Ο επικεφαλής του ΠΟΥ είναι πεπεισμένος ότι ο νέος κορωνοϊός διέρρευσε από εργαστήριο της Γουχάν!

Κατά τ’ άλλα, ο Οργανισμός εξακολουθεί επίσημα να χαρακτηρίζει ως «θεωρία συνωμοσίας» την συγκεκριμένη πιθανότητα…

Μπορεί να μην το δηλώνει «ανοιχτά», αλλά κατ’ ιδίαν ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ. Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, πιστεύει ακράδαντα πως ο νέος κορωνοϊός, που, ως γνωστόν, ευθύνεται για την πολύνεκρη πανδημία Covid-19διέρρευσε από εργαστήριο της Γουχάν στην Κίνα.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε μια πηγή στα διεθνή ΜΜΕ, την ώρα που, δημόσια, η θέση του ΠΟΥ παραμένει ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» για την προέλευση του νέου κορωνοϊού, ο Γ.Γ. του Οργανισμού είχε πρόσφατα εκμυστηρευτεί σε υψηλόβαθμο Ευρωπαίο πολιτικό ότι η πιθανότερη εξήγηση είναι από ένα «καταστροφικό ατύχημα σε εργαστήριο στη Γουχάν», όπου και ξεκίνησαν οι λοιμώξεις στα τέλη του 2019.

Την συγκεκριμένη αποκάλυψη δημοσιεύει η «Mail On Sunday», επικαλούμενη, όπως και τα υπόλοιπα βρετανικά ΜΜΕ, κυβερνητική πηγή, υπενθυμίζοντας, μάλιστα, ότι στο παρελθόν ο ΠΟΥ έχει επικριθεί για το ότι θεωρούσε πως η πιθανότητα διαρροής του κορωνοϊού από εργαστήριο ήταν απλώς μια «θεωρία συνωμοσίας». Ωστόσο, ο οργανισμός παίρνει όλο και περισσότερο μια «ουδέτερη» δημόσια στάση, μετά από περιορισμένα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι έχει βρεθεί «ζωονοσογόνος» εξάπλωση, δηλαδή η διαδικασία με την οποία ένας ιός μεταπηδά από ένα ζώο σε έναν άνθρωπο.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δύσης εξέδωσαν για πρώτη φορά ανησυχίες σχετικά με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν τον Απρίλιο του 2020, υποδεικνύοντας ότι οι εκεί  επιστήμονες χειρίζονταν τους κορωνοϊούς από νυχτερίδες σε σπηλιές 1.000 μίλια μακριά από το κέντρο. Από αυτές οι σπηλιές μπορεί και να προήλθε, τελικά, ο νέος κορωνοϊός.

Ηθική υποχρέωση να ανακαλύψουμε την προέλευση του φονικού ιού

Ο ΓΓ του ΠΟΥ, πρόσφατα, είχε τονίσει στα κράτη μέλη σε μια ενημέρωση σχετικά με την ασθένεια πως «δεν έχουμε ακόμη τις απαντήσεις ως προς το από πού προήλθε ή πώς εισήλθε στον ανθρώπινο πληθυσμό. Η κατανόηση της προέλευσης του ιού είναι πολύ σημαντική επιστημονικά για την πρόληψη μελλοντικών επιδημιών και πανδημιών. Αλλά, ηθικά, το οφείλουμε σε όλους εκείνους που υπέφεραν και πέθαναν και τις οικογένειές τους. Όσο περισσότερο διαρκεί η έρευνα, τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Πρέπει να επιταχύνουμε».

Να σημειώσουμε εδώ ότι, η εν λόγω παραδοχή του επικεφαλής του ΠΟΥ, αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση του newsbreak.gr, που από την πρώτη στιγμή είχε μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα κάνοντας πλήθος αποκαλύψεωναποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, και την εμπλοκή ακόμα και του διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, Δρ. Άντονι Φάουτσι, στη χρηματοδότηση του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν.

Πηγή: newsbreak.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η άνοδος και η πτώση του Τζο

Όχι, οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τον Μπάιντεν να μαθαίνει ζεϊμπέκικο. Τούμπες τρώει Του Παναγιώτη Λιάκου«Το να διοικείς τη χώρα είναι...

Ο Μπάιντεν, o Τραμπ και το χάος…

Αναμενομένη η απόσυρση του Μπάιντεν από την προεκλογική κούρσα για ευνόητους λόγους. Οι Δημοκρατικοί έπρεπε να  κάνουν την κίνηση...

Η μέρα που έκλαψε η ψυχή της Βραζιλίας

Ποτέ άλλοτε μια ποδοσφαιρική ήττα δεν έχει σημαδέψει τόσο την ψυχή ενός έθνους. Ο τελικός του Παγκόσμιου Κυπέλλου της...

Η Ευρώπη σε σύγχυση

Τι θέλουμε; Αριστερά, μαζί με την Ακροαριστερά και με συνεχιζόμενη τη λαθρομεταναστευτική πολιτική και ισλαμοποίησή της, ή τη Δεξιά,...