Με ποιο «τρικ» κατηγορούν συνταξιούχοι τον Χατζηδάκη ότι θα «σβήσει» τις εκκρεμείς συντάξεις

Σκληρή κριτική με αφορμή τις «άρον άρον» συντάξεις («fast track» συντάξεις) και την πρόσφατη τροπολογία Χατζηδάκη, βάσει της οποίας «δένονται τα χέρια» σε όσους θα λαμβάνουν απορριπτικές αποφάσεις επί των συνταξιοδοτικών αιτημάτων τους, ασκεί η ηγεσία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, «με τροπολογία που (πάλι) στα κρυφά κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Εργασίας πετυχαίνει το ακατόρθωτο: Από τη μία θα εξαφανιστούν οι εκκρεμείς απονομές συντάξεων, από την άλλη οι συντάξεις δεν θα απονέμονται καθόλου»!

«Πρόκειται για εντυπωσιακό κόλπο, που μόνο ένας ”μάγος” της Κοινωνικής Ασφάλισης, θα μπορούσε να το πετύχει», προσθέτει το ΕΝΔΙΣΥ, υποστηρίζοντας ότι βάσει της νέας τροπολογίας Χατζηδάκη θα ισχύουν τα εξής: «Εφεξής, οι ασφαλισμένοι – υποψήφιοι συνταξιούχοι, δεν θα έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Άρα, όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες θα απορρίπτουν μια αίτηση συνταξιοδότησης, δεν θα μπορούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να δικαιωθούν. Άρα αφενός η εκκρεμότητα δεν θα υφίσταται, αφετέρου η σύνταξη δεν θα απονέμεται, χάνοντας το δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης, οι ασφαλισμένοι θα περιμένουν μετά την έκδοση της απορριπτικής συνταξιοδοτικής πράξης να ασκήσουν ένσταση κατά αυτής, περιμένοντας για μήνες ή και χρόνια χωρίς να λαμβάνουν τη σύνταξή τους. Οι Διοικητικές Επιτροπές του ΕΦΚΑ καθυστερούν να συγκληθούν και έτσι οι συνταξιούχοι θα χάσουν το μοναδικό μέσο βιοπορισμού τους».

Τίθεται ζήτημα αντισυνταγματικότητας

Όπως υποστηρίζουν οι επικεφαλής του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, «πρόκειται για ολοφάνερη αντισυνταγματική διάταξη, αφού στερεί από τους ασφαλισμένους το δικαίωμα της υπεράσπισης. Είναι ξεκάθαρος ο λόγος που πήγε ”στα κρυφά” στη Βουλή. Δεν ήθελε η κυβέρνηση της ΝΔ να προκαλέσει αντιδράσεις. Θέλει να πείσει για το ”αγαθό” των προθέσεών της, με την επίφαση της μείωση των εκκρεμοτήτων. Μόνο που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν πρόκειται να εξαφανιστούν ως διά μαγείας…».

Το ΕΝΔΙΣΥ, τονίζει στην ανακοίνωση του, επανειλημμένα έχει ζητήσει προσλήψεις έμπειρου προσωπικού, που «θα ασχοληθεί με τις απονομές των συντάξεων και θα βοηθήσει στον απεγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων περιπτώσεων. Με το «σβήσιμό» τους από τη λίστα με τις εκκρεμείς υποθέσεις, δεν σημαίνει ότι παύουν να υφίστανται κιόλα, αν είναι ποτέ δυνατόν! Τέτοια λαθροχειρία σε βάρος δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων, μόνο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μπορούσε να σκεφτεί. Συγχαρητήρια για τον υπουργό Εργασίας. Άξιος ο μισθός του Κωστή Χατζηδάκη».

  1. Σήμερα 26-05-2022 , στον ραδιοφωνικό Σταθμό Σκάϊ , ώρα 13-14 , το μεσημέρι,ο κ.Υπουργός Εργασίας , έλεγε κάτι περίεργα γιά τις συντάξεις.

    Λυπάμαι που έχει ολισθήσει σε περίεργες λογικές γιά την απονομή των συντάξεων.

    Στα επανειλημμένως διατυπούμενα σχόλια και αιτήματά μας, ημών, οι οποίοι δεν είμαστε και ολίγοι , 70.000 είμαστε οι δικαιούχοι παραλλήλων συντάξεων, διότι εισεφέραμε επί πολλά-πολλά χρόνια, άνω των 40 (τεσσαράκοντα|) σε δύο ασφαλιστικά ταμεία και ενώ έχει επανειλημμένως υποσχεθή, από 18μήνου ότι θα μάς εξοφλήσει τα αναδρομικά 51 μηνών , σήμερα εχρησιμοποίησε την εξής λογική:

    Οι δικαιούχοι παραλλήλων συντάξεων , ήδη λαμβάνουν σύνταξη από τον φορέα τους , τού δημοσίου ή τού άλλου ταμείου, οπότε , να μήν παραπονούνται και εμείς εδώσαμε προτεραιότητα εις την εξόφληση των Κυρίων Συντάξεων.

    Καμμία αντίρρησις Κύριε Υπουργέ να δώσετε όπου θέλετε προτεραιότητα.
    Αυτό όμως δεν σάς απαλλάσσει της υποχρεώσεως, όταν έχουν παρέλθει ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ, νά μήν εξοφλείτε τις οφειλόμενες παράλληλες συντάξεις , ανθρώπων οι οποίοι εισέφεραν στο
    ασφαλιστικό σύστημα επί 40-44 έτη.

    Δεν γίνεσθε περισσότερο αξιόπιστος όταν αναφέρετε ότι η προτεραιότητά σας είναι οι κύριες συντάξεις.

    Περίεργες λογικές μού φαίνεται ότι αναπτύσσετε εις τον λόγον σας. Ελπίζω και να μήν τις πιστεύετε.

    Δυστυχώς είσθε ασυνεπής , επί έξι χρόνια, πρός μία μεγάλη κατηγορία συνταξιούχων, γιά τούς οποίους μάλιστα δεν δεσμεύεσθε πότε θα τούς εξοφλήσετε και τούς “πηγαίνετε τραίνο” εδώ και ενάμισυ , τουλάχιστον χρόνο.

    Προσωπικά έχω πλήρως απωλέσει την εμπιστοσύνην μου πρός το πρόσωπόν σας Κύριε Υπουργέ.

    Δεν ξέρω πότε θα λάβω τα αναδρομικά της συντάξεώς μου , των 51 μηνών που μού οφείλονται, από 01-01-2017 έως 01-04-2021.

    Ο,τιδήποτε άλλο είναι παραπλάνησις. Μήπως πρόκειται να δημιουργηθή άλλη “γενεά” καθυστερημένων συντάξεων???

  2. Και ένα κομβικό ζήτημα σε ότι αφορά τις αυξήσεις στις συντάξεις που προαναγγέλουν καθώς και ο επανυπολογισμός για τους συν/χους με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης.
    Ο νόμος Κατρούγκαλου (συριζα) πέρα από τις άμεσες περικοπές σε κύριες και επικουρικές, προέβλεπε και περεταίρω περικοπές από 1-1-2020.
    Ο νόμος Βρούτση (ν.δ.) κατάργησε τις περικοπές από 1-1-2020, αλλά το ποσό της περικοπής προστέθηκε στην προσωπική διαφορά.
    Προσωπικά είχα 16 ευρώ προσωπική διαφορά η οποία με το νόμο Βρούτση έγινε 140 ευρώ.
    ‘Ετσι λοιπόν και σε ότι με αφορά, η διαφορά από τον επανυπολογισμό για 36 χρόνια ασφάλισης ήταν μόνο λογιστική.
    Όπως και οι όποιες μελλοντικές αυξήσεις μέχρι να μηδενιστει η προσωπική διαφορά.
    Με άλλα λόγια η κοροϊδία πάει σύννεφο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

… Θερμόπληκτη τρομοκρατία

Του Χρήστου ΜπολώσηΔιαβάζω στα ψιλά ψιλά του φύλλου της «Εστίας» της 15ης Ιουλίου 1920, που μας προσφέρει η «ΕτΚ»:...

Ορέστεια στην Επίδαυρο: Στα όρια των ορίων

Η παράσταση Ορέστεια, σε σκηνοθεσία Θεοδώρου Τερζόπουλου, που παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στις 12 και 13 Ιουλίου...

Ο πλούτος ενός έθνους είναι τα παιδιά του

Είμαι τρίτεκνος. Πάντα όταν με ρωτάνε τον βαθμό δυσκολίας που έχει το μεγάλωμα των παιδιών, απαντάω με μαθηματικό τρόπο...

Ταυτότητα, ταύτιση, προσαρμογή

Στη συγκρότηση και στον σχηματισμό της προσωπικής - ατομικής ταυτότητας συντελεί ο ψυχικός μηχανισμός της ταύτισης, η οποία είναι...