Τελικά, τι κρύβεται πίσω από το Z;

Του Lycinos

Πόση ικανοποίηση πρέπει να αισθάνθηκε ο πρωτάνθρωπος, όταν ανακάλυψε ότι με το πνεύμα του, και ένα τέχνασμα, μια παγίδα π.χ. κατάφερνε να υπερισχύει σε ζώα πολύ δυνατότερά του.

Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, στην Ευρώπη είχε επινοηθεί μια παγίδα για λύκους. Αυτή η παγίδα, Wolfsangel, ήταν ένα σίδερο σε μορφή Ζ συνδεμένο μέσω μιας αλυσίδας στην μέση του με ένα είδους άγκυρας στην άλλη μεριά, Wolfsanker. Ο τρόπος λειτουργίας ήταν απλός. Tο άγκιστρο κρυβόταν μέσα σε ένα κομμάτι κρέας και καταδίκαζε τον λύκο σε θάνατο, όταν λόγω λαιμαργίας το έκανε μια χαψιά. 

Αυτή η επιτυχημένη παγίδα, δεν άργησε λόγω της αρχέγονης χαράς που προκαλούσε στον κυνηγό, να γίνει σύμβολο νίκης του πνεύματος επί του ζώου.

Έγινε σύμβολο ελευθερίας και δύναμης, και με τον καιρό, πέρασε τα όρια του πρακτικού και ενδύθηκε τον ασαφή μανδύα του μαγικού και του απόκρυφου.

Έτσι σαν σύμβολο το διπλό αυτό άγκιστρο, και η άγκυρά του χωριστά, χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται και σήμερα σε οικόσημα. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν από τέκτονες της εποχής εκείνης σε πέτρες, καθώς έως και τις ημέρες μας ακόμη, από σατανιστές και μάγους!!!

Μέσα από διάφορα μονοπάτια έφτασε τέλος να υιοθετηθεί στην Ναζιστική Γερμανία από το κόμμα ένα Ζ με γραμμή στην μέση, με την μορφή των SS, των δυο διασταυρούμενων ΖΖ της Σβάστικας, όπως επίσης και σε ακτινωτή μορφή σύνθετου κύκλου σε τροχοειδή διάταξη, του μαύρου ήλιου, Schwarze Sonne.

Μετά τον Β´ΠΠ χρησιμοποιήθηκε κυρίως το διπλό άγκιστρο με την γραμμή στην μέση σε διάφορες παραλλαγές από νεο-Ναζιστές στην Ευρώπη και Αμερική, για να δηλώνει υπεροχή λευκής φυλής, αντισημιτισμό, αντισλαβισμό κ.λ.π.

Στην Ουκρανία το Ζ γυρισμένο κατά 90 μοίρες, σε μορφή Ν με κάθετη γραμμή στη μέση, είναι το σύμβολο των εθνοσοσιαλιστών και των Azov.

Η Ρωσία τώρα, στον πόλεμο που διεξάγει στο Ουκρανικό έδαφος, παρατηρήθηκε ότι έχει μαρκάρει τα οχήματά της άλλοτε με το γράμμα Ζ, άλλοτε με το γράμμα V, και άλλοτε με το γράμμα Ο.

Έχουν δοθεί διάφορες ερμηνείες για τον σκοπό της χρήσης αυτών των γραμμάτων. 

Έτσι έχουν προταθεί :

Η εύκολη αναγνώριση για να αποφεύγονται φίλια πυρά… Άτοπον, καθώς μπορεί να το χρησιμοποιήσει έκτακτα και ο αντίπαλος για να αποκτήσει πλεονέκτημα.

Για ψυχολογικούς λόγους ανάτασης και ενότητας φρονήματος.

Ή το αρχικό Z της Ρωσικής φράσης προς τη νίκη, ή για την ειρήνη.

Και το V από τη φράση, ισχύς στην αλήθεια και άλλα τέτοια.

Δεν φαντάζομαι να βλάπτει και μια άλλη, δική μου θεώρηση…

Η Δύση έδωσε εύκολες ερμηνείες και δεν πήρε στα σοβαρά το νόημα των γραμμάτων.

Ότι δηλαδή ο Πούτιν την ειρωνεύεται με τα ίδια της τα σύμβολα.

Βγήκε αποφασισμένος για κυνήγι με την παγίδα του λύκου με το διπλό άγκιστρο το Z, το V να αντιπροσωπεύει την άγκυρα και τον Μαύρο Ήλιο με το Ο…

Και στην διεκδίκηση δικαιωμάτων στη νέα εποχή που ανατέλλει…

Ο θηρευτής, η Δύση δηλαδή…

Έγινε θήραμα…

Leave a Reply

Your email address will not be published.