3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Καταμέτρηση δυνάμεων επιδιώκει η «Ομπρέλα» – Όχι στην εκλογή αρχηγού και ΚΕ από τη βάση

Εσωκομματικό ενδιαφέρον αποκτά το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση της «Ομπρέλας», να καταθέσει διαφορετική δική της πρόταση για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση θα κατατεθεί σήμερα το απόγευμα. Θα είναι σε αντίθεση με την πρόταση Τσίπρα για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση. Η εσωκομματική «Ομπρέλα» αντίθετα θα προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος και η ΚΕ να εκλέγονται από το Συνέδριο του κόμματος. 

Μεταξύ των προσώπων που εισηγούνται την πρόταση είναι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Βίτσας, Θοδωρής Δρίτσας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Ανδρέας Παπαδημούλης. 

Τα μέλη της Ομπρέλας αποφάσισαν με την πρότασή τους να προκαλέσουν καταμέτρηση των δυνάμεων θεωρώντας ότι μπορούν να αποσπάσουν το 30% των συνέδρων. Ζητούν μάλιστα η εκλογή να γίνει με κάλπη ώστε, διά της μυστικότητας να μπορέσουν να απελευθερωθούν μέλη και στελέχη που έχουν επιμέρους διαφωνίες με την ηγεσία. 

  1. Μπράβο πάντως στο Αντινιούζ που παρακολουθεί και καταγράφει τις εξελίξεις του συνεδρίου παρότι στο παρελθόν έχει διαφωνήσει σφόδρα με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Δείχνει αξιοπρέπεια που ελάχιστα μέσα επιδεικνύουν. Χθες η ‘σοβαρή’ Καθημερινή ανηρτησε σχετική είδηση στο τέλος της μέρας, ενώ σήμερα το συνέδριο έπαιξε στην ΕΡΤ μετά από μια ώρα πλύσης εγκεφάλου για τον πόλεμο και την φυλακισμενη Ρούλα. Προφανώς η φίμωση δεν σταματά την εκλογική κατάρρευση του Μητσοτάκη, πράγμα που έχει προκαλέσει σοβαρό εκνευρισμό στα μηντιακά τσιράκια. Η έξοδος του μασκοφόρου πρώην ‘πατριώτη’ Άρη από το στούντιο ήταν από τα χαιλαιτ των τελευταίων μηνών. Με το καλό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...