Τσίπρας: Να ζητήσει συγγνώμη ο πρωθυπουργός για το “απάτη pass”

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του Πρωθυπουργού από την ‘Αμφισσα και τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το φιάσκο με το power pass που αποδείχθηκε “απάτη pass” κατηγορώντας τον ότι εξαπάτησε τους πολίτες, καθώς αντί για 600 ευρώ η επιστροφή για τους περισσότερους ήταν 30 και 40 ευρώ.

Περιοδεία Τσίπρα στη Φωκίδα: Να επαναφέρουμε τη δικαιοσύνη, να σταματήσουν οι σκανδαλώδεις ανισότητες

“Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει μια συγγνώμη για την εξαπάτηση και πρέπει να βγει και να δώσει ένα πραγματικά γενναίο πρόγραμμα στήριξης . Αντί του απάτη pass που είναι 30 και 40 ευρώ, να δώσει ένα πραγματικό power pass που να μπορεί να στηρίξει τα νοικοκυριά” υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην ‘Αμφισσα.

Όπως τόνισε στη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους Δελφών και Δωρίδας, είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για την εξαπάτηση των πολιτών.

“Όταν βγήκε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε το φοβερό αυτό power pass για την ρήτρα αναπροσαρμογής, ρήτρα απάτης την είχαμε πει εμείς τότε, εγώ είχα βγει αν θυμάστε και είπα προσέξτε γιατί η οργή που θα αντιμετωπίσετε θα είναι χειρότερη από τους πολίτες αν λέτε ψέματα. Διότι έχουν κάνει το ψέμα επάγγελμα. Είχαν βγει τότε και είχαν πει 600 ευρώ σε κάθε καταναλωτή. Δηλαδή σε 4,3 εκατομμύρια καταναλωτές. Πρώτον, 1,7 εκατομμύρια δεν παίρνει τίποτα. ‘Αρα 2,5 εκατομμύρια παίρνουνε μια επιστροφή, το power pass, το οποίο τελικά είναι 260 εκατομμύρια για 2,5 εκατομμύρια καταναλωτές, μεσοσταθμικά είναι 17 ευρώ το μήνα για έξι μήνες” υπενθύμισε και συμπλήρωσε: “Αποτέλεσμα τώρα πια είναι να βρίσκεται η κυβέρνηση απέναντι σε ένα κύμα οργής».

«Ψάχνει να βρει ο κόσμος τα 600άρια και βρίσκει 20 και 30 ευρώ και τρελαίνεται. Εξοργίζεται ακόμη περισσότερο. Θα ήταν πιο έντιμο, πιο τίμιο, να έβγαιναν και να έλεγαν “αυτά θα δώσουμε” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια.

“Τα πάντα είναι επικοινωνία. Τα πάντα να είναι μια ωραία φούσκα. Κάποια στιγμή όμως αυτή η επικοινωνία τελειώνει. Γιατί έρχεται η ώρα της κρίσης. Και ο κόσμος βλέπει τον λογαριασμό. Τον παίρνει τον λογαριασμό. Ό,τι και να του λέει το κανάλι που ωραιοποιεί όλα τα πράγματα,ο άλλος βλέπει τον λογαριασμό στην τσέπη του” επισήμανε.

Πανευρωπαϊκή αρνητική πρωτιά στην ακρίβεια

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι συνολικά η ακρίβεια που πλήττει όλους. Επαγγελματίες, εμπόρους, επιχειρηματίες και καταναλωτές.

“Η αίσθηση είναι αν όχι στις δύο πρώτες βδομάδες, την τρίτη βδομάδα σώνεται το εισόδημα ακόμη και για νοικοκυριά που έχουν δύο εργαζόμενους. Η ενεργειακή ακρίβεια είναι τρομακτική , σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν είμαστε πρώτοι στην ΕΕ. Αυτό το πράγμα να είμαστε διαρκώς πρώτοι στις αρνητικές πρωτιές είναι φοβερό. Πρώτοι στις τιμές του ρεύματος, πρώτοι στο κόστος του ρεύματος για τις μικρομεσαίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις και τρίτοι για τα νοικοκυριά. Στον ενεργειακό πληθωρισμό ο μέσος όρος της ΕΕ σε ετήσια βάση είναι 39% ενώ ο μέσος όρος στην Ελλάδα 62%” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως εξήγησε αυτό είναι αποτέλεσμα της ασύδοτης αισχροκέρδειας. «Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει ένα πλαίσιο ασύδοτης αισχροκέρδειας ενός καρτέλ στο οποίο πρωταγωνιστεί η κατά τα άλλα Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού» και έκανε λόγο για τρομακτικά υπερκέρδη των παροχών τα οποία δεν φορολογούνται.

Αλαζονεία και κυνισμός η αδιαφορία του κράτους για τους πληγέντες

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών που έπληξαν τον αρχαίο ελαιώνα στο δελφικό τοπίο.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει άμεσα τους πληγέντες που έχουν μείνει χωρίς εισόδημα αφού καταστράφηκαν οι καλλιέργειές τους και ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί αδιαφορεί πλήρως , αφού 10 ημέρες μετά, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι και οι φορείς του νομού κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει επισκεφθεί την περιοχή.

“Είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν σε τέτοιου είδους μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, όχι απλά χρήσιμοι χώροι για την καλλιέργεια και την οικονομική ανάπτυξη, να μην έχουμε μια αυξημένη πρόληψη. Κάηκε πέρυσι η Ολυμπία, κάηκε φέτος το Δελφικό τοπίο”, είπε ο κ. Τσιπρας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αρχαιότητας του ελαιώνα. Δέντρα ενός ελαιώνα που είναι προστατευόμενος από την UNESCO.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες των πολιτών τόσο για την ανταπόκριση του μηχανισμού κατά την διάρκεια της φωτιάς, αλλά και την αδιαφορία για το κομμάτι της επόμενης ημέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλαζονεία και κυνισμό.

“Δεν ξέρω αν είναι αληθές, αλλά αν είναι αληθές πιστεύω ότι είναι χειρότερο από το αν υπήρξε αδυναμία ανταπόκρισης του κρατικού μηχανισμού την ώρα του συμβάντος. Το γεγονός ότι 10 ημέρες τώρα δεν υπήρξε, ένας, αν όχι ένας υπουργός, ένας υφυπουργός, ένας γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να έρθει να συναντήσει αυτούς τους ανθρώπους, να τους χτυπήσει την πλάτη, να τους πει εδώ είμαστε. Τι πάθατε, θα είμαστε εδώ να βοηθήσουμε. Αν ισχύει αυτό, πραγματικά το θεωρώ ένα στοιχείο και αλαζονείας και κυνισμού”.

“Εγώ δεν θα ξαναμαζέψω ελιές από αυτά τα δέντρα”

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντηθεί με τους αγρότες και τους καλλιεργητές που είδαν την περιουσία τους να γίνεται στάχτη.

“Είμαι 80 χρονών δεν πρόκειται να ξαναδώ εγώ αυτά τα δέντρα να μαζέψω ελιές. Πως θα ζήσουν τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου εδώ πέρα. Τα ΄χουμε σαν παιδιά μας” του ανέφερε μια γιαγιά δίπλα στις καμένες ελιές του Δελφικού τοπίου.

Απογοήτευση και οργή όμως εξέφρασαν και οι κάτοικοι της ‘Αμφισσας, τόσο για την ακρίβεια, όσο και για το κόστος ζωής.

“600 ευρώ το ρεύμα, 800 ευρώ ο μισθός, μένει ο άλλος με 200 ευρώ. Πείτε μου τώρα τι θα κάνει με 200 ευρώ” ανέφερε μια επαγγελματίας.

“Ερημώνει ο τόπος μας , ερημώνει η πόλη μας” σημείωσε μια έμπορος.

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας συνοψίζει όλα όσα η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αντιμάχονται

«Ο κ. Τσίπρας είναι ένας αμετανόητος λαϊκιστής, συκοφάντης και ψεύτης που χρησιμοποιεί μυθεύματα για να πνίξει στην τοξικότητα την πατρίδα μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και επισημαίνει: «Επομένως, δεν έχει κανένα νόημα η επιμέρους τοποθέτηση σε όσα τερατώδη ισχυρίζεται. Ο κ. Τσίπρας συνοψίζει όλα όσα η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αντιμάχονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αν μαυριστεί στις 9 Ιουνίου…

Σκιάζεται από το ενδεχόμενο μαύρισμα της 9ης Ιουνίου ο Μητσοτάκης και μηχανεύεται ραδιουργίες προς ανάκτηση της λαβωμένης κυριαρχίας του....

Τι μαγειρεύει ο κ. Γεραπετρίτης;

Στις αρχές Απριλίου τρεις υπουργοί, οι κ. Σκυλακάκης, Γεραπετρίτης και Αυγενάκης, εξήγγειλαν τη χωροθέτηση δύο «εκτεταμένων» θαλάσσιων πάρκων, το...

Πρέσπες: «Μακεδονία» από το παράθυρο μέσα από τις μεταβατικές διατάξεις!

Εισαγωγική παρατήρηση πριν υπεισέλθω στην ουσία του σημερινού σημειώματος: εάν η Ελλάς δεν έχει κυρώσει μέχρι στιγμής τα πρωτόκολλα...

Ένα τραγικό δίδυμο στο υπουργείο Εξωτερικών

Ξεκίνησα τη δημοσιογραφία από το λεγόμενο «διπλωματικό ρεπορτάζ», οπότε τα χάλια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είχα την ευκαιρία να...