Συνέδριο ΝΔ: Το χειροκρότημα στον Καραμανλή, το ατύχημα Σαμαρά, τα «σάλια» Μεϊμαράκη και η «απειλή» Μητσοτάκη

Υποτονικό ήταν το κλίμα στη χθεσινή πρώτη ημέρα του Συνεδρίου της ΝΔ, παρά τις προσπάθειες της ηγεσίας να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα. 

Έκπληξη προκάλεσε το σκηνικό όπου είχε τοποθετηθεί το βήμα του ομιλητή στο κέντρο ενός κύκλου με αποτέλεσμα οι μισοί σύνεδροι να βλέπουν… την πλάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η δε ομιλία του είχε σχεδόν  μόνιμη  ηχητική υπόκρουση το χειροκρότημα των κλακαδόρων που χειροκροτούσαν συνεχώς ακόμη και σε άσχετες  αναφορές. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πάντως είπε ότι θα στείλουν τους διοργανωτές στο ΕΛΚ για μεταφορά τεχνογνωσίας. 

Πέραν του πρωθυπουργού την παράσταση έκλεψε ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός μάζεψε το χειροκρότημα, αυθόρμητο, κατά την είσοδό του και τις περισσότερες σέλφι με τους συνέδρους οι οποίοι στη συνέχεια ανέβαζαν τις φωτογραφίες «με τον πρόεδρο της καρδιάς τους» στα social media. Ο Κώστας Καραμανλής πάντως δεν φάνηκε ενθουσιασμένος, ειδικά στην ομιλία του Νίκου Αναστασιάδη που παρέλειψε να τον αναφέρει. 

Εντύπωση προκάλεσε στην αρχή η απουσία του Αντώνη Σαμαρά, μέχρι που διευκρινίστηκε αρμοδίως ότι δεν ενέχει κάποιο συμβολισμό, αλλά ήταν γιατί απλά ο πρόεδρος είχε ένα μικρό ατύχημα και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην έναρξη του Συνεδρίου. Θα είναι όμως την Κυριακή που θα κάνει την ομιλία του και ήδη έχει δημιουργηθεί κλίμα ότι θα κλέψει την παράσταση.  

Όσο για την ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προέδρου του Συνεδρίου, εξαντλήθηκε σε ύμνους για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε  σημείο που κάποιοι από τους συνέδρους σχολίαζαν «γεμίσαμε σάλια». Ο κ. Μεϊμαράκης πάντως κήρυξε την προεκλογική περίοδο αν και στη συνέχεια προσπάθησε να μαζέψει τη σχετική αναφορά: «Είμαστε σε προεκλογική περίοδο όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές», είπε στην ομιλία του. 

Το κλίμα πάντως στους διαδρόμους δεν είναι ενθουσιώδες, το θέμα που κυριαρχεί στα πηγαδάκια είναι εάν τα μέτρα για τους λογαριασμούς ρεύματος θα σταματήσουν τη δημοσκοπική πτώση και αν οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο πριν πάρει κεφάλι ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν ήταν λίγοι πάντως που εξεπλάγησαν από τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «δηλώνω παρών στο μέλλον της Ελλάδας». Εκτός από το ότι είναι ασυνήθιστη μία τέτοια αναφορά από έναν πρωθυπουργό και πρόεδρο κόμματος, αρκετοί σχολίαζαν «αυτό μοιάζει με απειλή».  

  1. Ανέντιμη η ενεργειακή πολιτική της ΝΔ, τα στελέχη κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν την πολιτική απάτη Μητσοτάκη, κανένας δεν μιλά, δεν υπάρχει αντίρρηση, βουβαμάρα του Άδη επικρατεί. Τάζουν επιδοτήσεις, έτσι για να επικρέμαται μακρύτερη και φοβερότερης Δαμόκλεια Σπάθη στα κεφάλια των φορολογουμένων. Ταυτόχρονα ο Κυριάκος εξυπηρετεί άριστα τους ολιγάρχες, δεν τους αφαιρεί τίποτα, δίνει μόνο καθρεφτάκια στο πόπολο προς άγρα ψήφων και ταυτόχρονα δεν καταργεί το επονείδιστο τέλος. Μετά τις εκλογές, θα ξεκινήσει ο κανονικός χορός της διαπλοκής, τρέμετε φορολογούμενοι. ο Μητσοτάκης μαζί με τους ολιγάρχες καραδοκούν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Στο στόχαστρο τα μπουζούκια!

Έχω μια αδυναμία στους σχολιασμούς των Ελλήνων αναγνωστών κάτω από άρθρα επικαιρότητας στο διαδίκτυο. Ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης χρειάστηκε να...

Γι’ αυτό δεν θα σας το γράψουν ποτέ…

Έπεσα πάνω σε μια ενδιαφέρουσα ιστορία στην ιστοσελίδα του «Al Jazeera»: ένας Ινδός ψαράς που έψαξε καλύτερη ζωή και...

Τα «Ναι σε όλα» δεν θα τους βγουν σε καλό

Επιτέλους! Δύο κυρίες του ελληνικού Κοινοβουλίου, η Νάντια Γιαννακοπούλου και η Μιλένα Αποστολάκη, κατέθεσαν επερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας...

Ο Μεϊμαράκης έτοιμος για πόλεμο!

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., πρώην υπουργός, πρώην βουλευτής και νυν ευρωβουλευτής. Υπερασπίζεται τον δυτικό τρόπο...