Δένδιας: Η Τουρκία αποδεικνύει και στους πιο δύσπιστους, πόσο δίκιο έχουμε όταν λέμε ότι μας απειλεί

Η Τουρκία με τοποθετήσεις σαν τις τελευταίες απλώς εκτίθεται και αποδεικνύει σε όλους, ακόμη και τους πιο δύσπιστους, πόσο δίκιο έχουμε όταν λέμε ότι μας απειλεί, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του από το Σεράγεβο σε Έλληνες δημοσιογράφους αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.

«Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τον εκνευρισμό που προκάλεσε στην Τουρκία η επιστολή της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη. Η επιστολή με την οποία απαντήσαμε με απόλυτα πειστικό και νομικά τεκμηριωμένο τρόπο σε όλες τις τουρκικές αιτιάσεις» επισήμανε ο Νίκος Δένδιας.

Περαιτέρω, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως «αυτό που θα πρέπει να κάνει η τουρκική πλευρά είναι να αποφεύγει τις προσβολές, τους χαρακτηρισμούς, τη διαρκή όξυνση» αναφέροντας ότι αυτό δεν οδηγεί πουθενά.

Σε αυτό το πλαίσιο, διαμήνυσε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο τον οποίο έχει επιλέξει, τον δρόμο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, τον δρόμο των Ηνωμένων Εθνών, τον δρόμο των ευρωπαϊκών και των παγκόσμιων αξιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.