Πρόοδος ή συντήρηση… το ψευτοδίλημμα της εσπευσμένης κάλπης

Του Δεξιού Επαναστάτη

Όπως όλα δείχνουν, η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη.

Διάλυση της Βουλής περί τα τέλη Αυγούστου και εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Αυτός είναι ο σχεδιασμός του πρωθυπουργικού επιτελείου παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για εξάντληση της τετραετίας.

Η αλήθεια είναι ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει σε κανένα μέτωπο και κυρίως στη ρημαγμένη ελληνική οικονομία που πάνω από μια δεκαετία βρίσκεται διασωληνωμένη…

Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση και συνεχίζει να λειτουργεί αλλά και να προκαλεί τους πολίτες με επικοινωνιακά τεχνάσματα λες και δεν είναι αδιάψευστος μάρτυρας η σκληρή καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουν.

Εσχάτως, πληροφορούμαστε ότι στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση οι «άριστοι» θα επενδύσουν στο σύνθημα «πρόοδος» ή «συντήρηση» προκειμένου να συσπειρώσουν ευρύτερες δυνάμεις στην κυβερνητική παράταξη ταυτίζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση με συντηρητικές πρακτικές.

Αλήθεια όμως;

Τι ακριβώς θεωρούν «πρόοδο» στο κυβερνητικό επιτελείο;

Μήπως τις κατασχέσεις ρεκόρ των τραπεζικών λογαριασμών των Ελλήνων πολιτών που έγιναν και γίνονται επί των ημερών τους;

Μήπως είναι «πρόοδος» οι ντάνες με τις εκκρεμείς συντάξεις που κατά τα άλλα ο κ. Χατζηδάκης συνεχώς διαβεβαιώνει ότι το θέμα λύνεται;

Μήπως είναι «πρόοδος» η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο αφού με την πολιτική Μητσοτάκη έχουν κυριολεκτικά γονατίσει τα νοικοκυριά;

Ή μήπως είναι «πρόοδος» το κύμα ακρίβειας που πλήττει την αγορά και σκέφτεσαι ακόμα να πας και στο περίπτερο της γειτονιάς;

«Πρόοδος» δεν είναι να μη μπορεί εν έτει 2022 να έχει ένα νοικοκυριό τα αυτονόητα στην καθημερινότητά του και να ζει με τα ψίχουλα των επιδομάτων που δίνει μια (πρωτάκουστο) κεντροδεξιά (εδώ γελάμε) κυβέρνηση.

Δεν είναι όμως «πρόοδος» ούτε να στοιβάζεσαι στον γκισέ της ΔΕΗ για να διακανονίσεις τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος επειδή κάποιοι αποφάσισαν για τους δικούς τους λόγους (ξέρουν καλά αυτοί) την άμεση απολιγνιτοποίηση της χώρας.

Φυσικά μπορούν στο Μέγαρο Μαξίμου να θεωρούν «πρόοδο» τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση. Αντιθέτως, θα μας εξέπληττε αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων και προστάτευε τους αδύναμους από τη λαίλαπα των τραπεζών.

Για να μη μιλήσουμε καλύτερα για την «πρόοδο» που έκανε αυτή η κυβέρνηση στην υγειονομική κρίση και σε μια σειρά ζητημάτων που πηγάζουν από αυτήν, όπως οι τραγελαφικές αποφάσεις στην εστίαση που έφεραν και τη διάλυσή της.

Το πρόβλημα δεν είναι όπως καταλάβατε το σύνθημα που θα χρησιμοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης στις εκλογές, αλλά η πολιτική που άσκησε με τη διακυβέρνησή του που κυριολεκτικά αποτελείωσε τη μεσαία τάξη και δημιούργησε μια νέα σειρά ανέργων και απελπισμένων πολιτών.

Μη θέτετε άλλα ψευτοδιλήμματα.

Αν δεν το έχετε καταλάβει ο λαός θα σας κρίνει για την πολιτική σας και για τις κάλπικες υποσχέσεις που δώσατε το 2019.

Η οργή του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που η αλαζονεία σας για την εξουσία δεν σας αφήνει να δείτε τη συντριβή που θα ακολουθήσει.

 1. Πρόοδος στην ελληνική κοινωνία, ο λαός έχασε τις συνταγματικές του ελευθερίες, ενώ ο αγώνας για καλύτερες μέρες μετατράπηκε σε καθημερινό πόλεμο για το φαγητό της οικογένειας και την πληρωμή των οργανισμών κοινής ωφέλειας. Αυτούς τους οργανισμούς που πλέον τους διαχειρίζονται οι ολιγάρχες με στόχο την ανήθικη μεγιστοποίηση των κερδών τους, ενώ οι Έλληνες επιστρέφουν στο επίπεδο ευημερίας των αρχών της δεκαετίας του ´50. Οι πολιτικές μας επιλογές ήταν το μεγαλύτερο μας αμάρτημα, πλούσιοι οι πολιτικοί των τριών κομμάτων που κυβέρνησαν και προσδοκούν να μας ξανακυβερνήσουν, σε αντίθεση με τους Έλληνες που πένονται. Η πολιτικές ιδεολογίες πέθαναν, ο ένας από αυτούς κόβει, οι υπόλοιποι ράβουν. Μας περνούν ψιλό γαζί με τις δήθεν διαφωνίες τους, όμως λειτουργούν σε πλήρη συμφωνία σε ό,τι αφορά τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα. Ο Έλληνας ψηφοφόρος, πρέπει να πάει στην κάλπη σαν υποψιασμένος πολίτης, πρέπει να βγάλει τη στολή του υπηκόου. Ας ψηφίσουμε εκτός του αμαρτωλού «τρίο» που κατέστρεψε τη χώρα, ας εξαφανίσουμε τις πολιτικές δυναστείες, είναι όλοι τους ίδιοι και μας έβλαψαν πολύ. ΥΓ. Ας ψηφίσουμε σαν ελεύθεροι πολίτες, όχι σαν φοβικά ανθρωπάκια που τρέμουν αλλά και προσδοκούν τα «ηλεκτρονικά καθρεφτάκια» που μοιράζει το καθεστώς Μητσοτάκη. Ας θυμηθούμε τον Καζατζάκη, πρέπει να συμπεριφερθούμε σαν ελεύθεροι πολίτες, χωρίς φόβο και φρούδες προσδοκίες.

 2. Μπουρδολογίας το ανάγνωσμα.Ρημαγμένη οικονομία μια οικονομία που αναπτύχθηκε με 8% πέρυσι και θα πάει πάνω από 3% φέτος.
  Επιχειρήματα τύπου “Αυριανής” του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80 θεωρούνται σήμερα “δεξιοεπαναστατικά”.
  Για νέα γενιά ανέργων γράφει το κείμενο όταν η ανεργία το 2019 ήταν 18% και σήμερα είναι το 12%.
  Αν νομίζετε ότι με μια ψήφο σε ελληνικές εκλογές θα ρίξετε την παγκόσμια τιμή του πετρελαίου μπορείτε να ψηφίσετε ότι θέλετε.
  Άλλωστε με ένα ΟΧΙ το 2015 ακυρώσατε το μνημόνιο,έτσι δεν είναι;
  Το μόνο ον που είναι γελοιωδέστερο από έναν αντιμνημονιακό αριστερό είναι ένας αντιμνημονιακός δεξιός.

 3. Ψυχραιμία παιδιά,
  Δεν νοείται ανάπτυξη με ρυθμούς μικρότερους του πληθωρισμού, αυτό λέγεται διαφορετικά. Ούτε μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο χωρίς επενδύσεις, που όμως προϋποθέτουν ανταγωνιστική οικονομία. Θυμηθείτε τον Άδωνι που επανέλαβε στους Δελφούς τη φράση του κ. Στουρνάρα, δηλαδή πως μόνο 30 χιλιάδες επιχειρήσεις πληρούν τα κριτήρια χρηματοδότησης. Ίσως δεν κατάλαβε τι είπε, αυτό πατριώτες σημαίνει πως μόνο 30 χιλ επιχειρήσεις , από τις 900 χιλ της χώρας είναι βιώσιμες. Μεγάλη επιτυχία του Κυριάκου, με τα lockdown’s έκαψε και όσες επιχειρήσεις δεν κάηκαν από τα δεκαετή μνημόνια. Είναι επικίνδυνος, μας έριξε σε ξέρα, πρέπει να τον διώξουμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Κάποιοι δίνουν θάρρος στους Τούρκους

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιοι δίνουν θάρρος στους Τούρκους και λάθος μηνύματα, για να επιδεικνύουν τέτοια θρασύτητα, και μάλιστα...

Θα σας ξεχνάμε κάθε μέρα

Ένα πολύ ωραίο μυθιστόρημα του αείμνηστου Έλληνα «Παριζιάνου» συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη, τα κείμενα του οποίου κυκλοφορούν στην Ελλάδα από...

Μένουμε σπίτι, μένουμε νηστικοί και μας αρέσει πολύ!

H κολλητή του, εντούτοις επιβραβεύτηκε χθες από τους άθλιους ψηφίσαντες του Ευρωκοινοβουλίου για το σκάνδαλο με τα εμβόλια όπως...

Σε διατεταγμένη υπηρεσία από το Μαξίμου για την απόκτηση τέκνων από...

Το Μαξίμου δυστυχώς δεν κατάλαβε τίποτε! Ούτε από το ηχηρό μήνυμα των ευρωεκλογών, δεκατρείς μονάδες πτώση η Ν.Δ., ούτε...