Θεοδωρικάκος: Απαίτηση της κοινωνίας και δέσμευση της πολιτείας η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα

Στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, η οποία έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη και στις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα».

Ο Υπουργός τόνισε ότι στην περίπτωση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, οι αποδείξεις είναι πανίσχυρες στην υπόθεση και «πρέπει να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση. Πρέπει να μάθουμε τι έχει γίνει με όλα τα παιδιά και με άλλους ανθρώπους που μπορεί να εμπλέκονται… Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της εμπιστοσύνης του πολίτη προς τις κρατικές Αρχές και προς την Αστυνομία»

Συγκεκριμένα ο κ. Θεροδωρικάκος δήλωσε:

«Ζήτησα από την πρώτη μέρα, την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης στην Πάτρα διότι εδώ πρόκειται για κάτι το οποίο ξεπερνά το ανθρώπινο μυαλό, ξεπερνά τις πιο ακραίες υποθέσεις εγκληματικότητας, υπάρχει κάτι βαθύτατα άρρωστο που δεν μπορεί να αντέξει το μυαλό ενός πατέρα ότι έχουν χαθεί τρία αγγελούδια. Στην περίπτωση του θανάτου του τρίτου παιδιού, οι αποδείξεις είναι πανίσχυρες στην υπόθεση».

Πρόσθεσε επίσης ότι «πρέπει να κλείσουν όλες οι τρύπες του συστήματος» και επεσήμανε: «Η ελληνική κοινωνία, έχει την ανάγκη της ασφάλειας, έχει την ανάγκη της βεβαιότητας ότι το σύστημα φροντίζει την ανθρώπινη ζωή, φροντίζει τους πολίτες, φροντίζει τα παιδιά μας. Εδώ πέρα έχουν χαθεί τρία παιδιά, έχουν χαθεί τρία αγγελούδια και έχει περάσει τόσος καιρός για να έρθουμε να ασχοληθούμε… Θέλω να κοιτάξω τους πολίτες που μας παρακολουθούν και να τους πω ότι το κράτος, οι κρατικές αρχές, η ελληνική αστυνομία, οι εισαγγελείς, οι δικαστές, όσων ευθύνη είναι η διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης θα κάνουν τη δουλειά τους στο ακέραιο, θα μάθουμε τα πάντα, θα μάθουμε όλη την αλήθεια γιατί δεν μπορεί κανείς να δέχεται και να ανέχεται τέτοιες καταστάσεις, δεν μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας ότι η κοινωνία που τους προσφέρουμε, ότι το μέλλον που προσφέρουμε και σε αυτή τη χώρα είναι τέτοιου είδους».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα κοινωνικά αντανακλαστικά, λέγοντας ότι “θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ως πολίτες και τον παράγοντα της κοινωνικής εγρήγορσης του πολίτη, να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά, οφείλουμε να λειτουργούμε ως υπεύθυνοι άνθρωποι, με αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας και όταν αντιλαμβανόμαστε προβλήματα να τα καταγγέλλουμε».

Καταλήγοντας για το συγκεκριμένο θέμα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημείωσε ότι προσωπικό ενδιαφέρον έδειξε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε να έχει πλήρη εικόνα για την υπόθεση. «Είναι γονιός, πατέρας και όπως όλοι δεν μπορεί να αντέξει τέτοιου είδους καταστάσεις. Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της εμπιστοσύνης του πολίτη προς τις κρατικές Αρχές και προς την Αστυνομία», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τέλος, για την καταγγελία ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού η Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ ο Υπουργός είπε πως αποδείχτηκε ότι είναι απολύτως ψευδής. «Στη ΓΑΔΑ κρατείται σε συνθήκες κράτους δικαίου», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία άρθρα

Πομπηία της Ελλάδας η Αρχαία Μεσσήνη

Ελληνική Πομπηία έχουν ονομάσει την Αρχαία Μεσσήνη, την πολιτεία που ανέδειξε ο πρωτοπόρος και οραματιστής αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης, και...

Όταν ο χώρος προστασίας αναποδογυρίζει σε χώρο δολοφονίας

Μια γυναίκα πηγαίνει σε ένα αστυνομικό τμήμα φοβούμενη ότι κινδυνεύει η ζωή της από τον πρώην φίλο της. Πηγαίνει...

Η γνωστή και… λανθασμένη συνταγή

Δεν είμαι βέβαιος ότι έχω καταλάβει απολύτως τι ακριβώς έγινε σ' εκείνη την τραγική ιστορία έξω από το Α.Τ....

Γκροτέσκο

Η τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας έλαβε ιδιαίτερη προβολή τη φετινή χρονιά, καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 λαμβάνουν χώρα...