έχεις δίκιο. Αλλά μήπως κι εμείς δεν κάναμε τα ίδια στη Θράκη με τους Ελληνες μουσουλμάνους και δώσαμε δικαίωμα στην Τουρκία να το εκμεταλευτεί και να δυεισδύσει;. Τώρα πλέον και οικονομικά με αγορές και δάνεια Τουρκικών τραπεζών; .”

    Τι κάναμε εμείς στους μουσουλμάνους τής Θράκης, που να έχει σχέση μ’ αυτά που κάνουν οι Αλβανοί στους Έλληνες τής Β. Ηπείρου; Τούς αρπάξαμε τις περιουσίες, τούς καταδιώξαμε ακόμη και φυσικά (βλέπε Γκούμας, Κατσίφας και όχι μόνο), τούς απαγορεύσαμε να μιλούν την γλώσσα των, τι;

    Αν κατάλαβα καλά, οι Αλβανοί μια χαρά παιδιά ήσαν, μέχρι που ατυχώς γι αυτούς ήλθαν στην Ελλάδα κι έμπλεξαν με την (ανύπαρκτη) ελληνική μαφία!!!

    Κερδίζεις ποδήλατο και μάλιστα ηλεκτρικό…. 🙂

  8. Είτε με ή και χωρίς ποδήλατο η άποψη ότι το έγκλημα έχει φυλετική προέλευση είναι και αντιεπιστημονική.

    Και επειδή μίλησες για περιουσίες να σε ενημερώσω ότι υπάρχει θέμα με τις περιουσίες των Τσάμηδων που εκδιώχθηκαν από την Παραμυθιά και καλώς εκδιώχθηκαν τότε, αλλά αυτή την ώρα υπάρχει θέμα αποζημίωσης γιατί οι όποιες περιουσίες τους δημεύτηκαν και μοιράστηκαν στην εκλογική πελατεία του Υπουργού Ναπολέοντα Ζέρβα.
    Ειδικά στις ενταξιακές κουβέντες Αλβανίας και Ε.Ε. έχει τεθεί τέτοιο θέμα.

    Οι μουσουλμάνοι στη Θράκη μεχρι πριν λίγα χρόνια, με τη δύση του Ηλίου κλείνονταν με μπάρες στα χωριά και απαγορεύονταν οι μετακινήσειςτους. Δεν μπορούσαν να αγοράσουν γη, ούτε τα σπίτια τους να επισκεύάσουν, πέρα από το γεγονός ότι δεν μπορούσαν ούτε σκουπιδιάρηδες στους Δήμους να διοριστούν.
    Όλα τα παραπάνω μαζί με πολλά άλλα, αποτέλεσαν τις αιτίες ώστε οι Έλληνες μουσουλμάνοι να σπρωχτούν στην αγκαλιά της Τουρκίας.
    Υπηρέτησα εκεί πάνω από το 1971 έως το 1973 και είχα την ευκαιρία να τα διαπιστώσω ιδίοις όμμασι. Και αυτή η πολιτική δεν είχε να κάνει μόνο με την Χούντα. Ήταν διαχρονική.

    Ιστορικά είναι γεγονός ότι οι πρώτοι μετανάστες όταν σε ένα βαθμό είναι παράτυποι και κρύβονται, σε όλους τους καιρούς και όλους τους τόπους σε μεγάλο ποσοστό έχουν ένα είδος τυχοδιωκτισμού που αντανακλάται και στην συμπεριφορά τους.
    Το ίδιο έγινε και με τους πρώτους Ελληνες μετανάστες στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα οι οποίοι ήταν πρώτοι σε εγκληματικότητα ακόμα και από τους Σικελούς.
    Μπορούνε σήμερα να μιλάμε oi Aμερικανοί συλλήβδην για Έλληνες ή Ιταλούς ή Ιρλανδους εγκληματίες;
    Στην προέκταση της αυτή η άποψη προσπέφτει στα δικά μας ευτράπελα στερεότυπα γιά Πελλοπονήσιους πονηρούς για Κρητικούς πιστολάδες γιά Αρβανίτες ξεροκέφαλους και πάει λέγοντας.
    Αγαπητέ μου Κωνσταντίνε, η εγκληματικότητα είναι πολιτικοοικονομικό ζήτημα και έχει να κάνει με τις ανισότητες που σπρώχνουν μεγάλα κοινωνικά στρώματα στην φτώχεια, στην ανέχεια και στην παραβατικότητα. Και αυτή η παραβατικότητα έχει την διαβάθμιση της. Από την μικρή έως το έγκλημα.
    Εξάλλου σύμφωνα με σχετικά στοιχεία, τηρουμένων των πληθυσμιακών αναλογιών, η παραβατικότητα όλων των φυλών είναι αναλογική στην Πατρίδα μας.
    Με κατανόηση μεν αλλά χωρίς αποδοχή.
    Καλό καλοκαίρι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...