Ο Ερντογάν λέει πως η Άγκυρα δεν θα έχει διμερείς συνομιλίες με την Αθήνα, μέχρις ότου η τελευταία «διορθώσει τα λάθη της»

Ο  Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία σταματά τις συνομιλίες με την Ελλάδα, μέχρι η Αθήνα «να διορθώσει τα λάθη της».

Ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία ακύρωσε την πλατφόρμα διμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα, το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, προσθέτοντας σε ομιλία προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματός του πως  η Άγκυρα θέλει μια εξωτερική πολιτική που «να έχει ισχυρό χαρακτήρα».

«Συνεχίζετε να μας κάνετε επίδειξη με τα αεροπλάνα σας», είπε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Τι κάνετε; Συνέλθετε. Δεν αντλήσατε τα διδάγματα από την ιστορία;».

«Μην προσπαθείτε να χορέψετε με την Τουρκία. Θα κουραστείτε και θα μείνετε καθ’ οδόν. Δεν κάνουμε πλέον διμερείς συνομιλίες μαζί τους. Αυτή η Ελλάδα δεν βλέπει τη λογική», πρόσθεσε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία δεν θα έχει διμερείς συνομιλίες με την Ελλάδα, μέχρι ότου η Αθήνα «διορθώσει τα λάθη της», ενώ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να είναι ειλικρινής» στις σχέσεις της με την Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.