Κουμπάρε, προσοχή στα καλσόν…!!!

Μας έκανε τη μούρη κρέας ο Σουλτάνος στέλνοντας μαχητικά μια ανάσα από την Αλεξανδρούπολη και κατόπιν drones κι ένα ελικόπτερο σε Βόρειο, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, ως απάντηση για τους μύδρους που του εκτόξευσε ο Μητσοτάκης από το Κογκρέσο (Αντίδραση Ερντογάν στην ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο: ”Να αναθεωρήσουμε το ζήτημα της στρατηγικής εταιρικής σχέσης”).

Προφανώς έχει ζοριστεί που άλλαξε η ηγεσία στις ΗΠΑ και δεν του επιτρέπεται πλέον να κάνει ό, τι γουστάρει, όπως έκανε επί Τραμπ.

Δεν ξέρουμε αν με τους ψευτοτσαμπουκάδες, τόσο σε εμάς όσο και στους Αμερικανούς και στο ΝΑΤΟ, θα καταφέρει στο τέλος να πάρει τα ποθούμενα.

Ήτοι, F-16 και F-35, άρση των κυρώσεων για τους S-400 και την «τιμωρία» Κούρδων και Γκιουλενιστών.

Αυτό που ξέρουμε όμως, είναι ότι για πρώτη φορά από τις «μαύρες» μέρες του ’20, τότε που υποδυόταν τον πειρατή στο Αιγαίο άνευ συνεπειών, είναι ιδιαιτέρως στριμωγμένος.

Με την ελληνική κυβέρνηση να μας εκπλήσσει ευχάριστα, η οποία από εκεί που σε κάθε τουρκική πρόκληση επικαλείτο το Διεθνές Δίκαιο ποιώντας την νήσσαν, επιτέλους όρθωσε ανάστημα και δη μέσα από το Κογκρέσο.  

Μάλλον δε… χαράσσει γραμμή πλέον ο Γεραπετρίτης.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα πια παίζει στα ίσια με τον… εκνευρισμένο Ταγίπ, λέγοντάς του Μολών Λαβέ ή Χάγη με όλα τα συμπαρομαρτούντα.

Το τι θα πράξει, θα φανεί σύντομα.

Οι ψευτομαγκιές του πάντως στην Αλεξανδρούπολη, όπου βρίσκεται η περιβόητη αμερικανική βάση, δείχνουν ότι κινούνται στο πλαίσιο του γνωστού του ανατολίτικου παζαριού.

Κι όταν πάρει από τους Αμερικανούς κάτι από αυτά που ζητάει, κατευθείαν θα γίνει γατάκι συναινώντας αφενός στην ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, και συνεχίζοντας αφετέρου τα τσαλιμάκια στο Αιγαίο βαυκαλιζόμενος ότι θα υλοποιήσει τις επεκτατικές του ονειρώξεις.

Μέχρι τότε, λοιπόν, Κουμπάρε, προσοχή στα καλσόν…!!!

  1. “Με την ελληνική κυβέρνηση να μας εκπλήσσει ευχάριστα, η οποία από εκεί που σε κάθε τουρκική πρόκληση επικαλείτο το Διεθνές Δίκαιο ποιώντας την νήσσαν, επιτέλους όρθωσε ανάστημα και δη μέσα από το Κογκρέσο”

    Μέσα στο Κογκρέσο μπορεί, αλλά στην Αλεξανδρούπολη το ανάστημα έμεινε το ίδιο. Πάλι το Διεθνές Δίκαιο επικαλείται και πάλι αυστηρές ανακοινώσεις εκδίδει. Άλλαξε κάτι και δεν το βλέπω;

  2. Τι πρωταπριλιάτικο είναι αυτό? Σας εξέπληξε ευχάριστα η κυβέρνηση που απάντησε στις προκλήσεις δύο μέρες μετά για να μην χαλάσουν οι φιέστες του Κυριάκου? Πολύ ανάστημα βρε παιδιά στον σουλτάνο και σε λίγο θα κρυφτεί και ο ήλιος .

  3. Ο δεδομένοι και οι προβλέψιμοι κατά δήλωση Μητσοτάκη, είναι σαν το αγκιστρωμένο ψάρι. Απλά δεν έχει καμία διαπραγματευτική δυνατότητα με τον ψαρά.
    Και η Τουρκια μπορεί να είναι στο ΝΑΤΟ αλλά δεν είναι δεδομένη. Έτσι μπορεί να διαπραγματεύεται για τα δικά της συμφέροντα, όπως αυτή τα αντιλαμβάνεται.
    Και να μας χαρακτηρίζει ο Ερντογάν προτεκτοράτο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η σχέση Αθήνας – Λευκωσίας και τα μηνύματα Ερντογάν

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι από τους Ελλαδίτες πολιτικούς που, σε κάποια φάση της 20ετούς κοινοβουλευτικής σταδιοδρομίας του,...

Η ατίμωση βήμα βήμα

Οι μεγάλοι ηλεκτρονικοί πίνακες που υπάρχουν στα γραφεία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο Πεντάγωνο και δείχνουν σε real...

Σιγή Μαξίμου για τα αίσχη του εταίρου τού Ερντογάν

Η Δέσποινα Βανδή έκανε ό,τι θα έπραττε στη θέση της κάθε Έλληνας. Ακύρωσε τη συναυλία της στη Σμύρνη επειδή...

Βανδή και Δένδιας παρέδωσαν «μάθημα»!

Ακούω την ένσταση κάποιων -όσων θέλουν ντε και καλά να σπεκουλάρουν- ότι η Δέσποινα Βανδή έπραξε πολύ άστοχα, αποδεχόμενη...